Влез

View Full Version : Заминаване през граница...

minionka
02-08-2011, 13:03
Такамм .. става въпрос за минаване през граница.. Ще ходя в Германия обаче минавам през Сърбия и Австрия .. Става въпрос за 1 проект .. там от училището и т.н.. Обаче аз заминавам другата седмица, а баща ми и майка ми са разведени... тати е моряк и в момента е в открито море.. и ми обяснява, че 'тфа пълномощно нямало как да го прати щото са изменили закона и бля бля.. Нямало да признаят подписа от капитана където е щото бил под чужд флаг! Обаче госпожата вика, че жената където кара автобуса казала, че може и само с лична карта .. и декларация от родителите.. това вярно ли е?? Много е важно! ако разбрахте нещо де... :D

Agito
02-08-2011, 13:10
Aми от нотариус ти трябва декларация ако нямаш години, иначе с лична карта нямаш проблеми :) само за държавите които не са членки на ЕС ще ти трябва паспорта - Сърбия, Македони и т.н. :)

minionka
02-08-2011, 13:40
Еми аз за Сърбия питам.. смисал щото са казали, че и с ЛК можело ..

ThisIsMe
02-08-2011, 13:43
Ако нямаш навършени 18 е задължително да носиш със себе си пълномощно,което ти разрешава да пътуваш извън границите на България сам.Това пълномощно трябва да го изкарат родителите ти и по този начин те ,те опълномощяват да пътуваш сам с тяхно съгласие.Трябва ти и червен паспорт.Това е.

tochica
02-08-2011, 13:52
Пролетта минах през Сърбия само с ЛК, но са много заядливи тези сърби и в общия случай искат паспорт. За непълнолетните трябва и пълномощно. Така че ThisIsMe го казва най-точно.

UnForgettableDream
02-08-2011, 13:53
Сърбия не е в ЕС, следователно дори и за пълнолетен човек трябва паспорт. Без паспорт няма как да стане според мен. Освен баща ти да потърси някакъв друг начин да прати пълномощно. :(

Agito
02-08-2011, 14:01
Да, добре са казали горе колегите.:)

minionka
02-08-2011, 15:53
Ми вика, че се изменил закона и че и двамата родители трябва да са там.. за да сканирвали отпечетъци, а и нямало да му признаят пълномощното, защото кораба е под чужд флаг :\

Nakadah
02-09-2011, 05:38
Не бе, дори не ти трябва лична карта... Можеш без никви документи да минеш граница..

Абе кой идиот ги дрънка тея глупости? :lol:

ThisIsMe
02-09-2011, 11:38
Ми вика, че се изменил закона и че и двамата родители трябва да са там.. за да сканирвали отпечетъци, а и нямало да му признаят пълномощното, защото кораба е под чужд флаг :\

Такива филми няма.Минавала съм през граница и през Сърбия и Австрия .
Казах ти как стоят нещата.Задължително трябва да имаш в себе си пълномощно(В него двамата родители декларират,че са съгласни детето им да пътува за чужбина самичко и се подписват в пълномощното ,като доказателство за съгласие.).Трябва ти и червен задграничен паспорт.Това е всичко.