PDA

View Full Version : Стани модел

By_YoUr_SiDe
02-17-2011, 21:08
Вижте, знам, че има много такива теми, но отварям нова, защото сега времето е ново и мисля, че има какво да се каже.
Първо да се представя - на 17 години съм, имам данни за модел. Изпратих си снимки във Визаж, разбира се, ме одобриха - то там всички ги одобряват. Започнах да търся и по други агенции из страната - има много по-добри и успешни от Визаж. Expose, Xground и особено една на която обърнах повече внимание - Ивет Фешън. Виждам, че имат сполучливи снимки и доста реклами по известни списания.
Като цяло въпросът ми е - какво бихте ме посъвесвали и ако има някой, който е навътре в нещата, нека пише.

anonimchetou
02-18-2011, 03:55
За мен лично цялата тази работа с модните агенции в България и пълна каша и измислица. И аз преди се инетересувах, питах и разпитвах и за малко да си дам парите на вятъра.. Моето мнение като цяло е отрицателно.

Rebirthing
02-18-2011, 07:18
Преди време едно момиче от форума искаше мнение точно за Ивет Фешън и да ти кажа на повечето хора мнението им за българските агенции е отрицателно...
Все пак в Expose работата ми изглежда по-добре и по-сериозна най-вече, познавам един човек който работи за тях, но вече не живее в България, така, че не съм сигурна дали е още в агенцията. За Xground ми се струва доста нагласено, и там имам познати, но не мисля че от тази агенция може да се очаква някаква реализация, освен ако не си връзкар...

Goddess
02-18-2011, 08:53
Смешна и жалка работа като цяло са тия агенции. А момичетата в тях да не говорим. Като влезна в някакъв такъв сайт и разгледам снимките, нито едно момиче не грабва окото, всичките нацапотени, фризирани и снимани по един и същи начин,на един и същи фон, супер аматьорско и за тази простотия си плащат "моделите". (а да не говорим колко ми е смешно като някое такова момиче, което се води в някаква агенция, защото си плаща да е там и да го снимат, се нарече модел. Модел ще си, като почнат на тебе да ти плащат.) Иначе за мен е вид нарцисизъм...даваш излишни пари за някакви смешни снимки и диска с тях, само за да си ги гледаш ти после.

ri41
02-18-2011, 12:01
в БГ модел не може да станеш, само скъпоплатена курва

Rebirthing
02-18-2011, 12:46
Модел ще си, като почнат на тебе да ти плащат.)

Евала просто ! Това все едно аз съм го писала...и толкова пъти съм го казвала за разни момиченца които си фантазират за кариера на супер модел, докато плащат луди пари за няколко кадъра. Ама като са толкова наивни нека плащат, те хората по агенциите от тяхната наивност се препитават :D.

anonimchetou
02-18-2011, 13:42
И аз така мисля. Можеш да се наречеш модел тогава, когато не ти търсиш фотографите, а те търсят теб. Тогава , когато се натискат да ти платят за да те снимат. Та ето на такъв етап вече можеш да имаш самочувствието , че си модел. Другото което е в тези агенции е пълно със грозни и нефотогенични момичета. Те одобярват всеки "модел" , защото знаят ,че ще лапнат парите. Тва е е*ахти парадокса 8-) Много е смешно.То не всеки има излъчването, данните за модел и държанието пред камера.

VaMpiRKaTaaa
02-18-2011, 14:08
Вижте сега..
Аз съм малко пълничка и не съм манекенка..
Нооо имам връзки,познати...итн..ако отслабна още малко нищо,че съм ниска (165sm)ще ме вземат само,защото имам връзки,Но аз НЕ бих станала манекенка никога.Всичко е купено..конкурсите наградите..победителките са нагласени..и трябва да спят естествено с продуцентите,мениджърите.. тн.зада ги лансират и енвентуално да земе някаква награда.До колкото знам не взимат много пари.Н си струва..да не мислите,че мис свят се избира случайно..няма такова нещо.Всичко е нагласено..НЯМА нищо случайно на този свят.

bepsity
02-18-2011, 23:02
За мен лично цялата тази работа с модните агенции в България и пълна каша и измислица. И аз преди се инетересувах, питах и разпитвах и за малко да си дам парите на вятъра.. Моето мнение като цяло е отрицателно.
+5 :grin:

