PDA

View Full Version : Походката,упражнения за изправен гръб

GrippingBosh
03-04-2011, 17:27
Здравейтее !
Винаги съм имала проблем с походката ,забит поглед в земята,прегърбена ,десния крак го давам навътре...Мислите ли ,че ходенето с книги на главата ще помогне,знаете ли комплекс например от упражнения специално за гръб ? От град Русе съм ,ако някой знае някоя зала специално за гръбначни изкривявания да пише :)
Мерси :-)

tItEufFf
03-04-2011, 17:36
Аз като малка ходих на физиотерапия да ми се оправи гърба. Мисля, че това траеше около 2 седмици, след това трябваше да правя упражненията вкъщи и да нося един специален колан. Отначало всичко го правех както трябва, но след по-малко от 2 седмици спрях. Ако имаш достатъчно воля, ще успееш ...

Преди 3 години се записах на волейбол, и ето го моето спасение :) Имам често проблеми с гърби заради спорта, но не ми пука. Наистина много ми помогна, вече си ходя изправена по улиците и все по-често дори не се замислям.

След две седмици ще ходя да ми направят рентгенова снимка да видят как е положението ..

На колко години си?

GrippingBosh
03-04-2011, 17:43
На 16 години съм
Ходила съм на физиотерапия 6 пъти по други причини обаче,наистина траят 2 седмици ,до колкото знам трябва да ида първо на лекар който да ме прати на тази физиотерапия нали ,какъв по-точно :)

tItEufFf
03-04-2011, 17:46
На 16 години съм
Ходила съм на физиотерапия 6 пъти по други причини обаче,наистина траят 2 седмици ,до колкото знам трябва да ида първо на лекар който да ме прати на тази физиотерапия нали ,какъв по-точно :)

О, не знам ... личния лекар май? ;д Със сигурност първо с него трябва да говориш.

И още едно нещо - носи токове! Наистина помагат :)

Hristova
03-04-2011, 17:47
За да се изправя ми казаха да ходя на плуване. Също така нося специален корсет и правя упражнения, които ми ги даде физиотерапевта. Стола, на който сядаш трябва да ти е удобен и като си пред компютъра да не се подпираш на бюрото.

GrippingBosh
03-04-2011, 17:54
Откъде мога да си взема такъв корсет :)

bbabyy
03-04-2011, 17:57
Oх.. и aз съм стрaшнo прeгърбeнa, зaщoтo сa ми мнoгo тънkи koститee.. ии нaпрaвo e ужaс..
Aз прeди okoлo 2 гoдини бях рaзглeждaлa в eдин мaгaзин (вeчe нe гo пoмня) eдин вид kaтo koрсeт, koeтo kaтo си гo слoжиш пoд дрeхитe прoстo нe ти пoзвoлявa дa сe изгърбиш, нo зaщoo нee си гo взeeхх ...... ;х

Тa, ako няkoй сe сeщa няkъдe из Сoфия зa тakъв мaгaзинн .. щe му бъдa блaгoдaрнaa...

Hristova
03-04-2011, 18:03

На мен ми го правиха по поръчка в Варна.

Miichelle
03-04-2011, 18:11
можеш да носиш специален колан, който да носиш вкъщи.... но ще ти отнеме много време докато свикнеш сама да се изправяш като ходиш

WaterLilly
03-04-2011, 18:15
Аз съм със слаба сколиоза (това е гръбначно изкривяване, ако гледаш човек отзад, гръбначният стълб вместо да е така | е изкривен или под формата на S, или настрани / ) и ми бяха дали лекарите да правя едни изправителни упражнения, но бяха адски скапани. Бяха най-обикновена гимнастика, към 15 упражненийца, и бях убедена, че нищо не правя с тях.

