PDA

View Full Version : Да бъда с този,който обичам..или с този който ме обича ?!?

mishity3
01-26-2011, 16:38
Здравейте! :) Бих искала да изкажете мнението си относно моят проблем...Ами ходех с едно момче около 8 месеца, през които доста пъти сме късали и доста пъти е правил големи грешки ,за които обаче съм му простила,но в повечето случаи нещата бързо се нареждаха..:) Преди около 2 месеца обаче без никаква основателна причина започнахме да се караме за всичко,за всякакви дребни неща,които не бяха от значение...Това продължи около 2 седмици и един ден просто и на двамата не ни издържаха нервите и се скарахме много жестоко..може да прозвучи смешно, но дори не помня за какво точно се скарахме..поредната дребна глупост..но тази дребна глупост имаше фатален край..разделихме се...:( В същото време започнах да си пиша с едно момче по скайп ,излизах с него няколко пъти с мисълта че предишния ми приятел ще разбере и по този начин ще го подразня...(знам беше глупаво, но...тогава не се замислих)след около 2 седмици тръгнах с въпросното момче...да отначало имаше тръпка..може би защото беше нещо ново ,но много скоро разбрах каква грешка бях направила...Разбрах и че предишния ми приятел си е хванал нова приятелка ..не мога да ви опиша как се почуствах..И така аз продължавам да ходя с новия ми приятел,който между другото е много добро и свястно момче и всички казват че е много влюбен в мен,а и аз самата го виждам,проблема е там че не мога да спра да мисля и да обичам предишния ми приятел..мислех че с времето и с помощта на сегашния ми приятел ще го забравя,но просто не се получава...Не знам дали той ходи с това момиче за да ме дразни или наистина има чувства към нея...Не мога да ви опиша какво е чувството когато се засечем и той е с нея,а аз с него...чувствам се ужасно а виждам че и на него не му е приятно...Какво да направя...дали има смисъл да го потърся или трябва да оставя и него и сегашния ми приятел..да остана сама за малко...и как да кажа на приятеля си че съм била с него само за да го върна на бившия ми....Обичам го ,но не знам дали не е прекалено късно да се боря за него,за нас и за любовта ни....

VaMpiRKaTaaa
01-26-2011, 16:44
Аз мисля,че за любовта никога не е късно.
А това,което си направила със новият си приятел,е много подло.

bzzzgirl
01-26-2011, 16:46
Аз съм в същото положение... може би е по-добре да си дадеш малко верме преди да продължиш със сегашния или да се бориш за предишния..поживей си малко.Опитай се да изясниш за себе си с кого ще ти е по добре ,но доколкото разбирам от написаното ,ще ти е по добре със бившия щом толкова си се привързала ....

bybz
01-26-2011, 16:54
Аз съм в същото положение... може би е по-добре да си дадеш малко верме преди да продължиш със сегашния или да се бориш за предишния..поживей си малко.Опитай се да изясниш за себе си с кого ще ти е по добре ,но доколкото разбирам от написаното ,ще ти е по добре със бившия щом толкова си се привързала ....

Аз пък не знам, ако почакаш прекалено много, дали няма да изгубиш любовта на бившия си приятел :(

Mi6inka
01-26-2011, 18:12
според мен е по-добре да си сама в случая...поне да не лъжеш новото момче, защото каквото и да си говорим и той е доста прецакан... Пък и наистина след такова нещо, сякаш ако си сама ще успееш да си подредиш мислите по-добре... и другото, което е...понеже си личи, че ти си искаш стария, обичаш си го... признай си защо си си хванала ново гадже, рискувай...поне със сигурност ще знаеш, какво му е и на него ( на бившия ти)

twoqtotalno1936
01-26-2011, 18:33
Щом сегашният ти приятел е влюбен в теб , ако го скъсаш не мислиш ли,че и той ще се чувства така както и ти в момента? Според мен не трябва да търсиш бившия си,при положение, че и той си има приятелка и може да изпитва нещо към нея. Ако ли не,чакай той да направи първата крачка,не оставяй да се мисли за велик , че не можеш да го забравиш. :-)

sladur4etyYy
01-26-2011, 18:45
защо ти е да казваш на сегашния, че ходиш/ си ходила (ако го зарежеш) с него, само за да забравиш бившия? само ще го нараниш излишно. не си нито първата, нито последната, която прави подобно нещо и е по- добре да премълчиш този факт, без значение как решиш да действаш занапред.

SugarLolLipoPsS
01-26-2011, 19:33

Аз пък не знам, ако почакаш прекалено много, дали няма да изгубиш любовта на бившия си приятел :(

Любовта не се губи ако обичаш ИСТИНСКИ! ..

FuckedUp
01-26-2011, 19:35
Нито едно от двете.

goblin0306
01-26-2011, 20:16
Ето точно това нещо страшно много ме дразни в повечето момичета на тази възраст. Не оценявате това, което имате. Щом новия ти приятел е луд по теб и сигурно е готов на всичко да е с теб, за какво по дяволите ти е бившия ти боклук?

