Влез

View Full Version : Животът не е нищо повече от един филм

balu4ka
02-06-2011, 08:32
Много неща ни правят щасливи,много от тях ни нараняват и огорчават.
Ние,хората не сме ли изградени от много егоизъм и твърде много състрадание един към друг?...
Чувала съм много истории,много преживявания на хора,които не знаят какво искат от този живот,но прекрасно си го пилеят с хора които им го ослужняват.Запитах се ,защо хората искат някой до себе си ,но същия този човек ги мачка,наранява,подтиска и какво ние едни мазохисти ли сме в крайна сметка?!...Всеки,ще каже живота е по приятен с някой до нас,а този някой понякога не е честен с вас,бие ви,психически ви смачква и вие отново сте готови да го приемете в живота си ?!.
Ето такива хора са слаби за мен,безхарактерни и лесно маниполативни.
Но,има хора които предпочитат да изтърват питомното,за да гонят дивото.(и тези хора не разбирам).
Как може един ден да ти е скъп,а на следващия да ти втръсне?
Колкото и да се различаваме хората един от друг,толкова сме и еднакви.Относно връзките,цялата тази история е като един кръг ,всеки се върти в него..
Исках да кажа с всичките тези излеяния,не пропускайте шанса да сте щасливи щом ви се отдава такъв,не се наранявайте сами с хора които не са заслужили болката ви.

RaisedOnRock
02-06-2011, 08:45
Чувала съм много истории,много преживявания на хора,които не знаят какво искат от този живот,

А ти какво искаш от живота? :)

w0sh
02-06-2011, 09:06
Аз пък си мислех, че филмите нямат нищо общо с живота. Хм

И освен това. Не съди хората за различията им с теб. (нямам предвид буквалното съдене, а за изказванията, че едва ли не техните дела няма основи, били те морални, логични или етични)

Доколкото аз знам и ти правиш грешки.

balu4ka
02-06-2011, 09:07
Чувала съм много истории,много преживявания на хора,които не знаят какво искат от този живот,

А ти какво искаш от живота? :)

Може би ,искам да е изпълнен със смисъл.Всички градим и взимаме решения съобразно чуждите мнения и мисли..Всеки се бори с живота си ,но никой не се спира и да се замисли за какво живее,за кого и т.н..
Живота за мен не е като съзтезание,може би повече като цел да постигна нещо ценно в него като цяло.
Знам ,че живота ми не е като автобус ,нито пък има график или разписание..

GregoryHouse
02-06-2011, 09:13
Още един с топлата вода...welcome to planet Earth, сладурче!

Всеки си носи кръста сам. Всеки си има причина за глупостите които върши, макар в очите на другите да е тотално нелогично. Ти на себе си ли си ядосана или на другите? Според мен повече на себе си отколкото на останалите. Сега отиди и благодари на лошкото дето те е набил и те е наранявал. Предал ти е важен урок, дано си извадиш поуките.

balu4ka
02-06-2011, 09:21
Още един с топлата вода...welcome to planet Earth, сладурче!

Всеки си носи кръста сам. Всеки си има причина за глупостите които върши, макар в очите на другите да е тотално нелогично. Ти на себе си ли си ядосана или на другите? Според мен повече на себе си отколкото на останалите. Сега отиди и благодари на лошкото дето те е набил и те е наранявал. Предал ти е важен урок, дано си извадиш поуките.

Защо реши ,че някой ме е бил или ме е наранявал?
Говорех,за всичките тези жени навън които позволяват това да им се случва.Говорех за тези човеци които се убиват сами.Урока го получих от всички тях...

-w0sh <колкото до теб.

Защо,нима живота на някои хора да не е написан по един сценарии..Това имах в предвид. (;

GregoryHouse
02-06-2011, 09:26
Хора не само нараняват други, ами направо се избиват. Това е единственото нещо на което сме останали от началото на съществуването ни. Да се изтребваме един друг, и да откриваме нови и нови начини да го правим. Това е истинската същност на човека. Колкото и да се крием зад идеали като демокрация, солидарност и всички тези красиви думички които ме мързи да изброя защото ми се спи, ние си оставаме едни егоистични диваци, с малко по-голям интелект. Който както споменах използваме за да се нараняваме и избиваме помежду си. Това е най-човешката черта според мен даже.