Infinity
02-19-2011, 08:59
VaMpiRKaTaaa Какъв модел си тръгнала да става със тоя смешен ръст !? :lol: Супер, имаш връзки, ще спечелиш поредния измислен български конкурс и какво .. ще станеш модел ли ?!
Няма да се изненадам , ако по някакъв начин успееш да пробиеш в измисления ни " хайлайф " застанало до дъртия очилат чичко. :?
Модел би могла да се наречеш , когато имаш договор със световна модна агенция , когато ти плащат , за да участваш в ревютата на светни марки , когато снимаш рекламна фототесесия за някой дизайнер , например , но повярвай ми с тоя ръст и тия килограми , които вадиш това никога няма да стане, защото връзките ще ти помогнат само и единствено в България,
където модели почти НЯМА ! :? :o Успех! :)

По темата : Да , в България е почти невъзможно да се наречеш модел, защото първо , че тук не се правят кой знае какви ревюта или фотосесии.
Можеш да бъдеш модел , да , но извън България , където реално би могъл да имаш някакъв шанс за развитие.
Аз също неведнъж съм било одобрявана и от Ивет Фешън и от Визаж , но не ми се ще успеха ми като модел да зависи от това дали ще застана до дъртака или не ?! Голяма дилема. :)
Точно затова се отказах от цялата тази идея , въпреки че не един професионалист ми е казвал , че имам данните и излъчването за модел.

LipSy
02-19-2011, 11:19
Модел ще си, като почнат на тебе да ти плащат.)

Евала просто ! Това все едно аз съм го писала...и толкова пъти съм го казвала за разни момиченца които си фантазират за кариера на супер модел, докато плащат луди пари за няколко кадъра. Ама като са толкова наивни нека плащат, те хората по агенциите от тяхната наивност се препитават :D.

Взехте ми думите от устата. Това обаче е много вярно!!!

anonymous708973
02-19-2011, 11:59
Ето снимки на една позната, която уж е модел.
1 (http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/23498_1167630725784_1678412482_332415_4617359_n.jp g)
2 (http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/18663_1164153758862_1678412482_326797_1821064_n.jp g)

И за тия смешни снимки тя си плаща. Хващай си познат с профи апарат и ходете да се снимате :)

FuckingFreak
02-19-2011, 12:19
Напълно съгласна с Goddess, Rebirthing и Infinity ! В България всичко е или назад, или наопаки и затова момичетата които си плащат да се снимат се имат за модели. За бога, това може да го направят във всяко фото, та и извън него. Модел = манекенка, а манекенките обличат и демонстрират различни бижута, дрехи, обувки,чанти на световно известни дизайнери и марки, или пък правят рекламна фотосесия .. А тези дето се снимат уж са фотомодели и май даже няма такава професия, просто някои известни личности са приели оферта за снимки на Playboy и Maxim или пък Cosmopolitan..

Infinity
02-19-2011, 12:44
PinkPan7her Ужас ! :shock:
Какъв е тоя " модел " 165 см. !! 8-) :lol:
Много простички снимки. :)
Наистина за съжеление за малко примерите , които можем да посочим за истински български модел с реални ангажименти извън граница. :?
Все пак - Таня Илиева.
:)

FuckingFreak
02-19-2011, 12:50
и тъй както сме тръгнали с примери, ето една от моя град

http://www.fh1.bg/index.php?show=models&item=new_faces&model=163

JCoutureJunkie
02-19-2011, 14:04
Infinity не,че нещо,но защо си мислиш,че с ръст 165 нищо не може да се постигне?Знам,че по-ниските могат да бъдат фотомодели без никаква пречка.
По темата - напълно против съм агенциите в България,тъй като е много малък шанса да попаднеш на точното място и да не си вложиш парите в пирамида.Ако си решила наистина да станеш модел,според мен нашите агенции не са мястото.Вече ако просто имаш пари и изкаш да ги пръскаш за фотосесии,защо не?

By_YoUr_SiDe
02-19-2011, 14:20
Подкрепям всички мнения написани дотук, пределно ясно ми е, че в България модели НЯМА. Не определям хората, които си плащат фотосесиите за модели. Друго имах предвид - желанието ми е да бъда модел в чужбина, да имам успехи, да ме снимат за известни марки. Че кой не иска? Но пък има и друга пречка - живеем в България. Ако някой наистина иска това трябва да започне все пак от някъде, нали така?! Срещат се и момичета от България, които в момента работят в чужбина за световно известни дизайнери, просто са попаднали на правилното място и са имали късмет. Само едно не мога да разбера, как може да се намери това място?