Съжалявам, че го казвам така, но аз съм бил в същото положение, в което е новия ти приятел, и ми е било доста кофти когато ме заряза за да се върне при онзи който не я заслужава. Няма логика и честно казано не ви разбирам. И най-вероятно няма да ви разбера никога.

Обобщение: ако искаш да си щастлива, стой с този който те обича.
Ако искаш да се заблуждаваш, че си щастлива, бегай при бившия.

Това е от мен. Умната!

Toreadores
01-26-2011, 22:43
Подкрепям goblin0306. Преди 2 години точно и аз бях в същото положение запознах се с едно момиче на един рожден ден и нещата потръгнаха, ходех с нея 2 месеца и понеже аз съм от влюбчивите момчета, много бързо се привързвам, може би щото съм зодия Риби или каквото и да е, за мен това е на първо място и съм готов наистина на всичко за гадже или за приятел. Всичко си вървеше много добре първия месец и половина, чувствах се много добре и при нея беше същото, но последните 2 седмици я забелязах че се държи странно, не искаше да излиза, не й се говореше. Помислих си че може да има някакви семейни проблеми или в училище проблеми и реших много много да не си навирам носа и да не я задушавам, а ако тя поиска ще ми каже доброволно. Все пак на сила хубост не става. Обаче това продължаваше 2 седмици, за този период сме се виждали само 2 пъти. Пратих и съобщение, че не може така да продължава ако има нещо да ми каже да дойде у нас и да говорим. На следващия ден тя дойде и ми обясни за какво става въпрос на дълго и на широко, същата ситуация както твоята. Почувствах се адски гадното, до тогава не ми се беше случвало такова нещо. Дори и момичетата да не вярвате момчетата също имат сърце и също ги боли, дори и да не го изразяват пишейки депресантски подписи по facebook, skype и подобни. В главата ми се въртеше само мисълта, защо момичтата са толкова гадни, защо все попадам на такива и има ли въобще свястно момиче. Точно както вие си ги мислите за момчетата.

Моят съвет е - дай на момчето шанс, щом се държи добре с тебе и щом те обича постарай се и ти, но ако мислиш само за бившия си нещата няма да станат.

И един съвет за момичетата, които си мислят че няма свестни момчета - има такива, дори те са около вас, но вие не ги забелязвате просто. Може да е ваш добър приятел, който да има чувства към вас, но вие го приемате просто като приятел. Там е целия проблем, че радара ви лови само "вражеските кораби" и се втурвате към тях. Най-гадното е да харесваш адски много едно момиче, а то да не те забелязва, а в същия момент да ти говори че си търсела свястно момче ... и ти увисваш, няма какво да направиш защото тя не те гледа по този начин, а кажиш ли й само ще станат по-неловки нещата.

goblin0306
01-26-2011, 22:53
Евала за коментара, все едно аз съм го написал :D

JDeel
01-27-2011, 01:49
В любовта чашата се пълни баавно, но прелива много бурно и за неусетно кратко време. Когато чашата прелее, всичко се обръща на 180 градуса... винаги :D

Объркала си конците mishity3, но това си е една нормална често срещана глупава ситуация в която последният от любовния триъгълник съвсем скоро ще проплаче :-D О не, всъщност е четириъгълник... тия младите гледай ги какво правят :D :-P

Rebus
01-27-2011, 10:02
То само като и видиш ника може да разбереш,че е лигаво лапе ,което не знае кво иска ;d

rand0m
01-27-2011, 10:38
Ох лапешка му работа :?

доста пъти сме късали и доста пъти е правил големи грешки ,за които обаче съм му простила,но в повечето случаи нещата бързо се нареждаха..:)
Някога не си ли се замисляла, че проблема може да е в теб!?

n3zabrawiimaa
01-27-2011, 10:41
И как ще бъдеш с този, който обичаш, като не те обича? Хах, логика ;]

Ssummerjam
01-27-2011, 11:21
Голяма каша си забъркала, сега каквото и да правиш, ще има недоволни. :?

sh3_1s_7h3_0n3
01-27-2011, 12:17
Мацко, седни си на дупето или си разбий чутурата!
Честно.
Такива 'любовни' въпроси като изстреляте... направо ми идва да скопя половината човечество, за да ви огранича популацията. :o

Срамота е да не можете да дефинирате собствените си чувства и същевременно да си играете с чуждите.

sasha_90
01-27-2011, 12:44
Най-добре ще е да си останеш сама.А за в бъдеще-никога не тръгвай с момче,към което не чувстваш нищо.Не тръгвай с друг,ако имаш чувства към бившия.

Mi6inka
01-27-2011, 14:50
Най-добре ще е да си останеш сама.А за в бъдеще-никога не тръгвай с момче,към което не чувстваш нищо.Не тръгвай с друг,ако имаш чувства към бившия.

