Влез

View Full Version : Първи път ... ваксина . ???

Torn
01-06-2011, 17:20
Значи от 1 месец си имам гадже и на двамата ще ни е за 1 път. Но преди да го направим трябвало да и бият някаква ваксина или нещо подобно, като трябвало да бъде преди да прави секс...
Мисля че беше .. против рак на маточната шийка или нещо подобно.
Та ако може някоя по запозната от мен личност да се изкаже по въпроса ..
И къде трябва да се отиде за да се сложи.

kalpazanka
01-06-2011, 17:39
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=143124

Всеки дипломиран лекар/сестра ще ти я постави.

xinfamous
01-06-2011, 18:32
За пръв път чувам..но явно има нещо такова,успех!

littledolly
01-06-2011, 22:39
доколкото съм запозната ваксината се бие на 3 пъти за период от 6 месеца.. поставя се първата, след 4 месеца втората и след още 2 - третата (може да съм объркала месеците и 1во да е след 2, а после след 4).. чела съм, че момичето трябва да не е имало полови сношения, но наскоро попаднах на статия, че има и такива, който се поставят и на момичета, които не са девствени.. не съм много сигурна.. защо не се поровиш в нета - има купища статии и материали за ваксината.. или просто да отидеш на гинеколог да ти обясни.. :)

dami666
01-07-2011, 07:48
Ваксината е адски скъпа.Четох че струва към 2000 лева 3те дози общо..и аз много исках да си направя,но като видях цената..не всеки може да си го позволи..може би ако я направят безплатна или поне около петстотинтака..тогава. :-)

kalpazanka
01-07-2011, 08:02
Ваксината е адски скъпа.Четох че струва към 2000 лева 3те дози общо..и аз много исках да си направя,но като видях цената..не всеки може да си го позволи..може би ако я направят безплатна или поне около петстотинтака..тогава. :-)
Чели-недочели, дочуете простотия и я раздуете до размери на слон! Боравите с интернет, хора! Не се излагайте! Пет траквания по клавиатурата отнема да проверите!
http://www.medicine.bg/lekarstva/silgard

alabama4151
01-07-2011, 11:41
Има два варианта наистина да си прави ваксина или просто да отлага първия път. И в двата случая не я притискай да го правите докато не е готова.

blackvelvet
01-07-2011, 13:01

И аз чувам за първи път за това.Ама може и да е така...и ако наистина е толкова скъпа както каза dami666 по-добре без нея :D :D

DREAM95
01-07-2011, 13:11

Hassell
01-07-2011, 14:59
Стига писали глупости...
Такава ваксина има, и не е 5 бона, а 800лв 4те инжекции.

И да, логично е да не си я правите, щото за 800лв ще се напиете като кочове (извинявам се за израза), вместо да се погрижите за здравето си.
Ваксината защитава 99% от Рак.

Бийте си тази ваксина, после правете каквото искате и бъдете спокойни.

littledolly
01-07-2011, 18:22
трите ваксини струват общо около 900 лева (грубо казано) и не гарантират 99% защита, а около 80-85% :)

shokoladchety
01-08-2011, 16:27
Това звучи много тъпо....Не знам защо,просто така ми звучи... :?

FreakBitch
01-08-2011, 20:47
Ваксината защитава 99% от Рак.

На маточната шийка!
Но това, по никакъв начин не я защитава от Рак на белия дроб или на гърдата, примерно.
То, ако толкова лесно се предотвратяваше, ваксината щеше да е задължителна, особено с процентите, които гарантира.

mecho8888
01-08-2011, 21:14
Спокойно няма проблем и без ваксина. Впрочем искам да ви светна, че ваксините са една огромна лъжа. Който иска ще се запознае с това от интернет. По телевизията няма да го чуете. Който не иска да ходи да си бие живак без никакъв полезен ефект.

sadsad
01-08-2011, 21:14
Не съм чувала за ваксина срещу секс :?

П.с. Ника ти като Торн от Дързост и красота ли е ?

SeXyMaCka
01-08-2011, 21:19
Спокойно няма проблем и без ваксина. Впрочем искам да ви светна, че ваксините са една огромна лъжа. Който иска ще се запознае с това от интернет. По телевизията няма да го чуете. Който не иска да ходи да си бие живак без никакъв полезен ефект.

Евала ти! Кви ваксини кви глупости бре .... не ме разсмивайте хора. Като ви се прави секс правете, никой не ви спира! Ако това от по горните постове е истина, та то ще трябва да чакаш повече 1 година, за да го направите ....

Четете тука http://www.lubopiten.com/341-10-opasni-lzhi-za-vaksinite-gripa-i-oshhe-neshho.html

Малка извадка

Истината в едно изречение: Ваксините се правят, като вземеш жив вирус, след това го “омаломощиш” и инжектираш направо в кръвоносната система на хората, като заобикаляш естествените системи за защита на организма. Този принцип важи в пълна сила и за ваксината срещу свински грип. Жив вирус на свински грип има и в назалните спрейчета, с които атакуват децата, които ги е страх (с основание!) от боцкането. Спрейовете водят до по-силна имунна реакция, но винаги има не малка опасност вирусът да се размножи бързо при хора със слаб имунитет.

И още една

“Към живия вирус прибавете поне десет токсина и... ще получите една одобрена ваксина.”

Изводите си ги правете сами....

djipsito
01-09-2011, 01:02
Не знам колко е задължителна тази ваксина и ме изненадват тия "ниски" цени за нея.
Живея извън Бг и тук, където учих, слагаха на момичетата от по-малките класове безплатно (имам познати момичета, една от които ми е и братовчедка и казаха, че са им били). Също така разбрах, че след тази ваксина момичето не трябва да прави секс 24 часа или нещо такова...

ENergy0
01-09-2011, 06:46
Това звучи много тъпо....Не знам защо,просто така ми звучи... :? и на мен

RoSKo0o0
01-09-2011, 08:36
Не съм чувал... тоест за пръв път чувам всъщност...