Влез

View Full Version : Искам да се женя

IzrudaBoss
01-04-2011, 19:29
Здравейте,
От известно време насам непрекъснато мисля за брак с моята приятелка.
Сега ще ви обесня какви са отношенията и възрастта ни и материалното ми състояние и вие преценете дали съм готови за това.
Аз съм на 19 години , тя на 16
Влюбен съм от 3 години , но ходим от по малко тъй като имахме 1 кратка пауза , защото бяхме се разделили за известно време , но след като си дадохме сметка ,че не можем един без друг се събрахме отново.
Много я обичам и всеки път като я видя мислите колко много я обичам започват да валят в главата ми. Непрестанно мислите ми са свързани с нея, дори когато говоря с някой или върша нещо пак си мисля за моята любов и това понякога ми пречи на работата и контактите с хората.....постоянно съм отнесен в небесата. Побъркал съм се разберете....имам чувството ,че всички други са без значение и пренебрегвам висчко заради нея.....готов съм на всичко заради нея. Мога да изпиша още 10000000000 изречения за и пак няма да са достатъчни за да опиша колко я обичам. За приятелката си мога да кажа просто ,че е страхотна и много ме обича и държи на мен......няма да ви разказвам много за нея , защото просто това което мисля за нея не може да се опише с думи....просто в речника дори няма изрази които да я олицетворят !
Та както и да е.....влюбени сме , държим един на друг ,а уважението и доверието е прeуритет за нас.....покриваме всички критерии за стабилна връзка.
Знам ,че тя е момичето на моя живот и искам да се оженя за нея и да заживеем заедно. Искам деца от нея. Искам колкото може по скоро да ми роди детенце и да го отгледаме заедно......знам ,че съм млад , но просто го чувствам със сърцето си.
Имам обаче един проблем.......Просто не се чувствам стабилен по оношение на материално си състояние и не знам дали ще мога да й осигуря нормален живот. Аз съм нормално селско момче което все още учи и разчита най-вече на семейството си. Работя в момента като механик в една фирма , но заплатата ми е супер смешна 450 лв. Баща ми е пенсионер и взема прилична пенсия около 500 , а майка ми е 420. Баба и дядо също много помагат....те се пенсионери и имат също магазин за сувенири от който докарват някой допълнителен лев (около 1000 общо ) , но пак парите ни стигат....освен това имам и малък брат който учи все още. И все пак мисля ,че не съм осигурен достатъчно за да се женя. Чудя се дали , ще е достатъчна любовта само като за начало за да имаме щастлив брак поне докато се изуча и започна да се занимавам с нещо доходно. Не искам да я подлагам на лишения.....искам тя да има всичко което поиска. Да и купувам разни неща , да я водя на вечеря , на почивки ала-бала.....все неща които още не мога да си позволя. Това ми е мечтата и това е което всеки ден си пожелавам. Искам просто да създам с нея едно щастливо семейство.
Та възнамерявам да я изчакам още 2 години поне да завърши и да й предложа или просто да обсъдя с нея да си направим дете....вие как мислите дали да се оженя за нея или да изчакам момента в който ще съм си стъпил здраво на краката и тогава да предприема нещо по сериозно ?

CR0W
01-04-2011, 19:36
Хмм брак.Доста сериозно е а тя е едва на 16.Не мисля,че би се зарадвала.Незнам дали живеете заедно пък ще се жените.Одари си главата няколко пъти и слез на земята.Като се ожените ще бъде Ад.Незнам дали си чувал някой да се жени н 16?????

GLaDOS
01-04-2011, 19:44
Малко са ти големи мечтите ,обаче моето мнение е следното:
Изчакай 4-5 годинки и ако сте все още заедно не виждам пречки.Обаче сега ако й предложиш ше я утепаш на место :D

umri
01-04-2011, 19:57
Изчакай още две години, за да завърши. Почти съм сигурен, че дотогава ще сте се разделили или най-малкото писнали един на друг. На 19 си, а тя на 16. Имате и двамата толкова много неизживян живот и след известно време ще си проличи.

Виж, няма значение тя каква е и ти какъв си, просто аксиома(правило) е да не се жените на тази възраст, защото животът ти няма да е цветенца и птички винаги, и си нямаш ни най-малка идея какво ще ви сполети след някоя друга година. По-скоро 2+2 ще е равно на 5, отколкото да бъркам в това, което ти казвам. Вижда се, че вече си решил, но един ден, като направиш глупостта, си спомни какво съм ти написал в тоя форум. Запиши си го цялото на едно листче и след 2-5 години го прочети.

