PDA

View Full Version : Поставен пред много труден избор , помогнете...

RageAgainstTheMachine
02-19-2011, 19:35
Здравейте, на 13 години съм , предстои ми кандидатстване. Тъй като в моя град има само една езикова гимназия, а бала е паднал прекалено ниско 9 от тъпите лекета в нашия клас ще влезат със сигурност. Просто не мога да ги търпя - тях и тъпите им просташтини , а още 4 години няма да ги изтрая. Другия вариант е да отида да живея сам в Пловдив , но оставям приятели , семейство , родния си град и т.н. По някога си мисля , че ще е страхотно да ида в друг град - ново начало , ново даскало , нови приятели. После обаче ми става мъчно за семейството и хората , които оставям зад себе си. Застанал съм пред невъзможен избор... Искам да чуя и вашето мнение. Благодаря!

jenn
02-19-2011, 19:45
Това, че сте в едно училище не значи, че ще се засичате много,много освен ако не сте в един клас. Относно ученето в друг град, има си и своите плюсове и минуси. Трябва да станеш малко по-самостоятелен, но ако имаш познати или приятели няма да ти е толкова трудно. :)

RageAgainstTheMachine
02-19-2011, 19:46
Това, че сте в едно училище не значи, че ще се засичате много,много освен ако не сте в един клас. Относно ученето в друг град, има си и своите плюсове и минуси. Трябва да станеш малко по-самостоятелен, но ако имаш познати или приятели няма да ти е толкова трудно. :)

2 паралелки английска има - всичките са там ...

jenn
02-19-2011, 19:49
Щом толкова не се понасяте по-добре върви в Пловдив. Ще се запознаеш с нови хора, отначало може да ти е трудно, но после ще свикнеш. :)

Sigrina
02-19-2011, 20:21
Рано или късно ще напуснеш родното си място. Ти решаваш настоящата причина колко е основателна, за да го направиш. Според мен е ОК да се преместиш сега. Най-малкото всяка събота и неделя можеш да се прибираш, няма да избагат нито вашите, нито приятелите :))

radeberger
02-19-2011, 21:26
И как така на 14 ваще ще те пуснат сам да живееш в Пловдив ?

Greennight
02-19-2011, 21:30
Отивай в филибето.Там поне има яко народ и ще се запознаеш с много нови хора :)

SmilezZz
02-20-2011, 18:47
Отивай в Пловдив..
Все пак това,че учиш там - не означава,че няма да се виждаш със семейството си.. Относно приятелите - И в новото даскало ще си намериш,в началото наистина е трудно,но се свиква..

danibebi
02-20-2011, 19:44
А защо трябва да си сам? Не можеш ли да отидеш на пансион? Вашите също могат да се преместят да живеят и работят в Пловдив, с тебе. Отначало е по-добре единия от родителите да остава с теб, докато свикнеш.

RageAgainstTheMachine
02-21-2011, 12:05
А защо трябва да си сам? Не можеш ли да отидеш на пансион? Вашите също могат да се преместят да живеят и работят в Пловдив, с тебе. Отначало е по-добре единия от родителите да остава с теб, докато свикнеш.

Не е добра идея , аз приятели лесно ще си намеря. Мъчно ми е за старите , даже повече отколкото за родителите ми 8-). Да живееш сам на квартира е 100 пъти по-добре от колкото в пансион , никога няма да простя на родителите ми ако ме пратят в такъв. Други подходящи гимназии в моя град няма. Ами ще се местя в филипето няма друг избор. На темата може да бъде сложено катинарче :)

sankata89
02-21-2011, 13:30
Аз съм от Пловдив :smt007 Та по темата, ако толкова не можеш да ги понасяш отиди да учиш другаде приемай нещата и от хубавата страна- ще се запознаеш с много нови хора, това ще ти даде добър старт за живота (нали все някой ден ще напуснеш майка си и баща си) и така ще си подготвен.Аз познавам много хора, които се преместиха по една или друга причина и повярвай ми и на тях не им беше лесно. А ти нямаш ли някакви роднини или приятели в Пловдив, които да ти помагат в началото (кое къде се намира и така). Ти от кой град си и в кое училище си решил да кандидатстваш ако се преместиш наистина в Плд?

RageAgainstTheMachine
02-21-2011, 15:41
Аз съм от Пловдив :smt007 Та по темата, ако толкова не можеш да ги понасяш отиди да учиш другаде приемай нещата и от хубавата страна- ще се запознаеш с много нови хора, това ще ти даде добър старт за живота (нали все някой ден ще напуснеш майка си и баща си) и така ще си подготвен.Аз познавам много хора, които се преместиха по една или друга причина и повярвай ми и на тях не им беше лесно. А ти нямаш ли някакви роднини или приятели в Пловдив, които да ти помагат в началото (кое къде се намира и така). Ти от кой град си и в кое училище си решил да кандидатстваш ако се преместиш наистина в Плд?

