Влез

View Full Version : Изпит по Английски език във ВТУ, СУ и УНСС??

cameronn
01-26-2011, 12:36
Искам да попитам всички знаещи по темата:
1) В какво се състоят изпитите ( Гледах в интернет, но ако някой е ходил нека сподели)
2)Доколкото знам СУ издават книжка именно за този изпит. От къде може да се закупи?

Всякаква информация ще бъде полезна :)

Мерси!

Myrtyr
01-30-2011, 13:52
изпит по английски в СУ:
1) Диктовка (25 печатни реда, general academic knowledge, т.е. не е художествена литература)
2)Reading comprehension (Четене и отговор на десет въпроса с четири опции)
3)Cloze test (текст с десет празни места. На всяко празно място имаш избор от четири думи от един и същи semantic field)
4)Error identificiation (двадесет изречения с три подчертани части. Можеш да избиреш която и да е или отговор D - No error)
5)Paraphrase (преформулиране на десет изречения (елементарно))
6)Есе на банална тема 300-350 думи

Изпит по английски във ВТУ:
1)Есе на креативна тема
2)Диктовка (литературен текст, modern fiction ex.: Ian McEwan)
3)Reading comprehension (Три текста - журанлистически, general academic knowledge и художествена литература, имате по четири въпроса с по четири опции за всеки)
4)Cloze test
5)Error identification (note that error identification exercies in ВТУ do NOT have the no "error" choice - ALL sentences have at least one mistake in them)
6) Paraphrase

На изпит в УНСС не съм ходил, но доколкото знам включва listening comprehension, word formation, reading comprehension, essay & gap text (може да съм пропуснал нещо)

xWandereRx
01-30-2011, 18:56
и аз ще ходя на изпит във ВТУ, някакъв кошмар е това [-X

anonymous708973
01-30-2011, 19:07
Нищо толкова ненормално няма. Съвсем класически неща. Има ги като упражнения във всеки учебник и на всеки изпит.
Дори в училище ни ги дават.

Myrtyr
01-31-2011, 04:56
и аз ще ходя на изпит във ВТУ, някакъв кошмар е това [-X

почему?

xWandereRx
01-31-2011, 18:55
ми деа знам, имам тестовете на Великотърновския и са ужасни :D