View Full Version : Проблем ;(
Не мога да се приспособя към новия ми клас. Толкова време мина, но не мога. Има само няколко човека с които се движа, но искам да съм по-открита към всички..срам ме е. И с тези хора не мога да изляза някъде примерно, защото не сме толкова близки, а и те си имат стари приятели, с които излизат.Като се запозная с някой си оставаме просто познати.. В класа всички се разбират и излизат заедно, а аз си стоя с тая моя "компания". От предишния ми клас мислех,че имам приятели, но те не се оказаха такива и се скарахме. Предадоха ме. Оттогава внимавам с хората и имам чувството, че всеки говори зад гърба. Преди не беше така и не ми пукаше, но вече съм толкова разстроена. Мина много време и си мисля да поканя някой от предишния ми клас и да излизаме, но не знам как да започна. Сигурно ще ме отрежат, подиграят и не знам още какво, защото не съм общувала с тях отдавна и едва ли ме искат. Откакто ме предадоха не съм същата и го осъзнавам. Меря си приказките, затворена съм в себе си и не мога вече истински за се забавлявам и усмихвам.. #-o
VaMpiRKaTaaa
02-10-2011, 15:55
Отпусни се....
Не можеш да бъдеш приятелка на всички от класа ти. А още повече, че не бива и да се стремиш към приятелство на всяка цена. Отпусни се, започни да си говориш със съучениците си (в началото за някакви дребни неща), опознай ги и ако се харесате - супер, ако не - животът продължава.
Според мен не трябва да се връщаш към бившите си съученици. Щом са те предали веднъж, вероятно ще го направят отново, а такива приятели не ти трябват.
"По-добре сам, отколкото зле придружен." ;)
HoBoJIyHuE
02-10-2011, 19:15
Аз имам абсолютно същия проблем.. И на мен понякога ми се иска да си говоря с целия клас, но не се получава. Ти и аз доста си приличаме.. И аз съм малко променена от миналия ми клас, който беше отвратителен и съм много скована. Не мога да се отпусна.
Fiction7577
02-10-2011, 19:49
Въобще не се притеснявай. Трябва да приемеш, че не можеш да бъдеш приятелка със всички. Една от причините, е деленото на класа на групички. Приятелски отношения можеш да нямаш със всички, но можеш да се разбираш нормално със съучениците си.
Разбира се, не винаги се получава. Аз 2009-та когато отидох в гимназията, не станаха нещата така, както очаквах, но такъв е животът, струва си да опиташ.
Не забравяй обаче, че особено щом сте от скоро заедно, има тънка разлика между това всички да са ти приятели, и никой да не ти е приятел.