PDA

View Full Version : Защо винаги попадам на нещастници ??

Isabelle
01-25-2011, 18:34
:( :( Толкова ли съм наивна? Незнам вече всеки лъже и мотае кактто си иска и само ме използват чувствам се като предмет накрая ....
Целта не ми отговор а само да си излея душата :( защото бившия ми сега е щастлив с друго момиче , предишната ми най-добра приятелка която ме натопи в толкова интриги сега е щастлива и усмихната - а аз излязла като най - голяма интригантка си седя самичка :)
и ЗНАМ ЧЕ ИМАМ СИЛАТА ДА ПРОМИНЯ ТОВА ПРОСТО ИМАМ НУЖДА ДА ПОГОВОРЯ с някого наистина а няма с кого :(

w0sh
01-25-2011, 18:43
Попадаш на нещастници защото

1: Това е поведение, което често носи ползи на хората, което ще рече, че го прилагат често - няма избавление
2: Попаднала си в такова обкръжение - смени си обкръжението
3: Налага се да преосмислиш прироритетите си, когато се сблъскваш с нови хора, трябва да търсиш такива, които знаят какви са и не ги е страх от себе си
4: не бива теб самата да те е страх от себе си. (звучи абстрактно, но щом оставяш хората да диктуват емоциите ти, значи се притесняваш от собствената си личност)

Isabelle
01-25-2011, 18:47
Попадаш на нещастници защото

1: Това е поведение, което често носи ползи на хората, което ще рече, че го прилагат често - няма избавление
2: Попаднала си в такова обкръжение - смени си обкръжението
3: Налага се да преосмислиш прироритетите си, когато се сблъскваш с нови хора, трябва да търсиш такива, които знаят какви са и не ги е страх от себе си
4: не бива теб самата да те е страх от себе си. (звучи абстрактно, но щом оставяш хората да диктуват емоциите ти, значи се притесняваш от собствената си личност)

да но се чувствам вече много зле това с най - добрата ми приятелка особено даде огромен ефект върху живота ми и ме срина емоционално (а попринцип не съм емоционална личност) не мога да се доверя на никого, особено на приятелки вече не излизам с тях и съм много нещастна :(

Isabelle
01-25-2011, 18:49
сега какво да направя излизам само с момчета, но разбирам че те искат не само приятелство и историите се повтарят имам чувството че съм в някакъв кръг

w0sh
01-25-2011, 18:52
Мда. Напълно разбирам за какво говориш.

Идеята е, че на млада вързаст хората са гадни, приятелствата са краткотрайни, емоциите са крайни (такива схемички)

След всяка такава "злополука" човек се дистанцира от околните, защото се притеснява за сигурността си.

Това е така ВИНАГИ. Превръщаш се в по-скоро самодостатъчен човек, докогато ти и околните станат достатъчно зрели, за да имате нормални човешки отношения.

Просто зависи от това какво се случва в живота ни. Тези с щастливи приятелства сега, рядко ще се наслаждават на тях и по-късно.

mArMaLaDkA
01-25-2011, 18:54
Води си дневниче, като искаш да споделяш с някого. Съвсем сериозно, помага. И е по-добрата алтернатива.

Според не си особено самостоятелна, както w0sh каза, притесняваш се от собствената си личност, от това, да останеш сама за определен период от време и т.н. Спри да гледаш чуждата паничка и кой колко бил щастлив, ми си намери занимание, което и теб ще те прави щастлива. Това, че приятелят ти и приятелката ти са ти бивши такива, не значи, че трябва да са нещастни и да страдат, само 'щото и на тебе ти е криво.

Колкото до приятелките - промени си приоритетите. Хубаво е да имаш човек, с когото да споделяш и да чувстваш супер близък, но просто не е здравословно в една такава възраст да се доверяваш напълно на разни хора, които уж ти се водят приятели, най-вече момичета. 8-) Това не значи обаче да си орязваш целия социален живот. Трябва да имаш все някого, с когото да излизаш на кафе или на разходка, не може да си във вечния конфликт с някого. Ще полицемерничиш малко, ще ти се налага да се правиш на ударена от време на време, но това е по-добрият вариат, отколкото да си кукуваш сама.

