PDA

View Full Version : Козметика,марка - съвет :)

shell
01-11-2011, 19:49
Здравейте,момичета! :) Скоро ще трябва да гримирам една приятелка за празник,но тя изобщо не се гримира,та ще се наложи да излезем на пазар за козметика!бихте ли ми казали марки,които хем да не са лоши,а и да са на приемливи цени :) ето какво ще купуваме:
-ФДТ
-пудра
-бронзант
-руж
-4 - ка сенки за очи
-молив
-очна линия
-спирала
-червило

Rebirthing
01-11-2011, 20:34
Дай малко повече инфо...какъв ФДТ ви трябва, за мазна, суха, нормална кожа ? Да е покривен или не ?
За пудра в момента се сещам за Flormar, Essence, Bourjois, Dermacol, Golden rose Silky touch compact powder (единствената им свястна пудра :D)
Бронзант не ползвам, така, че тук не съм особено компетентна :).
Руж на Bourjois - Pastel Joues.
4-ка сенки за очи на Flormar и Essence, обаче първите са по-добри.
молив - ми от евтините, Impala, иначе Bourjois :D .
очна линия - Max Factor, ArtDeco, но не знам дали са на приемливи цени :( иначе Impala пак.
спирала - честно казано на приемливи цени не съм ползвала много :D Но Maybelline - Colossal може би ? Чух, че на Impala била добра, даже не отстъпвала на Лореалските. Специално за спирали лично аз харесвам Max Factor.
червило - ArtDeco имат едни от порядъка на 15-16 лева, добри са. Max Factor Lipfinity е добро, но е над 20 лв.

hugelipsskinyhips
01-12-2011, 06:28
фдт- наистина зависи от типа кожа, но все пак Affiniton, Bourjois плодовия и онзи с четката.Повече покривност- Radiant
пудра- Rimmel oколо 10 лв ( и фдт на римел са хубави, но са по-леки откъм покривност)
очна линия-Essence black mania
спирала-пробвайте с тези на мейбълин, но има много хубави и на Голдън Роуз за по 3-4 лв
червило-Rimmel с две ръце!
Трайни, наситени цветове, даже са и вкусни.Около 10 лв

shell
01-12-2011, 07:05
Много ви благодаря,момичета :-) Настина много ми помогнахте и сега задачата изглежда по-лесна :) Предполагам тези марки се намират във всеки магазин за козметика?

anonymous708973
01-12-2011, 09:10
Въх, за 1 празник мислиш да покриеш момиче, което не се гримира, с всичките тия чудеса?!
Според мен един ФДТ, сенки, очна линия и гланц е напълно достатъчно. Най-малкото е супер безсмислено да се слага ФДТ, пудра и руж едновременно, да не я гласиш за циганска сватба.

Rebirthing
01-12-2011, 09:31
А да :D аз лично бих изключила и бронзанта...може да се замени с бронзираща пудра което автоматично изключва другата пудра. Също така молив и очна линия едновременно не ми се връзва много, освен ако молива не е нанесен отвътре, а очната линия отвън :).

И да, изброените от мен продукти могат да се намерят в повечето козметични магазини ;).