Infinity
02-19-2011, 14:25
JCoutureJunkie За фотомодел- да , но да си чувала/чела да дефилиращ модел за някое голямо име под 170 ? :-o
Аз лично силно се съмнявам. :)

POLLINA
02-19-2011, 14:57
вие май наистина не осъзнавате , че има огромна разлика между модел и фотомодел. Моделите (в повечето случаи) са ужасно грозни ходещи скелети високи около 180.Докато при фотомоделите не е важно колко си висок.Ще ви дам пример с Николета Лозанова.
а и както казаха по-догре тва , че се бутате на конкурси , фотосесии не ви прави (фото)модели, такива ще станете,когато започнат да проявяват интерес към вас.

bbabyy
02-19-2011, 15:07
Аз бях чула, че за иззвестните модни линии се търсят момичета, които имат нестандартни лица, макар и като 'скелети'.

lovemirkoo
02-19-2011, 15:31
Правете разлика между модел и манекенка.Манекенките ходят по подиумите,а на манекенките се правят сними рекламират дрехи,бельо и т.н

MeLikesPie
02-19-2011, 15:37
Правете разлика между модел и манекенка.Манекенките ходят по подиумите,а на манекенките се правят сними рекламират дрехи,бельо и т.н

Нещо не фащам нишката... Разлика между модел или манекенка, между манекенка и манекенка...?

bbabyy
02-19-2011, 15:51

Нещо не фащам нишката... Разлика между модел или манекенка, между манекенка и манекенка...?
Просто обърка думата.. трябваше да е " Манекенките ходят по подиумите,а на моделите се правят снимки рекламират дрехи,бельо и т.н "

anonymous708973
02-19-2011, 16:10
Ако приемем последното за вярно, държа да кажа, че за моделите (тия, дето се снимат с бельо и прочее), височината е важна единствено защото пропорциите на тялото са по-добри - по-дълги крачета и т.н... И все пак 1.65 си е малко.
Ако ще се прави такава хотосесия, нека да е наистина професионално - не само с камери, чадъри и т.н., защото това и обикновен човек с необходимото оборудване може да го направи. Целта е да има наистина професионални стилисти, а не самопризнали се, по-интересен гардероб...

MeLikesPie
02-19-2011, 17:28

Просто обърка думата.. трябваше да е " Манекенките ходят по подиумите,а на моделите се правят снимки рекламират дрехи,бельо и т.н "

Ъхъ. Съжалявам за дебилизъма 8-)

Rebirthing
02-19-2011, 20:39
Един модел може да снима фотосесии и да дефилира, за това ангенциите търсят момичета над 173 см. (стандартна височина за модел) въпреки, че съм срещата и такива които взимат и момичета по 170 см. Така, че повечето модели правят и двете неща...
Фотомоделите са си отделно вече, те си правят само фотосесии въпреки, че някои имат ангажименти за музикални видео клипове, реклами и други.

GunSnSteelflowers
02-19-2011, 23:42
PinkPan7her Ужас ! :shock:
Какъв е тоя " модел " 165 см. !! 8-) :lol:

:)

Ше спреш ли да го повтаряш, разбрахме, че са ти дълги краката.

Продавайте си тялото, ваша работа, ако ви прави хепи.

Infinity
02-20-2011, 06:30
^ Ако ме правеше "хепи" да си продавам тялото, да съм го направила отдавна. Нямам такива " амбиции " , да пробивам в България с продажбата на собственото си тяло.
И , да мисля , че вече всички много добре разбрахме разликата мужду модел и фотомодел , но все пак в заглавието на темата е споменета думата " модел " .
Това , че имам дълги крака к'во общо има с темата ? :?
Не аз съм измислила световните стандарти за моделите , а за късичките си крака се сърдете на гените.. никой не ви е виновен ! :-o 8) :?

