PDA

View Full Version : Руса коса и още нещо

lolipop1
01-31-2011, 23:42
Здравейте, тийнове! Имам едно въпросче по-конкретно за мен спецялно. Косата ми е дълга малко под раменете. Може да се каже, че е на пластове макар да не са толкова изразени. Използвам хининова вода и забелязах ускореният растеж на косата ми. Надявам се до лятото порастне до кръста. Мисля си, да разнообразя визията си и да се боядисам руса. Мдам .. типично класическо русо .. ако ме разбирате. Не искам отенъкът да бие на бяло или жълто, но това няма значение. Косата ми е светло кестенява и се променя от слънцето като зимата е кестенява а лятото става много светло кестенява на моменти руса. Но аз си държа на русото и фризиори са ми казвали, че ще ми ходи и ще изпъкне визията ми по този начин. Тъй като съм само на 15 години (все още) и се замислям дали като се боядисам няма да си съсипя косата прекалено и нестига че сега ползвам доста често преса за коса. И то не за изправяне а за вафлички на долният пласт коса. Косата ми няма никакъв ама никакъв обем и да пробвала съм разни шампоани и косата ми е бухнала първите 15 минутки след като съм се изкъпала и изсушила с дифузера ии да после се зализва и никак си нестои. Имам два въпроса към вас и първият е какво да използвам за да имам наистина видим обем без помоща на преса и тупиране може би д апробвам някой спрей за обем каквито ги рекламират или нещо друго? и ме интересува марка и цена . Вторият ми по-важен въпрос е когато се боядисам с русото мога ли да реша примерно след 4 месеца, че не искам да съм руса вече и да отмия по някакъв начин боята и да съм с моя цвят коса и тя да не е увредена? Не съм много веща в тази област и по-добре да питам преди да съм направила някаква глупост. Благодаря ви за вниманието и с нетърпение очаквам отговори! :-)

ZaicheNaXeroin
02-01-2011, 00:27
1. за обем ти препоръчвам шампоана на Avon от серията naturals със зелен лимон и страстниче - освен че ми прави обем мирише уникално
http://avon-line.hu/images/upload/big/product/hajapolas/sampon_balzsam/38679-lime-es-golgotavirag-hajdusito-sampon-vekonyszalu-hajra.jpg

2. веднъж като си обезцветиш и изрусиш косата не може да се отмие по никакъв начин - ако ти писне от русото просто слагаш отгоре кестенява боя,или каквато искаш.. след няколко боядисвания няма да има и следа от русото

ScarletBite
02-01-2011, 09:28
Съгласна съм с горното мнение - веднъж боядисаш (пък особено изрусиш) ли си косата, няма връщане към естествения цвят. А покриеш ли с кестенява боя, корените ти ще излизат винаги с малко по-различен оттенък и ще стои грозно.
Затова прецени добре дали искаш да се изрусяваш. :)

Аз също съм на 15 и мисля до месец да си направя косата платинено руса. Нямам търпение вече! Много, много искам! Но сякаш мъничко се страхувам... да не се изгори, да не се получи кофти цвят, да не би да не ми отива...

Ъъъм... за обем аз ползвам пяна. Предполагам ще ти свърши работа. :) Нивеа имат пяна за руса коса.

lolipop1
02-01-2011, 11:15
Благодаря ти за съвета! Ще го пробвам този продукт на Ейвън и дано поне той ми помогне. А относно боядисването наистина много се чудя дали да го направя сега или да изчакам още няколко години да стана на 18 някъде, защото почна ли да се боядисвам веднъж и щом няма как да си върна моя цвят има много време до края на живота ми да се боядисвам. От друга страна пък ужасно много искам да пробвам ии незнам .