Isabelle
01-25-2011, 18:55
винаги съм се опитвала да бъда коректна с хората така и съм възпитана , но когато виждам че те не са - нямам желание да излизам с тях. на 17 съм а нямам никакъв план освен за образованието някакъв съвет да ми дадеш w0sh поне засега защото ми е много гадно :(

Isabelle
01-25-2011, 18:58
marmaladka писна ми да седя сама просто не че ме е страх

tuzaro
01-25-2011, 18:58
ела батко да те развесели

djipsito
01-25-2011, 19:01
И аз съм заобиколена от хора които не ми допадат и не излизам, освен в петък, колкото да ида на дискотека с въпросните.
Почнах да уча повече, намерих си и друг курс за учене също и работа.
Усещам как и аз имам нужда да сменя средата и да се запозная с нови хора. Запиши се ако имаш възможност на някакви курсове или танци... каквото ти харесва.
И занапред гледай да не бъдеш прекалено открита, пак бъди коректна, но не показвай цялата си същност на някого. Аз занапред така мисля да правя.. ;)

Спри да ги мислиш другите, помисли за себе си, помага. Успех ти желая! :-)

vikipf
01-25-2011, 19:02
До преди 2 години и аз бях в същата ситуация, само че разбрах, че праоблемът си е само в мен. Давам всичко за хорта и накрая все съм прецакана. Просто в един такъв свят хората, на които им пука най-много и влагат всичките си чувства и сили, за да помогнат на другите, нямат щастливо съществуване.
Решението? Еми просто прави това, което винаги си правила, но не очаквай от другите да получиш нещо. Дръж се добре с всички, но не търси помощта им. Повечето хора са егоисти, но това не значи, че не могат да са ти приятели/познати. А за истински приятели и истинска любов - като ги намериш, всичко ще се оправи.

Isabelle
01-25-2011, 19:03
И аз съм заобиколена от хора които не ми допадат и не излизам, освен в петък, колкото да ида на дискотека с въпросните.
Почнах да уча повече, намерих си и друг курс за учене също и работа.
Усещам как и аз имам нужда да сменя средата и да се запозная с нови хора. Запиши се ако имаш възможност на някакви курсове или танци... каквото ти харесва.
И занапред гледай да не бъдеш прекалено открита, пак бъди коректна, но не показвай цялата си същност на някого изцяло. Аз занапред така мисля да правя.. ;)

Спри да ги мислиш другите, помисли за себе си, помага. Успех ти желая! :-)

мерси аз спортувам редовно сред хора :)

w0sh
01-25-2011, 19:03
Какъв съвет мога да ти дам.?

За личния живот планове никога не можем да си направим. Не сме като по филмите "да се ожеиним на 35, 2 деца, момче и момиче"
Нещата просто се случват.

Същевременно ужасно и прекрасно е, че в социалните отношения нещата винаги са двустранни:

Добро е защото знаеш, че от твоята страна има една чистота, отстояване на някакви идеи ценности. Ако имаме гаранция от другата страна винаги се получава нещо чудесно

Ужасно е защото човешките същества ги е страх от неизвестността. Другият човек винаги носи в себе неизвестност. Особено в днешно време, когато отношенията са просто забавление и нищо повече.

Все още си на 17 години и ще видиш много неща в живота си. Най-важното е (не както хората казват - бъди себе си). Важното е да ОТСТОЯВАШ себе си.

Isabelle
01-25-2011, 19:07
имам много такива батковци файда не ми трябват

mArMaLaDkA
01-25-2011, 19:07

е, ужасен си. 8-)

Преди и аз гледах да се държа човешки и нормално с повечето ми познати, после разбрах, че не заслужават и спрях. :lol: И мен ме дразнят в по-голямата част от времето и имам дни, в които нямам желание изобщо да се срещам с хора, но просто идва един момент, в който наистина ти писва да си сам и започваш да си пренебрегваш принципите и да си затваряш очите за някои неща, за да имаш що-годе нормални социални контакти.

Иначе аз не приемам въпросното кукуване за толкова трагично. 8-) Знам как да се забавлявам, което ми е в плюс не само в компания, ми и когато съм сама, винаги си намирам какво да правя и въобще - приятно ми е да съм си сама. Когато си омръзна, тогава търся контакти с другите хора, което си е грешно до известна степен.

А сигурна ли си, че този "план за образованието" си е лично твой, а не на майка ти/баба ти/етц.? Защото, според мен, ако наистина имаше идея да вършиш нещо, което наистина ти харесва, щеше да се стремиш към него и да ти е достатъчна причина, за да се чувстваш щастлива.

tuzaro
01-25-2011, 19:10
имам много такива батковци файда не ми трябватне може да имаш други батковци като мене майна, аз съм единствен и неповторим

Isabelle
01-25-2011, 19:11
МОЙ си е плана но е адски трудно и имам нужда и от нещо друго освен спорта като занимание

RaisedOnRock
01-25-2011, 19:13
Хей,спокойно! :) Не се ядосвай. :)

Така,да си наивна е най-човешкото нещо на земята.Вярно,гадно е(личен опит) и се опитай да премахнеш това качество.