RoSKo0o0
02-06-2011, 09:31
Само аз ли си харесвам живота? Само аз ли съм AWEEEEEEESOOOOME .... legen-wait for it-daryyyyyy!!!????

П.С. Не съм от тая планета brothaaa :lol:

balu4ka
02-06-2011, 09:36
Хора не само нараняват други, ами направо се избиват. Това е единственото нещо на което сме останали от началото на съществуването ни. Да се изтребваме един друг, и да откриваме нови и нови начини да го правим. Това е истинската същност на човека. Колкото и да се крием зад идеали като демокрация, солидарност и всички тези красиви думички които ме мързи да изброя защото ми се спи, ние си оставаме едни егоистични диваци, с малко по-голям интелект. Който както споменах използваме за да се нараняваме и избиваме помежду си. Това е най-човешката черта според мен даже.

Прав/а си .Определно,понякога изпадам в идилия на тези теми.

w0sh
02-06-2011, 09:38
-w0sh <колкото до теб.

Защо,нима живота на някои хора да не е написан по един сценарии..Това имах в предвид. (;

Защото това е лесният изход. Да приемем, че не ние стоим зад решенията си, и че не ние променяме.

VaMpiRKaTaaa
02-06-2011, 09:41
Животът е такъв,какъвто си го направиш.
3ащо имам чувството,че някой много те е наранил?...

balu4ka
02-06-2011, 09:43
-w0sh <колкото до теб.

Защото това е лесният изход. Да приемем, че не ние стоим зад решенията си, и че не ние променяме.

Напротив,според мен живота ние сами го градим,сами вземаме решенията и сами го рушим.Комплексът за малоценност разрушава живота ни,всеки изпитва страх от това да не бъде упрекант за решенията и пътя по който е решил да поеме сам.

GregoryHouse
02-06-2011, 09:47
На прав път си. Поне според мен. Скоро ще осъзнаеш, че чуждото мнение не е важното и страха от това да те упрекнат за това което си е безпочвен. Когато стане това, имаш едно от мен в Midnight ;)

w0sh
02-06-2011, 09:47
Не мисля, че всеки страда от комплекси за малоценност. Основният път, който аз съм поел, за да мога да се нарека пълноценна личност, е да отстоявам решенията си и да знам какво мога, както и какво искам.

Ненужно е да се крием зад неща, които ни оправдават (комплекси, болести, бивши гаджета, времето, кокершпаньолите, яйцата на очи)
Взимаш решението и носиш отговорност. Грешно или не не толкова важно.

Ssummerjam
02-06-2011, 09:50
Ами... бори се за оскар. 8-)

balu4ka
02-06-2011, 09:52
Ами... бори се за оскар. 8-)

Започнала съм (; 8-)

GregoryHouse
02-06-2011, 09:54
Това кои сме, какво можем и най-вече какво искаме бих казал, че не е константа и се мени доста често. Въпреки, че моето верую доста се застъпва с твоето, мисля, че е малко по-различно: "Не съжалявай за постъпките си, все пак в един момент си искал точно това."
Грешно или не, зависи единствено от твоята гледна точка. То и за нас хвърлянето на евреи в газови камери е лошо, ама в очите на Хитлер не е било. Примерите ми на моменти са крайни и цинични, но се надявам да ме разберете по-добре.

balu4ka
02-06-2011, 09:56
Това кои сме, какво можем и най-вече какво искаме бих казал, че не е константа и се мени доста често. Въпреки, че моето верую доста се застъпва с твоето, мисля, че е малко по-различно: "Не съжалявай за постъпките си, все пак в един момент си искал точно това."
Грешно или не, зависи единствено от твоята гледна точка. То и за нас хвърлянето на евреи в газови камери е лошо, ама в очите на Хитлер не е било. Примерите ми на моменти са крайни и цинични, но се надявам да ме разберете по-добре.

"Не съжалявай за постъпките си, все пак в един момент си искал точно това."-това може би се застъпва с моментите на премисляне на дадена моя грешка.Но, това не е ли вид извинение за нея?

w0sh
02-06-2011, 09:58
Цялата тази объркана психика на българското социално възраждане.

