PDA

View Full Version : Проблем...

Requisition
01-04-2011, 14:23
Здравейте. В момента съм 7-ми клас. Годината ми е важна, насочил съм се към доста елитно даскало, така че ми трябва минимум 6-ца по математика и поне 5 по бг(математическа гимназия е). Проблема е, че разбирам прекалено много от компютри(поне си мисля, че съм се впуснал доста дълбоко за моята възраст, без проблеми мога да работя като техник, друг е въпроса че не ми е позволено. ). Прекарвам прекалено много време, а домашните, уроците ги пренебрегвам. Пробвал съм примерно да си кажа утре няма да сядам на компа. Сядам уж да уча, майка ми пуска компа да си провери пощата(примерно) и когато си замине си казвам "бе ба му мамата, ще препиша" и сядам на компа. Никой не може да го блокира, сложи парола и такива простотии, защото за мен те не са проблем. Вземат ли ми компа, wifi на iPod Touch-а и проблеми нямам, пак интернет игрички... Оценките ми са добри, но не достатъчно според мен. Почти винаги си пиша само по математика(дори не и пълно) и пак на компа. Лятото нямам проблем, излизам да играя баскет. Учебната година обаче... Искам просто да не си пропилявам времето само на компа, ами да уча. Това е всичко, дано някой успее да ми помогне, че вече сам почвам да се нервя от собствените си грешки, а за родителите ми да не говорим...
EDIT:
Може и очни проблеми да си докарам, а с чайси приличам на някой професорче... :D

ludiqtzubar96
01-04-2011, 14:58
Пич имах същият проблем като тебе.Реших го като си казах-"Ако не вляза в хубаво даскало,ще видя работа на компютър през криф макарон".Затова почнах с тренировки-Всеки ден намалявах стоенето на компа с 5,10,15 минути,докато не го смъкнах до 15 минути през седмицата и 30 минути през събота и неделя.А и също си виках-"като свърши всичко и вляза в хубаво даскало,ще стоя първите 15 дена от ваканцията нон-стоп на компа".Също ходих и по-често да спортувам.И накрая стана номера.Влязох с бал 33.98 и то не заради това,че не реших задачите,а просто правописа ми е ужасен 8-) .Затова предлагам същото и за тебе-иначе може лошо да стане.Познавах един дето беше мега добре по математика и искаше да стане професор,ама понеже решаваше само задачи на изпита по БЕЛ изкара 2.80 и 3 за срока и вместо в МГ влезе в Ботев и оттам деградира като човек.Така че ВНИМАВАЙ :o ! Иначе е похвално,че се интересуваш от компютри.

chemist9009
01-04-2011, 16:55
В Холандия има клиника за пристрастени към компютри можеш да го посетиш :lol: :lol:

Greennight
01-04-2011, 17:18
Споко ще ти мине 8-)

Requisition
01-04-2011, 19:30
В Холандия има клиника за пристрастени към компютри можеш да го посетиш :lol: :lol:
Пич, аз не съм пристрастен, просто винаги когато трябва да уча си намирам какво друго да правя и "игнорирам" задължението ми да уча. През студената зима заместителя е компютъра.. :D 100% съм сигурен, че като няма какво друго да правя ще седна и ще си науча. :D

BlackEyedPeas
01-04-2011, 20:20
Нещо подобно съм и аз. Не, че кисна само тука (Е, тя дни само, 'щот само вали и никой не иска да излиза, само дето ходя на танци в 7 часа), но просто...как да го кажа... не ми идва от вътре. Знам, че т'ва са глупости за т'ва "не ми идва от вътре", но нищо не мога да направя по въпроса да седна да уча. В повечето случай като седна да уча - изкарвам по слаби оценки, но друго си е да седнеш да си научиш, но аз просто не съм така. Не ми идва от вътре, а постоянно си повтарям "Вземи се стегни малко, годината е супер важна", но просто пак не си помагам и с този цитат. Ся щот съм тъпа с моето "не ми идва от вътре", сама ще съм си виновна като не успея да влезна в хубава гимназия и тогава ще си удрям главата в стената! По дяволите, защо съм такава? Понякога съжалявам, че имаме всички тези технологии.