View Full Version : ах, тези мъже
Наистина се дразня, че не разбирам мъжете!
Ето проблемът. Имам гадже от 4 години, което в момента замина за Америка и ще се връща 2 пъти в годината. Скайп, телефон, всичко е ок, но преди да тръгне си дадохме нещо като почивка, т.е като се върне 1вия път ще разберем дали може да продължаваме така.
Появи с един негов колега ( още преди да е заминал). Почнахме да си пишем, покани ме на кафе, но аз казах, че ходя с колегата му. И отложихме кафето, но продължихме да си пишем - почти всеки ден за 4 месеца! И малко по-малко се опознахме. Няколко пъти се видяхме в компания, но малко е сдържан и почти не говорим. Един път отидохме на кафе, ( беше по работа така да се каже) само двамата и сякаш искахме да си изкажем всички теми, които бяхме засягали и беше много приятно. По никакъв начин никой не е правил намеци за каквото и да е, освен много деликатни, които дори не мога да съм сигурна , че са намеци. Гаджето ми знае, даже няма нищо против да изляза с него на кафе, но това кафе не става.
Сега гаджето ми замина и няма да се върне 10 месеца и не мисля, че едно кафе ще е много драматично. Даже ми казва „излезте на кафе” Но въпросното момче се държи много странно. Кани ме на тренировка на един отбор. Отивам аз въпреки че знам, че ще е с един негов приятел. И почти никакво внимание „здрасти” и това е. Е не се бях чувствала толкова тъпо. После „чао, ще се чуем”. Е защо по дяволите ме кани и защо аз отивам?! Както и да е. После гледам добавил някаква моя колежка и някакви коментари под снимки. На мен за 4 месеца няма един коментар. Наистина супер се издразних. Обаче след 10 мин ми пише както обикновено и даже ми се извинява, че не ми е обърнал внимание......Това поведение ме озадачава.
Признавам си – кефи ме, имаме много общи теми, добре се разбираме. Но наистина се обърквам от поведението му. Бих искала да се видим на живо, писна ми с тоя скайп. Не е невъзможно да му кажа – хайде на кафе, ама така ще изглеждам все едно много съм хлътнала. А и това с моята приятелка , която я добавя , ме озадачи. Вече се обърках тотално какво да предприема! Може да има резерви заради гаджето ми (което не се знае дали сме гаджета), може да ме има за запълване на времето. Но едва ли си ще си пишеш до 2 часа през нощта с някого 4 месеца, ако ти е за запълване на времето. Да му предложа ли да излезем (дори и с други хора), нещо като приятели? Но когато се видяхме тегна някакво неудобство, все едно съм натрапник, а мин път като се видяхме всички беше ок ( е тогав бяхме само двамата). Защо всичко трябва да е толкова усложнено?!
Biiiitch
02-25-2011, 23:28
Покани го ти, едва ли ще е странно. Все пак и той те е канил, не върви ако не върнеш жеста. Пък за приятелката ти, която той е добавил - има 2 варианта - или я харесва, или е искал да те накара да се издразниш/ревнуваш. (Поне аз така мисля) Но все пак ти трябва да си наясно със себе си, т.е. какво искаш да стане между вас? Искаш ли да сте заедно, или да сте приятели. Трябва да помислиш над това.
SmilezZz
02-26-2011, 06:45
Не знам вече за кой път го казвам - Фейсбука и скайпа пре*бават нещата.. И какво като е коментирал нейна снимка ? Пфф..
И нали още в началото си му казала,че си обвързана - как очакваш да се държи с тебе - при условие,че ти ходиш с негов колега.. И все пак покани го на кафе - няма да е странно.. Няма и да изглежда,че си хлътнала..
sunshinepp
02-26-2011, 09:00
Мисля, че за момиче което му е заявило, не мога на кафе - ходя с твой колега се държи дооооста добр, и ти обръща предостатъчно внимание. Възможно е да иска да те накара да ревнуваш , но също така е възможно да се е отегчил от тва чакане, такаче вземи направи нещо и излизте само двамата - кафе, вечеря, обяд, разходка .. кино , без значение.. дано се отпуснете и двамата :)
VaMpiRKaTaaa
02-26-2011, 16:03
Ще ти кажа само това:Наречи го мъж и не го убиждай повече(:
FuckedUp
02-26-2011, 16:11
ХААА-ХААА-ХАА
BlueFace
02-26-2011, 16:13
Ти си тази с "гаджето", не той ;)
Иначе очевидно те харесва, но не те кани да излезете и не го показва много, защото си имаш гадже (което говори само добро за него).