Сблъскваме се с едни остарели виждания на по-старото поколение, които квалифицират всичко в термините на победата и загубата.

Всичко, което не води до успех е грешка. Това не е вярно. Грешки са само нещата, които съжаляваме, че сме извършили.

GregoryHouse
02-06-2011, 10:03
Извинение? Пред кого? Пред себе си да се извиняваш едва ли е нужно. А самата мисъл се отнася за теб самия, не за околните :) От сегашния момент е лесно да съдим кое е грешка и кое не. Да предвидиш всичко възможно произтичащо от дадено твое действие е невъзможно за човек. Няма правилни и грешни решения. Има такива които не ни устройват и такива които ни устройват малко повече. Каквото и решение да вземеш, то винаги си има и добри и лоши страни. Не може да има само лоши или само добри. Или поне аз смятам така, ако някой е на друго мнение нека се произнесе :)

balu4ka
02-06-2011, 10:09
Извинение? Пред кого? Пред себе си да се извиняваш едва ли е нужно. А самата мисъл се отнася за теб самия, не за околните :) От сегашния момент е лесно да съдим кое е грешка и кое не. Да предвидиш всичко възможно произтичащо от дадено твое действие е невъзможно за човек. Няма правилни и грешни решения. Има такива които не ни устройват и такива които ни устройват малко повече. Каквото и решение да вземеш, то винаги си има и добри и лоши страни. Не може да има само лоши или само добри. Или поне аз смятам така, ако някой е на друго мнение нека се произнесе :)

Абе ,всичко това е относително.Нима,когато вземаме решения и точно с тези наши решения нараняваме някой друг ?!Според мен,всичко случващо се в живота ми и в същите тези постъпки,грешки , които аз правя,те градят характера ми и това което съм.

GregoryHouse
02-06-2011, 10:17
w0sh, значи съм допуснал само една грешка в живота си, при това в момента на извършването осъзнавах, че греша.

balu4ka С решенията си винаги влияем на някого по някакъв начин. Но дори и да го караме да се чувства зле, той пак ще има полза от това. Я ще го осени някоя житейска идея, я ще го кали по някакъв начин. Начини хиляди. Характера ти се гради от опита ти. А опита ти не се базира единствено на грешките ти.

w0sh
02-06-2011, 10:22
Аз тази дискусия онлайн не мога да я водя.
абсурдно е.

GregoryHouse
02-06-2011, 10:24
Ами идвай във Велико Търново и ще я обсъдим live :P

balu4ka
02-06-2011, 10:24
Аз тази дискусия онлайн не мога да я водя.
абсурдно е.

Така е ,дилеми много (; :D

balu4ka
02-06-2011, 10:25
Ами идвай във Велико Търново и ще я обсъдим live :P

От моя град си май май,раждаме се много философи xD

GregoryHouse
02-06-2011, 10:26
Не съм бе, просто си пия бирата там...ъъ така де уча там. :)
Иначе тази дискусия съм я водил със един мой приятел сигурно десетки пъти...консенсус все още няма :)

w0sh
02-06-2011, 10:28
Стига да не са дървени 8)

И аз много философ го раздавах преди, но това беше докато си търсех позициите по повечето въпроси. Сега ми е ясно и най-много да ги защитавам.

balu4ka
02-06-2011, 10:31
Стига да не са дървени 8)

И аз много философ го раздавах преди, но това беше докато си търсех позициите по повечето въпроси. Сега ми е ясно и най-много да ги защитавам.

Еми,още се градя като характер търся отговорите на много въпроси.Може би,има какво още да се уча,защото докато умрем се учим.Но,какво имам аз изградено за 17 -годишния си живот... :D

GregoryHouse
02-06-2011, 10:34
Ммм, да спреш, значи да спреш да се развиваш и еволюираш. Пък и откъде знаеш, че моментната ти позиция е най-правилна/оптимална и т.н.? За момента може би. Но нали знаеш историята за "Няма да е все така."

Може би на по-фундаменталните въпроси, да. Но на всички? Едва ли.

w0sh
02-06-2011, 10:38
Човешкото съзнание никога не може да обхване всичко, което околната среда му предоставя.

Говоря за чисто основните позиции на стандартните философски теми: Живот и смърт, морал, бог, идеал.