А тъй...сега хем тя не е щастлива, хем новия и приятел също не е ( или няма да бъде ) след като тя не изпитва чувства към него... На мнение съм, че не трябва да се започва нещо ново, щом още старото играе роля :)

chemicalX
01-27-2011, 15:22
Според мен трябва да дадеш шанс на сегашния ти приятел..Изчакай още месец и ако все още нямаш никви чувства към него - късай го.Наистина ми е жал за момчето , ама все пак насила нещата няма да станат..А относно бившия ти.. не се връщай при него дори той да те търси.Ако пак се съберете всичко ще бъде "ок"първите 1-2 седмици и след тфа отново ще почнете с караниците и сръдните..Няма смисъл.Аз на твое място бих останала сама за известно време за да си събера мислите в главата.

bybz
01-27-2011, 16:11
Ох лапешка му работа :?

доста пъти сме късали и доста пъти е правил големи грешки ,за които обаче съм му простила,но в повечето случаи нещата бързо се нареждаха..:)
Някога не си ли се замисляла, че проблема може да е в теб!?

За една връзка са нужни двама :) И винаги са виновни и двамата, друг е въпроса на кого вината е пряка и на кого коствена :)

sasha_90
01-27-2011, 16:12

А тъй...сега хем тя не е щастлива, хем новия и приятел също не е ( или няма да бъде ) след като тя не изпитва чувства към него... На мнение съм, че не трябва да се започва нещо ново, щом още старото играе роля :)
И аз съм на този принцип.Така е правилно и справедливо.

CristalTear
01-27-2011, 16:24
Дай си малко време
Помисли какво искаш наистина
И си постъпила гадно като си тръгнала с другото момче за да забравиш за бившия си

BBRevolvE
01-27-2011, 16:46
Не е трябвало да бързаш да тръгваш с новия ,щом нямаш чувства към него.

christina98877
01-27-2011, 17:34
Отиди при бившия си кажи му че го обичаш и бъдете заедно : )

fenastz
01-27-2011, 20:53
Спри да четеш Здрач и инвестирай парите си в по-качествена литература.

[B]a[N]D[i]T[k]a
01-27-2011, 22:40
чесно казано последната връзка която имах момчето наистина страшно много му пукаше за мен но някак си аз не бях толкова хлътнала по него. и рано или късно и ти ще стигнеш до същия извод че няма смисъл да си с някои след като не изпитваш чувства към него..

лично мнение аз така бих постъпила :)

Kalliaa
01-28-2011, 08:39
Спри да четеш Здрач и инвестирай парите си в по-качествена литература.

:lol: :lol: :lol:

ПТ. Изчакай още малко, за да видиш дали случайно няма да се влюбиш в това момче, ако не.. късай. Ех,.. много ми стана жал за него :(
Колкото до бившия, да, може би ти също имаш вина нещата да се развият така..

chrisy94
01-28-2011, 09:13
Всъщност, ако се замислиш, отговорът е много прост. Нищо не е толкова сложно, колкото понякога ни изглежда, затова е добре да имаш приятел(истинки), който би ти помогнал в такъв "конфузен" момент.. Всичко, което се иска, е да си ИСКРЕНА към всичко и всички.. към момечето, което няма никаква вина, че се е забъркало в тази ситуация, към бившия ти приятел и най-вече към себе си и към чувствата си.. Помисли дали наистина искаш това, което си мислиш, че искаш......
Ако искреността бъде "оръжието" ти в тази "битка", сигурна съм, че няма да има жертви.. Понеже и на сегашния ти приятел няма да му навреди, ако скъсате, дори напротив.
Не гледай на никого (+ себе си) като на жертва.
С този, който ме обича.. или с този, когото обичам....?" на този въпрос отговорът е лесен... ако настина точно така стоят нещата.. то по-добре да не бъдеш с никой от тях.

buzzzz
01-28-2011, 12:55
Какви грешки е правил бившия ти? Ако говориш за изневяра.. значи не му е пукало особено за теб. Няма смисъл да му се молиш и да страдаш за него, според мен. Остани още с настоящия си приятел, виж дали ще пламне искрата. Ако ли не - скъсай с него ;)

buzzzz
01-28-2011, 12:58
Отиди при бившия си кажи му че го обичаш и бъдете заедно : )

да,да и ако чувствата не са споделени.. да й срине самочувствието и да я съсипе

kremen4eto
01-28-2011, 13:30
Към сегашния постъпваш подло. Дала си си време да видиш дали ще се получи - не се е получило. Следователно няма смисъл да му даваш още надежди. Разделете се. Без значение дали ще се върнеш при предишния, сегашният не заслужава това.

Мнението ти, че и на бившият ти, както на теб, му е кофти от раздялата, ми се струва наивно. Не сте си говорили, няма как да знаеш какво мисли той. Аз, а и някой друг във форума също няма как да знаем. Ако за раздялата ви не е имало основателна причина (примерно изневяра), може би трябва да опитате още веднъж. Но при разговора с него имай ясното съзнание, че може да бъдеш отхвърлена. А ако се случи обратното, по - добре за теб. :)

fakesmiles
01-28-2011, 14:27
според мен най-добре се раздели с новото момче - не мисля,че заслужава момиче, което не е напълно отдадено на връзката.
не се ли замисляш,че и за теб може да е по-добре да останеш за малко сама,а пък по нататък да се опиташ примерно да оправиш нещата с бившия?