Малки пикли и дришляци да не изказват необмислени пубертетско-чекиджийски мнения в тая тема, защото не става въпрос за разбитото сърчице на 13 годишна девствена джука, а за съдбоносно решение, което може да промени хода на целия живот на автора.

TheBeliever
01-04-2011, 20:18
Много ти е рано, а на нея още повече. Поживейте известно време заедно. Едно е да ходиш с някого и съвсем друго да си под един покрив с него. Едва след като се сблъскате с ежедневието и проблемите на съвместното съжителство ще разберете дали наистина сте един за друг. Била съм свидетелка как уж стабилни дългогодишни връзки се разпадат по-малко от 2 месеца след като двойките заживяват заедно. Бракът е прекалено сериозна стъпка, за да се предприема само и единствено на база чувства.

И от друга страна - тя може да иска да продължи с образованието си, да следва и да има кариера. А едно дете на вашата възраст ще ви съсипе животите.

MaLkaTa_LaDy
01-04-2011, 20:22
Изчакай още две години, за да завърши.Имате и двамата толкова много неизживян живот и след известно време ще си проличи.
Мразя неприязмът, с който говори umri, но е прав.

mrazqkindergarten
01-04-2011, 20:26
Всичко е много хубаво, което си написал и виждам, че наистина я обичаш.. Историята ми е позната, но сега нещата се промениха с нас, така че моят съвет е да изчакаш да видиш какво ще стане утре.. Нищо не се знае, не искам да те плаша или да кажа, че ще те остави, но и това се случва. :) Стискам палци да се ожените, стига да искате и двамата и да имате деца, но това ще покаже времето.. Ако до 2 години сте заедно примерно като стане на 18 може да живеете заедно, чак за брак поне 20 и нещо да имате според мен.. :) Колкото до лишенията.. Не мисля, че след като те обича ще е кой знае какъв проблем за нея, не се притеснявай.

marin4itu
01-04-2011, 20:33
И аз съм на мнение, че е рано още. Пък и да ти кажа като си гледам приятелките и познатите, момичето като стане на 18-19 къса с момчето след като са имали 2-3-4 години връзка.. Плюс това вече се спомена как ежедневните проблеми развалят връзката, така че първо поживейте малко пък после живот и здраве след няколко годинки, ако сте още заедно се оженете. Но всичко с времето си!

SeXyMaCka
01-04-2011, 20:53
Брака е много сериозно решение! Не го вземай така с лека ръка. Както ти казаха и по горе злободневните проблеми могат да ви повлияят особенно негативно. Ако толкова много ти се живее с нея под един покрив предложи и да живее при теб за 1 -2 месеца примерно. Тогава ще видиш, че не е лесно. Трябва да се мисли за храна, за сметките, готвене, чистене, пране, гладене и тн неизбежни потребности ( ако живееш сам разбира се ). Друго да те питам, с нея говорил ли си на тая тема и като цяло какво мисли тя?

w0sh
01-04-2011, 21:31
неприязън не е ли женски род бре.

Не било.
неграмотен съм.

TheBeliever
01-04-2011, 21:41
неприязън не е ли женски род бре.

Не било.
неграмотен съм.

Женски род е. Не си толкова неграмотен.

Brooklyn
01-04-2011, 22:02
брак на 19 години ?

ти или си на хероин или си отвратително грозен тип които е хванал една и директно я натиска да се женят

болен си ,болен си :lol:

frozendeath
01-05-2011, 02:59
А тя к'во мисли по въпроса с жененето и децата?

Nakadah
01-05-2011, 05:41
Не, няма да го прочета!

Трябва да си психично болен че да се ожениш на 19 и още по-психично болен да се омъжиш на 16... АКО се ожените няколко години по-късно ще се разведете.... Седи си на место и си трай!

kalpazanka
01-05-2011, 06:42
Нали се сещаш, че техните няма да са очаровани от идеята, а щом тя е на 16, леко ти трябва и разрешението им, че и решение на съда? :)
Има една приказка- Когато няма пари, любовта изхвърча през прозореца. Е, никой не е умрял от неходене на ски в Алпите, разбирам те, че искаш да й осигуриш добър живот, но изчакай да си стъпиш на краката. За теб едно дете няма да ти наруши ежедневието, но тя ще трябва да мине друга форма на обучение в училище, за известно време плановете за университет ще се поотложат, приемат ли я, ще е задочно и ако работи междувременно и гледа дете, няма да й е леко. Плюс това млади сте, закъде бързаш с децата? Изчакайте още 2-3 години.

mArMaLaDkA
01-05-2011, 08:27
Ранният брак не означава непременно развод, неизживяна младост и провален като цяло живот. Той се превръща в предпоставка за това, когато е създаден с неправилния човек, а това може да ти се случи и на 30, и на 40, и на 50. Толкова с лирическото отклонение.