TheNewReligion
02-06-2011, 10:41
Ти откри топлата вода. Тея тоалетни мисли съм ги чела и препрочитала.
Всеки си има причини за това, което прави. Т'ва, че ти не ги знаеш, си е твой проблем. Има ситуации, в които ако не си попадала, няма начин да ги разбереш, приеми го. И, се, научи, къде, се, поставят, запетайки, че, ми, бъркаш, не, знам, къде...

GregoryHouse
02-06-2011, 10:45
Човешкото съзнание никога не може да обхване всичко, което околната среда му предоставя.

Говоря за чисто основните позиции на стандартните философски теми: Живот и смърт, морал, бог, идеал.

Това не ни пречи да опитаме, нали?

The,New,Religion,на теб, какво, ти, пречи,кой, къде, слага, запетайки? Това,да, не е форум,за български, език? МоГу Си ПУИШЕМ КЪ,КТО ни КИ,Ефие. Ни.кой, не, те, задължава, да четеш.

TheNewReligion
02-06-2011, 10:52
Ми, пречи, ми, защото, авторката, претендира, че, ни, съобщава, нещо, от, световно, значение. Как, искаш, да, я, приема,поне, малко, на, сериозно, след, като, пише, като, кръгъл, идиот, а? А, последното, изречение, можеше, да, си, го спестиш, даже, защото, не, каза, нищо, смислено.

balu4ka
02-06-2011, 10:55
Всеки си има причини за това, което прави. Т'ва, че ти не ги знаеш, си е твой проблем. Има ситуации, в които ако не си попадала, няма начин да ги разбереш, приеми го. И, се, научи, къде, се, поставят, запетайки, че, ми, бъркаш, не, знам, къде...

Виж,"тоалетните мисли",както ти се изрази са моето виждане и това как аз си давам обяснение на някои неща.Злобата с която ти се изразяваш,аз колко много съм и се начела и препрочитала от хора като теб е беазкрайна.И да вярно имам пропуските и се опитам да ги наваксам,а ти като си решил/а да си запазиш "великото мнение по темата " , реши да хапеш.АЗ подчертавам не говорех само за себе си.Преодоляла съм много неща и съм ги приела.Този който се изразява като идиот в темата ,мисля че не съм точно аз ..но хайде.

w0sh
02-06-2011, 10:57
Грамар Nazi.

Любимите ми. Поне в нещо имат превъзходство.

Другите любими са ми тези, които казват "не можеш да обичаш след 2 седмици" и "Това не е любов, а харесване"

Човек сам си ги избира тези неща.

GregoryHouse
02-06-2011, 10:59
Ми, пречи, ми, защото, авторката, претендира, че, ни, съобщава, нещо, от, световно, значение. Как, искаш, да, я, приема,поне, малко, на, сериозно, след, като, пише, като, кръгъл, идиот, а? А, последното, изречение, можеше, да, си, го спестиш, даже, защото, не, каза, нищо, смислено.

Чисто издребняване си е това, за запетайки да се ловиш. Браво, че знаеш къде се поставят запетайки. Сега се научи и да не си дребнава, което според мен е по-важно. И аз не знам всяко място на което се поставя запетайка(като това което току що пропуснах). Това не ми дава право да изразявам мнение ли? Ако имаш аргументи по същността на текста, заповядай в дискусията. За правописа има кой да се грижи.

TheNewReligion
02-06-2011, 11:09

Виж,"тоалетните мисли",както ти се изрази са моето виждане и това как аз си давам обяснение на някои неща.Злобата с която ти се изразяваш,аз колко много съм и се начела и препрочитала от хора като теб е беазкрайна.И да вярно имам пропуските и се опитам да ги наваксам,а ти като си решил/а да си запазиш "великото мнение по темата " , реши да хапеш.АЗ подчертавам не говорех само за себе си.Преодоляла съм много неща и съм ги приела.Този който се изразява като идиот в темата ,мисля че не съм точно аз ..но хайде.
Извинявай, от коя планета падаш? :lol: Аз си изказах мнението, т'ва че ти си се захванала за израза" тоалетни мисли", за каквито смятам твоите, и не си успяла да го отразиш, защото не съвпада с твоето, си е твой проблем. Препрочети ми коментара, ако толкова искаш да разбереш какво мисля по въпроса. Нали искахте дискусия по темата, защо следвате примера ми и се захващате за изрази, които приемате лично, и запетайки? ^^^
Хаус: ти първо отработи пунктуацията и тогава ми обяснявай, че т'ва не е от голямо значение. За мен е и не ми дреме особено какво мислиш по въпроса.

umri
02-06-2011, 11:16
ние едни мазохисти ли сме в крайна сметка?!

