Влез

View Full Version : Какво да бъде ?! ;dd

Dannue
02-18-2011, 11:33
Значи, доколкото потърсих не видях нещо подобно .. Искам просто да попитам за мнението ви - местя се да живея в Дървеница и ще имам нова стая, която ще си обзаведа сама .. :oops: И се питам в какъв цвят да бъдат стените ? Дали да направя три стени в бебешко синьо и една тапет розов в флорални мотиви ? Виждала съм, че става много добре. Другият вариянт е да ми нарисува един художник, приятел на мама, едната стена .. Тапетите са ми последен вариант, с предните си изпатих .. :x

A и другото което е, кажете някои трикчета за освежаване .. Каква мебелировка да сложа .. :razz: Абе, общо взето помагайте в обзавеждането .. И най-вече споделете помагащи сайтчета .. ; ]]

Biskfitka
02-18-2011, 12:46
Според мен по-хубави са светлите цветове като жълто и оранжево :grin: :grin: :grin: ,но и синьото не е лоша идея.Избери си мебели първо и според цвета им може да си избереш стените,пердетата и т.н. :)

BaffaLsc
02-18-2011, 13:19
Ами, не знам.. направи го както на теб ти харесва, все пак това си е твоята стая и ти решаваш, в крайна сметка нашето мнение няма значение.. : )

snekity94
02-18-2011, 13:24
Ами една стая според мен трябва да е в бяло- стени и тапети.
Ама щом искаш цветно може да опиташ светло розово и с някакви светли зелени шарки по него :-)

Greennight
02-18-2011, 13:42
Аз преди исках стаята да ми е тъмно синя,но разбрах,че както е сега-светло оранжево е най-добре.Ако си се спряла на синьо я боядисай в много светло синьп,щото иначе е някво подтискащо според мен 8-)

VaMpiRKaTaaa
02-18-2011, 15:18
бебешко синьо
светло розово

3oPuTy
02-18-2011, 15:54
Т'ва с бебешкото розово и синьо не е ли малко изтъркано и детско?! :-o Честно казано бих предпочела стаята ми да е в наситени оранжево и зелено (макар,че въобще не ми харесват тези цветове за стени на спалня),от колкото в тези два бебешки цвята :?

mynichka
02-18-2011, 16:41
Според мен е добре да е в светли тонове, няма значение дали синичко, зелено или розово. Моята е в оранжево и жълто :)

fUcKsMiLe
02-18-2011, 21:51
бледо бананово такова или много светло синьо (небесно) .. :)

ChildOfBodom
02-19-2011, 07:43
Т'ва с бебешкото розово и синьо не е ли малко изтъркано и детско?! :-o Честно казано бих предпочела стаята ми да е в наситени оранжево и зелено (макар,че въобще не ми харесват тези цветове за стени на спалня),от колкото в тези два бебешки цвята :?
точно. Бебешко синьо... ужас.
Направи ги охра, примерно и да имат някакви мотиви по тях.

kalpazanka
02-19-2011, 09:24

Ще е като в болница. :smt078
По- добър вариант е светлозеленото- успокоява, или да направиш две по две стените в различни цветове.

BaffaLsc
02-19-2011, 10:06
Добре де, моите стени са светло жълти.. майка ми искаше да ги направим патешко жълти, но аз исках по - светло.. и сега е много сладко, някво като бананово такоз.. 8-)

Dannue
02-19-2011, 11:23
Мерси за съветите .. :-o За охрата - не мисля. :D Абе, аз си държа на това бебешко синьо .. Много е успокояващо и ще се връзва с повечето ми неща .. Пък и мога да му направя някакъв такъв ефект .. http://www.trefle.com/images/deco-bibelot/full/-peinture-murale-decoration-brillant-effet-metal-lyon.14143224-72639115.jpg Като тоя ?! Иначе и много светло бананово също е добра идея .. :P Много съм привлечена към хрумването да си боядисам три стени в един цвят без нищо и четвъртата да е тапет с ей такъв мотив - http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/6992/6992,1132116426,2/stock-vector-flower-motive-729820.jpg .. ще стои мноооого яко .. примерно в розово и някакъв тъмен цвят ? ; ]]

AliceSw
02-19-2011, 19:26
http://www.shutterstock.com/pic-56578000/stock-vector-pattern-gray-with-blue.html - това е приятно съчетание за цветна стена, макар че са му малки фигурите, а самото синьо е много приятно и почти не се усеща, щом толкова държиш...

VaMpiRKaTaaa
02-20-2011, 08:46

Ще е като в болница. :smt078
По- добър вариант е светлозеленото- успокоява, или да направиш две по две стените в различни цветове.
Аз незнам от зодията ми ли е,но мен ме успокоява синьото.СТаята ми е в синьо.Пояснение зодия (рак)съм.
Зориту..зелено и оранджево в комбинация е супер циганско.

3oPuTy
02-20-2011, 08:56
Вампирке,някъде да съм написала,че харесвам тази комбинация?!
Казах,че по-скоро бих си боядисала стаята в тези цветове вместо в бебешки!!!
Освен това съм виждала мебели,боядисани точно в тази комбинация и ВЪОБЩЕ не са цигански :? Определено си стои добре,стига да се съчетае правилно ...

straus
02-21-2011, 16:13
Светло червен цвят, но не чак розово, по-добре поръчай боята да ти я направят защото с бял латекс и оцветители нищо няма да направиш. Сложи червени завеси и като има слънце само ги дърпаш и се радваш на картинката, много яко се получава. Ако искаш цветно осветление вечер си вземи настолна лапма с обикновена кръгла крушка, която можеш да боядисаш с темперна или водна боя в какъвто цвят искаш ;)

Имам и много готини идеи за окачен таван и скрито осветление, ама ше ти излезе скъпо :)

ПП. оранжево като портокал също е много готино, но с бял таван :)

Dannue
02-22-2011, 14:53
я-я .. разкажи за това осветление ! :-o

straus
02-22-2011, 16:02
2 варианта ми се въртят в главата които аз самия исках да си ги направя скъщи но не ми останаха парички.
Първия е около 20см гипскартон спускащ се от тава, на разстояние около 10см от стената. Получава се едно кухина в която се слагат или луминисцентни пури или лампи насочени да светят надолу. И в двата случая идеята е да се освети цялата стена, и така можеш да го направиш на 1,2,3 или всичките стени. Поставя се и един регулатор на осветлението с което ще коригираш силата на светлината.
http://laskas.com/ufiles/2010-11/rabotnik-myj-sredno-specialno-s-shofyorska-knijka-tyrsqt-rabota-gr-plovdiv.jpg
нещо такова, става и на таван и на стена.
Другия вариант е да се направи някаква фигура на тавана която да виси и в кухината се поставят лампи сочещи в различни посоки да огряват целия таван. Отдолу на самия елемент можеш да си поставиш лунички които да ти доставят ярка светлина за четене например :)

http://www.comfort.bg/catalog_imgs/82021/tn8201276.jpg

Не намерих точните снимки на моите идеи но тия трябва да ти дадат някаква представа ;)http://gipsokarton.hit.bg/Albums/Album6/Large/EL-1.jpg

Dannue
02-26-2011, 12:29
Мерси за идеята, кефи ме, но не мисля че ще имам достатъчно място .. :x Мерси все пак. :) :) :)

legoo
02-26-2011, 12:44
Получава се много добре зелено със жълто и приятелят художник за който спомена да ти нарисува няколко тухли- тук там, и някакъв образ по избор. Стаята на най- добрият ми приятел е такава върха е! :)