View Full Version : Проблем с кожата :(
mechtaq_za_teb
02-20-2011, 07:23
Все не улучвам подходящия козметичен продукт, но поне разбрах, че скъпата козметика явно не ми понася. Спрях да ползвам Виши, Авен, Ла Роше просто защото кожата ми реагираше на тях, като се изриваше. Кожата ми по принцип е смесена към мазна и съм забелязала, че когато използвам някакъв продукт, който регулира омазняването, първите 2-3 седмици всичко е Ок, но после започва да се бели и става неприятно. Когато пък ползвам нещо за нормална кожа, се омазнява прекалено бързо и ми се появяват малки пъпчици. Вече от няколко месеца не използвам нищо, защото ми писна. Единствено си почиствам лицето с тоалетно мляко. Но проблемът си остава. Ако някой има някакъв съвет, ще съм много благодарна!
AnneBelle
02-20-2011, 07:26
Хмм , може би от сезона.Ти не си написала , дали това ти се появява в определесн сезон. ?
Използвай някакви продукти , които са препоръчани от лекар или от аптекара.Тези които ти си използвала , явно ти имаш алергия към тях.
:)
mechtaq_za_teb
02-20-2011, 07:55
Хмм , може би от сезона.Ти не си написала , дали това ти се появява в определесн сезон. ?
Използвай някакви продукти , които са препоръчани от лекар или от аптекара.Тези които ти си използвала , явно ти имаш алергия към тях.
:)Преди време бях ходила на лекар и ми беше изписал някакви неща, които се приготвяха. От тях кожата ми изгоря и оттогава съм си казала, че няма да се доверявам ей така. Кожата ми е чувствителна. Сега не смятам, че положението е чак за лекар, но пък искам да взема някакви мерки. И не е от сезона. Системно е.
marin4itu
02-20-2011, 08:15
Пробвай да спреш всякакви химии. Само си почиствай лицето и после минавай с памуче с розова вода. Може пък кожата ти да се оправи. :)
Rebirthing
02-20-2011, 08:42
Подкрепям идеята за розовата вода, също така може да минеш на био козметика, в нея няма химия и вероятно ще ти се отрази добре.
anonymous708973
02-20-2011, 08:47
Какво за регулиране на омазняването ползваш? Може да ти прави кожата прекалено суха - затова се бели. Нанасяй хидратиращ крем.
kalpazanka
02-20-2011, 08:56
Гинекологични проблеми?
Данни за алергия в семейството?
justonegirl123
02-20-2011, 09:22
Само ще ти кажа за тоалетното мляко-след като го нанесеш,след него нанасяй тоник или лосион,защото той адски омазнява,по принцип е за сухите кожи,но когато се използва при мазна,след това се нанася и друго,за да регулира омазняването.
mechtaq_za_teb
02-20-2011, 11:00
Какво за регулиране на омазняването ползваш? Може да ти прави кожата прекалено суха - затова се бели. Нанасяй хидратиращ крем. Ползвах Кларина. Но прекалено много почна да ми се изсушава кожата и да се опъва. Предпочитам да се омазнява, отколкото да бъде така.
anonymous708973
02-20-2011, 18:23
Използвай си я, обаче след това нанасяй хидратант - препоръчвам червения на Гарние. За една седмица лицето ти ще стане приказно! :)
Ами аз имах същия проблем, но пък моята кожа е суха :? Таа намерих решение - мия с нещо за нормално/мазна кожа и после с кремче за суха / по мазничко / и вече няма проблеми :P 8-) Ти можеш да пробваш обратното :-P 8)
mechtaq_za_teb
02-21-2011, 18:21
Ами аз имах същия проблем, но пък моята кожа е суха :? Таа намерих решение - мия с нещо за нормално/мазна кожа и после с кремче за суха / по мазничко / и вече няма проблеми :P 8-) Ти можеш да пробваш обратното :-P 8) Аз така и ще направя, пък да видим какъв ще е резултатът.
PinkPan7her, мерси за съвета. Точно от Гарниер съм много доволна, но специално тази серия не съм пробвала. :)