Да.

Наченки на мисъл усещам?! :smt041 :smt041

GregoryHouse
02-06-2011, 11:21
Tам ти е проблема на теб. Бива те само в теорията. Практиката нещо ти куца TNR. Чела и препрочитала, в десетките форуми които лъркваш ли? Всеки е попадал в различни ситуации, всеки е разбрал различни неща. Имаш някакво странно самочувствие, че си повече от другите. Чета ти коментарите от известно време. На моменти имаш проблясъци. Но със съвсем приятелски тон те съветвам, да разкараш арогантността. Самочувствието, че едва ли не си открила смисъла на живота, някак си му липсва покритие на тези годинки.

П.П:А за пунктуацията, пет пари не давам.

TheNewReligion
02-06-2011, 11:44
Самочувствието си въобще няма да го коментирам с човек, който съди за мен само по коментари.
Не знам за каква арогантност става дума, но ако наистина съществува, сама ще усетя кога да я разкарам.
Също така ми е интересно как разбра, че не ме бива в практиката? Да не би да знаеш как реагирам в дадена ситуация в реалния живот? Съмнявам се.
Смисъла на живота е нещо адски относително, така че не знам откъде си я изсмука тая мисъл, но няма значение.
Като цяло коментара ти, който направи за личността ми, е въздух под налягане, но реалният живот ще покаже дали пък няма и зрънце истина.
За едно съм съгласна: "Всеки е попадал в различни ситуации, всеки е разбрал различни неща." Т'ва е единственото нещо, което написа по темата, и смятам, че с него се и изчерпва. Пример: авторката каза, че не е била жертва на насилие от страна на човека, който обича, а се опитва да си отговори на въпроса защо жените, които са ставали, продължават да обичат мъжете, които им го причиняват. Отговорът й е:" защото са безхарактерни". Може да и има и толкова силни любови, няма как да знаеш. Тя просто лепва някакъв етикет "безхарактерна", т'ва ме подразни. Има жени, които са били жертва на насилие от страна на баща си, и съответно несъзнателно избират мъжа до себе си по тоя критерий: да прилича на баща им. Аз т'ва не го приемам като безхарактерност, а като огромна травма, която не е никак лесна за преодоляване. Дано схвана.

GregoryHouse
02-06-2011, 12:02
Права си, коментара ми беше абсолютни предположения от въздуха. И целта ми беше да те провокирам. :) Това със смисъла на живота беше по-скоро метафора.

А относно това за биенето, права си. Не е от безхарактерие. Може и да е от травма, но тук е твърде относително и зависи от много други неща. Никога не се знае на къде ще те избие. Дали ще избереш такъв партньор или ти ще си такъв. Без конкретен случаи, който да бива разглеждан, можем да си разпъваме локуми цяла година. Да генерализираме е безсмислено. Учете себе си от себе си :)

TheNewReligion
02-06-2011, 12:08
Е, не успя. :)
Ето я и абсолютната истина: "Да генерализираме е безсмислено." Т'ва си е чиста тоалетна мисъл.

GregoryHouse
02-06-2011, 12:15
Бъркаш :)

TheNewReligion
02-06-2011, 12:17
За кое по-точно? Генерализирането си е тоалетно занимание. ^^

balu4ka
02-06-2011, 12:20
Е, не успя. :)
Ето я и абсолютната истина: "Да генерализираме е безсмислено." Т'ва си е чиста тоалетна мисъл.

Интересно ми е ,за теб живота е една кофа с лайна ли .?!Ти друго освен собственота си гледна точка приемаш ли ?..(май не ).
Писна ми от егоцентрични и заядливи хора.Крайно себична нагласа имаш.Възприятието и мисленето при егоцентрични субекти обхващат и абсолютизират онези събития и взаимовръзки, които се смятат за индивидуално значими, докато многообразието от обективни качества и отношения на нещата и събитията се пренебрегва...