GunSnSteelflowers
02-20-2011, 08:45
^ Второто изречение даже не се отнасяше за теб, а за авторката. Ако се познаваш това е друг въпрос. В България има прекалено много малки наивни момичета, които си мислят, че това е лесният начин. Дали е 157 или 177 акълът за жалост не зависи от това (; Просто във всеки втори пост в темата изтъкваш смешния ръст 165, ми не може всички да са дългокраки, бе девойче. Какво си мислиш, че ако забележат едно супер красиво момиче, което обаче е 167, ще я върнат? В България да, но на друго място не. И не съм 150, 177 съм и пак мисля така 8-)

Rebirthing
02-20-2011, 09:04
GunSnSteelflowers няма да я върнат, ама няма и да я пуснат да дефилира по ревютата където другите момичета са по над 173 см. + токчета още поне 10 см. На ревю хората гледат дрехите на модела, а не лицето му, а то понякога в лицето по-добре да не гледаш... :D .
А иначе и аз мисля като теб и е супер жалко, че височината често пречи на адски красивите момичета да се пробват в този бранш.

SameLove
02-20-2011, 09:20
Кейт Мос е 1.65 ! ! Така че няма да я върнат , но единствено ако има хубави черти . То не трябва само височина .

Shia
02-20-2011, 09:51
Само аз ли си мисля,че модел може да бъде всеки,ако има съответно хубаво lice,гърди,крака и да рекламира козметика,а манекена рекламира дрехи и за манекен ти трябва ръст.........

Rebirthing
02-20-2011, 09:54
Уикипедия казва, че Кейт Мос е 1.73, въпреки, че аз съм чела, че е 1.70 см. При всички положения е най-ниския супер модел в света...

lamoon
02-20-2011, 09:55
егати и грозните за всички, според мен тва е някакъв вид избиване на комплекси.. :?

Infinity
02-20-2011, 10:07
Нито съм казала, че височината гарантира красота , нито пък, че ниските момичета не могат да пробият по някакъв начин.
Навсякъде има изключения , да. :)
Както всеки човек , аз също познавам супер красиви момичета , които са под 1.70 , но просто такъв е живота. 8-)
Който е тръгнал да " дефилира " за големите имена трябва да си ги знае тези неща - ръст + излъчване. :)

bybit0o0
02-21-2011, 14:08
http://www.fh1.bg/index.php?show=models&item=findings&model=245
wth?

Rebirthing
02-21-2011, 15:52
wth?

Кофти 8-) !

FuckingFreak
02-21-2011, 16:33
Който е тръгнал да " дефилира " за големите имена трябва да си ги знае тези неща - ръст + излъчване. :)

В една друга тема пак се 'врязах' с мнението ти, не мисли че има нещо общо, ако все пак това си мислиш де 8-)

Според мен точно за да дефилираш тези които те взимат имат предвид тялото и ръста ти, дори и в лицето да мязаш на травестит няма да те върнат, все пак ще рекламираш дрехите на даден дизайнер и ще ги обличаш върху тялото ти, не върху лицето ти. И наистина май само 1 на 10 манекенки наистина можеш да наречеш красива.. А за фотомодела е друго, там вече се търси излъчването и красотата без значение колко си висока..

anonymous708973
02-21-2011, 16:54
wth?

Баси травестита, човек... Единственото, дето става в нея, са устните.

Sintya
02-21-2011, 18:18
Аз бях чула, че за иззвестните модни линии се търсят момичета, които имат нестандартни лица, макар и като 'скелети'.
+ 1, това е така.
Единствените работещи агенций в момента са Ивет Фешън и Визаж.

WaterLilly
02-21-2011, 18:25
wth?
Разгледах сайта и положението е плачевно. Егати крокодилите. -__-

http://www.fh1.bg/photos/d5a4b9ee.jpg
http://www.fh1.bg/photos/3a6a7775.jpg

:shock:

anonimchetou
02-22-2011, 03:53
Както писах и в предния си пост и аз преди много исках да се занимавам с нещо подобно.Бях адски запалена и се бях навила да дам някви 700 лв за фотосесия?! :-o WTF?! Добре ,че се усетих на време,че рабоата не бива. Имах голям мерак за снимки и т.н. Ето че попаднах на начинаещи фотографи и в момента имам супер много снимки. Правех си снимки за забавление и заради мерака, но ето че и той отмина 8-) Има и други момичета от форума ,с които даже съм се запознавала и виждала на снимките.

http://prikachi.com/images/24/2956024p.jpg

http://prikachi.com/images/473/2522473x.jpg

http://prikachi.com/images/901/2469901o.jpg

http://prikachi.com/images/900/2469900P.jpg

http://prikachi.com/images/274/2448274V.jpg - много любима..

И така изживях си донякъде този мерак.