Авторе, струва ми се, че това е първото момиче, в което си се влюбен истински и затова градиш такива грандиозни планове. Първата ти и основна грешка е, че мислиш само за себе си. "Аз искам да се оженя за нея, аз искам да имам деца от нея" и всякакви подобни производни. А тя какво иска? Замислял ли си се дали изобщо й е до женитба, до деца, до задомяване? Мислиш ли, че има желание да полага грижи за мъж, домакинство и дете? Знаеш ли дали изобщо обича деца?
Момичетата на 16 в повечето случаи не знаят какво искат. Тепърва се оформят физически и психически; интересуват се предимно от своите нужди. Ако тя е различна, ако иска същите неща като теб, значи си заслужава. Въпреки, че ти си толкова влюбен в момента и ти е толкова замъглена преценката, че дори и момичето да е друго, надали ще забележиш.
Другата ти грешка е, че нямаш търпение. Ама никакво. Пришпорваш нещата от прекален ентусиазъм и каквото и момиче да ти се падне, дори и такова със същите идеали като теб, навярно ще се уплаши от директността ти и сериозността на намеренията ти.
Колкото до материалното - парите не са свята ценност. Да, необходими са, но не са едно или две, нито десет или двадесет, а много повече семействата, които започват кажи-речи от нулата и изграждат съвместно дома си във всеки един смисъл. Но просто... парите са до време. В един момент настъпва кризисен период в семейството, парите свършват и тогава се разбира дали изобщо има някакви чувства помежду ви.

cyclops
01-05-2011, 08:39
Според мен преди да правиш каквото и да било заживейте първо заедно. Животът под един покрив е съвсем различен от ежедневните срещи. Първо се научете да живеете заедно и след това следваща крачка. Ако се обичате толкова много и силно тя няма да ти избяга...и пак някой ден ще си имате брак и дете.

Moderatorius
01-05-2011, 09:12
Бе и на мен ми предлагат брак, но в нашия случай той е на 19, почти 20, аз на 18. Той е без работа, без образование, няма отделно местенце за живеене, ама тва не му пречи да иска сватба и деца. :lol: Мисълта ми е, че не трябва финансовата страна да те притеснява, защото бракът не е само обвързване, при което единият дава, другият взима. Мисля, че е много по-добре да постигнете всичко знаедно - да събирате пари за почивките, за там каквото искаше... И да, вярно е и това, че е малка. Трябва да поживеете малко, нещата може мноого да се променят, защото когато си научите "недостатъците", с които не сте се сбълсквали в ежедневието поотделно... тогава може да не си толкова сигурен, че тя е момичето за теб.
Иначе успех и търпение ти пожелавам.

ledenakrasota
01-05-2011, 09:52
Първо трябва да се устроиш и после да мислиш за семейство!А не да разчиташ на мама и тати,баба и дядо :shock: Сега мислиш само за женене,но не мислиш за последствията,които ще последват,защото сте за никъде и това може да ви развали отношенията,а да не говорим за едно дете.

Само не разбрах,студент ли си ? Каква специалност ? Трябва да имаш цели и да се бориш,ако от сега искаш да й нафъкаш дете,защото може да заприличате на тези от Велинград от последния Биг Брадър. :)

Семейството няма да избяга! Не избързвай! Има по-важни неща за момента,които трябва да направиш,ако искаш да създаваш семейство! :)

ScarletBite
01-05-2011, 09:58
За да бъде един брак успешен, ви трябва много повече от любов. "Marriage is a contract, Veronica, not a perpetual tryst." (Бракът е договор, Вероника, не безкрайна среща\ухажване)

Използвай тези 2-3 години, докато тя стане на подходяща възраст, за да се издигнеш в работата, да станеш назависим от родителите си, да... пораснеш. Купи си свой дом и, преди да се ожените, поживейте заедно годинка-две на семейни начала.
Постъпи зряло, защото после ще съжаляваш.

kalpazanka
01-05-2011, 10:27
Заядливците на тема правопис, спрете се!

http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%B7%D1%8A%D 0%BD

anonymous708973
01-05-2011, 11:41
Заядливците на тема правопис, спрете се!

http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%B7%D1%8A%D 0%BD

Уикипедия не е надежден източник. Там може да пише всеки некадърник. Самия факт, че пише, че неприязън е мъжки род го доказва.