TheNewReligion
02-06-2011, 12:28
Всяко твое включване е провокирано от нещо, което не си разбрала, както трябва. Защо търсиш под вола тела, душичко? :lol: Нямам намерение да ти обяснявам какво и защо съм искала да кажа. Опитвам се да водя дискусия по зададената от теб тема с Хаус, защото ми се видя интелигентно момче.
А последното ти изречение е цопнато в коментара ти с цел да изглежда по-дълъг и смислен. Nice try. Ако няма какво да пишеш по собствената си тема, по-добре млъкни, защото успя да станеш смешна, опитвайки се да ме анализираш.

GregoryHouse
02-06-2011, 12:37
Бъркаш, че не успя тази тема, не само аз, да те провокира. А аз, съм си провокатор :)

Ако питаш мен, всичко е тоалетна мисъл или липса на такава. Придаването на огромно значение на нещо, не ми е присъщо.

Относно гледните точки, всеки се влияе малко или много от чуждите. Съзнателно или несъзнателно. Все пак много, често заемаме части от чуждите и добавяме нещо от себе си и гордо му слагаме етикети "Моето мнение." Даже повечето са си направо копипейстъри.

assd
02-06-2011, 12:42
ама че тъпо

balu4ka
02-06-2011, 12:44
Всяко твое включване е провокирано от нещо, което не си разбрала, както трябва. Защо търсиш под вола тела, душичко? :lol: Нямам намерение да ти обяснявам какво и защо съм искала да кажа. Опитвам се да водя дискусия по зададената от теб тема с Хаус, защото ми се видя интелигентно момче.
А последното ти изречение е цопнато в коментара ти с цел да изглежда по-дълъг и смислен. Nice try. Ако няма какво да пишеш по собствената си тема, по-добре млъкни, защото успя да станеш смешна, опитвайки се да ме анализираш.

Къде,започна да водиш дискусия?
Не искам да си утежнявам ежeдневието с безсмислени коментари постнати от някой човек,който се заяжда,а не поставя мнението си на място.Мисля ,че точно Хаус си е интелигентното момче ,а ти си момичето или момчето което се опитва да привлече вниманието към него,с обърканите си изречения и същото то да си противоречи едно 75% от писаниците си.Смешната тук си ти,служеше си с една дума и то "тоалетна" поне едно от 90% от коментарите.Това не беше много "интелигенто " не мислиш ли ?Не съм човека ,които ще ти казва как да се изразяваш,но ще съм този който ще ти даде съвет да спре да пише когато се усети ,че се излага (;

TheNewReligion
02-06-2011, 12:53
Явно имаме различни разбирания за поддаване на провокация. За мен това значи да почнеш да се обясняваш или по-лошо- в момента, в който се почувстваш лично засегнат, веднага да започнеш да обиждаш с разни нарицателни или да започнеш да търсиш кусурите на другия с цел да го засегнеш. За теб какво значи?

"Относно гледните точки, всеки се влияе малко или много от чуждите. Съзнателно или несъзнателно. Все пак много, често заемаме части от чуждите и добавяме нещо от себе си и гордо му слагаме етикети "Моето мнение." Даже повечето са си направо копипейстъри."

С първите две изречения съм съгласна, както и с последното. Аз това "копипействане" си го обяснявам с някои всеобщо валидни истини. Ако искаш дай пример за "заемаме части от чуждите", че ми стана интересно.

П.П.: Балъчке, дори не съм ти чела мнението. Предполагам за какво се отнася и за втори път ти казвам: по-добре млъкни.

balu4ka
02-06-2011, 12:56
Явно имаме различни разбирания за поддаване на провокация. За мен това значи да почнеш да се обясняваш или по-лошо- в момента, в който се почувстваш лично засегнат, веднага да започнеш да обиждаш с разни нарицателни или да започнеш да търсиш кусурите на другия с цел да го засегнеш. За теб какво значи?

"Относно гледните точки, всеки се влияе малко или много от чуждите. Съзнателно или несъзнателно. Все пак много, често заемаме части от чуждите и добавяме нещо от себе си и гордо му слагаме етикети "Моето мнение." Даже повечето са си направо копипейстъри."

