PDA

View Full Version : Косата мии ;( ;@

mangotango
02-02-2011, 12:00
Хора, косата ми е ужаснаа :( рядка и с тънък косъм без абсолютно никакъв обем :( .. не мога да я топирам понеже косъма ми е мек и тънък .. и нищо не става .. :-o каквито и шампоани за обем да използвам нито един не ми помага.. не искам да я правя с преса в корените, защото с тая преса ще я изгоря и ще стане още по - зле. Не знам .. просто не знам какво да и правя вече, всеки ден я мия понеже се омазнява веднага на следващия ден ии няма как да изляза с мазна коса и се налага да я мия .. но това за миенето всеки ден ще го преживея някак свикнала съм вече .. искам да разреша другия ми проблем ако изобщо е възможно. :(
Моля ви да ми препоръчате нещо за обем, за сгъстяване на косата, или нещо което да удебели косъма ми .. някакви трикчета за обем съще може :) (по възможност което сте използвали и ви е помогнало) !
Знам, че има хиляди такива теми и не е нужно да ме нападате :)

malka_sladkka
02-02-2011, 12:10
Използвай пяна за обем, нанасяш в корените само, докато е още влажна, но не прекалено мокра. След това я суши с четка и сешоар, може да пробваш и с дифузер - при мен се получава винаги хубав обем :) Също така може да се подстрижеш на пластове и да използваш често маски, аз съм доволна изключително много от тази с тривитаминола ;) А косата ти дълга ли е или къса, боядисвана ли е, суха, мазна, нормална?

vagarious
02-02-2011, 12:15
Ами ако ти е дълга и тежка косата - много ясно, че няма да има обем.
Айде тънкия косъм-ок, ноо ако е просто дълга коса .. :?
Аз те съветвам наистина да се подстрижеш - или я направи значително по-къса или на пластове.После както каза malka_sladkka можеш да слагаш пяна за обем.Аз така се отървах от липсата на обем, защото ми е тежка косата.Също слагам и суша с дифузера.

malka_sladkka
02-02-2011, 12:19
Сега забелязах, че си написала, че ти е мазна и моята е такава, но я мия през ден, понякога през два, ако издържа :) Не я мий с прекалено гореща вода, прави си маска с жълтък, може да я изплакваш с оцетена вода, не слагай балсам в корените, ако използваш, друго не се сещам за сега :)

milenkaa9
02-02-2011, 12:32
и моята коса беше такава и много бързо се омазняваше затова почнах да се правя домашни маски - хума кисело мляко и мед и бях много доволна и също така използвам шампоана на елсев розовия ии :grin: косата ми вече не се омазнява толкова честоо :grin:
друго ,което направих е да я пострига.... но само че се направих на черта и иззобщо неизглежда безобемна, но нз дали и при теб ще е така :)

gummybear
02-02-2011, 12:35
Здравей!Аз бих те препоръчала,ако е много дълга да я по-скъсиш,защото като е дълга и права винаги е сплескана и няма обем.Ако не искаш да я скъсяваш използвай пяна за коса,ако имаш и дифузер още по-добре.Друг начин .. нз дали ще ти допадне .. може би на парцали да се направиш :D .. така косата се повдига понеже се начупва.Повече за това виж НА http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=171258.Сетих се и още един начин ,но той вече в най-лош случай - ВАФЛИ !Вафли ,но не говоря на цялата коса,а само за обем.Много момичета използват този начин за обем.Ще си изгориш косата,но ако се направиш веднъж ще издържи поне 1 седмица (ясно е ,че ти преди това ще измиеш косата).Ето и начина как се правят:
1.Косата трябва да е права
2.Разделяш косата на 2 части за да ти е по-лесно
3.Започваш да правиш вафли .. като не запълваш цялата коса ами само там ,където има нужда.
4.Как да ги правиш вафлите ? - Вземаш лак за коса,пръскаш на мястото където ще направиш вафлата и задържаш 10-15 секунди или колкото решиш върху лака.Внимавай ,да не я ИЗГОРИШ!
Това е .. НАДЯВАМ СЕ да помогнах :oops: УСПЕХ!

