DownloadVirus
02-08-2011, 17:49
Какво е суроватъчен протеин и откъде идва
От много източници на протеин, суроватъчният протеин е най-новото откритие. Извежда се основно от мляко, а в процеса на реализация на сирене, суроватният протеин е отделен. Той може да се намери в най-различни храни - най-вече риба, месо . Млечни продукти, както и яйца, сирене, соя са растителен протеин и съдържат добри количества. Въпреки това, нито един от тези източници не може да се сравнява по качество и лекота на употреба като например суроватъчният протеин или суроватката. Суроватъчният протеин е с най-високата стойност при предоставянето на аминокиселини ВСАА, които водят до изграждането и поддържането на мускулната тъкан.
Научните изследвания
За суроватъчният протеин (най-високо качество и най-добра форма на протеин) се признават невероятни неща. Осигурява на организма необходимите градивни елементи за производството на аминокиселини, използвани за изграждането на мускулната тъкан. Почти всеки сериозен културист знае значението на протеиновите добавки. Проучванията , които са проведени, сравняват суроватъчният протеин с други източници и са установили, че суроватъчен протеин съдържа перфектна комбинация от ВСАА и само правилни концентрации за най-добра възвръщаемост в тялото. И двете , хормонални и клетъчни са отговони да изглежда и да е съответно много по-добра от допълване на суроватъчният протеи . Суроватъчният протеин, също играе роля като антиоксидант и строител на имунната система . Освен това, в съответствие суроватката е прием на белтъчини, свързани с упражняване - ще доведе до последователно строене на муслули.
Суроватъчният протеин е много, много важно за културистите, хора занимаващи се с фитнес ,за всеки спортист. Като пряк предшественик на изграждането на мускулите и незаменими аминокиселини като глутамин , съдържанието на протеина, е с високо качество на суроватък и не само може, но трябва да помогне на мускулите, за да се възстановят и да растат по-бързо . За тези, които са на диета и тези, които искат да загубят някои допълнителни мазнини, суроватъчният протеин е много полезен, защото той е протеин , който понижава нивата на кръвната захар, а въглехидратите причиняват обратното . При запазване на нивата на баланса на кръвната захар, някои не са толкова податливи на потреблението и е изправена повече енергия и по-голяма загуба на мазнини. Суроватъчният протеин позволява да се контролира диета е ефективна. Повечето хора, които искат да променят тялото си към по-добро може да се възползва от суроватъчен протеин , обаче, тъй като протеина се съдържа естествено в много хранителни продукти, обикновено не е проблем.
Количествата, странични ефекти
Обикновено спортистите често консумират 25 грама суроватъчен протеин на ден. Хора, които искат сериозни печалби, обикновено консумират 150 грама на ден или около 2 грама на килограм телесно тегло. Изключително високи дози суроватъчен протеин не се препоръчват, тъй като това ще доведе до претоварване на черния дроб и няма да получи същите облаги като един последователен прием , 3-5 пъти на ден.
Не позволявайте на никой да ви каже, че протеинът не е най-важното в хранителният режим на един културист. Въглехидратите, изграждат, мазнините правят хормони. Стандартната препоръка за въглехидрати е например 60% от вашият режим на хранене , но за тези от нас, които консумират 250 грама или повече от протеини, често е невъзможно да се адаптират и да останат в рамките на препоръчителните дневни калории. Така че 50% ще отслабнете. Важно е да се поддържа положителен азотен баланс през целия ден, така че е от съществено значение за разпространението на приема на протеини през целия ден. Стандартното уравнение приема на протеини съотношението както следва: вземат теглото си в килограми и се умножава по 1 или 1.5, за да получите 200-300 грама протеин дневно. Сега това разделение на броя на храненията, което получавате в един ден. Ако се храните 5 хранения, то се свежда до 40-60 грама протеин на хранене. Ако се храните 8 хранения за тези 25-37 грама на хранене.
Суроватката като биологична стойност
Най-високата доходност на протеин, който може да вземе някой днес, се получава чрез извършване на суроватка. Вериги и пептиди го предоставя да усвои до десет минути на поглъщане в повечето случаи. Но винаги вниманието е от ключово значение. Като повече от 30 грама на всяко хранене не е подходящ поради бързото усвояване . Най-добрият начин за преодоляване на този ефект е да се разбърква малко мляко, а не вода (въпреки че това създава други проблеми) . Казейна в млечен протеин забавя усвояването на суроватъчен протеин, който може да му даде повече време за усвояване. Whey е най-добрата инвестиция, защото за неговата възможност да допълнят възстановяване след физическо натоварване. Това е критичен момент след тежък стрес, който са получили клетките на тялото да действа като гъба и да вземат всичко от хранителните вещества.Ако клетките "гладуват" в този момент ще се уверите в бързо действащите свойства на суроватката . Ако не, тялото ще лови съхранените запаси от хранителни вещества и, когато са на диета, например, ще ги принуди да се "открадне" други съставки като мускулите
Така че суроватка явно е най-добрият източник на протеин, особено на диета с големи очаквания. Той предвижда също по-голяма ефективност в каросерията на аминокиселини ВСАА. Суроватъният протеин е единствената опция, когато се въведът високи цели, или диети с нисък прием на въглехидрати, суроватката може да функционира като алтернативен източник на енергия в организма.