С първите две изречения съм съгласна, както и с последното. Аз това "копипействане" си го обяснявам с някои всеобщо валидни истини. Ако искаш дай пример за "заемаме части от чуждите", че ми стана интересно.
П.П.: Балъчке, дори не съм ти чела мнението. Предполагам за какво се отнася и за втори път ти казвам: по-добре млъкни.

Не си ти човека който да ми казва ,какво да правя.Сега можеш да вземеш да си спамиш на друго място.И ми стана забавно,че се опитваш да ме провокираш .

П.П.-не ти се получава :D

GregoryHouse
02-06-2011, 13:10

Интересно ли ти е? Зачети се из форума по задълбочено. Имам предвид в посредствените мнения. Има оформени едни много прости кръгове от хора. Хора със мнение и хора повтарящи тяхното мнение с малко малоумнозвучащи добавки. И задължително съдържащи "Аз мисля", като че ли наистина мислят. Преди време бях доста по активен потребител. Нямаш идея колко е забавно като напишеш по еди ни същ проблем примерно 3-4 пъти едно нещо и след това гледаш 10 човека те цитирали. Седмица по късно, същите на същия проблем повтарят моите думи и водени често от собствената си неувереност добавят нещо ни в клин, ни в ръкав. Може би, ако бях спал през последните 60 часа щях да се сетя за някой пример, но в момента не мога.

balu4ka
02-06-2011, 13:13

Интересно ли ти е? Зачети се из форума по задълбочено. Имам предвид в посредствените мнения. Има оформени едни много прости кръгове от хора. Хора със мнение и хора повтарящи тяхното мнение с малко малоумнозвучащи добавки. И задължително съдържащи "Аз мисля", като че ли наистина мислят. Преди време бях доста по активен потребител. Нямаш идея колко е забавно като напишеш по еди ни същ проблем примерно 3-4 пъти едно нещо и след това гледаш 10 човека те цитирали. Седмица по късно, същите на същия проблем повтарят моите думи и водени често от собствената си неувереност добавят нещо ни в клин, ни в ръкав. Може би, ако бях спал през последните 60 часа щях да се сетя за някой пример, но в момента не мога.

За мен ли имаш в предвид,че не ми стана ясно...?

GregoryHouse
02-06-2011, 13:17
Не. Говоря за преди мноого многоо време. Година, две може би. :)

OopsIveForgotMyPassword
02-06-2011, 13:20
всичко вече се върти около тва ти да си наред. не се прави че много ти пука за околните, след като не можеш нищо да промениш. просто се примири.

TheNewReligion
02-06-2011, 13:24
Аз лично нямам такива наблюдения, но ще следя, за да видя дали няма да стигна до същия извод. А т'ва, че някой цитира чуждо мнение, може да се дължи и на истинско съгласие. Тея случаи е трудно да се различат от копи-пейстърските, защото няма как да знаеш дали някой мисли нещо наистина.

GregoryHouse
02-06-2011, 13:38
Аз съм си правил наблюдения, върху 5-10 индивида по-конкретно. Не върху целия форум 8-) Някои дори още обитават форумните среди. И всичките са submissive тип. Давам това като пример, защото да ти дам пример от моя живот...едва ли ще ти говори нещо. И трябва да прилагам 2 листа обяснения :) В случая акцента не е върху цитирането да подчертая :)

Винаги масата се водена от няколко(рядко един) по отличаващи се индивида. Такива обикновено са вдъхващи респект, често агресивни с мненията си или всяващи страх. Имаше още нещо, но го забравих между мисълта за шоколада и спането :D

TheNewReligion
02-06-2011, 13:47
Най-тъпото е, че лидерите, водещи масата, всъщност не са нищо кой знае какво. Не притежават някакви по-особени качества- просто са по-нахакани и често са с по-атрактивен външен вид.

GregoryHouse
02-06-2011, 13:51
Под тъпо имаш предвид, че ти не си такава ли? :)

Да такива са, и обикновено притежават над средната интелигентсност и добри ораторски и манипулативни способности. И точно това се изисква от един лидер или една публична фигура, която претендира за авторитет.
Тука вече навлизаме в моята специалност...

