Влез

View Full Version : Обецата ми не иска да се махне? :О

neeDaBosS
01-04-2011, 18:02
Проблемът ми е,че днес нещо ухото ми започна да ме боли малко..вечерта болката се засили и реших да го промия със спирт и да го намажа с един антибактериален крем.Започнах да разкопчавам обецата,но не става? Сребърни са обеците,от 1 месец и нещо да са ми.Нямала съм до сега проблеми с тях.С закопчалка са..тя е отгоре и явно е влязла в дупката на ухото ми и като натисна да я махна тя влиза още по дълбоко в дупката и ме боли страшно много :( Самите закопчалки са най отгоре,точно до дупката и за да се откопчеят се натиска лекичко и те ''пукват'' и се разхлабват..но както вече казах половината на закопчалката е влязла в ухото ми.Много ме болии..майка ми не успя да махне,но мисля че неможа понеже ноктите са и много големи :? Когато започна да натискам още повече ме боли и после по пръстите ми има кръв,имам чувството че ухото ми е забрало.Имате ли някакви идеи как да махна тая обеца? Наистина ужасна е болката,в момента не пипам нито ухото,нито човъркам обецата но пак боли :shock: Helpp!

sousito
01-04-2011, 18:13
Предлагам ти първо да се опиташ да го промиеш със обецата , за да не те боли , после вече се опитай да я махнеш пак :)

FuckingFreak
01-04-2011, 19:08
^+

Дупката стара ли е? Ставало ли ти е пак така друг път? Най-вероятно се е получила/ще се получи инфекция - прави си промивки с физиологичен разтвор и спирт, но после го мажи с това антибактериално кремче да не се изсуши прекалено. Ако дупката ти е стара просто като се оправи ги махай вечер - в моите не бяха влизали обици година и половина и пак си седяха в същото състояните, изобщо не бяха мръднали. Също така ако ти се образува коричка, е нормално и НЕ я чопли.
Оправяй се бързо :-)

neeDaBosS
01-04-2011, 21:17
Благодаря ви много! :-)
Не успях да я махна,утре пак ще пробвам..за сега правя промивки със спирт.Иначе го гледах няколко пъти с едно огледалце,понеже нали закопчалката е отзад и....малко ми е трудно.Самата закопчалка която е на върха на обецата е влязла в ``месото`` на дупката..много е навътре.В момента не ме боли,утре с майка ми предполагам ще направим нещо по въпроса.Как е станало така нямам идея :shock: закопчалката,която стои най-отгоре в месото ми .. все едно се е срастнала с ухото ми..боже чак не мога да повярвам..Лека нощт на всички,и извинявайте че ви товаря с проблемите си ! :-)

П.С - от бебе имам дупки на ушите.Преди 1 година и нещо бях махнала старите обеци (златни бяха ако е от значение) и преди месец когато си купих сребърните просто ги пъхнах и нямах проблем с дупките..

j_adore2
01-04-2011, 21:39
И аз бях горе долу в същото положение.Сложих си едни тенекии (за няколко часа),вечерта ги махнах и никакъв проблем.3-4 дни не носих обеци,при което си купих едни сребърни и реших да си ги сложа.Сложих си лявата и нямаше никакъв проблем,при което като слагах дясната усетих,че ухото ме боли,че вътре има едно като топче гной,но въпреки всичко набърах обецата.Постоях 2-3 часа и ги махнах.Дясната я махнах много трудно,много ме болеше,ноо с 300 зора я свалих.Ии сега след 4-5 дни вече продължава да ме боли и на дупката има нещо като раничка ии ме е страх да не ми зарастне дупката,а пък майка ми каза да не си слагам обеца и да го оставя да ми мине ии не знам какво да правя? На някой случвало ли му се е нещо подобно :?
Та мисълта ми за теб беше да се опиташ да махнеш обецата,болката няма да става по - малка,но пък може да се възпали повече :(

neeDaBosS
01-05-2011, 10:58
Здравейте...току що я махнах с незнам колко зора! Пробвах с тел да захвана осналата част от закопчалката..не става! с ноктерезачка пробрах да одрежа отдолу там..как да ви обесня :( не стана..тръгнахме към ушният лекар и реших за последно да пробвам,и ето че успях! Изпитах НЕЧОВЕШКА БОЛКА :( толкова много ме болеше..с КЛЕЩИ одрязах единствената част от обецата и взе че стана..останаха 2 части от обецата вътре в месото ми и със сила ги извадих.... :( толкова болииииииии,на никой не го препоръчвам! Когато ги извадих кръвта се стичаше по пръстите ми ужас :shock: имаше много много мноооого гной по обецата и самото ухо..сега мисля да правя промивки със кис. вода,спирт и кремчето..незнам,в момента не ме боли но това което изпитах ..няма думи с който да го опиша,наистина много боли! :( :( :( :( :( :( :(

DesireToFire
01-07-2011, 15:23
Оле, горката :shock: Дано се оправи..

neeDaBosS
01-07-2011, 15:31
Ох,мила благодаря :-) добре че сега съм по-добре :)

zlatit0o
01-07-2011, 16:31
Най-важното е, че си я махнала.... скоро ще заздравее :)

EarthShaker
01-07-2011, 16:50
ебахти ташака, брато

nepowtorima
01-07-2011, 18:13
Дано да се оправи и скоро да си сложиш нови обици :) Браво, че си я изкарала, ама много болезнено е било явно...

vampire_girl_
01-09-2011, 21:22
мажи се с Гентамицин,не е скъпа пастичката към 2-3 лева

neeDaBosS
01-10-2011, 04:40
Благодаря на всички ви,вече се оправих.Днес отивам да взема гентамицин :-)

Dekkuy
01-12-2011, 17:55
Аз бях по същия начин. С мъки и страдания махнах обицата и оставих да зарастне дупката . После си направих дупка на ново. Наистина много боли да се инфектира. :x