Влез

View Full Version : Трудно ми е с езика

noproblem123
02-13-2011, 10:01
Здравейте, аз съм 8 клас и ми е много трудно с езика, който уча в момента- френски. Не ми е за оценките, а за знанието. Като си припомня колко време съм учил Английски и не го знам перфектно, то какво остава за френски. Незнам как да уча думите, много от тях не запомням, мога да вържа само от най-елементарните изречения, трудно ми е да го говоря. Дайте съвет как да уча или нещо такова, имам чувството, че ако науча нещо, после изниква друго, защото изгубих нишката за учене на думите, а аз имам фотографска памет и ги запомням като ги гледам, а не като ги пиша и така..искам да помоля за съвети как да уча, защото в момента съм яко объркан, даже ми е трудно да го опиша..благодаря! :)

ledenakrasota
02-13-2011, 10:07
И аз съм така!На ден учих по 12 страници с думи за 30 мин. с фотографска памет. 8-) И от тава ми дойде проблема с говоренето.Защото се притеснявам да не объркам и ми идват по*бавно.А в тестове и писане е по-лесно.

Пиши изречения и повече есета,след като си научиш думите.После проверявай,дали е правилно.Слушай повече френска реч(филми,песни,чети,превеж дай).И първо обсъди това с госпожата си.Няма нищо срамно.Защото и аз така спрях за 2 години езика,защото уча в специализирано училище и имах изпити.И като реших да държа матура с английски пълна каша в главата ми беше.Но перфектно си разбирам и превеждам без проблеми.Така наново започнах всичко. :)

Inkognoto
02-13-2011, 17:04
Бих ти препоръчала да пишеш думите по пет реда примерно в упражнителна тетрадка. Но ако така ти е трудно научавай най- употребяемите думи в клас. Аз нямам затруднения в произношението на думите, но мисля че ще помогне ако гледаш филми на френски :)

Chacho
02-13-2011, 17:47
Едно време като ни сипваха думите по немски с кофата, учех малка част от тях. Да кажем 50 думи за деня - уча 5-10. Правя малко упражнения и това ми е ученето. Имаше хора, които си бяха изрядни и ги учеха всичките, на контролните си цепеха 6-ците (и аз имах 6-ци, но със сигурност имаха по 100 думи отгоре в главата си, когато сядаха да ги изпитват). Мина време обаче и сега същите тези хора помнят 5% от това, което са учили. Аз може да не се сещам на момента за всичките, но като се позамисля малко и си ги припомням, с други думи са ми останали като трайни познания. Като чета или слушам на английски срещам малко непознати думи, затова ми правят впечатление, проверявам какво значат и на един път се събират по 2-3, които лесно се запомнят. След това, също като тези по немски, си остават в активния ми речник. Това е от моя опит, никога не съм бил изряден ученик по езиците, но си бях конкуренция на по-примерните ми съученици.

Като относителна оценка на знанията ми, по немски 2 пъти стигах до 2ри кръг на олимпиадата и почти до 3ти. По английски взех CAE с B преди 2 години. Бях доволен от нивото ми по немски, което имах преди да спра да го използвам, а уменията ми по английски досега не са ме излагали.

Не искам да твърдя, че това е правилният метод на учене, но е вариант и ти споделям докъде съм стигнал аз с този избор.

[B]a[N]D[i]T[k]a
02-14-2011, 00:47
ох при мен беше така по английски! в 8 клас почнах да уча английски и ВСИ4КИТЕ ми съученици имаха някакъв опит с английски, аз бях единствената в класа ми която не беше учила английски (бях учила немски). И да ти кажа това така и не се промени до скоро(в момента съм 12 клас) , когато започнах да чета книжки на английски, гледам филми на английски, слушам английска музика и може пак да имам проблеми с говоренето но разбирам доста повече :) освен това това да гледаш филми според мен много помага, аз никога не съм харесвала да сядам и да зубря думи ... чуеш ги няколко пъти и ги запомняш :)

VaMpiRKaTaaa
02-14-2011, 04:44
Четеш и си ги повтаряш .
Препрочиташ ги 10пъти,ако трябва.
Ето ти и 2полезни сайта:
www.kakvo.org
&
www.transalte.com