TheNewReligion
02-06-2011, 14:03
Под тъпо имам предвид нещо, което мисля за такова.
Добри ораторски умения, над средната интелигентност? В днешно време, в реалния живот колкото си по-прост и по-нахален, толкова по-добре биваш приет от 90% от средите и толкова по-лесно можеш да се издигнеш в йерархията, съответно да станеш лидер. Ти може би имаш предвид форума като пример за обратното.

GregoryHouse
02-06-2011, 14:10
Съвсем нямам предвид форума. Имам предвид социални групи от личния си опит. Курса ми в университета (поне тези които още ме понасят 8-) ), компанията с която се движа. Въпреки, че се стремя да избягвам лидерски позиции, често се озовавам точно в такива. Просто имам навика да съм малко безотговорен 8-). Ако си тъп и нагъл, хората рано или късно се осъзнават и ти бият шута. Имахме и такъв пример. Не говоря за йерархия тук. Говоря за естествени лидери, не поставени. Има разлика. Естествените лидери обикновено са уважавани от масата и тя е съгласна до голяма степен с възгледите им. Докато поставените са такива с които трябва да се съобразяваш. Много често нямат нужните умения, да спечелят масата и си отиват доста бързо. Да си натурален лидер си истинско изкуство. Познавам такъв човек и винаги съм се стремял да се уча от него.

TheNewReligion
02-06-2011, 14:32
Радвам се за теб съвсем искрено. Имаш възможност да контактуваш с натурални лидери, а не да бъдеш отлъчван от групата, следваща поставения такъв. Общовалидното правило е каквото и да правиш, да не се надуваш. ^^

kombarka
02-06-2011, 14:33
Защо просто не оставите другите да си правят живота такъв, какъвто искат? Всеки отговаря за решенията си и другите НЯМАТ право да го съдят.

Ако направиш добро, то ти се връща.
Ако направиш лошо, то ти се връща тройно.

Стотици пъти бих предпочела да изживея нещо истинско и стойностно, отколкото да преследвам идеала, който всички налагат.

Тук въпросът опира до това "Каква АЗ искам да бъда" и до това "Какво ДРУГИТЕ искат да бъда".. `сеш се.

Амин. :?

quexxe
02-06-2011, 14:35
Глобализацията убива и хора откачат... С уважение към авторката.

GregoryHouse
02-06-2011, 14:39
Ако направиш добро, то ти се връща.
Ако направиш лошо, то ти се връща тройно.

Продължавай да си повтаряш това...може и да стане истина.

Както казах, много често ми се е налагало да бъда такъв. Мога, но не обичам. Трябва много отговорности да носиш :) А като сбъркаш и всички те гледат сърдито после :) Аз не се надувам. Но съм арогантен понякога. Признавам си. Далеч съм от безгрешен. Страдам си от човешките недостатъци. Това трябва да разберат всички. Всички си имаме недостатъци и трябва да ги осъзаем. Поне според мен.

kombarka
02-06-2011, 14:44
^ Тук подкрепям.

Хм.. И все пак наивността е хубаво нещо. Най-важното е да сме щастливи.
По-добре заблуден щастлив наивник, отколкото кисел и недоволен философ, нали? :-D Х

пп Хм, всъщност всеки го приема по различен начин. (и, да, това го пиша, за да се имунизирам от нападки)

quexxe
02-06-2011, 14:50
Най-важното е да сме щастливи.
По-добре заблуден щастлив наивник, отколкото кисел и недоволен философ, нали? :-D Х

Моят пост не е нападка или поне не го приемай така, съфорумнице. :smt011

Каза "кисели философи". Защо са кисели, според теб? Какво кара един литератор да бъде "кисел" ? А какво го кара след навъсения поглед да прокара една блаженна усмивка? Има хиляди причини да се усмихнеш и още толкова, за да пожелаеш смъртта или поне да ридаеш часове наред. Тайната е в баланса. : ) Не съм краен оптимист или песимист. Гледам реално на нещата.

kombarka
02-06-2011, 18:34
Колкото повече мислиш, толкова по-объркан и затворен ставаш. Красотата се крие в простите неща. А щастието, само по себе си, е нещо толкова просто и красиво. :)