Изясни си какво искаш и поеми инициативата ;)
П.П. Прекалената интернет комуникация не е добра идея ;)
bogzfaggot
02-26-2011, 20:08
Ще ти кажа само това:Наречи го мъж и не го убиждай повече(:Научи се да пишеш и тогава се прави на велик мислител
благодаря а мненията :) иначе "проблемът" с колежката ми не е проблем, т.е всеки си добавя който иска, може би е за да ме дразни, може, защото тя му беше харесала някакъв коментар..И аз съм на МНЕНИЕ, ЧЕ ИНТЕРЕНЕТ КОМУНИКАЦИЯТА Е ТЪПА! Канила съм го на някакви неща тип публични лекции, концерти и той ме е канил...т.е единият пуска линк на другия, дори без "можеш ли". И 4 месеца си пишем всеки ден, един път сме излезнали на кафе!
Например ме пита днес дали ще ходя на мач - идеално място да се висим, ще има и други хора, ще има и конкретен повод. Уговаряме се да пием бира преди това. Но аз закъснявам и го помолих да ми вземе билет, а той нямал пари. Бяхме в различни сектори, нито звънна, нито писа. А наистина щеше да бъде перфектното място...
Наистина съм объркана. Осъзнавам, че той се "въздържа" така да се каже да ме кани, заради гаджето ( което няма нищо против да ходя с него на кафе), но от друга страна поведението му и сигналите са толкова двусмислени, че човек като се замисли, може да е просто поведение към „гадже на колегата ми". Както споменах – покани ме на тренировка на един отбор – отидох и си разменихме 3 изречение! Еми или има някакво притеснение от негова страна, или е съжалил, че ме викнал. После ми се извини, че не ми е обърнал внимание, което е мило.....Личи си , че има притеснение извън интернет комуникацията ( там има дори намеци), което наистина не знам как да преодолея ( от негова страна). Защото човек прави горните неща ( кафе, кино, ресторант, концерт и т.н по двойки), когато иска да е с някого цел – гадже.
Нямаше да има проблем, ако само от негова страна има харесване или симпатия, защото аз щях да превърна всичките срещи в „приятелски”. Но при мен има нещо повече от приятелство ( за какво приятелство може да става дума?!). Т.е хем и двамата искаме да се видим, хем имаме общи теми, хем никой не го прави директно! ( преди имаше редки виждания, но и с други хора).
Наистина имам чувството, че се разбираме без думи и мислим еднакво ( знам, че повечето хора имат това чувство по скайп, но все пак сме се виждали и на живо). Не знам вече....
Мисля, че за момиче което му е заявило, не мога на кафе - ходя с твой колега се държи дооооста добр, и ти обръща предостатъчно внимание. Възможно е да иска да те накара да ревнуваш , но също така е възможно да се е отегчил от тва чакане, такаче вземи направи нещо и излизте само двамата - кафе, вечеря, обяд, разходка .. кино , без значение.. дано се отпуснете и двамата :)
Аз му казах " има нещо , което не знаеш за мен - ходя с ..., но въпреки това би ми било много приятно да пием кафе". Той се изненада (логично), но обърнахме нещата на шега, т.е каза ми - "ок, естесвено, че ще пием кафе". И на следвашият ден - смс - "в крайна сметка - отлагаме кафето". Но вече 4 месеца си пишем всеки ден!
Biiiitch
02-27-2011, 11:30
Ами явно има някакви симпатии към теб, или даже чувства, но му е трудно да ти ги покаже на живо. Може пък просто да се притеснява заради приятелката му. Но донякъде въпросът е какви намеци даваш ти. Ако се чувстваш кофти, поради факта, че не стават нещата между вас и т.н., просто поговори с него. Покани го на кафе или нещо подобно, за да се разберете.
MilanowPz
02-27-2011, 11:42
СТАНИ ЛЕЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗби :-P :P
RoSKo0o0
02-27-2011, 11:43
ТИм ен уважаашли ма?
Според мен на Сатурн има извънземни :shock:
Ами явно има някакви симпатии към теб, или даже чувства, но му е трудно да ти ги покаже на живо. Може пък просто да се притеснява заради приятелката му. Но донякъде въпросът е какви намеци даваш ти. Ако се чувстваш кофти, поради факта, че не стават нещата между вас и т.н., просто поговори с него. Покани го на кафе или нещо подобно, за да се разберете. Единственото, което ме притеснява е, че наистина не съм убедена дали има симпатии, т.е дали има нещио за "изясняване". Ако бях сигурна - лесна работа :(
DarkTemplar
02-28-2011, 11:58
^Рискувай и се вземайте.
tanch3t093
02-28-2011, 17:03
Преди да предприемаш каквото и да е, говори с приятеля ти, не прави нищо зад гърба му. Иначе, изясни какво искаш и мислиш и действай - говори и с него, покани го на кафе, дори и само по приятелски .. Пак е среща!