MeLikesPie
02-02-2011, 13:05
4.Как да ги правиш вафлите ? - Вземаш лак за коса,пръскаш на мястото където ще направиш вафлата и задържаш 10-15 секунди или колкото решиш върху лака.Внимавай ,да не я ИЗГОРИШ!

Лак се пръска след като се направи вафличка, иначе е много вредно...

beachgirl
02-02-2011, 16:32
ама държи повече ... сега за един два пъти нищо няма да ѝ стане

titinkaa
02-02-2011, 17:02
За заздравяване на косъма,за да ти стане дебел ползвай Конска грива от вет.аптека.А за сгъстяване си вземи Тривитаминол пак от ветер.аптека.

mangotango
02-02-2011, 17:59
Благодаря много на всички за отговорите :)
Значи косата ми e с такава дължина http://radkahair.org/wp-content/uploads/2009/03/2323825846_612b03b1b6-192x300.jpg с бритон на една страна, идеално права е :D от тва повече няма накъде, боядисвама е само веднъж и отначало когато се боядисах косъма ми беше твърд, имах обем и я миех през ден .. а след като започна да ми се маха боята косата ми стана отвартителна :(
Преди да се боядисам в продължение на дълъг период от време си правих вафли в корените и то абсолютно всеки ден или през ден два, обаче толкова ми бяха изгорели корените по едно време, че вафлите не се хващаха, колкото и да държа с пресата вече не искаха да се къдрят и се наложи да спра а и също така корените ми бяха ужасни на пипане след като съм си измила косата, все едно не съм я мила, затова сега не искам пак да ги правя на вафли защото ще я съсипя а и + това сега косата ми е боядисана ии накрая ще остана и без тези 5 косъма които имам на главата си :D

mangotango
02-02-2011, 18:13
За заздравяване на косъма,за да ти стане дебел ползвай Конска грива от вет.аптека.А за сгъстяване си вземи Тривитаминол пак от ветер.аптека.Може ли да ми обясниш каква е тази ''Конска грива'' ии колко и е цената г/д :)

gummybear
02-02-2011, 18:13

Лак се пръска след като се направи вафличка, иначе е много вредно...

Учила съм се от професионалист как се правят вафли..вредно е,нищо няма да и стане от 2 пъти.. иначе да използва другите начини :)

mangotango
02-02-2011, 18:14
Използвай пяна за обем, нанасяш в корените само, докато е още влажна, но не прекалено мокра. След това я суши с четка и сешоар, може да пробваш и с дифузер - при мен се получава винаги хубав обем :) Също така може да се подстрижеш на пластове и да използваш често маски, аз съм доволна изключително много от тази с тривитаминола ;) А косата ти дълга ли е или къса, боядисвана ли е, суха, мазна, нормална?А с тази пяна за обем колко време ти държеше обема, защото ако пада след 1-2 часа няма смисъл :(

gummybear
02-02-2011, 18:16
Използвай пяна за обем, нанасяш в корените само, докато е още влажна, но не прекалено мокра. След това я суши с четка и сешоар, може да пробваш и с дифузер - при мен се получава винаги хубав обем :) Също така може да се подстрижеш на пластове и да използваш често маски, аз съм доволна изключително много от тази с тривитаминола ;) А косата ти дълга ли е или къса, боядисвана ли е, суха, мазна, нормална?А с тази пяна за обем колко време ти държеше обема, защото ако пада след 1-2 часа няма смисъл :(

зависи от пяната.. обикновено 24 часа :)

mangotango
02-02-2011, 18:18

зависи от пяната.. обикновено 24 часа :)Може ли да ми препоръчаш марки които са качествени :)

mangotango
02-02-2011, 18:21
аз сега много се двоумя дали да си взема от тези новите шампоани Pantene Aqualight дето са за обем, но изобщо не знам дали ще има някакъв ефект, аз толкова много шампоани съм използвала и нито един не ми е свършил работа и вече съм се отчаяла, че нещо може да ми помогне :-D

titinkaa
02-02-2011, 18:31
За заздравяване на косъма,за да ти стане дебел ползвай Конска грива от вет.аптека.А за сгъстяване си вземи Тривитаминол пак от ветер.аптека.Може ли да ми обясниш каква е тази ''Конска грива'' ии колко и е цената г/д :)

