PDA

View Full Version : Здравословно хранене

Zar4e
01-21-2011, 13:08
Здравейте!
Напоследък се замислям храня ли се правилно. Установих, че наблягам на сладко и пържено и искам да започна да се храня здравословно. Нямам намерение да започвам диети или нещо такова. Та бихте ли препоръчали някакво днесвно меню или някакво ястия, в които няма месо или е много малко (като количество)? Сутрин ям прясно мляко с някаква зърнена закуска (най- често Нескуик или Фитнес), на обяд някаква манджа (как звучи само... :D ), а за вечеря салата и рядко нещо друго. Сладките неща смятам да ги огранича. Та според вас добре ли е такова меню, а ако не какво да променя?

Infinity
01-21-2011, 13:51
Това меню, което даваш не звучи зле , въпреки че зависи и от въпросната " манджа " т.е каква е , как е приготвена , какво съдържа и т.н. :) Салатата си е салата , стига да не е приготвена с много мазнина да кажем. Закуската също е сравтително приемлива , но ти препоръчвам да заместиш Фитнес-а със домашно мюсли или овесени ядки. :)

Zar4e
01-21-2011, 14:12
Ами ще пробвам с домашно мюсли. А за манджата...ами каквото сготви майка ми, смисъл супи и други неща, които не са пържени или много мазни. Надявам се това да е балансирано хранене, защото ако продължавам на мазно и пържено ще стана 100кила. :?

MeLikesPie
01-21-2011, 14:18
За закуска пробвай кисело мляко с мюсли или овесени ядки - това закусвам от години и ти гарантирам, че е здравословно! :grin:

stelkastel
01-21-2011, 14:40
Хора, обяснете ми какво разбирате под ''салата''!Аз поне разбирам маруля и краставици! :D Знам, че е много полезно да се яде салата, но едва ли само това означава салатата. Ако някой има идеи за други салати може да сподели. Извинявай, че използвам тема ти за това, но мисля, че и на теб ще ти пъде полезно. :)

Rebirthing
01-21-2011, 23:07
Фитнес, Нескуис и всякакви такива "зърнени закуски" са натъпкани с повече захар от колкото си мислиш. Най-добрия вариант е да се заменят с овесени ядки, сушени плодове (предварително накиснати) и пожелание парченца пресни плодове, семена, ядки от сорта на бадемите, орехите или каквото решиш + ядково мляко, евентуално :).