Biiiitch
02-28-2011, 18:11
Ами явно има някакви симпатии към теб, или даже чувства, но му е трудно да ти ги покаже на живо. Може пък просто да се притеснява заради приятелката му. Но донякъде въпросът е какви намеци даваш ти. Ако се чувстваш кофти, поради факта, че не стават нещата между вас и т.н., просто поговори с него. Покани го на кафе или нещо подобно, за да се разберете. Единственото, което ме притеснява е, че наистина не съм убедена дали има симпатии, т.е дали има нещио за "изясняване". Ако бях сигурна - лесна работа :(
Ясно ми е т'ва, но след като не знаеш ти самата как се чувстваш, значи я няма тая тръпка... Всмисъл, ти щом не знаеш какво изпитваш, значи не е нещо сериозно ... Според мен.
Преди доста време бях в подобна ситуация. Запознах се с едно момче по скайп и започнахме редовно да си пишем. Отначало ми беше много безразличен, пишех си с него, просто защото ми беше забавно. След време започнах да виждам много общи работи - начин на мислене, едва ли не си довършвахме изреченията и определено се разбирахме много добре. Пишехме си всеки ден в мнооооооооого продължително време. Бъзикахме се да излезем на кафе или нещо такова, но тогава и двамата бяхме срамежливи. Мина много време, започнах да го възприемам просто като приятел. Не знам как беше при него, но аз го бях отписала вече от графата "повече от приятел". Не мина и много време и аз започнах да му говоря за други момчета, той на мен за други момичета и т.н. С времето си останахме просто приятели и така и не сме повдигали след това въпроса за това какво е било преди и факта, че имаше нещо, макар и много малко между нас.
Малко се отплеснах... Та исках да кажа, че след тези 4 месеца, които са отминали, той може би е преценил, че няма какво да стане между вас, още повече, че се води, че си имаш приятел. А това естествено още повече осложнява ситуацията. Според мен или говори с приятеля си и с колегата, или спри да очакваш нещо повече. Нали знаеш, че след време малко или много, ако между 2ма човека не се е получило "нещото", те си остават просто приятели ( евентуално ). Така че според мен, каквото и да решиш, е по-добре да го направиш сега, отколкото да си губиш времето, чудейки се. Успех! :)
Ясно ми е т'ва, но след като не знаеш ти самата как се чувстваш, значи я няма тая тръпка... Всмисъл, ти щом не знаеш какво изпитваш, значи не е нещо сериозно ... Според мен. Аз за него говоря , ако бях убедена, че не си въобразявам, че той има поне симпатии, бих се чувствала много по-уверено и бих предприела нещо. Срга се чувствам малко глупаео :Р
Biiiitch
03-01-2011, 15:14
Ясно ми е т'ва, но след като не знаеш ти самата как се чувстваш, значи я няма тая тръпка... Всмисъл, ти щом не знаеш какво изпитваш, значи не е нещо сериозно ... Според мен. Аз за него говоря , ако бях убедена, че не си въобразявам, че той има поне симпатии, бих се чувствала много по-уверено и бих предприела нещо. Срга се чувствам малко глупаео :Р
Ами попитай го. Просто се опитай да поговориш с него, за да знаеш как да продължаваш от тук насетне. Пък ти трябва да си уверена винаги, независимо за какво става въпрос ! Недей да се чувстваш глупаво само защото го харесваш, нормални чувства са... :)
Преди доста време бях в подобна ситуация. Запознах се с едно момче по скайп и започнахме редовно да си пишем. Отначало ми беше много безразличен, пишех си с него, просто защото ми беше забавно. След време започнах да виждам много общи работи - начин на мислене, едва ли не си довършвахме изреченията и определено се разбирахме много добре. Пишехме си всеки ден в мнооооооооого продължително време. Бъзикахме се да излезем на кафе или нещо такова, но тогава и двамата бяхме срамежливи. Мина много време, започнах да го възприемам просто като приятел. Не знам как беше при него, но аз го бях отписала вече от графата "повече от приятел". Не мина и много време и аз започнах да му говоря за други момчета, той на мен за други момичета и т.н. С времето си останахме просто приятели и така и не сме повдигали след това въпроса за това какво е било преди и факта, че имаше нещо, макар и много малко между нас.
