PDA

View Full Version : Майка ми само ме подценява!!

DaVinciCode
01-07-2011, 21:20
Здравейте,пиша от лап топ от акаунт на приятел,за това се надявам да не бъркам копчетата заради различната клавиатура.Та имам проблем и той е свързан с майка ми.Еми аз чета доста книги,главно исторически,книги на английски ..На Агата Кристи и други ,както и много исторически,интересувам се от археология и история,8ми клас съм.Та майка ми непрекъснато ме подценява,винаги като се съберем и тя присъства примерно роднини,и ако почна да разказвам история или някоя легенда за която е ставало въпрос(не че се случва постоянно) и само ме гледа странно и ми вика ти пък от къде знаеш това?Вярно,че съм зле по математика,но знам 2 езика и съм много добър по литература и история.Много обичам да чета книги.Тя като почне.ТИ само висиш на тоя компютър,ТИ ще станеш зомби само по цял ден пред тия кутии (което не е вярно),ТИ това ТИ онова.Понеже няма работа и сега е изнервена и за всичко обвинява мен.Всички около мен мислят ,че знам много и т.н и се радвам на вниманието,а когато тя почне да ме гледа някакво такова се чувствам много гадно,все едно тя не признава,че уча и т.н.Искам да ме помисли за умен,какъвто мисля,че съм! А не само да ми се прави.Страхотна майка е,но по отношение на науката си мисли ,че никога не съм учил достатъчно и само седя пред компютъра.Това не е точно така,просто малко ми е скучно да говоря с тези на моята възраст,защото темите им за разговор са доста ограничени (не се засягайте :Д ).Мога да говоря с 20-30 годишен повече,от колкото с 13-14 годишен.Точно заради това чакам 1 приятели от София когато идват в града,и излизам само в Петък,Събота и Неделя.И тя си мисли,че само на компютъра седя.Не че имам проблем с това да не и обръщам внимание,ама искам след като всички примерно са ме похвалили и тя да се почуства горда,а не само да ми вика ,че нищо не уча,при условие ,че чета доста исторически и т.н книги.Аз не съм някой гений просто ми е кофти как всички примерно кажат браво или нещо такова тя нещо се усмихне и нищо не каже после .Или пита " от къде си научил тия неща " сякаш не вижда ,че чета супер често..Ся дали ще ме помислите за зубър или не ми е все едно,но просто не знам как да се справя с това ,защото всеки път ми става гадно,че най-близките ми хора не се "гордеят" или как да го кажа.

mimencety9009
01-08-2011, 04:39
това което го написа тук на нас седни и го кажи на нея седнете като големи хора и си поговорете, а оценките в бележника ти не доказват ли че учиш?

ludiqtzubar96
01-08-2011, 08:58
това което го написа тук на нас седни и го кажи на нея седнете като големи хора и си поговорете, а оценките в бележника ти не доказват ли че учиш?
Точно,обаче ако по математика ти се оформя 4,а по другите 6,не знам какво иска тя.Иначе и аз само такова решение виждам-да седнете и да си поговорите.

SwEeTMuFFiN
01-08-2011, 09:40
не и обръщаи внимание. продължи да учиш и стани някакъв шеф или някаква висша длъжност. не и ходи по акъла. после като ти се мазни за пари я подсети какво ти е причинявала :-o

xoxi
01-08-2011, 11:09
Нали знаеш, че само с искане няма да стане?
Разбирам как се чувстваш, но ако сам не й докажеш това, което искаш, никой друг не може да ти помогне. Тя жената не може да те помисли за 'умен' при положение, че вижда примерно, че не си.
Вместо да мрънкаш като малко дете, покажи й, че греши.. ако наистина е така.

BladeDancer
01-08-2011, 17:07
Само да те поправя. Умен не е човека който учи много а който се оправя в живота. Може да не барваш учебник и да си умен лол...

NeverForget
01-08-2011, 20:31
Имаш два варианта:
1. Сядаш и говориш с нея като възрастен с възрастен, а не просто да и мрънкаш..
2. Оправяш се в живота след години и и доказваш колко е бъркала за теб..;)

honeey
01-09-2011, 15:03
Обясни и че не разбираш от всички предмети, но затова пък историята и литературата ти вървят добре. Кажи и, че там ти отива вниманието. А има и друг вариант, може да не иска да те разглезва с хвалби. Някои родители не казват на децата си, че са горди, просто за да не се отпуснат.

SmilezZz
01-09-2011, 17:48
Сядате и си говорите,СЕРИОЗНО..Обясняв ш й как се чувстваш,когато направи така..Гадно ти е..Обясни всичко това и на нея..