Влез

View Full Version : Въпрос относно противозачатъчни...

bebolina92
02-19-2011, 19:03
Изписаха ми противозачатъчни за лечение на нередовен цикъл. Имам друг въпрос... Пия ги за това, но принципно имат друго действие, което всеки поне малко образован на тази тема човек ще знае - предпазване от забременяване. Та въпроса ми, макар че са ми изписани, за да ми вкарат цикъла в пътя, ще върщат ли и работата си на контрацептив?

ThisIsMe
02-19-2011, 19:12
Не случайно са наречени противозачатъчни.Съвсем логично е да действат против бременност.И не можа ли да отделиш 5 минути да прочетеш листовката?Там подробно трябва да е описано за какво точно са предназначени.

bebolina92
02-19-2011, 19:15
Не случайно са наречени противозачатъчни.Съвсем логично е да действат против бременност.И не можа ли да отделиш 5 минути да прочетеш листовката?Там подробно трябва да е описано за какво точно са предназначени.
1. Прочела съм я няколко пъти даже.
2. Нищо не ми пречи да питам.
3. Нищо не ти пречи да отговориш без да се заяждаш. Предпочитам да питам и да изглеждам глупава, отколкото да не питам и недай си Боже... След девет месеца да имам подарък божий.

ThisIsMe
02-19-2011, 19:21
1. Прочела съм я няколко пъти даже.
2. Нищо не ми пречи да питам.
3. Нищо не ти пречи да отговориш без да се заяждаш. Предпочитам да питам и да изглеждам глупава, отколкото да не питам и недай си Боже... След девет месеца да имам подарък божий.

Просто попитах,не се заяждам и не съм тук ,за да се заяждам :)
Можеше да споменеш,че вече си чела листовката.Така написано,не беше ясно.Та,отговорих вече. : ()

shell
02-19-2011, 20:34
Все пак са противоачатъчни,ще те предпазват от бременност!тези неща трябваше да питаш лекарката,когато ти ги изписваше,за да си си наясно!

bebolina92
02-19-2011, 21:08
Все пак са противоачатъчни,ще те предпазват от бременност!тези неща трябваше да питаш лекарката,когато ти ги изписваше,за да си си наясно!Че ще го питам, ще го питам, въпроса е че тогава не се интересувах от това, а сега просто нямам възможност да го питам...

kalpazanka
02-20-2011, 07:19
Не си чела листовката, гарантирам с две ръце. Там е описано на чист прост ясен разбираем български кога се започва приемът- дали на първи или пети ден от МЦ и съответно кога започват да действат. Да не говорим, че механизмът им на действие е обяснен повече от достъпно.
Има риск да забременееш, ако пропуснеш таблетка/повръщаш/имаш диария/приемаш ензимни индуктори.

bebolina92
02-20-2011, 07:36
Не си чела листовката, гарантирам с две ръце. Там е описано на чист прост ясен разбираем български кога се започва приемът- дали на първи или пети ден от МЦ и съответно кога започват да действат. Да не говорим, че механизмът им на действие е обяснен повече от достъпно.
Има риск да забременееш, ако пропуснеш таблетка/повръщаш/имаш диария/приемаш ензимни индуктори.Противозачатъчн те... Действието им върху женския организъм - секрета в шийката на матката се сгъстява и става почти невъзможно проникването на сперматозоид. Спират овулацията и матката не набъбва, така че дори да се оплоди яйцеклетка няма къде да се вгради. Противозачатъчните гинеколога ми определи как да ги почна и ми обясни всичко. Чела съм цялата листовка два пъти, така като има различни рискове, например да развиеш тромбоцит. Пушенето е фактора, който подсилва този риск. Така че, не знаеш дали съм я чела... Недей да бъдеш толкова сигурна. :) Това, което ти каза също съм го изчела. Въпроса ми беше коренно ръзличен, при положение че ги приемам след като имам някакъв проблем, тогава нещата могат да стоят съвсем различно.
Все пак благодаря, че си изгуби част от ценното време в злорадстване кой чел и кой не. :)

Extremescream
02-20-2011, 07:39
..... освен, че имат действието да ти регулират МЦ , главно са противозачатъчни, тоест служат И за да не забременееш. Елементарна логика се изисква..

bebolina92
02-20-2011, 07:44
..... освен, че имат действието да ти регулират МЦ , главно са противозачатъчни, тоест служат И за да не забременееш. Елементарна логика се изисква..Стигнах сама до това, но уви, вие тук като ви питат изкарвате хората тъпи...
Английски форум - питаш и ти отговарят.
Руски форум - питаш, отговарят ти и те питат.
Български форум - питаш и те оплюват колко си тъп.
Не помня целия виц, но е достатъчно да сложа това тук. :)
Знам каква е главната цел на противозачатъчните. Знам и за какво са ми изписани и как действат върху организма ми. Елементарната логика, проследих я и сама. Но това не ми пречи да питам и други хора. Не ми пречи да се подсигуря. Може би ако бях пуснала тема - "Пия противозачатъчни, бременна ли съм?" щяхте да сте по-доволни?

Stralle
02-20-2011, 13:43
bebolina92 спокойно бе момиче.....значи мога да ти кажа, че досега не съм имала проблеми..освен, че след като почнах да ги пия качих кг..
на мен също ми ги изписаха за регулиране на цикъла и също така, защото имах кисти...
мисълта ми беше, че хапчетата си вършат работа...обаче нали знаеш, че нищо не е сигурно на 100% ...
пиеш хапчета и правиш секс или правиш секс с презерватив - за мен лично никога няма 100% гаранция ...
:):):)