Малко се отплеснах... Та исках да кажа, че след тези 4 месеца, които са отминали, той може би е преценил, че няма какво да стане между вас, още повече, че се води, че си имаш приятел. А това естествено още повече осложнява ситуацията. Според мен или говори с приятеля си и с колегата, или спри да очакваш нещо повече. Нали знаеш, че след време малко или много, ако между 2ма човека не се е получило "нещото", те си остават просто приятели ( евентуално ). Така че според мен, каквото и да решиш, е по-добре да го направиш сега, отколкото да си губиш времето, чудейки се. Успех! :)
Благодаря за отговора. Иначе – и аз вече не знам. Дори когато приятелят ми още не беше заминал, ние си пишехме до 1-2 през нощта. Много рядко е имало намеци. Например – праща линк с някакъв концерт и „аз май няма с кого д аотида”. Аз му казвам – да готино, хайде да ходим. Той – „но и двамата знаем – ти ходиш с....” и после – смях. Тъпа шега, намек, бъзик, иронизиране....какво е това?! Сега приятелят ми го няма – т.е едно кафе няма да е „грях” или нещо такова. Относно сравнението с твоя случай – разликата при мен е, че изобщо не знам дали е искал или иска нещо „да става”. Може просто да намира в мен човек , с който да си пише, докато вечер няма какво да прави.....ПО скайп е мн трудно да разбереш тези ЧОВЕШКИ неща, знаци и т.н. Искам да разбера дали има нещо повече и се чудя по какъв начин да го направя. :)
Благодаря за отговора. Иначе – и аз вече не знам. Дори когато приятелят ми още не беше заминал, ние си пишехме до 1-2 през нощта. Много рядко е имало намеци. Например – праща линк с някакъв концерт и „аз май няма с кого д аотида”. Аз му казвам – да готино, хайде да ходим. Той – „но и двамата знаем – ти ходиш с....” и после – смях. Тъпа шега, намек, бъзик, иронизиране....какво е това?! Сега приятелят ми го няма – т.е едно кафе няма да е „грях” или нещо такова. Относно сравнението с твоя случай – разликата при мен е, че изобщо не знам дали е искал или иска нещо „да става”. Може просто да намира в мен човек , с който да си пише, докато вечер няма какво да прави.....ПО скайп е мн трудно да разбереш тези ЧОВЕШКИ неща, знаци и т.н. Искам да разбера дали има нещо повече и се чудя по какъв начин да го направя. :)
Ами то честно казано и аз не знаех. Но в крайна сметка се радвам, че нищо не стана, защото след като спрях да се занимавам с този човек, срещнах Момчето с главно М. Та така де, понякога когато спреш да анализираш дадена ситуация и се "пуснеш по вълната", се получава най-добре. Или така, или направо говори с него на 4 очи, разберете се и поне да не си губиш времето в лутане и търсене на решение. Каквото и да стане, по-добре да го разбереш сега, отколкото след време. :)
много се задълбочаваш майна и много мислене вкарваш.
много се задълбочаваш майна и много мислене вкарваш. Знам :( Но е малко трудно да се кефиш на някого, да не знаеш дали той ти се кефи, да искаш да се видите, а да не си уверен, за да кажеш хайде на кафе и така.....ама както и да е. Просто не знам дали ми се струва или си пишем по-рядко. А аз наистина имам чувството, че съм хлътнала, само за него мисля, а знаете колко е гадно така :Р
И с риск да звуча като малките деца - да му пиша ли, или да чакам той да ми пише, да ме търси и т.н :) ?
rtpghhfcz
03-01-2011, 20:56
връщай се в първи клас, че ти е много зле правописа....
И с риск да звуча като малките деца - да му пиша ли, или да чакам той да ми пише, да ме търси и т.н :) ?
Измъчена ситуация :( Най-добре виж той дали ще ти пише. Ако не ти обръща внимание най-добре остави на произвола.
Или пък бъди по-конкретна, кажи му, че искаш да излезете и да поговорите за нещо важно. Мисля, че няма да ти откаже. И, ако излезете, просто го питай, за да бъдеш сигурна. Много е гадно като мислиш за някого, а отсреща да не знаеш какво става, какво чувства и дали чувства нещо към теб.
ИНТЕРНЕТ КОМУНИКАЦИЯТА РАЗВАЛЯ ВСИЧКО!
След всичко казано дотук....Еми наистина нямаше много смисъл от цялата тая тема. Едва ли ако имаше симпатии ще ми обяснява, че би отишъл в полща по еразъм, само заради някаква негова колежка от там, която сега е тук по еразъм. И то в най-прав текст ми го обяснява, все едно съм му най-добрата приятелка!? Е, извинявайте, ама това вече е малко тъпо и нагло от страна на момче !!! Но в мен е проблемът, че му позволих това.....Ако имате идеи как да го накарам да се издрани - тук съм!