DownloadVirus
От много източници на протеин, суроватъчният протеин е най-новото откритие. Извежда се основно от мляко, а в процеса на реализация на сирене, суроватният протеин е отделен. Той може да се намери в най-различни храни - най-вече риба, месо . Млечни продукти, както и яйца, сирене, соя са растителен протеин и съдържат добри количества. Въпреки това, нито един от тези източници не може да се сравнява по качество и лекота на употреба като например суроватъчният протеин или суроватката. Суроватъчният протеин е с най-високата стойност при предоставянето на аминокиселини ВСАА, които водят до изграждането и поддържането на мускулната тъкан.
Научните изследвания
За суроватъчният протеин (най-високо качество и най-добра форма на протеин) се признават невероятни неща. Осигурява на организма необходимите градивни елементи за производството на аминокиселини, използвани за изграждането на мускулната тъкан. Почти всеки сериозен културист знае значението на протеиновите добавки. Проучванията , които са проведени, сравняват суроватъчният протеин с други източници и са установили, че суроватъчен протеин съдържа перфектна комбинация от ВСАА и само правилни концентрации за най-добра възвръщаемост в тялото. И двете , хормонални и клетъчни са отговони да изглежда и да е съответно много по-добра от допълване на суроватъчният протеи . Суроватъчният протеин, също играе роля като антиоксидант и строител на имунната система . Освен това, в съответствие суроватката е прием на белтъчини, свързани с упражняване - ще доведе до последователно строене на муслули.
Суроватъчният протеин е много, много важно за културистите, хора занимаващи се с фитнес ,за всеки спортист. Като пряк предшественик на изграждането на мускулите и незаменими аминокиселини като глутамин , съдържанието на протеина, е с високо качество на суроватък и не само може, но трябва да помогне на мускулите, за да се възстановят и да растат по-бързо . За тези, които са на диета и тези, които искат да загубят някои допълнителни мазнини, суроватъчният протеин е много полезен, защото той е протеин , който понижава нивата на кръвната захар, а въглехидратите причиняват обратното . При запазване на нивата на баланса на кръвната захар, някои не са толкова податливи на потреблението и е изправена повече енергия и по-голяма загуба на мазнини. Суроватъчният протеин позволява да се контролира диета е ефективна. Повечето хора, които искат да променят тялото си към по-добро може да се възползва от суроватъчен протеин , обаче, тъй като протеина се съдържа естествено в много хранителни продукти, обикновено не е проблем.
Количествата, странични ефекти
Обикновено спортистите често консумират 25 грама суроватъчен протеин на ден. Хора, които искат сериозни печалби, обикновено консумират 150 грама на ден или около 2 грама на килограм телесно тегло. Изключително високи дози суроватъчен протеин не се препоръчват, тъй като това ще доведе до претоварване на черния дроб и няма да получи същите облаги като един последователен прием , 3-5 пъти на ден.
Не позволявайте на никой да ви каже, че протеинът не е най-важното в хранителният режим на един културист. Въглехидратите, изграждат, мазнините правят хормони. Стандартната препоръка за въглехидрати е например 60% от вашият режим на хранене , но за тези от нас, които консумират 250 грама или повече от протеини, често е невъзможно да се адаптират и да останат в рамките на препоръчителните дневни калории. Така че 50% ще отслабнете. Важно е да се поддържа положителен азотен баланс през целия ден, така че е от съществено значение за разпространението на приема на протеини през целия ден. Стандартното уравнение приема на протеини съотношението както следва: вземат теглото си в килограми и се умножава по 1 или 1.5, за да получите 200-300 грама протеин дневно. Сега това разделение на броя на храненията, което получавате в един ден. Ако се храните 5 хранения, то се свежда до 40-60 грама протеин на хранене. Ако се храните 8 хранения за тези 25-37 грама на хранене.
Суроватката като биологична стойност
Най-високата доходност на протеин, който може да вземе някой днес, се получава чрез извършване на суроватка. Вериги и пептиди го предоставя да усвои до десет минути на поглъщане в повечето случаи. Но винаги вниманието е от ключово значение. Като повече от 30 грама на всяко хранене не е подходящ поради бързото усвояване . Най-добрият начин за преодоляване на този ефект е да се разбърква малко мляко, а не вода (въпреки че това създава други проблеми) . Казейна в млечен протеин забавя усвояването на суроватъчен протеин, който може да му даде повече време за усвояване. Whey е най-добрата инвестиция, защото за неговата възможност да допълнят възстановяване след физическо натоварване. Това е критичен момент след тежък стрес, който са получили клетките на тялото да действа като гъба и да вземат всичко от хранителните вещества.Ако клетките "гладуват" в този момент ще се уверите в бързо действащите свойства на суроватката . Ако не, тялото ще лови съхранените запаси от хранителни вещества и, когато са на диета, например, ще ги принуди да се "открадне" други съставки като мускулите
Така че суроватка явно е най-добрият източник на протеин, особено на диета с големи очаквания. Той предвижда също по-голяма ефективност в каросерията на аминокиселини ВСАА. Суроватъният протеин е единствената опция, когато се въведът високи цели, или диети с нисък прием на въглехидрати, суроватката може да функционира като алтернативен източник на енергия в организма.
DownloadVirus