PDA

View Full Version : въпрос

polyyy125
01-09-2011, 18:01
интересува ме дали е възможно да съм бременна при положение че приятеля ми не е свърщил в мен ..

CanisDirus
01-09-2011, 18:08
100% си бременна!

Започвайте да обзавеждате детската.

Emilen
01-09-2011, 18:08
Да. Ако поведението ви е било рисково. Има много теми, в които е обяснено как и защо. Дори писах за мои познати, които имат деца от "контролиращи" се партньори, а уж нямало грешка.

polyyy125
01-09-2011, 18:16
ми ако изчислинията са ми верни не бях в овулация и първо беше със после без презерватив

Emilen
01-09-2011, 18:21
Ако изчисленията ти са верни 2-3 дни преди или след офулация, можеш също да ги считаш рискови.
Правенето без презерватив носи рискове. Колко време мина между двата пъти, приятелят ти изми ли се хубаво след първия път?
Вероятността не е голяма, но съществува. Понякога дори 1% вероятност е прекалено много, ако уцелиш точно него...

ThisIsMe
01-09-2011, 18:22
По принцип няма такава възможност.Ако толкова лесно ставаха бебетата...
Има жени по света,които с години не могат да забременеят.

Emilen
01-09-2011, 18:28
ThisIsMe, вероятност има. Парадоксът е, че много жени не могат да забременеят, когато го искат, а често някои забременяват почти на шега, без да го искат. Темата е дълга. Има много фактори за това положение-например: съвместимост, концентрация на сперматозоидите в семенната течност, оплодителна способност на жената и т.н. Не можем да говорим със сигурност, а да ползваме понятието "вероятност". Понеже нямаме достатъчно информация, дори вероятността не може да се прецизира, но може да се даде някакъв процент, на база известни наблюдения. специалист би казал, че вероятността е до 5%, предполагам. А аз лично, познавам 3 момичета, които са забременели по тоози начин. Всички обвиняват "предеякулационната течност", която след първия път е по-богата на сперматозоиди(намиращи се в канала), ако не е имало уриниране преди това.

juveteam
01-09-2011, 18:43
Не си бременна... ;)

polyyy125
01-09-2011, 18:47
Правенето без презерватив носи рискове. Колко време мина между двата пъти, приятелят ти изми ли се хубаво след първия път? ..... ми около 5 мин и ни ни се е мил ама ние без презерватив го правихме 1 мин щот му казах да спре за да не стани белята :D

Emilen
01-09-2011, 18:54
Честно казано, не знам точно как да отговоря... Някои неща, на които да се обърне внимание, а всеки да прецени има ли риск или не...
- несигурност дали момичето е в овулация или не;
- малък интервал от време между двата пъти;
- лоша хигиена - почти сигурно е останала семенна течност в канала след първия път, която да се излее във влагалището. Не става дума за предеякулационна, а за концентрирана СЕМЕННА ТЕЧНОСТ!
- малка продължителност на втория път, но...
Накрая: запомнете, че не самото свършване, а семенната течност е нещото, от което се забременява! Дръжте я по-далеч от половите си органи!