И тогава майка ми намери от една лекарка учебник с упражнения. Сканирах страниците и си ги пазя, защото знам, че на мен много ми помагат, и може и за другите да е така. За кратко време видимо се изправих. :)

http://i51.tinypic.com/349dtlc.jpg
http://i56.tinypic.com/dp8my0.jpg
http://i55.tinypic.com/2url6s7.jpg
http://i56.tinypic.com/fvd7k8.jpg

Знам, че са за гръбначно изкривяване, но попринцип целта им е да укрепват мускулатурата на гърба и раменете, така че подобряват стойката. А и са напълно симетрични и са гимнастика, така че не може да ти навредят, могат само да помогнат. :)

Ако решиш да ги правиш и не разбираш нещо, питай.

kalpazanka
03-04-2011, 18:15
А трябва ли ти корсет действително? Сколиозата потвърдена ли е?!

GrippingBosh
03-04-2011, 20:06
WaterLilly страшно много ти благодаря ! :-)
kalpazanka - не е потвърдено , но смятам да посетя личния си лекар да ме види и евентуално да ме прати при специалист.

cherrygloss
03-04-2011, 21:25
Плуване? :-o

Minerva
03-04-2011, 21:54
А не мислиш ли, че може да си е само от походката ти... Да си я оправиш нея. И аз като бях малка ходех супер зле, прегърбена, кривех си краката, тръсках се, обаче след време това се оправи. Смисъл ставаш пред огледалото, обуваш едни читави обувки, вириш главата и въртиш дупе - първо свикваш у вас, после и по улицата става.

Nakadah
03-05-2011, 05:37
Възглавницата на главата и докато не спре да пада не спираш!

kalpazanka
03-05-2011, 07:19
WaterLilly страшно много ти благодаря ! :-)
kalpazanka - не е потвърдено , но смятам да посетя личния си лекар да ме види и евентуално да ме прати при специалист.
На колко години си? Не смяташ ли, че ако имаше сколиоза, вашите отдавна щяха да забележат?! Знаеш ли какво неудобство е тая проклета пластмаса? Лятно време не знам как ще носиш потничета и роклички- личи си.

WaterLilly
03-05-2011, 08:39
Не смяташ ли, че ако имаше сколиоза, вашите отдавна щяха да забележат?!
Защо пък трябва да забележат? При мен се откри като един ден се гледах в огледалото и забелязах, че едното ми рамо е по-ниско от другото. А като питах майка ми какво мисли, тя каза, че всичко изглежда наред.
Да не говорим че зимата с всичките тия дрехи се забелязва по-трудно, особено ако е лека степен. :)

Rebirthing
03-05-2011, 08:56
Йогата е ефективна.

Manenkoto
03-08-2011, 08:25
Мен наще преди доста години ме водиха на Долна Баня и там ми купиха един колан за стягане и той те подържа изправен... също там ми препоръчаха плуване и някакъв спорт примерно волейбол.... тогава нямах изкривяване просто бях добила такава стойка... колана и до ден днешен не е използван :D но там ни пратиха...

xxYOxx
03-08-2011, 15:01
Имам абсолютно същия проблем и и аз съм от Русе!Ще е мн сдобре ако дадете информация :)

FATALITY
03-08-2011, 17:30
Аз съм със слаба сколиоза (това е гръбначно изкривяване, ако гледаш човек отзад, гръбначният стълб вместо да е така | е изкривен или под формата на S, или настрани / ) и ми бяха дали лекарите да правя едни изправителни упражнения, но бяха адски скапани. Бяха най-обикновена гимнастика, към 15 упражненийца, и бях убедена, че нищо не правя с тях.

И тогава майка ми намери от една лекарка учебник с упражнения. Сканирах страниците и си ги пазя, защото знам, че на мен много ми помагат, и може и за другите да е така. За кратко време видимо се изправих. :)

http://i51.tinypic.com/349dtlc.jpg
http://i56.tinypic.com/dp8my0.jpg
http://i55.tinypic.com/2url6s7.jpg
http://i56.tinypic.com/fvd7k8.jpg

Знам, че са за гръбначно изкривяване, но попринцип целта им е да укрепват мускулатурата на гърба и раменете, така че подобряват стойката. А и са напълно симетрични и са гимнастика, така че не може да ти навредят, могат само да помогнат. :)

Ако решиш да ги правиш и не разбираш нещо, питай.

