Влез

View Full Version : Гимназии в Пловдив

musicxprisoner
02-01-2011, 23:24
Здравейте, бих искала да ме насочите към някоя гимназия в Пловдив. За сега съм се ориентирала към Руската гимназия със 3-ти език испански. Моля Ви ако някой учи там да сподели дали има много домашни, учителите обясняват ли добре, с колко се влиза и т.н. Може и да ми предложите някоя гимназия, от която сте доволни. Ако ми отговорите ще сте ми много полезни :) Извинявам се ако има правописни грешки. Благодаря предварително 8-) 8-)

Chacho
02-01-2011, 23:54
ОМГ-то в Пловдив е доста силна гимназия.

Violenza
02-02-2011, 06:26
Не е вярно. ОМГ-то е стара слава. Влиза се с 3ка по математика (при положение, че тя се взима х3). Далеч са от "силните".

Руската и английската са най-добрите гимназии. Но май не си много наясно с езиците в Руската. Първият и третият (който се учи само 9ти и 10ти клас и то по желание) език са избираеми, вторият задължително е руски.

sm_95
02-02-2011, 07:06
Руската по принцип е хубаво училище, но те са отцепници. Вътре все едно ви зомбират... Иначе бих ти препоръчала Английската или Френската, зависи какъв език искаш. Ако искаш немски или английски - английската, но ако искаш френски - задължително ФЕГ.
А ОМГ-то съм съгласна, че се лежи супер много на старата слава.
Ти какво искаш да учиш?

Remixa92
02-02-2011, 10:51
НТГ-Иконома.Интересно къв ще излезнеш от езикова гимназия.Не си е занимавка.

musicxprisoner
02-02-2011, 11:22
Руската по принцип е хубаво училище, но те са отцепници. Вътре все едно ви зомбират... Иначе бих ти препоръчала Английската или Френската, зависи какъв език искаш. Ако искаш немски или английски - английската, но ако искаш френски - задължително ФЕГ.
А ОМГ-то съм съгласна, че се лежи супер много на старата слава.
Ти какво искаш да учиш?

Ами аз бих искала да уча испански език и затова се насочих към Руската гимназия. Разбрах, че в Пловдив само там е възможно да се учи испански език.

musicxprisoner
02-02-2011, 11:28
Не е вярно. ОМГ-то е стара слава. Влиза се с 3ка по математика (при положение, че тя се взима х3). Далеч са от "силните".

Руската и английската са най-добрите гимназии. Но май не си много наясно с езиците в Руската. Първият и третият (който се учи само 9ти и 10ти клас и то по желание) език са избираеми, вторият задължително е руски.

Аз преди да напиша съобщението, проверих в интернет ( чичко Гугъл знае всичко 8-) 8-) ) и тези неща, които си написал ги разбрах :grin: :grin: Затова си избрах първият език да е английски а третият испански.

DevilLoveAngel
02-02-2011, 14:39
Хуманитарната(стария Благоев,ГХП-кой както го знае),също е мн яко даскало и не се взима математика при балообразуването(само от изпита)-обр.предмети са ти история и БЕЛ.Има френски,английски,немски и руски,с втори език по желание.:)

BHB
05-12-2013, 11:44
Здравейте,искам да питам в коя гимназия те приемат лесно в 10 клас (със завършен 9 в чужбина)? Кога се държат приравнителни изпити?
И някои учил ли е в НГХ "Цанко Лавренов" ?

kinir2
05-12-2013, 12:21
За мен най-добрите гимназии в Пловдив са ЕГ "Пловдив" (от езиковите) и НТГ (от останалите). Аз лично бих предпочел НТГ, защото там не се "губи" първата година, както е при езиковите гимназии, но все пак се изучава засилено чужд език (английски, немски или руски) на високо ниво. По този начин можеш да си спестиш една година, която можеш да използваш за нещо друго след XII клас (като например да изкараш един курс по испански за няколко месеца, ако толкова държиш на този език). И имай предвид, че в НТГ се учи доста здраво, ако искаш да постигнеш нещо повече от останалите, а икономическите предмети са като бонус...