View Full Version : Помощ ! Превеждайте
iinwisible
01-30-2011, 17:32
Имам два абзаца за превеждане от Английски в Български.Моля ви не превеждайте в Гугал.Не превежда точно.Затова да превеждат само тези които разбират Английски :)
Първият абзац !
Daniel has earned over 6 million pounds for his Harry Poter role.He is one of the richest teenagers in Britain together with Prince.Harry and Charlotte Crurch.
И това е вторият !
When Daniel met Emma Watson for the first time,he had a crush on her but now they are just good friends.
Даниъл е спечлил над шест милиона паунда от ролята си на Хари Потър. Той, заедно с Принс, е един от най-богатите тинейджъри в Британия*. Хари и Шарлот Чърч (това са просто имената им).
Когато Даниъл срещнал Ема Уотсън за пръв път, той си падал по нея, но сега са само добри приятели.
ПП.:Това не си ли ги по оствала преди?
*моля да обърнете внимание на разликата между:
The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland; England; Britain; Great Britan
iinwisible
01-30-2011, 17:48
До но отиде на задните страници и тези два абзаца не бяха преведени :D
iinwisible
01-30-2011, 17:50
[quote="Myrtyr"]Даниъл е спечлил над шест милиона паунда от ролята си на Хари Потър. Той, заедно с Принс, е един от най-богатите тинейджъри в Британия*. Хари и Шарлот Чърч (това са просто имената им).
Ами изречението е било така
He is one of the richest teenagers in Britain together with Prince Harry and Charlotte Church - това е правилното ! :)
в такъв случай изречението се превежда
Той, заедно с Принс* Хари и Шарлот Чърч, е един от най богатите тинейджъри в Британия.
*Prince е изписано с главна буква без да е начало на изречение, което ме навежда на мисълта, че тук може да е име, следователно трябва да се прозинася и пише като името Prince
Да не би да си в 7 клас? Защото миналата година в учебника ми по английски имахме същия урок ;ДД Сори за спама. (:
iinwisible
01-30-2011, 18:16
Мерси ! :-)
mim4enceto00
01-30-2011, 20:11
Ъъъъ Prince означава принц(като титла!!!) и не се пише с главна буква(поне не на бългрски)!
Истината е, че това е принц Хари. If Gog (Google) doesn't know, then even God doesn't know.