View Full Version : Думите ''Обичам те'' станаха като ''здравей'' и ''здрасти''
katqzaimova
01-22-2011, 21:20
Защо думите ''Обичам те'' ,станаха като ''здравей'' и ''здрасти''?
Защо всяко тъпо лапе на по 12-13-14-15 си пише на профила в скайп/фейсбук/импулс ''Обичам те''?
Как е възможно тези думи да са изгубили дотолкова стойността си?
Харесвам и обичам са две съвсем различни понятия,но явно дечицата в днешно време не ги разграничават особено.
Да пишеш на скайп профила си ''Обичам те'' и то на маймуница,смятам за твърде лигаво,повърхностно.За мен това са твърде лични думи и не бих ги изрекла току-така ,за да се изфърцам пред скайп френдчетата си с перфектната си връзка.Писна ми да зяпам заблудени дечица.
Някакви си на по 12 години си пишат по скайповете колко много се обичат.Направо си е смешно.Обичайте се бе хора,ама нужно ли е да го докладвате на някого,за да се покажете?
Това ли е жалкото ви доказателство за обич?
Да напишеш нещо е лесно,ама къде са ви доказателствата за ТАЗИ ГОЛЯМА 12-13 ГОДИШНА ЛЮБОВ?
Kokoskata
01-22-2011, 21:35
Напълно съм съгласна с теб. Тези думи вече нямат никаква стойност. Според мен те трябва да се казват на много по-късен етап от връзката, когато усещаш не просто първоначалното привличане.
Лично мнение.
съгласен съм с теб!Но освен това,странно е 4е си казват ''оби4ам те'' само 4рез sms,facebook,skype и тем подобни,а на живо се гледат като дебили ;)
''Оби4ам те'' може6 да каже6 само на 4овек,който е важен за теб не само за едната ве4ер или седмица а за месеци наред,4е и години...аз ли4но съм казвал само на 1 моми4е,4е я оби4ам и с нея прекарах 1 година от живота си,а и казах,4е я оби4ам некъде на 4-тия месец та така 4е...
btw в дне6но време пове4ето мом4ета казват на моми4етата,4е ги оби4ат за да ги вкарат в леглото ;)
MedSestrata
01-22-2011, 22:27
+1 и за трите мнения
Защото хората не ги ценят..
Какво общо има със секса?
Абе авторката я се стегни малко ;) Всеки си казва " обичам те " когато поиска. Като не искаш да го гледаш никой не те кара. Заблудени хора бол ;) И кво и ти си казвала обичам те на някой , ама няма да се жениш за него нали??? А на мъжа ти след години ще казваш обичам те.. Е за кво го правиш.Във всяка връзка има нужда от доверие ;) а това не е труден начин да покажеш пред всички че ти си влюбен и че си зает ;) Така се чувстваш сигурен.Има обаче начин и стойност на тези думи. Аз ако ти кажа че те обичам ще ти е през .. ама ако някой който харесваш ти го каже ще ти стане приятно ;) Всеки избира как да говори , а ти нищо не можеш да направиш. Като не ти харесва не го прави [/u][/i]
kiki1991
01-23-2011, 05:00
+1 и за трите мнения
+4 те на толкова години не знаят още кво е изтинска любов...много заблудени момичета и момчета има!!!
mincheto
01-23-2011, 05:14
Подкрепям мнението на AlokinN
katqzaimova
01-23-2011, 05:50
Какво общо има със секса?
Абе авторката я се стегни малко ;) Всеки си казва " обичам те " когато поиска. Като не искаш да го гледаш никой не те кара. Заблудени хора бол ;) И кво и ти си казвала обичам те на някой , ама няма да се жениш за него нали??? А на мъжа ти след години ще казваш обичам те.. Е за кво го правиш.Във всяка връзка има нужда от доверие ;) а това не е труден начин да покажеш пред всички че ти си влюбен и че си зает ;) Така се чувстваш сигурен.Има обаче начин и стойност на тези думи. Аз ако ти кажа че те обичам ще ти е през .. ама ако някой който харесваш ти го каже ще ти стане приятно ;) Всеки избира как да говори , а ти нищо не можеш да направиш. Като не ти харесва не го прави [/u][/i]
Не е въпроса в това дали искам да чувам как някой ми казва ,че ме обича.Въпроса е в това,че никой не вниква в истинското значение на думите ''Обичам те'',а те всъщност са толкова силни.Нормално ли е някви хлапета там,които са заедно от седмица ,непрекъснато да си повтарят колко се обичат?Това не е ли заблуда?И какво,с тези думи се опитват да съхранят връзката си ли?
