View Full Version : НГДЕК - Кандидатстване след 7 клас
theonlyone123
01-29-2011, 17:41
Значи аз сега съм 7 клас . Искам да кандидатствам в НГДЕК и разбрах ,че оттам правят устен изпит по история . Искам да попитам,за тези,които знаят какво представлява изпита ? Трябва ли да уча специални теми или там на място ще ми дадат да си избера ? Може ли някои да ми обясни подробно какво трябва да направя и науча ?
vladinkaa
01-29-2011, 19:52
trqbva da peesh bukvalno celiq materiql .. suvetvam te po-dobre ne kandidatstvai tam .. moje da ti se iska no uchilishteto e adski srtogo i davat hiper golemi domashni a i predmetite koito se izuchavat tam trudno se namira koi da ti pomogne zashtoto pochti nikoi ne znae sanskrit naprimer ... a inache izpita e mnogo truden i she zapecnesh na 1 sekunda .. davat temi koito trqbva da gi znaesh naizust i imat ogromni iziskvaniq
znam zashtoto edin moi priqtel kandidatstva tam i go prieha no se otkaza kato chu za kakvo uchene stava vupros, a sega si jivee jivota v frenskata
LaChupacabra
01-29-2011, 22:36
и аз съм 7 клас и миналаа година бях сигурна,че искам да уча там но...много ми е далеч ...а и на всичкото отгоре не ми харесва сградата..и къде е разположена -.-
миналата година обаче много се интересувах и имах много добра учителка по АЕ която има приятелка на която децата и са учили там..сега мисля,че са завършили не съм сигурна..но до колкото помня ми каза,че устния изпит включва '2 етапа'
1. Трябва да разкажеш за 3 събития от Българската история... по твое желание...Примерно - 1.Създаването на Българската държава 2.Създаването на 2та Българска държава 3.Освобождението от Османско владичество..
[давам само примерни идеи]
2.Да разкажеш за 3 личности от Българската история- да кажем Васил Левски,Христо Ботев и хан Аспарух...
и все пак не съм сиигурна дали точно така се провежда изпита..трябва да се посъветваш и с някой който учи там,бил е приет и е държал тоя изпит...
Здравей! Аз уча в НГДЕК и мога да ти кажа, че училището е страхотно!! Кандидатства се с три събития от българската история и три личности.
Погледни в сайта за друга информация- http://www.ngdek.com/index.html
brutaLxxbunny
01-30-2011, 08:23
Аз сега съм 8 клас там и си обожавам гимназията :grin: :D Все пак да те предупредя-ако не си готова за яко учене,не идвай.Ще се наложи просто да напуснеш,както правят и доста деца.
Та за изпита.По-нагоре ти казаха-трябва да научиш 3 личности и 3 събития от историята на България преди Освобождението.Приготви се да го разказваш,но като цяло,ако видят,че можеш да разказваш те спират.Мен ме спряха на 5-тото изречение.След това задават въпроси.А и забравих да спомена-на изпита ще разказваш само за 1 личност и 1 събитие от научените.И имаш около 1 час да си нахвърлиш идеи на един лист за изпита,тъй като по време на изпитването имаш право да хвърляш поглед на написаното.Мм,към юни ако не се лъжа има консултации,където ви обясняват доста обстойно.Късмет :)
Аз искам да попитам /дори да прозвучи глупаво/: Когато се явихте, случи ли ви се да забравите нещо от притеснение и "страшни" ли са "съдиите" т.е. тези на които разказвате темите ? :( :-o :?
dontcare
04-03-2011, 18:07
Според мен не е чак толкова гадно,както всички ви го представят.И аз съм 8 клас там и нямам почти никакви затруднения.На изпита влезнах 3та в списъка с 5,85 по БЕЛ и 6,00 по история..но все пак бая се бъхтих за да науча темите.И все пак ми се пднаха любимите ми.Изпитващите въобще не баха толкова страшни-естествено,че се притеснявах,но който си научи материала,дори и да му изскочи от главата,другите ще видят това.
Задават въпроси около темите ,може да зададат и около останалите.На мен лично не ми,а си бях научила 15 от 20 /като 6 специално много/
Да не ви пука за разположението защото мож да се намира насред полето ама пък поне сутрин в метрото седиш кат човек..а тези за центъра..едвам се затварят вратите :D
В това училище влизат хора,които наистина имат желание(като brutalxxbunny),защото тези,които не го искат-това си проличава още на 16 септември.Можете да си мислите,че иа е*ати "зубърите" и "задръстеняците",но във всяко учлище ги има.Поколенията 95-98 са все такива разхайтени,че трудно можем да говорим за "зубъри".
Факт е,че повечето ще останат на поправки(защото най-важното им е да излезнат междучасието навън с цигарката да речем).Факт е и че влизат подбрани ученици-със сигурност не е като другите гимназии,където компютъра определя дали си за там :)
Успех на кандидатсващите!Дано се видим наесен!
gandalfepi4
04-03-2011, 18:13
питай тука
http://ngdek.ludost.net/forum/
На изпита влезнах 3та в списъка с 5,85 по БЕЛ и 6,00 по история..но все пак бая се бъхтих за да науча темите.И все пак ми се пднаха любимите ми.
Благодаря много за инфото,но имам няколко въпросчета: как така любимите ти теми ?!? Не си ли избираш ти 3 теми и 3 личности..иии... има ли някаква специална подготовка преди изпитите (освен допълнителната литература) ? :oops:
Учиш 3 събития и 3 личности, може би просто са й се паднали темите, които най-много е харесвала. Повечето от гимназията сме ходили на уроци за кандидатстването, много малко взимат различни книги и си вадят информация от тях.