Хората лъжат и мотаят.Факт.Ти казваш,че всички те лъжат и мотаят.Не мисля,че това е така.ТРЯБВА да има хора,които те обичат,сподели малко повече.Семейство нямаш ли?Със сигурност има поне 1 човек,който те обича.

Това,че други те използват е признак за слабост.Просто сложи край.Забрави ги.Не им позволявай да те огорчават и използват!!

Тези,които са те натопили,на тях ще им се връща в пъти.Хора,които са ми направили зло,на тях им се връща в пъти по-зло.Ще си получат заслуженото рано или късно.
Бивша най-добра приятелка,така ли?Грешиш.Не ти е била най-добра приятелка.Забрави я.

Казваш,че се въртиш в омагьосан кръг.Сложи точка.Кажи си,че от днес започваш на чисто.Не можеш да промениш миналото.Станалото-станало.Важното е да си вземеш поука-да не се доверяваш,а относно приятелите-подбирай си ги.

Бас ловя,че си имаш хубаво семейство,което те обича.Не позволявай идиоти(възможно най-меко казано) да ти вгорчават живота!

Вярвам,че ще се оправиш! :) И ти вярвай в себе си.

Isabelle
01-25-2011, 19:13
имам много такива батковци файда не ми трябватне може да имаш други батковци като мене майна, аз съм единствен и неповторим

то всеки така казва

Isabelle
01-25-2011, 19:16
Хей,спокойно! :) Не се ядосвай. :)

Така,да си наивна е най-човешкото нещо на земята.Вярно,гадно е(личен опит) и се опитай да премахнеш това качество.

Хората лъжат и мотаят.Факт.Ти казваш,че всички те лъжат и мотаят.Не мисля,че това е така.ТРЯБВА да има хора,които те обичат,сподели малко повече.Семейство нямаш ли?Със сигурност има поне 1 човек,който те обича.

Това,че други те използват е признак за слабост.Просто сложи край.Забрави ги.Не им позволявай да те огорчават и използват!!

Тези,които са те натопили,на тях ще им се връща в пъти.Хора,които са ми направили зло,на тях им се връща в пъти по-зло.Ще си получат заслуженото рано или късно.
Бивша най-добра приятелка,така ли?Грешиш.Не ти е била най-добра приятелка.Забрави я.

Казваш,че се въртиш в омагьосан кръг.Сложи точка.Кажи си,че от днес започваш на чисто.Не можеш да промениш миналото.Станалото-станало.Важното е да си вземеш поука-да не се доверяваш,а относно приятелите-подбирай си ги.

Бас ловя,че си имаш хубаво семейство,което те обича.Не позволявай идиоти(възможно най-меко казано) да ти вгорчават живота!

Вярвам,че ще се оправиш! :) И ти вярвай в себе си.

благодаря ти за това че казваш че вярваш въпреки че не ме познаваш и за съвета :) просто няма да съм добра с хората вече. Имам семейство което е много свясно да е ме обичат :)

w0sh
01-25-2011, 19:18
И какво печели като се държи зле с хората?

tuzaro
01-25-2011, 19:20

то всеки така казваголям си инат майна

Isabelle
01-25-2011, 19:23

то всеки така казваголям си инат майна
нали :-D

w0sh знам че на много хора им трябвам като се почне от съвети услуги връзки(това че нямам приятели вече не означава че нямам много познати) просто вече ще има само не и няма да ме използват :)

RaisedOnRock
01-25-2011, 19:26
Е,ето,имаш си семейство :) .Има хора,които и това нямат.Радвай се на това ,което имаш.Те винаги ще те обичат и вярват в теб.

Аз,да ти кажа също съм имала такива моменти.Но си взех поука.в момента имам 1 човек до себе си.Да,1 единствен.Повече не ми и трябват.Хората са ме игнорирали,и игнорирали.Но вече не ми пука.научих се да не се доверявам,да не се правя на нещо,което не съм.

Айде,горе главата! :)

Isabelle
01-25-2011, 19:38
Е,ето,имаш си семейство :) .Има хора,които и това нямат.Радвай се на това ,което имаш.Те винаги ще те обичат и вярват в теб.

