Влез

View Full Version : Декориране на стая

Shia
02-19-2011, 12:18
Имам идеята да декорирам една от стените в стаята ми с пеперуди и цветя.
Целта е при лепенето им да използвам такъв вид лепило,че да органича щетите за стената,като излющване на боята и грозни петна след това,за да не се чудя как да си търся наново боя.
Въпросът мие дали с водоразтворимо лепило нужните \"аксесори\" ще се залепят ефективно или трябва да използвам лепила тип капчица,силикон?Пеперудите са от левче,пластмаса и палт ,с малък магнит отзад,около половин сантиметър,а цветята не са pешени още.

3oPuTy
02-19-2011, 12:56
За лепилата не мога да дам мнение,но аз си лепих разни украси с хартиено тиксо.Купуваш си някое,което е по-лепкаво (или както там се казва) и готово :) Не знам,колко време ще издържи,но при мен нещата не бяха мръднали близо година,докато не реших да ги махна :)

Shia
02-19-2011, 16:06
Хартиено тиксо мисля ,че няма да ми свърши работа,защото трябваа да го лепя двустранно,след това,че самата площ ,на която трябва да сложа тиксото е толкова малка,че много много рязане ще падне

AliceSw
02-19-2011, 19:14
Всичко ще ти разсипе стената. Единственият начин е да провериш дали магнитчетата държат стабилно пеперудата. Ако е така набиваш в стената пинчета и ги закрепяш на магнита. По тая логика и малко лепилце може да сложиш на пинчето. Тези щети на стената няма да се виждат, всичко друго ще. Може да ги залепиш и с прозрачен силикон, но ако решиш да ги махнеш има голяма вероятност да се излющи нещо. Секундните лепила са много лош вариант - текат, остават следи (защото са много силни химически) и не държат много стабилно.