PDA

View Full Version : За всеки с наднормено тегло

rbserbsehsethsesetse
02-13-2011, 11:55
Здравейте, първо ще ви разкажа за това колко много съм се променил за последната година.Накратко - преди година тежах 140 кг. , имах само 1 приятел, когато минавах по коридорите ми се подиграваха заради теглото и въобще още много проблеми.Сега тежа 95 кг. ,в новото ми училище имам страхотни съученици (е, във всеки клас има поне по 1-2 идиота :) ), спортувам всекидневно, храня се здраволсловно (напълно съм забравил всякаква junk food), от 1 месец вече тренирам бокс, не ми се подиграват, скоро си купих колело, но най-много от всичко разбирам колко ми се промени психиката.Днес осъзнах, че всичко това сам съм го постигнал, само 2 неща ми помагаха - волята и това, че по природа съм оптимист.
Имам няколко съвето къв всеки, който се опитва да отслабне :
1.Яжте когато усетите глад - ако сте на 15-22 години не ви трябват никакви строги диети.Аз отначало си мислех така - ще ям по 400-500 калорий на ден и тялото ми ще разгражда и използва мазнините по тялото ми за да си набави останалите 2000 и аз за 6 месеца ще отслабна с 50 кг. - е да ама не.Виеше ми се свят всекидневно, появиха ми се проблеми с кожата, боледувах постоянно и т.н. .
2.Гена е пълна глупост - преди един съученик от стария ми клас ми казваше, че всичко зависи от гена и той бил тренирал всеки ден по 3 пъти и въпреки това не можел да отслабне.Отначало бях притеснен, докато не разбрах, че баба му имала цели чували с орехи и той всекидневно "граби с цели шепи" от тях.Оттук идва едно заключение - когато някой иска да отслабне по-важно е храненето, отколкото спортуването.
3.Няма такова животно като отслабавне на определени места - писнало ми е във всеки форум да чета теми от сорта на - "искам да отслабна в бедрата" , "как да махна корема" и т.н. .
4.Ако ям след 6 вечерта ще надебелея - няма да надебелеете, стига да ядете нещо леко (малко месо със салата или пък няколко плода).Аз ям по 2 пъти след 6 часа и не съм надебелял от това.
5.Няма да отслабнете с глупости като оня чай витал ли беше не помня, или пък с дъвки, лепенки, хапчета, fat burner-и и т.н. .
6.Не трябва да ям никакви мазнини и хляб по-време на диета - единственото нещо, което си докарах с това мислене беше един хроничен запек за 2-3 месеца.Можете да ядете ядки, да слагате в салатите и супите зехтин, по 1 филия пълнозърнест хляб на ден няма да навреди.

Засега за това се сещам.По- късно може да добавя някой неща към поста си.

GLaDOS
02-13-2011, 12:08
Поздравления ! \:D/ 50 килограма никак не са малко !
Съгласен съм с тебе за всичко ,поради простата причина че и аз бях с наднормено тегло . За горе-долу същото време хвърлих около 25 + - кг .Бях около 110 ,сега съм 82 +2,3...
Отначало спрях хляба и карах на по-леки храни . Сега изяждам по 2-3 филии пълнозърнест хляб на ден ,просто защото зимата не искам да слабея много .Не подбирам храната ,просто ям умерено ,когато ми се яде .
Да те питам ,след като си отслабнал толкова много за такъв период ,не висна ли кожа ?

ri41
02-13-2011, 12:08
съгласна

rbserbsehsethsesetse
02-13-2011, 12:53
Имам малко увиснала кожа.Един приятел ми каза, че с времето с всекидневно спортуване малко по-малко ще се стяга.Не са нужни операций и такива глупости.Беше ми казал нещо (не помня точно какво), че когато човек спортува кръвообръщението му се подобрява и кожата бавно малко по-малко се стяга с времето.

WaterLilly
02-13-2011, 13:23
Мажи се с бебешко олио, за да не ти се появят стрии.

И браво. :)

fatrat
02-13-2011, 14:50
са то хуу сичко нали браво! евала за труда , обаче не съм съгласен. Ако беше взел насериозно суплиментацията (хапчета фет бърнъри както казваш) резултата щеше да бъде не 50 ми ако не 60-80 кг.
Бях писал в спортния отдел как за ден свалих 4.6кг обаче не го препоръчвам.Ако някой иска мога да обясня как , но задължително да бъде подготвен за последствията :)

WaterLilly
02-13-2011, 15:21
са то хуу сичко нали браво! евала за труда , обаче не съм съгласен. Ако беше взел насериозно суплиментацията (хапчета фет бърнъри както казваш) резултата щеше да бъде не 50 ми ако не 60-80 кг.
Бях писал в спортния отдел как за ден свалих 4.6кг обаче не го препоръчвам.Ако някой иска мога да обясня как , но задължително да бъде подготвен за последствията :)
И закъде да бърза? Да ги свали всички тия килограми и после да се сбръчка като стафида? Важното в отслабването не е да е бързо, а да е трайно и здравословно.

fatrat
02-13-2011, 15:36
на мен с хранителни режими отслабване и краставици не ми спорете :)
Нищо лично вече съм с полупрофесионална кариера и разбирам от такива работи!
Тренирам бооен спорт , а там има кантар. Т.е аз гонех кантар за следващия ден. И работата е ,че съм свалил всичката подкожна вода и малко мазнина, а не както вие всички си мислите мазнини :)
Всички диети в началото имат резултати защото изхвърлят вода :)

ScarletBite
02-13-2011, 18:00
45 кг за година. Уау! Поздравления! :)

fatrat
02-13-2011, 18:20
45 кг за година са напълно постижими :)

PsychoBitchFromHell
02-13-2011, 18:21
Браво 8-)