View Full Version : На 14 а отчаян ..
otchaqNNN
02-02-2011, 17:35
Здравейте . Искам да ви разкажа моята история понеже имам чувство да споделя на някои ..
Аз съм момче на 14 години . Преди 3 години родителите ми се разведаха . Живея с майка си. След което се приместихме в квартал в които нямам приятели , и ми е адски скучно по цял ден съм на шибания компютър , никъде не излизам и направо имам чувство че ще умра всеки един момент ... Баща ми въобще не ме търси , рядко се виждаме ( въпреки че живеем в 1 град ) , той има нова дете и явно ме е отписъл вече . С майка ми се виждам рядко понеже тя работи и много рядко се засичаме в нас . Преди 2 години някъде дядо ми почина .. Все още ми липсва , немога да го забравя . Всяка вечер рева и си мисля как влиза при мен и свири ( както правише преди ;( .. ) . Преди 2 - 3 месеца си намерих приятелка която много обичам , но уви тя ме заряза .. А аз все още я обичам ... Честно да ви кажа много пъти съм си мислел да се кача на някои блок и да скоча и да сложа край на всичките ми проблме ..
Много пъти съм се замислял как може такива неща да се случат на 14 годишно момче .. И си мисля , а когато стана на 20 ? Тогава какво ще стане ..
Благодаря че ме изслушахте , ако някой знае как да превъзмогна всичко това нека пише тук ...
SmilezZz
02-02-2011, 17:46
Хормоните и раздялата с родителите ти те кара да се чувстваш отчаян и безнадежден..Но всъщност не е така..Ти само можеш да промениш това ти състояние..
- Излизай..Все ще се запознаеш с някого..Или пък нямаш ли приятели от даскало,или просто познати - с които да излезеш ?
- Запиши се на някакъв курс,спорт - намери си някакво хоби и така ще откриеш хората,с които имате един и същ интерес..
Но недей да се оставяш още при първото ти разочарование..В живота има и такива разочарования,които те карат да се научиш да бъдеш силен и да посрещаш всяко препятствие с твърдост и сила..
Пич,стегни се ! Има много по-лоши случаи .
Няма смисъл да седиш и да си мислиш колко несправедлив е бил живота...и колко ще бъде занапред!
Както ти казаха ,запознай се с колкото можеш повече хора ....
Грабни някой от твоя клас и излезте навън , закачай се с момичетата - голяма работа че вече те е зарязала една.
Е го сега има Фейсбук - пускаш приятелство ,уговаряш се и излизате :)
Ем тва е ,шибан е живота на моменти ,но ще се увериш че има едни кратки ,но много приятни моменти за които си струва да се живее ... \:D/
Успех и по-весело :) :) :)
otchaqNNN
02-02-2011, 18:38
Пич,стегни се ! Има много по-лоши случаи .
Няма смисъл да седиш и да си мислиш колко несправедлив е бил живота...и колко ще бъде занапред!
Както ти казаха ,запознай се с колкото можеш повече хора ....
Грабни някой от твоя клас и излезте навън , закачай се с момичетата - голяма работа че вече те е зарязала една.
Е го сега има Фейсбук - пускаш приятелство ,уговаряш се и излизате :)
Ем тва е ,шибан е живота на моменти ,но ще се увериш че има едни кратки ,но много приятни моменти за които си струва да се живее ... \:D/
Успех и по-весело :) :) :)Аз съм от по стиснителните момчета .. Смисъл че ме е срам малко .. Дори нз как бях с това момиче .. А относно това за класа ми .. Повярвай ми братле .. Там са само задръстени зубърчета ..
Но иначе благодаря ти за съвета
potrebitellq
02-02-2011, 18:53
Запиши се на някакъв спорт. Там ще намериш приятели. :)
п.п Ще те отвлича от проблемите вкъщи, спокойно пич, сичко се оправя с времето.
Други приятели нямаш ли?
Споменаваш, че си в квартал където нямаш приятели. Не можеш ли да излизаш с приятелите си от квартала в който си живял преди?
И това със самоубийството е прекалено прибързано не мислиш ли??? Как може въобще да си го помислиш. Вярно е, че едва ли ние тук ще те разберем много добре, но въпреки всичко не мисли по този начин. Един път ти се отдава шанс да живееш, а ти искаш да го погубиш. Има деца които дори не познават родителите си, няма какво да ядът, нямат покрив на главите си. Помисли малко. Не се предавай така лесно. Животът е борба... :)
Човече стегни се. Знам, за теб това е адски тежък период, на всичкото отгоре не си някой на 17-18-19, а си на 14 (тъкмо влизаш в пубертета). Но не се затваряй в себе си.
Това, което трябва да направиш е просто да излезеш и да се срещнеш с нови хора. Каза, че класа ти са зубрачи - не бързай да ги съдиш, извън училище може да са съвсем нормални момчета, които се интересуват от футбол, компютърни игри и т.н. Като казах Футбол - нямате ли игрище до вас и да се събират някакви деца да разцъкват - ако има давай. Запиши се на спорт, танци или някакъв курс, кръжок, нещо, което ще ти харесва.
Само внимавай с кого се сприятеляваш - в такъв момент лесно можеш да кривнеш от пътя, така че пази се!
От кой град си?
DuMbErRr
02-02-2011, 20:42
Тренирай нещо.Така ще отбиваш малко от времето си и няма да ти е скучно.
VaMpiRKaTaaa
02-03-2011, 05:50
Това наистина са тежки удари,за дете на твоята възръст.
3ащото ти наистина си дете,няма какво да се лъжеме.
Трудно ще превъзмогнеш всичко това.
Но и да се самоубиеш,смисъл няма,пък и майка ти,и всички ,които те обичат ще страдат.
Ти помислили на тях какво ще им причиниш?
Колкото и да ти е трудно,животът продължава.
Както е продължил за баща ти,така и за теб трябва да продължи.
Той един ден,ще те потърси,но сигурно ще е късно.
Но въпреки всичко,той си остава твой баща и това няма как да го промениш.
Запознай се с нови хора,завържи приятелства.
Опитай се да си върнеш момичето,което обичаш.
Поставяй си някакви цели ,иначе живота наистина изглежда безмислен.
Ми излез някаде намери приятели така като седиш у вас да не мислиш, че някой ще дойде да те търси, и да каже хайде да се запознаем.Излез навън, и намери някоя готина компания, и се запознай със тях.Не се отчайвай от живота :)
illusion1993
02-03-2011, 08:25
Днешните хлапета си мислят че като скочат от блока всичко ще се оправи. Браво бе продължавайте все така.