Еми извинявай ама аз за една седмица не мога да започна да обичам.Обичта за мен е чувство,което възниква след определено време,на фона на доверието,опознаването,ува жението и чувствата.
Дразня се на това,че тези деца по-скоро бъркат думите ''Обичам те'' с ''Харесвам те'' и ме хваща яд,че тези слова са паднали на такова ниво.
Просто се изнервих,понеже случайно зърнах един такъв скайп профил и трябваше някъде да го кажа.Това е.Все пак това е тийн кътчето,където всеки може да се изповяда. :)
RaisedOnRock
01-23-2011, 07:04
Напълно съм съгласна! :)
righteous
01-23-2011, 08:08
Гледайте си живота и не се правете на големи моралисти и романтици , който строго защитават думичките "обичам те".
: )
fakesmiles
01-23-2011, 08:23
и мен ме дразни след 2 седмици връзка навсякъде да се пише обичам го и така нататъка,ама тва са си лични работи и гледам да не се бъркам.тъй като аз лично не съм добра във запазване на връзки,на момче никога не съм го казвала,колкото и странно да звучи.
HotHeaded
01-23-2011, 08:33
Съгласна съм!Бившият ми приятел още на втория ден ми каза,че ме обича :lol: :lol: :lol: И ми стана ясно какво очаква..след 2 седмици скъсахме.А странното е,че той не беше на 12,13,14,15...няма значение.
Но жалкото е,че някои хора са забравили истинското значение на тези думи..
Macallan
01-23-2011, 09:25
Абстрахирам се от всякакви пикли, пикльовци,кофли,вафли и всички, които гледат само да топнат чурката.
Някои хора се обикват още от пръв поглед, дали ще го кажат след седмица, месец, година няма значение, като знаят чувствата си, защо да не ги изразяват с думи? Други първо се привличат визуално, сексуално и т.н. и след извесно време се обикват. След като не познаваш човека, който казва тези думи на приятел/ката си, не може да го съдиш.
DarkAngelOfHope
01-23-2011, 09:32
те вече децата на тая възраст (13-14г) секс правят ... вие сте се хванали че казват "Обичам Те" :)
SolemnityOfDeath
01-23-2011, 09:59
А'е преекспонират се много тези думи. Толкова рядко съм виждал правилната им употреба в правилно ситуация вместо запълване на мълчанието и хвърляне на прах, че си е ебало дроба...
А най-обичам сърденици, когато някой ден си пропуснал да го кажеш, сякаш е всекидневна битова мантра, която трябва да се изпълни.
DarkTemplar
01-23-2011, 10:10
Повечето пубери са незрели, хормоните им бушуват, оттам и емоциите, а нямат достатъчен житейски опит и не могат да раграничават нещата (в случая харесване и обичане). Като бонус винаги си мислят, че откриват топлата вода и много държат целия свят да разбере какво мислят, чувстват и т.н. (нищо че повечето хора ги боли к*ра за това). Клюкарници като FB, Skype, Impulse и т.н. са идеални за тази цел, пък и са неизменна част от живота им (да не кажа, че си го прекарват там).
А и тези думи "обичам те" за съжаление се превръщат в ебати клишето и съответно са изпразнени от съдържание.
В заключение мога да кажа на авторката, че елементарните хора преобладават на тоя свят и няма кво да се впечатлява от всяка тяхна тъпа изява.