Успех с изпитите!
dontcare
04-06-2011, 13:42
На изпита влезнах 3та в списъка с 5,85 по БЕЛ и 6,00 по история..но все пак бая се бъхтих за да науча темите.И все пак ми се пднаха любимите ми.
Благодаря много за инфото,но имам няколко въпросчета: как така любимите ти теми ?!? Не си ли избираш ти 3 теми и 3 личности..иии... има ли някаква специална подготовка преди изпитите (освен допълнителната литература) ? :oops:
еми да -имах си 6тте теми,знаех ги перфектно,но ми се паднаха тези,които най-мноо ми харесваха :) (Хан Тервел и покръстване на българите)
по-специална подготовка..хубаво е да имаш малко по-широка обща култура и да имаш няква представа и от другите теми,щото примерно мен за Тервел ме питаха "има ли някаква статуя или паметник,овековечаваща делата на Тервел?" т.е Мадарскя конник.На другите са им задавали гаднички въпросчета май,ама просто са ги видели,че не си знаят темите много-много.. :)
Не е толкова сложно да се научат темите, когато влезеш в стайчката говори уверено, не много високо, но и да не се напъват за да те чуват и да се налага да повтаряш, защото ще се притесниш повече. :)
Здравейте отново! :) Значи аз сега съм 6 клас и съм се заела да чета една книга,която я има в допълнителната литература, /намерих си я вкъщи / :D и наистина много искам да вляза в тази гимназия та да попитам предварителните уроци кога трябва да се почнат в началото или в края на 7 клас ?
dontcare
04-09-2011, 17:50
Ами зависи си от човека.Можеш изобщо да не ходиш на уроци,ама би ти било по-трудничко.Аз лично почнах края на ноември,но имаше и такива,които април-май тръгваха при положение,че изпита беше юни.Естествено,аз си го карах спокойно и кротко..имах време да си ги науча добре,да си ги упражня темите и имах бая пробни изпита.Докато ако тръгнеш по-късничко всичко ти е на тъгъдък ии в главата ти става миш-маш,а пак се дават същите пари(т.е за толкова урока)
Според мен ноември-декември си е съвсем окей :)
Благодаря :) наистина много ми помогнахте, но ако може и малко инфо за уроците ( къде се провеждат,колко урока в седмицата, колко ще струва и т.н.?) :)
dontcare
04-10-2011, 16:54
Зависи при кого отидеш.Моята настояща класна взимаше 40лв.Толкова са на често,колкото имаш нужда.Ако си тръгнал по-отрано и си учиш хубаво темите,ходиш веднъж седмично ама ако тръгнеш май и не учиш,може и всеки ден да си караш там :д
Жалко,че вече не е директорка г-жа Тончева.Иначе аз отидох с наще на уговорена среща,разпитахме(не че не знаехме достатъчно) иза учител попитахме и така.Просто всичко трябва да се свърши навреме :)
Дано се видим по-догодина,наесен ни информирай кво става с уроците (:
От една страна-аз да остана,от друга-ти да влезеш :д
Много благодаря! И аз се надявам да се видим :) Ако имам още въпроси (за което съжалявам ако досаждам) надявам се да помогнете :)
dontcare
04-11-2011, 18:00
Може да пишеш и на лични :)
brutaLxxbunny
04-11-2011, 20:09
Между другото конспекта и датите за изпита вече са излезнали на сайта на НГДЕК,погледнете :)
trqbva da peesh bukvalno celiq materiql .. suvetvam te po-dobre ne kandidatstvai tam .. moje da ti se iska no uchilishteto e adski srtogo i davat hiper golemi domashni a i predmetite koito se izuchavat tam trudno se namira koi da ti pomogne zashtoto pochti nikoi ne znae sanskrit naprimer ... a inache izpita e mnogo truden i she zapecnesh na 1 sekunda .. davat temi koito trqbva da gi znaesh naizust i imat ogromni iziskvaniq
znam zashtoto edin moi priqtel kandidatstva tam i go prieha no se otkaza kato chu za kakvo uchene stava vupros, a sega si jivee jivota v frenskata
по-голяма глупост не бях чела
dontcare
04-12-2011, 12:01
по-голяма глупост не бях чела
\:D/
Че аз в НГДЕК си исках.Първо с изпитите ме приеха във френската..
ма кво-много учене дръжки.Който си го може,си го може
Thrashington
07-12-2011, 23:27
Аз сега съм 8 клас там и си обожавам гимназията :grin: :D Все пак да те предупредя-ако не си готова за яко учене,не идвай.Ще се наложи просто да напуснеш,както правят и доста деца.
Та за изпита.По-нагоре ти казаха-трябва да научиш 3 личности и 3 събития от историята на България преди Освобождението.Приготви се да го разказваш,но като цяло,ако видят,че можеш да разказваш те спират.Мен ме спряха на 5-тото изречение.След това задават въпроси.А и забравих да спомена-на изпита ще разказваш само за 1 личност и 1 събитие от научените.И имаш около 1 час да си нахвърлиш идеи на един лист за изпита,тъй като по време на изпитването имаш право да хвърляш поглед на написаното.Мм,към юни ако не се лъжа има консултации,където ви обясняват доста обстойно.Късмет :)
Koга ще се измисли иконка за самоубийство ??? Яко учене вика аххахаха
Extremescream
07-13-2011, 11:14
Темата като гледам вече е поостаряла, а и си има обща тема за след 7ми клас.