View Full Version : Знам, че е рано, но ...
Исках да ви попитам, какво мислите или знаете за тези училища, и кое от тях е наи - добрият избор ( за София става въпрос ) :
- 1 АЕГ
- 2 АЕГ
- НЕГ
- НПМГ
eminemfenka
01-28-2011, 19:42
мисля , че малко трудно човек се добира до тях..
аз съм на мнение , че не е от кой знае какво знаечение къде учиш, стига после да си продължиш образованието..
е вярно е , че е важна основата , която ти предоставя училището .. стипендия и особенно ако са намесени и други държави :)
LaChupacabra
01-28-2011, 20:33
ами зависи какво ти се учи... английски,немски или нещо в НПМГ lol
в 91 НЕГ се влиза доста трудно до колкото знам...аз ако трябваше да избирам между 1АЕГ и 2АЕГ...ох не знам...сградата на 2 не ми вдъхва голямо доверие ЛОЛ и не уча там а просто съм ги виждала и 2те...иначе смятам,че в 1 ще получиш по-добро обучение...
*не уча нито в 1 нито в 2 АЕГ..казвам си мнението от това което съм видяла.. и знам от познати :D
**от тея 4 бих избрала 91НЕГ...
VaMpiRKaTaaa
01-29-2011, 06:18
В първа АЕ,са най-големите боклуци и наркомани.
И аз ти препоръчвам НПМГ.
BaffaLsc
01-29-2011, 09:22
Доста добри училища бих казала.. 1 АЕГ и 2 АЕГ.. изобщо не е пълно с наркомани.. имам приятели там и наистина са доста доволни от всичко.. 91 НЕГ и за него съм чувала доста добри неща.. но като цяло във всичките се влиза доста трудно.. аз бих избрала 1 АЕГ..
Ох, колко е лесно да НЕ учиш там, и да даваш такива изявления. Айде моля ви се. Тия слухове ги пускат някои комплексирани дечица, които не са успели да влязат там. Учи се МНОГО, а пък тва за боклуци и наркомани - познаваш ли ВСИЧКИ там, че да говориш така? Може да има двамата-трима максимум, обаче повечето са много амбициозни.
немската
първа и втора английска са пропаднали гадни училища вътре са само връзкари и наркоманчета, а за НПМГ на мен ми се стори много нисък бала като кандидатствах преди 2 години ( :D:D)
BaffaLsc
01-29-2011, 09:32
първа и втора английска са пропаднали гадни училища вътре са само връзкари
А да си се замислял/а, че някои хора полагат труд, учат , мъчат се, за да влезнат там ?!
VaMpiRKaTaaa
01-29-2011, 09:51
Ох, колко е лесно да НЕ учиш там, и да даваш такива изявления. Айде моля ви се. Тия слухове ги пускат някои комплексирани дечица, които не са успели да влязат там. Учи се МНОГО, а пък тва за боклуци и наркомани - познаваш ли ВСИЧКИ там, че да говориш така? Може да има двамата-трима максимум, обаче повечето са много амбициозни.
Ами,познавам достатъчно и знам що за стока са.
Да кажем,че познавам много хора,от 9кл.на горе.
А да си се замислял/а, че някои хора полагат труд, учат , мъчат се, за да влезнат там ?!
Примерно в моя клас всичките са просто невероятно умни, не говоря само за училище, а попринцип като обща култура. На сто процента съм сигурна, че никой от тях не е влязъл с връзки, а всички са се потрудили, за да влязат в едно от най-елитните училища в България, и това че някой смята, че в него учат пропадняци, няма да го направи по-малко елитно. И защото плашите с тия глупости, че имало наркомани, сегашните кандидатстващи, намалява интереса към него. :)
Нека намаляват и да освобождават места :D
не е от най-голямо значение къде ще учиш... по-важно е при кой от професорите ходиш на частни / става въпрос 11-12 клас /... пък и да ти кажа ти като си учиш и си държиш на приниципите / да не пушиш, да не се дрогираш, да не пиеш... / и във френската да идеш няма страшно :lol: :P
Търси си интелигентната среда. Най-вероятно в една по-елитна МГ ще научиш по-добре чужд език, отколко в пропаднала ЕГ, както и обратното. Важното е да има винаги хора, които да поставят висока летва в новото училище, пък по-късно ще разбереш какво си пожънала от това. Също така почти всички, които кандидатствате за гимназии имате идеята след това да вземете висше (че даже и няколко). Това, че влизате ЕГ, не означава, че ще ставате филолози. Избирате в гимназията едно, после може да изберете нещо съвсем друго. Общо взето, (както каза Памаа много, много правилно) важно е при кой ще ходиш на частни уроци после. Става и без, но малко са достатъчно отговорни. Едно елитно училище ти дава доста повече от някви знания по определени предмети.
Познавам интелигентни и ерудирани хора от НЕГ, НПМГ, АЕГ, СМГ. В момента карат висшета в най-престижните университети в България.
MishoShamara
01-30-2011, 01:56
Познавам интелигентни и ерудирани хора от НЕГ, НПМГ, АЕГ, СМГ. В момента карат висшета в най-престижните университети в България.
Некви големи капацитети тряа да са тия.. :)
Мисълта ми беше, че масово от там запълват местата и излизат доста подготвени. Жалко е, че като до място се добира куцо, кьораво и съкато, не значи много това което съм казал, но излизат доста подготвени от тези гимназии.
MishoShamara
01-30-2011, 02:18
Благодаря Ви за бързия отговор. Склонен съм да се съглася с Вашата теза, въпреки че примерът, с който си послужихте, не е особено подходящ в ситуацията.
chemist9009
01-30-2011, 05:45
НПМГ 8) 8)
А да си се замислял/а, че някои хора полагат труд, учат , мъчат се, за да влезнат там ?! не съм документирала кой как влиза и къв е всеки. изказвам мнение а всъщност ненавиждам тези 2 училища и пари да ми дадат в първа и втора английска няма и да стъпя :)
BaffaLsc
01-30-2011, 10:03
А да си се замислял/а, че някои хора полагат труд, учат , мъчат се, за да влезнат там ?! не съм документирала кой как влиза и къв е всеки. изказвам мнение а всъщност ненавиждам тези 2 училища и пари да ми дадат в първа и втора английска няма и да стъпя :)
Лошо настроен/а си просто.. ; ))
Но това, че ТИ не искаш да ' стъпиш ' там.. не значи, че и другите не искат.. по този начин настройваш другите с твоето неоптимистично ' изказване '.. а всъщност и двете училища са перфе..