И не, не всички пубери са такива, и сред тях има умни и перспективни. ;)
Гледайте си живота и не се правете на големи моралисти и романтици , коИто строго защитават думичките "обичам те".
Съгласен ;-)
GreenFairy
01-23-2011, 10:27
Аз смятам, че всеки избира на кого и кога да каже "обичам те". Всеки си има глава на раменете и сам си преценява какво да казва. спокойно мога да кажа, че на 12 години аз бях напълно наясно, че обичах едно момче, това че никога не му го казах е друг въпрос.
Също така, това че седите и плюете хората, които си казват "обичам те" след седмица - две, ме кара да се възпротивя. Защото когато казах "обичам те" на приятелят ми, това беше седмица и половина след като се запознахме. И ако мислите, че думите ми тогава са били изпразнени от съдържание, грешите много. чувствата, които имах тогава към него са същите каквито изпитвам и сега. И го обичах толкова силно, на 2та седмица от връзката ни, колкото и сега, година и 4 месеца по-късно.
righteous
01-23-2011, 11:16
Гледайте си живота и не се правете на големи моралисти и романтици , коИто строго защитават думичките "обичам те".
Съгласен ;-)
Мерси за редакцията. :3
ThisIsMe
01-23-2011, 11:26
Няма какво да се лъжем.В днешно време си е точно така.
Е,не при всички,но поне в повечето случаи.Момчетата даже си служат с тези думи,за да вкарат някоя в леглото си.Колко подло,но за съжаление истина.
SEXTRAVAGANTE
01-23-2011, 11:34
Аз лично не употребявам тези думи често. Ако се случи да го кажа го казвам само ако наистина ог усещам и то в моменти които са подходящи за това.
Аз съм на мнението ,че любовта повече трябва да се показва ,а не да се казва. На думи всеки е велик....
SEXTRAVAGANTE
01-23-2011, 11:46
Понякога хората казват неща които им се иска наистина да усещат или да чуят от отсрещната страна. Тва може би е начин на се заблуждават и да се самонавиват. Който не може на дела го докарва на приказки..... :?
SEXTRAVAGANTE
01-23-2011, 11:52
Аз се дразня ,че има друг тип хора които употребяват тея думи дори когато вътрешно знаят ,че не усещат любов , но го казват преднамерено за да получат нещо. ( така правят ку*вите и бройкарите )
O, Боже..
Кво ти пука?
Да не ти пука и т'ва'й
И изобщо не вярвай и ще си спестиш проблемите.
На мен пък ми "писна" от хора, на които им е "писнало", и то още повече от деца.. Малки са, нормално да се лигавят и да са заблудени.
Аз даже им се радвам, щото е ясно, че ще пораснат и ще се осъзнаят eventually..
Всеки е бил малък и глупавичък.
И между другото, полезно и за самата теб е да си БХ и да оставиш лигльовците да си живеят в своя свят. Въобще какво защо ти пука.
Solemnity, (boooooooooooow)
SEXTRAVAGANTE
01-23-2011, 12:09
Абстрахирам се от всякакви пикли, пикльовци,кофли,вафли и всички, които гледат само да топнат чурката.
Някои хора се обикват още от пръв поглед, дали ще го кажат след седмица, месец, година няма значение, като знаят чувствата си, защо да не ги изразяват с думи? Други първо се привличат визуално, сексуално и т.н. и след извесно време се обикват. След като не познаваш човека, който казва тези думи на приятел/ката си, не може да го съдиш.
И ти си прав....човек може да обикне и за седмица , може и за година и една седмица. Спор няма прав си ама не може пък да отречеш ,че има хора които го казват просто ей така , щото чували някаде си ,че когато имаш връзка трябва да казваш "обичам те".....не може да отречеш ,че има хора които казват само защото се самонавиват и им се иска да бъде това което всъщност не е....не може да отречеш ,че има хора които го казват с някаква цел която няма нищо общо с любовта.
Всеки казва "обичам те" но не всеки наистина го чувства и знае какво всъщност е значението на думата......то не е само цуни-гуни и секс през ден през два....преди всичко е доверието , компромисите , лоялността и уважението....няма ли ги тея работи няма я и любовта.
anonymous708973
01-23-2011, 12:25
O, Боже..