В eй този (http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://ozon.bg/268-406-large/nov-pravopisen-rechnik-na-bg-ezik.jpg&imgrefurl=http://ozon.bg/bulgarski/268-nov-pravopisen-rechnik-na-bg-ezik.html&usg=__5sYZpumg0op1XomqAqPHgNgV9t0=&h=300&w=300&sz=18&hl=bg&start=0&zoom=1&tbnid=T2qaAEBm0QFFDM:&tbnh=141&tbnw=141&prev=/images%3Fq%3D%25D0%25BD%25D0%25BE%25D0%25B2%2B%25D 0%25BF%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25BE%25D 0%25BF%25D0%25B8%25D1%2581%25D0%25B5%25D0%25BD%2B% 25D1%2580%25D0%25B5%25D1%2587%25D0%25BD%25D0%25B8% 25D0%25BA%2B%25D0%25BD%25D0%25B0%2B%25D0%25B1%25D1 %258A%25D0%25BB%25D0%25B3%25D0%25B0%25D1%2580%25D1 %2581%25D0%25BA%25D0%25B8%25D1%258F%2B%25D0%25B5%2 5D0%25B7%25D0%25B8%25D0%25BA%26um%3D1%26hl%3Dbg%26 sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D929%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=134&vpy=73&dur=390&hovh=143&hovw=143&tx=118&ty=149&ei=f2YkTYmvD4Ss8gPFq_CEBw&oei=f2YkTYmvD4Ss8gPFq_CEBw&esq=1&page=1&ndsp=39&ved=1t:429,r:0,s:0) речник (който е в пъти по-достоверен източник) пише: "неприязън, неприязънта". Демек, женски род. За любопитните, страница 560. :wink:

За автора: Хубаво е, че имаш такива мечти. Аз чувствам същото (момиче на 16 г. съм, приятелят ми скоро навършва 19 -92 набор е, просто е януари роден, а аз съм юни :)), което ме плаши, защото винаги съм искала да имам страхотна работа, пък после да мисля за семейство.

Brooklyn
01-05-2011, 11:45
тия учители по правопис може да си го начукат отзад барабар с учебниците си

на автора на темата ше кажа да не се поддава на моментните тръпки ,а да мисли занапред .. ся е яко а-у емоции ,адреналин всичко е розово .. но тва е моментно ..а ония съвместния живот ше ти разбие розовите очила на сол

говори с ваще вместо да питаш които и да е тука ,родителите са го минали това нещо и най-малко от всички на тази планета ти мислят лошото ..

tanch3t093
01-05-2011, 13:37
Изчакай още две години, за да завърши. Почти съм сигурен, че дотогава ще сте се разделили или най-малкото писнали един на друг. На 19 си, а тя на 16. Имате и двамата толкова много неизживян живот и след известно време ще си проличи.
И аз така мисля, просто сега е така, но после нямада милсите по същия начин и за двама ви ще е по-добре да изчакате.

Wednesday666
01-05-2011, 14:18

Виж, няма значение тя каква е и ти какъв си, просто аксиома(правило) е да не се жените на тази възраст, защото животът ти няма да е цветенца и птички винаги, и си нямаш ни най-малка идея какво ще ви сполети след някоя друга година. По-скоро 2+2 ще е равно на 5, отколкото да бъркам в това, което ти казвам. Вижда се, че вече си решил, но един ден, като направиш глупостта, си спомни какво съм ти написал в тоя форум. Запиши си го цялото на едно листче и след 2-5 години го прочети.

Малки пикли и дришляци да не изказват необмислени пубертетско-чекиджийски мнения в тая тема, защото не става въпрос за разбитото сърчице на 13 годишна девствена джука, а за съдбоносно решение, което може да промени хода на целия живот на автора.

