Влез

View Full Version : Плътскота или душевната наслада е по-силна?

MaLkaTa_LaDy
02-18-2011, 09:21
Сексуалното привличане ли е по-силно или любовта към душата? Не смятам да се правя на извисен моралист, за това искам искрени мнения. По-късно и аз ще искажа своето. Та вие сте...

VaMpiRKaTaaa
02-18-2011, 09:31
3а мен самият човек е важен.
И да е най-големият красавец,ако не струва няма да се хвана с него.
Се пак боклуци не ми трябват.

MaLkaTa_LaDy
02-18-2011, 09:43
Аз не говоря за красота, нито за връзка. Не питам и кое е по-важно. А кое е по-силно и наслаждението от кое е по-блажеднно.

tanch3t093
02-18-2011, 09:45
Плътската наслада е моментна, докато душевната те прави щастлив ...
Според мен душевната е по силна (:

VaMpiRKaTaaa
02-18-2011, 09:46
Еми точно де.3а мен душата е по-важна.

MaLkaTa_LaDy
02-18-2011, 09:51
Каква важност?!? Не питам за ценности, не това което поставяш на първо място. Не това което търсиш. Как да ти го обясня по-просто...

GossipGirl89
02-18-2011, 09:53
Душевната

TheBeliever
02-18-2011, 09:57
Въпросът е дали физическото удоволствие (в сексуален аспект) е по-силно от душевното такова (емоционално удоволствие).

За мен душевното е по-силно и от най-разтърсващия оргазъм.

VaMpiRKaTaaa
02-18-2011, 10:01
Душевната
Същото.
Авторке я малко да успокоиш топката?

Sevdito
02-18-2011, 10:10
Душевната

Grigor777
02-18-2011, 10:47
Въпросът е дали физическото удоволствие (в сексуален аспект) е по-силно от душевното такова (емоционално удоволствие).

За мен душевното е по-силно и от най-разтърсващия оргазъм.
За мен душевното е нещото, от което ме е страх

GD
02-18-2011, 11:27
Душевната

jghgh
02-18-2011, 12:14
Каква важност?!? Не питам за ценности, не това което поставяш на първо място. Не това което търсиш. Как да ти го обясня по-просто...
А ти не разбираш ли, че няма как някой да мисли, че насладата от плътско удоволствие е по-блажена, невероятна и не знам си каква, ако не я поставя на приоритетно място.

Аз мисля, че по-голяма е душевната наслада. Носи много по-интензивни, прекрасни и райски усещания.
Душевна с плътска наслада съчетано обаче, също е много добро.
И далеч не говоря само за любов или за секс и т.н.

Но определено когато на душата ти е добре, можеш да преживееш и без плътска наслада.

SolemnityOfDeath
02-18-2011, 12:38
Двете в едно с любимия човек = уин.

Иначе е логично, че душевното ще е, защото е по-устойчиво и всеобхватно от чисто физическата страна на нещата.

XTREMEFREERIDE
02-18-2011, 12:42
Душевното удоволствие определено е по-силно за мен. А, когато го има, и физическото става силно. Просто е респективно. Но май по сила душевното ми надделява.

ShtrudeL
02-18-2011, 13:03
Ако не виждам и не гушкам и не мачкам човека, който обичам над 2 месеца ще спра да му обичам душата.

Но така казано и аз съм за душевното.

againstyou
02-18-2011, 13:38
Плътската наслада е моментна, докато душевната те прави щастлив ...
Според мен душевната е по силна (:
+1

VaMpiRKaTaaa
02-18-2011, 13:45
ShtrudeL

ще спра да му обичам душата
Това прозвуча малко тъпо..
Според мен пък не е така.
Ако обичаш някой няма ли да го обичаш дори да му се е наложило да замине за чужбина и примерно след година -2да се върне?
До някъде е верно,че очи,които не се виждат се забравят,но ако обичта е много силно мисля,че и това ще преодолее.

TheBeliever
02-18-2011, 13:46
Ако не виждам и не гушкам и не мачкам човека, който обичам над 2 месеца ще спра да му обичам душата.

Удоволствието от това да гушнеш любимия човек не е ли повече душевно отколкото плътско? Физическите усещания от прегръдката с непознат са същите, но чувствата към дадения човек правят гушкането и мачкането толкова приятни.

ShtrudeL
02-18-2011, 13:49
Ако обичаш някой няма ли да го обичаш дори да му се е наложило да замине за чужбина и примерно след година -2да се върне?[/b]

Не.
Ще ми мине.

ShtrudeL
02-18-2011, 13:49

Удоволствието от това да гушнеш любимия човек не е ли повече душевно отколкото плътско? Физическите усещания от прегръдката с непознат са същите, но чувствата към дадения човек правят гушкането и мачкането толкова приятни.

