Влез

View Full Version : Олимпиада по Физика 8 клас

questions
02-19-2011, 06:44
Някой ходи ли тази година? И какви бяха задачите?

Millen4ety
02-19-2011, 07:13
Аз ходих, 9 клас съм, но с материала за осми. Първите две задачи бяха елементарни, третата по-сложна. Нямам ги в себе си, а и си тръгнах по-рано, защото бях болна и ми прилоша...

ralicaaa123
02-19-2011, 15:00
Аз ходих, 9 клас съм, но с материала за осми. Първите две задачи бяха елементарни, третата по-сложна. Нямам ги в себе си, а и си тръгнах по-рано, защото бях болна и ми прилоша...

Може ли да кажеш горе-долу какви за били задачите за да знам какво да уча :Д Моля те :):):):)

me4o0
02-19-2011, 22:42
Аз ходих и бяха лесни, първата беше за време, път и скорост и чертане на графика, втората за падане на тела т.е. намираш височина, скорост на падане, време на падане такива и третата беше за сили да направиш чертеж на силите действащи на тялото след това имаше още подточки едната от които беше за намиране на P, другите не се сещам. Аз съм 9клас, но с материала за 8 клас.

ralicaaa123
02-20-2011, 08:18
благодаря много :)

melani955
02-20-2011, 09:52
Мен единственно ме затрудни първата задача от олимпиадата за 9ти клас с материала за 8ми ако може някой да ми обясни как се решава :D иначе 2-ра и 3-та си ги реших ама дали са верни не знам :-)

melani955
02-20-2011, 10:14
това бяха задачите
1ва - Велосипедист тръгва от покой и през първите 4s се движи равноускорително с ускорение a1=1m/s2.През следващите 6s движението на велосипедиста е равномерно, а последните 20m от пътя до спирането си велосипедистът се движи равнозакъснително.
a) определете скоростта V2 на равномерното му движение.
б)намерете времето t3 през което велосипедистът се движи равнозакъснително.
в)постройте графиката на зависимостта на скоростта от времето за цялото движение на велосипедиста
г)определете целият път s изминат от велосипедиста
д)пресметрете средната скорост Vср на велосипедиста

2ра- Тяло пада свободно без начална скорост, като през последните две секунди от движението си изминава път h=60m достигайки земната повърхност.Определете:
a) началната скорост на д-то на тялото през последните 2s
б)времето t за което пада тялото;
в)скоростта V, с която тялото достига земната повърхност
г)височината H, от която пада тялото.

3адача 3 - Електрическа мотриса тръгва от гара и движейки се по прав, хоризонтален път равноускорително в продължение на време t=6min достига скорост V=64,8km/h.
Масата на мотрисато е m=500t, а големината на силата на триене при това движение е f=20kN Направете чертеж и означете действащите на мотрисата сили.Определете:
a) ускорението a с което се движи мотрисата.
б) големината P, с която мотрисата действа в/у релсите
в)големината на движещата сила F :) :) :)

questions
02-20-2011, 15:31
Може ли да постнеш и решенията? Ще съм ти много благодарен.

physics
03-12-2011, 14:40
Е, как мина? Успяхте ли да се класирате на областното, което е на 19.03.2011г. ?