Не съм мислела, че някога ще го кажа, но съм асболютно съгласна :)

jeezloxxy
01-05-2011, 16:33
А после мъжете се страхували от обвързване :D :D
Приятел,не е сега времето.Както казаха някои преди мен,имате още живот да живеете.Плюс което си спомни поговорката "Любовта е сляпа".
Тепърва си намери добра работа,за да можеш не само себе си,а и на родителите си да помагаш.След това си намери хубаво жилище.Изчакай момичето да се изучи,или най-малко-да завърши гимназия.И ЧАК тогава мисли за най-бегъл намек за брак ;)

van1
01-05-2011, 19:20
Човек на 16, дори и на 19, не е напълно психически и емоционално развит, а чак за брак да се говори.
Някой май е обсебен от "Дервишово семе" :D

twilightkid
01-05-2011, 19:36
Аз пък може би ще съм единствената, която ще си отрази положителното мнение.
Авторе.. Животът е твой. Това, което си решил да направиш зависи от теб, а не от мненията на разни пубертети (вкл и аз :) )
Та, ще ти кажа... Изчакай я поне до навършване на 17-18... Ако дотогава още сте заедно, което ти го пожелавам от сърце и се надявам да е така, й предложи.Защо според всички вас бракът е съсипване на живота !? Съсипване и сриване на свободата !? Е, какви глупости..
Ако мислиш, че тя е правилната и че искаш да изживееш живота си с нея, й предложи. Ако тя също те обича и те мисли за достатъчно достоен, ще приеме :)
Не се притеснявай.
Сега за притеснение е да запазиш връзката си дотогава. Има още 2 години и никак не са малко. Сега остави това като план Б, а като план А си остави вариянта да запазиш връзката си дотогава. Заедно ли сте, може и да се ожените.
Късмет във вземането на решение ! :)

kindergarden
01-06-2011, 20:45
уоу!
Не казвам,че е невъзможно на тази възраст да срещнеш човека за теб,но това става доста рядко.Дори и да си го срещнал,една необмислена и прибързана постъпка може да провали всичко.Бракът не е шега работа и това,че се обичате или,че сте в добри отношения не означава,че сте готови за сватба.

Боже та тя е на 16...нямам думи... :?

Greennight
01-06-2011, 21:04
ПИЧ ЗЕМИ СЕ СТЕГНИ.ТЯ Е НА 16 ГОДИНИ,ПУБЕРКА,СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧЕН ЧОВЕК,А ТЕБ ДОКАТО СТАНЕ НА 18 ГОДИНИ МОЖЕ ДА СА ТЕ УВОЛНИЛИ 5 ПЪТИ И ДА НЯМАШ И ТИЯ 400 ЛЕВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА СЕМЕЙСТВО!!!ПЛЮС ТВА 1 ПОДПИС И 1 ХЪЛКА СПОРЕД МЕН НЕ СА ОТ КОЙ ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧЕНИЕ,НО ВЕДНЪЖ ОЖЕНИТЕ ЛИ СЕ И НАПРАВИТЕ ЛИ ДЕТЕ,ПОСЛЕ ГОРКО ВИ,ОСОБЕНО НА ТИЯ ГОДИНИ!!!70% ОТ РАЗВОДИТЕ СА МЕЖДУ ДВОЙКИ ОЖЕНИЛИ СЕ ПОД 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ!!!ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ,АМА НЕЩО МИ Е БЪГНАТ ШИФТА :( С 2 ДУМИ,РАЗБИРАМ ТЕ,ЧЕ СИ ВЛЮБЕН,НО ЗЕМИ СЛЕЗНИ НА ЗЕМЯТА!!!

SwEeTMuFFiN
01-07-2011, 15:13
еми щом се обичате ще чакате докато ,,пораснете,,

npace
01-07-2011, 23:36
не се заблуждавай
http://defkid.files.wordpress.com/2010/07/marriage-game-over-300x338.jpg

RichardCastle
01-08-2011, 06:03
Изчакай. Станете на по 22-25, поживейте заедно изучете се и ако все още чувствате това, което в момента изпитвате 1 към друг не мисля, че ще има проблем. :P :P

Ducky
09-11-2011, 12:22
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=431224&postdays=0&postorder=asc&start=0 Само не разбрах коя от двете ти теми е по-измислена... А ако тази е ИСТИНСКА аз мисля, че ви е рано (дори и да съм малка, за да ти дам мнението си, аз също съм на 16 и в следващите поне 7/8 години не мисля да се женя, колкото и да съм влюбена)

kalpazanka
09-11-2011, 12:25
Не ми е драго от опитите ти да ни правиш на хахо.