Аз,да ти кажа също съм имала такива моменти.Но си взех поука.в момента имам 1 човек до себе си.Да,1 единствен.Повече не ми и трябват.Хората са ме игнорирали,и игнорирали.Но вече не ми пука.научих се да не се доверявам,да не се правя на нещо,което не съм.

Айде,горе главата! :)
Мерси а този един човек приятеля ли ти е ?

RaisedOnRock
01-26-2011, 12:10
Не,най-добрата ми приятелка. :)

sladur4etyYy
01-26-2011, 12:28
просто вече ще има само не и няма да ме използват :)

да, но така, когато на теб ти потрябва нещо, макар и малко (а това все някога ще се случи), те ще кажат ''не''.
цаката е да си определиш едни твои си граници, които, ако бъдат прекрачени, да слагаш край на отношенията (както в случая с бившата ти приятелка).
човек живее в общество и, искаш или не, трябва по някакъв начин да се разбираш с околните. а за да става това, понякога са нужни компромиси. както каза Мармаладка, да си ''затваряш очите'' за неща, които, според твоите разбирания (границите, за които говоря по- горе) не са кой знае какво. с две думи- не издребнявай, като се хващаш за най- малката мизерия, но и не позволявай да тъпчат принципите ти.

забелязах и този коментар

Не,най-добрата ми приятелка. :)

и нямаше как да не вмъкна един мой любим израз: няма вечно приятелство, има вечни интереси.

RaisedOnRock
01-26-2011, 14:01
Няма нищо вечно. :)

VaMpiRKaTaaa
01-26-2011, 14:58
Така става,защото позволяваш да се държат ,така с теб.
И,защото трябва да смениш заобикалящото те обкръжение,наречени 'приятели'.
Като не става,сменяш ги,ако пак нестане,пак ги сменяш.
Така докато не олучиш.
Както и с гаджето..по същият начин.: )

kikatta
01-26-2011, 17:39
бъди егуист както другите.. мисли само за себе си ии ги караи те да ти целуват задника не ти на тях.. тка те са прецакани не ти.. аз тка прая.. ;дддд оо и као няма подходящо момче обърни резбата кат мене има мн подходящи момичета .. базикам се явно още не си открила подходящия.. :) :) :oops:

TheTiger
01-26-2011, 18:00
Стегни се !
Дукато се движиш с хора мислещи се за полу-богове, ще бъде така ;)
А ии + това кво ти е паднал куража ?! Я стига си хленчила, имаш силата да обърнеш нещата в свой ръце, винаги ще бъде така !

keti1000
01-26-2011, 18:10
Според мен те мотаят,защото си прекалено лесна ,след това което прочетох си мисля тъка . :(
Я си стъпи на краката и да не ти пука каквото ще става ще стане все някой ще дойде може би моментът не е подходящ ... и аз незнам,
но за всеки влак си има пътници :-P

twoqtotalno1936
01-26-2011, 18:26
Ами да ти кажа, има и изключения. Не всички са нещастници. Има и такива, където ти се правят на ангелчета,докато не те вкарат в леглото. За да бъдеш с даден човек, трябва да си го опознала що за стока е. Ама не се отчайвай всичко ще се нареди с времето,както се казва за всеки влак има пътници. :) :-)

bogzfaggot
01-26-2011, 19:00
Първата стъпка е да махнеш тези хора от живота си,щом не те карат да се чувстваш добре.Опитай се да си изградиш някакви критерии и повече внимавай.Най-вече мисли позитивно и не попадай в емоционална дупка.

Isabelle
01-26-2011, 19:08
Първата стъпка е да махнеш тези хора от живота си,щом не те карат да се чувстваш добре.Опитай се да си изградиш някакви критерии и повече внимавай.Най-вече мисли позитивно и не попадай в емоционална дупка.
мисля че точно съм в тази емоционална дупка :(

bogzfaggot
01-26-2011, 22:09
мисля че точно съм в тази емоционална дупка :(Виж,всеки има такива моменти.Намери някой,който да те подкрепя.Най-добре е това да е родител.Родителите винаги дават зрели съвети и те карат да се чувстваш по-добре с малко доза оптимизъм.

VaMpiRKaTaaa
01-27-2011, 05:01
мисля че точно съм в тази емоционална дупка :(

Тази емоционална дупка,не е никак хубава.
Смени обкръжението си,намери си нови приятели.
Бъди по-общителна.