Конската грива е комплекс от витамини,цената й е към 10лв може и малко повече,но много помага,ако редовна я прилагаш.Слага се на суха коса,мажеш си корените и дължината,овиваш се с найлонова торбичка(събираш косата в нея) и спиш така,сутринта като станеш я измиваш със шампоан.На възглавницата си сложи и една хавлия за всеки случай,ако нещо отместиш торбичката да не ти се цапа калъфката.
Една позната имаше коса с тънък косъм и почна да се маже с тва и косата и стана мн твърда и здрава,и я третира с кво ли не и й няма нищо.Косъма и стана много здрав.

gummybear
02-02-2011, 18:35
ами какво да ти кажа .. СТРАШНО ! СТРАШНО съм доволна от един шампоан за обем.Само с него се къпя :grin: .. ТОЧНО ЗА ОБЕМ ! Volume Sensation на NIVEA.Има и балсам.Купи си и шампоана и пяна(нещо като балсам,но се води пяна).Значи първо се изкъпваш със шампоана и след това слагаш от пяната(изчакваш 1 мин.) и изплакваш.Тези продукти можеш да намериш в Kauffland и в по-големите магазини.Надявам се да останеш доволна :) Дано да помогнах ![/b]

mangotango
02-02-2011, 19:22

Конската грива е комплекс от витамини,цената й е към 10лв може и малко повече,но много помага,ако редовна я прилагаш.Слага се на суха коса,мажеш си корените и дължината,овиваш се с найлонова торбичка(събираш косата в нея) и спиш така,сутринта като станеш я измиваш със шампоан.На възглавницата си сложи и една хавлия за всеки случай,ако нещо отместиш торбичката да не ти се цапа калъфката.
Една позната имаше коса с тънък косъм и почна да се маже с тва и косата и стана мн твърда и здрава,и я третира с кво ли не и й няма нищо.Косъма и стана много здрав.Звучи много хубаво :) Благодаря :mrgreen:

mangotango
02-02-2011, 19:24
ами какво да ти кажа .. СТРАШНО ! СТРАШНО съм доволна от един шампоан за обем.Само с него се къпя :grin: .. ТОЧНО ЗА ОБЕМ ! Volume Sensation на NIVEA.Има и балсам.Купи си и шампоана и пяна(нещо като балсам,но се води пяна).Значи първо се изкъпваш със шампоана и след това слагаш от пяната(изчакваш 1 мин.) и изплакваш.Тези продукти можеш да намериш в Kauffland и в по-големите магазини.Надявам се да останеш доволна :) Дано да помогнах ![/b]Амии аз преди бях ползвала един шампоан на NIVEA за обем и никак не останах доволна :D но нищо не ми пречи да опитам пак :) Благодаря ! :mrgreen:

milenkaa9
02-02-2011, 19:44
според мен не ти трябва някой за обем ами хидратиращ... пък то обема ще си дойде после . За хидратиращ шампоан мога да ти предложа ето този
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.womanandhome.com/imageBank/cache/h/HerbalEssence.jpg_e_63d51a6c885c0071b3a74da4341ed2 7e.jpg&imgrefurl=http://catanyasthings.blogspot.com/2010_03_01_archive.html&usg=__ryrELK1w9Fiftqp89o0lwyBB2bY=&h=270&w=270&sz=8&hl=bg&start=0&zoom=1&tbnid=jpgqxM92QQUrLM:&tbnh=140&tbnw=142&ei=p8FJTZ3_OIWEswbqnry0Dw&prev=/images%3Fq%3Dherbal%2Bessences%2B%25D0%25B2%25D0%2 5B8%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B5%26um%3 D1%26hl%3Dbg%26sa%3DN%26biw%3D1408%26bih%3D888%26t bs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=1083&oei=p8FJTZ3_OIWEswbqnry0Dw&esq=1&page=1&ndsp=35&ved=1t:429,r:24,s:0&tx=69&ty=31