Shia
02-22-2011, 06:46
Аиди ve,онея жени не са крокодили,просто не се вписват в моделската красота.Аз не виждам нищо ошо да отидеш да си направиш някакви снимки за агенция,ако не за друго ,то поне ще са професионални,а има разлика да се снимаш с твоя фотоапарат и с pro камера.

FuckingFreak
02-22-2011, 13:37
Съжалявам за спама, но anonimchetou, сигурно си го чувала безброй много пъти но - адски красива си.. чак не приличаш на българка, честно

WaterLilly
02-22-2011, 14:00
Съжалявам за спама, но anonimchetou, сигурно си го чувала безброй много пъти но - адски красива си.. чак не приличаш на българка, честно
Ми тя не е съвсем българка. Доколкото помня. Но да, много е хубава. Прилича ми на Кристин Крьойк, и тя има азиатски корени.

anonymous708973
02-22-2011, 17:11
http://www.fh1.bg/photos/d5a4b9ee.jpg
:shock:

Баси, тая дори елементарен ретуш не са й направили! :lol: :lol: И тя е дала пари за тая шитня.

Анинимчето (как се казваш, впрочем?), случааайно да познаваш пловдивски фотографи *уозънтми*

yeeee
02-22-2011, 17:31
:lol: модел в България-никакъв шанс :) :-D

anonimchetou
02-22-2011, 18:18
PinkPan7her,

Десислава. И не , не познавам фотографи от Пловдив.

Rebirthing
02-22-2011, 21:51
anonimchetou, имаш адското излъчване, особено на последните 3 снимки. Има нещо чак екзотично в теб и определено ставаш за модел.
Впрочем 700 лв. за "фотосесия" си е пладнешки обир...добре, че не си ги дала.

cvetinka94
02-22-2011, 22:24
ам тези грозновати момичета ,Хм знам ли аз повече го възприемам ,че ги плащаш тези пари не за да станеш модел ;) , а да си направиш фотосесия!!

Steff9423
02-24-2011, 11:59
Къхъм..ред ми е да си изкажа със сигурност много незначителното мнение..Но какво ми пука..!!

Та,снимките които сте пуснали,без тези на anonimchetou са просто СУПЕР..не професионални и определено тези момичета не трябва да се захващат с това..По-добре да се заемат с нещо което ги бива,което не изисква какъвто и да било контакт с камери,фотоапарати и публика :oops: ..
Мен лично ми писна да гледам буквално и преносно снимки на същества изчезнали преди милиони години,сещате се.
Аз съм ниска,слаба и с каквото там излъчване имам.Не бих станал модел за никоя агенция,е то никой няма и да ме вземе де..ХАХ.Но съветвам тези които все пак искат да ги снимат,да намерят някой начинаещ фотограф и просто да му помогнат да се упражнява.Аз лично го правя,смисъл снимам модели..Хах..най-вече мой приятели/ приятелки и бебета,защото все още съм много под нивото на начинаещите..Хах
Та по темата,авторката на темата сигурно е зпаочнала да се разообеждава,но ако имаш желание пробвай където можеш,щом си решила да хвърляш пари на вятъра,вместо да ги да дадеш за нещо истинско.
Все пак знаем къде свършват повечето модели в България,в колите на политиците или по "елитните" клубове..Аз ако бях висока,стройна и с излъчване като другите модели бих си купила билет и хайде за Америка или където и да било другаде но не и в България..
http://fc06.deviantart.net/fs71/i/2011/050/d/7/be__you_by_world0fchanges94-d39xe5j.jpg

ZaicheNaXeroin
02-24-2011, 12:07
в българските агенции няма място за красиви момичета :)
само грозноватите и невзрачни (но с много парички или връзчици) те имат шанс !

piinkii.xdd
09-01-2012, 12:48
Да ви попитам - знаете ли нещо за Ред Моделс, защото аз съм одобрена да отида на кастинг, но не съм сигурна дали да отида. Ако знаете нещо за тази агенция, моля ви споделете ?

mey_si
09-02-2012, 12:46
Това е "агенцията" на Азис,и Fresh Feshan,напиши в гугъл името им,и ще се убедиш за какво става въпрос.Просто сега стартираха с ново име ,защото старото всички го знаеха ,и знаеха,че са лъжци..
Само погледни сайта на Ivet Fashion например,и на "Red Models" (червените модели wtf :D) и направи разликата :))