Кво ти пука?
Да не ти пука и т'ва'й
И изобщо не вярвай и ще си спестиш проблемите.
На мен пък ми "писна" от хора, на които им е "писнало", и то още повече от деца.. Малки са, нормално да се лигавят и да са заблудени.
Аз даже им се радвам, щото е ясно, че ще пораснат и ще се осъзнаят eventually..
Всеки е бил малък и глупавичък.
И между другото, полезно и за самата теб е да си БХ и да оставиш лигльовците да си живеят в своя свят. Въобще какво защо ти пука.
Solemnity, (boooooooooooow)
+ много.
Положението няма да се промени така или иначе? Ти нали знаеш разликата между харесване и обичане? Окей, кво те бърка тогава...
Авторката радвай се ;) Има толкова по-големи проблеми от това някой да може да разкрие чувствата си съвсем ясно и с точни думи освен обичам те ;) Всеки си има критерии за любов и обич - за всеки това е строго индивидуално. Теб те дразни а мен не. Обичал съм обичали са ме. Всеки разбира любовта по 1 начин и прави неща, които от обич аз никога не бих направил ;) Да, заблудени са. Но няма нищо лошо в това нека се учат,нека страдат, нека бъдат щастливи. Както всеки 1 от нас е минал така още мнг хора ще минат през това! Спиране няма
vasko9933
01-23-2011, 14:22
Подкрепям мнението на AlokinN
Аз също. \:D/
Авторке сама си отгаваряш защо ..
.. всяко тъпо лапе на по 12-13-14-15
.. заблудени дечица.
.. жалко ама се радвай, че не си на тяхно място!! :lol:
IzrudaBoss
01-23-2011, 19:23
За да знае човек истинското значение на думите "обичам те" трябва да изпита любовта. За да имат съдържание когато ги изрича трябва наистина да е искрен , а за да имат стойност трябва и двамата партньори да ги оценят.
п.п Обичат се уж......заради тва ли изкарват връзките по 2-3 месеца....и тва ако е любов аз значи съм трамвай
Eclipsercho
01-23-2011, 19:31
Защо думите ''Обичам те'' ,станаха като ''здравей'' и ''здрасти''?
Защо всяко тъпо лапе на по 12-13-14-15 си пише на профила в скайп/фейсбук/импулс ''Обичам те''?
Как е възможно тези думи да са изгубили дотолкова стойността си?
Харесвам и обичам са две съвсем различни понятия,но явно дечицата в днешно време не ги разграничават особено.
Да пишеш на скайп профила си ''Обичам те'' и то на маймуница,смятам за твърде лигаво,повърхностно.За мен това са твърде лични думи и не бих ги изрекла току-така ,за да се изфърцам пред скайп френдчетата си с перфектната си връзка.Писна ми да зяпам заблудени дечица.
Някакви си на по 12 години си пишат по скайповете колко много се обичат.Направо си е смешно.Обичайте се бе хора,ама нужно ли е да го докладвате на някого,за да се покажете?
Това ли е жалкото ви доказателство за обич?
Да напишеш нещо е лесно,ама къде са ви доказателствата за ТАЗИ ГОЛЯМА 12-13 ГОДИШНА ЛЮБОВ?
1. Не разбирам какво търси темата ти в раздел Секс.
2. Това, че дадено нещо е написано на маймуница, не значи, че няма същата сила, като нещото написано на кирилица. Някои хора просто така са свикнали да пишат. Говоря са Obicham te, не 0b14aM 7e3 или подобните лигавщити.
3. Деца са, виждат, че батковците и каките си го казват, виждат го по филмите, момченцата харесат някое дупе - Обичам те!!!, момиченцата видят някой мускул или по-симпатична физиономия/прическа тип Джъстин Бийбър - Обичам те!!! Това е синдрома на поколение 95 и нагоре.
Тези думи не са изгубили значението си. Значението са изгубили хората, които я използват ;)