Има още време до тогава , за сега ги разглеждам само. Нямам роднини в Пловдив , майка ми има приятелки там , но и сам мога да си го разучавам не е проблем. От Кърджали съм , там има само една езикова гимназия и съответно паралелките там са - 2 английски с немски , 3 немски с английскии , италиански с английски и френски с английски или немски.

sankata89
02-21-2011, 17:01
Още по-хубаво, че има достатъчно време тъкмо да премислиш най-добре. Ами моето мнение е да дойдеш към Пловдив, да учиш това, което искаш. Щом сам си стигнал до момента в който искаш да израснеш по някакъв начин това много похвално. Нали знаеш най-краткия път не винаги е най-лесен. Пък и щом не ги харесваш тези отрепки какъв е смисъла да се забиваш пак с тях?! Успех във всичко ти пожелавам :smt003

Carexx
02-21-2011, 17:31
Всичко което имаш са познати.Ти си на 13 години, за какви приятели може да става въпрос? Човек е хубаво да има 1,2 приятели максимум.Това твоето са познати с които си отраснал на детската площадка.Не се замисляй, единственото кофти са родителите.Но с тях ще си потдържаш връзка и това е.От това зависи бъдещето ти, не оставяй чувството за няк'ви дечурлига да те заблуди.В крайна сметка няма те да те издържат ако се провалиш и не отидеш да учиш.Така и така повечето на твоята възраст и за съжаление до 17-18 годишна възраст ще са лайна.Тъпи,скучни,предвиди и.Колкото по-рано се отделиш от простолюдието и започнеш да учиш, толкова по-добре за теб.

RageAgainstTheMachine
02-21-2011, 18:19
Всичко което имаш са познати.Ти си на 13 години, за какви приятели може да става въпрос? Човек е хубаво да има 1,2 приятели максимум.Това твоето са познати с които си отраснал на детската площадка.Не се замисляй, единственото кофти са родителите.Но с тях ще си потдържаш връзка и това е.От това зависи бъдещето ти, не оставяй чувството за няк'ви дечурлига да те заблуди.В крайна сметка няма те да те издържат ако се провалиш и не отидеш да учиш.Така и така повечето на твоята възраст и за съжаление до 17-18 годишна възраст ще са лайна.Тъпи,скучни,предвиди и.Колкото по-рано се отделиш от простолюдието и започнеш да учиш, толкова по-добре за теб.

Въпроса е , че те са 3-ма човека , едни от най-скъпите за мен хора. За родителите не ми е толкова мъчно , все пак мога да ходя събота и в неделя при тях , това не е проблем. Въпросът тук е , че Кърджали е малък град и всички се познават и е пълно с тъпи лекета и цигани. А в Пловдив има повече възможности , много повече. Благодаря за коректинте мнения :)

Goddess
02-21-2011, 18:20
Това твоето са познати с които си отраснал на детската площадка.

Не е така. Най-добрите ми приятели и до днес са точно тези, с които сме израстнали на площадката. И след толкова години, каквито и нови познанства и приятелства да има всеки един от нас, ние сме си ние...не се разпръснахме и не се разделихме.

Но това както и да е...според мен, ако единственият ти проблем са тези, които не можеш да търпиш, това е тъпо. 7 клас сте, ще пораснете, ще ви дойде малко акъла в главата и тези инфантилни неразбирателства ще изчезнат с времето. В 8 клас, с хора, с които не се понасяхме, в момента сме си страхотна партия. :) Изобщо, това са неща, които сам трябва да си прецениш разбира се.

ImmortalSportFreak
02-21-2011, 19:46
Най-добре отиди в някоя хубава гимназия,където наистина ще учиш това,което ти е интересно,независимо че ще си в друг град.Уикенда ще си тръгваш при родителите ти.А в новия град ще си намериш нови приятели.. Със сигурност е по-добре,отколкото да отидеш в някоя забутана гимназия,където няма да учиш с удоволствие.Айде,стягай се,учи и успех! ;)

StolenBliss
02-21-2011, 20:41
Прецени от двете кое повече няма да ти хареса. Ако го погледнеш така, не е толкова трудно колкото изглежда.
Бтв не си ли малко малък да живееш сам? Не ти ли е 'мааалко' рано ?

RageAgainstTheMachine
02-22-2011, 10:36
Прецени от двете кое повече няма да ти хареса. Ако го погледнеш така, не е толкова трудно колкото изглежда.
Бтв не си ли малко малък да живееш сам? Не ти ли е 'мааалко' рано ?

Може би... Но съм се доказал пред родителите ми , мога да се грижа сам за себе си и те ми имат доверие...