Мале, много мерси. Аз също съм с лека гръбначно изкривяване ( около 5-10 процента), и ходих на физиотерапия. Там ми показаха какви упражнения трябва да правя, но не мисля, че ми помагат особено. Ще пробвам твоя начин :-)

blondeVIP
03-08-2011, 17:45
Добре, след като сте ходили на физиотерапия и са ви предписали упражнение защо не ги правите ?!?! Може и да не са толкова ефективни колкото дадените от WaterLilly , но едва ли ще ви навредят по някакъв начин... :)
По темата - и аз имам леко изкривяване. От както се помня майка ми постоянно ми повтаря изправи си гърба. Според учителката ми по пиано е от това, че съм израстнала бързо на височина и се чуствам доста висока сред останалите, а аз лично изобшо си нямам и представа. Есента ходих до личната и и казах, че ходя наистина мнг прегърбено - тя каза, че ОЩЕ нямам гръбначни изкривявания, но да се старая да ходя изправена. Е да, ама колкото и да се старая забравям ;дд Мисля и аз да пробвам тези упражнения и се моля да има резултат, защото дори когато се гледам на снимки изглежда ужасно когато съм се превила като ;xx

SunT
03-08-2011, 19:58
Аз ходих миналата седмица при личната лекарка и тя каза, че преди имало изправителна гимнастика, сега няма.И дотам. :shock: Аз не съм трагично изгърбена, просто обичайната приведена стойка при тийнейджър :D Ходих на плуване близо месец, но после хванах синузит и се отказах.Пък и не ме биваше особено :D Просто не всеки е роден спортист, а на някои като мен даже и в училище не им върви по физическо...Както и да е, та смятам да пробвам тези гимнастики които ги даде WaterLilly и дано помага :) Хич не ми се мисли каква джунджурия може да ми дадат да нося ако не се оправя :(

ПП
WaterLilly, от чисто любопиство - с какво е сканиран учебника?Много е ясно

MachO
04-29-2011, 08:11
Аз съм на 14 и преди години случайно един лекар ходих на преглед ми откри, че имам неправилна стойка. Това беше може би 1-2 клас. Отидох в София в Горна Баня при доцент, който ми каза, че съм просто слаб като телесна маса и за това ми е така гърбът и ми препоръча да плувам както и си купих един колан които ме държи в правилната стойка. Тогава аз не обърнах много внимание ходих да плувам 1 месец носих известно време колана и зарязах всичко.
Сега няколко години по късно тренирам футбол и трябваше да отида до личния лекар да си направя накакав профилактичен преглед когато ме слушаше със слушалките ми видя гърбът, където вече имам малка гърбица (като съм съблечен или с много тънка блуза прилепнала по мен си личи).Огледа ме и ме изпрати при ортопед. Направих отново снимка както преди години и установихме, че имам лека деформация на гръбначния стълб.Ортопедът ми препоръча да правя упражнения и отново на плуване. Ако някои с такъв проблем прочете това нека ми каже някой от тези упражнения понеже докторът не спомена нищо конкретно каза нещо от рода на гимнастиката.
Аз искам да кажа на всички деца на моята възраст както и по - големи и по - малки които все още израстват да се движат правилно с изправен гръб за да може после да не страдат и да ходят по лекари.Надявам се моя проблем да се оправи понеже вече ме е срам да се съблека гол до кръста като отида на басейн или на плаж лятото. ;( :-#

victoriassecret1
04-29-2011, 11:16
Плуването много го препоръчват при проблеми с гръбнака.

WaterLilly
04-29-2011, 12:11
ПП
WaterLilly, от чисто любопиство - с какво е сканиран учебника?Много е ясно
Извинявам се за доста късния отговор, но не съм видяла, че е писано в темата.
Сканирах го със скенера ни у нас, на HP e, точно какъв не помня.

И се радвам, че сте ги намерили за полезни упражненийцата. :)