Дам...тук си прав/а всъщност. ^

VaMpiRKaTaaa
02-18-2011, 13:52
Ако обичаш някой няма ли да го обичаш дори да му се е наложило да замине за чужбина и примерно след година -2да се върне?[/b]

Не.
Ще ми мине.
Малко си повърхностна ми се струва.

ShtrudeL
02-18-2011, 13:53
Гледам реално на нещата в това отношение.

MaLkaTa_LaDy
02-18-2011, 13:55
А ти не разбираш ли, че няма как някой да мисли, че насладата от плътско удоволствие е по-блажена, невероятна и не знам си каква, ако не я поставя на приоритетно място.
Не е точно така. Всеки човек може да има свои доводи защо не поставя нещо на първо място. Само един прост пример са ограниченията в религията. Те не ти позволяват да поставиш на предна позиция някои греховни според религията неща, които на теб могат да ти доставят удоволствие.

gabri3lla
02-18-2011, 14:19
За мен няма по-силна от душевната наслада.

mrazqkindergarten
02-18-2011, 14:19

Това са пълни глупости. Аз обичам човек, когото не съм виждала от доооста повече от 2 месеца и ти не можеш да ми докажеш, че не го обичам, защото го.Не знам ква е тая любов, дето ще изчезне за 2 месеца, явно не достатъчно силна.

По темата:Съгласна съм с мнозинството.

ShtrudeL
02-18-2011, 14:25
Говоря за себе си. Ти си обичай и след 3 години отсъствие ако искаш.

againstyou
02-18-2011, 14:26

Това са пълни глупости. Аз обичам човек, когото не съм виждала от доооста повече от 2 месеца и ти не можеш да ми докажеш, че не го обичам, защото го.Не знам ква е тая любов, дето ще изчезне за 2 месеца, явно не достатъчно силна.

По темата:Съгласна съм с мнозинството.
И аз мисля като теб.Само,че нали знаеш повечето са на принципа : " Далеч от очите,далеч от сърцето".

pitfall
02-18-2011, 16:19
Двете в едно с любимия човек = уин.

Иначе е логично, че душевното ще е, защото е по-устойчиво и всеобхватно от чисто физическата страна на нещата.
;-) абсолютно съм съгласна

ScarletBite
02-18-2011, 17:43
Тук всички се изредиха да обясняват как за тях важна била душата и т.н. :lol:
Аз мисля, че сексуалността определя всичко - и насладата, и привличането. Подкрепям голяма част от теориите на Фройд (всъщност най-известните - с които съм запозната).
Да, прекрасно е да откриеш душата на човека до себе си и да почувстваш онзи топъл енергиен поток. Обаче, без да си сексуално привлечен от въпросния човек, си оставате само с потока. Сексуалността е проводник на любовта - затова мъжете и жените се търсят in the first place.
Ако няма силно физическо привличане и искри, а само привързаност и грижа, сте приятели, брат и сестра, съквартиранти, но не и любовници (дори и да правите секс).
От друга страна - ако сте само на физическо привличане (не говоря за one-night-stand -овете), изживявате страхотни моменти заедно и имате големи шансове да се влюбите истински, стига да разкриете и отворите душата си. Човешката душа е красива, даже прекрасна винаги и у всеки; всеки човек има своя уникална история, мечти и персонаж, които може да направи привлекателни, като освети с романтична светлина - дори и най-големи изверги.
Душата, споделянето и т.н. създават връзките и свързват хората, за да се справят по-лесно с живота. Сексуалността, физическото и първичното, обаче, ни помагат да отриваме душите си или по-точно - да искаме да отрием душите си. Всичко е свързано. :)

Поздравявам ви с най-еротичната, красива песен, правена някога (http://www.youtube.com/watch?v=-RrlkXQshd8). Ако обърнете внимание на превода (препоръчвам), имайте предвид, че преводачите в Ютуб са тъпи и трябва да бъде "me neither", не "me either" - от там идва част от скандалността и пикантността на това произведение на изкуството, което цензурата е забранила в по-далечни времена. :)
Защо точно тази песен? Това е оригиналната версия с Брижит Бардо. Историята за връзката на Серж и Брижит е много интересна. Тя, секс-идол с немалка бройка, е била много студена и пресметлива като човек - достатъчно е да се сетим как е оставила детето си на роднини, защото не го чувствала близко и свое, но пък посветила толкова време и средства за животните. Той винаги, до последно, е копнял тя да го обича и известно време се е залъгвал, че това е така. Голяма част от песните му са посветени на нея. "Je t'aime, moi non plus" е написана за нея и отразява любовната им история. Връзката им е била основно сексуална и страстна - това е, което я изпълва с такава... тръпка. :)
Същата песен е записана и с Джейн Бъркин, с която Серж също имал връзка. Но няма място за сравнение нито в тембъра, нито в страстта на изпълнението, нали? :)
Дано сте разбрали какво имам предвид. :)