PDA

View Full Version : Хин. вода и шампоан

b3rrynkuu
03-06-2011, 10:13
Добър ден/вечер :} .. Исках да ви попитам, ако косата не се гори ( с преси и разни ) и се мие 5 пъти в седмицата, и се използва хининов шампоан и хининова вода обилно , с колко см горе-долу ще расте самата коса на месец ?

Rebirthing
03-06-2011, 10:18
Ако си миеш косата 5 пъти в седмицата, ще заприлича на една проскубана метла :). Да не говорим, че нито шампоана, нито хиноновата вода трябва да се използват обилно.

Minerva
03-06-2011, 10:20
За 100000 път - няма да ти расте и грам по-бързо. За сметка на това ще заприличаш на кошница в главата.

b3rrynkuu
03-06-2011, 10:38
Както и да е, свикнала съм да я мия много често, и не става ''кошница'' . А това със хининовата вода и шампоана, бях пробвала да се слага около половин шишенце :D след всяко миене, и наистина имаше огромен ефект. :} Но спрях, защото, не ми стигаше, и сега вече си използвам нормално, по-малко. И така, според вас сериозно колко см може да расте на месец? :-o

LipSy
03-06-2011, 10:42
Ако я миеш по 5 пъти на седмица ще ти се изтощи от химикали и ще ти се омазни много. Няма смисъл да си третираш косата така, само и само да порастне за месеца с 1см!

Lorein
03-06-2011, 10:42
За всеки е различно. Сума ти време се мацах с тривитаминол - нищо. После почнах със стимуланта на Икаров - не ми се издължи косата, а поникна нова ( не че се оплаквам 8-) ). Сега наскоро почнах и аз хининов шампоан + хининова вода и за сега не виждам разлика. Остана ми само да пробвам бадемовото масло, ама малко се обезкуражих вече. :?
Колкото до въпроса ти - аз косата си я мия през ден с шампоана ( много бързо ми се омазнява косата ) и после слагам и от водата. Не знам дали е вредно, някъде бях чела, че са я използвали и всекидневно и при някои е имало страшен ефект. Ползвай известно време, виж как ти се отразява на косата и сама си прецени как и дали да продължаваш. :)

Pamaa
03-06-2011, 10:45
Както и да е, свикнала съм да я мия много често, и не става ''кошница'' . А това със хининовата вода и шампоана, бях пробвала да се слага около половин шишенце :D след всяко миене, и наистина имаше огромен ефект. :} Но спрях, защото, не ми стигаше, и сега вече си използвам нормално, по-малко. И така, според вас сериозно колко см може да расте на месец? :-o

ти сама казваш, че имало огромен ефект, тогава за какво пиоташ?! Всичко е полезно, но в умерени количества! В това число вкючвам и миенето. :)

b3rrynkuu
03-06-2011, 11:03
Ползвам от лятото насам, но преди 1 месец почнах и с шампоан.. но наистина от юли месец насам има видим ефект. А иначе косата ми аааадски бавно се омазнява, но какво да се правя свикнала съм, някакси ако не се мия се чувствам 'мръсна' :D .

LipSy
03-06-2011, 11:05
Ползвам от лятото насам, но преди 1 месец почнах и с шампоан.. но наистина от юли месец насам има видим ефект. А иначе косата ми аааадски бавно се омазнява, но какво да се правя свикнала съм, някакси ако не се мия се чувствам 'мръсна' :D .

За 1 ден косата ти не се замърсява толкова много, освен ако не тренираш някакъв спорт!

purple00
03-06-2011, 11:48
5 пъти в седмицата :shock:
ако не знаеш шампоана изтощава косата и ще ти заприлича на слама косата :D

Rebirthing
03-06-2011, 11:56
А замисляла ли си се, че от всекидневното миене може би расте по-бавно ?! Ти на тази коса не и даваш почти никаква почивка...

neeDaBosS
03-06-2011, 12:14
КОГАТО косата се мие ежедневно се изсушава МНОГО.Не я мии толкова често,щото няма да имаш дълга косичка.Обеснявам: Ако косата не се къпе няколко дни (т.е омазнява се) започва да отделя сокове,които пораждат така да се каже растежа са косата..Не си мисли,че като я миеш постоянно и помагаш с нещо..напротив.Ще заприлича на метла повярвай :)

b3rrynkuu
03-06-2011, 12:17
Ее, добре казали сте :] ! Ще ви послушам съветите и ще я мия 3 пъти -.- .. Поне ще пробвам-нищо не губя. :}

neeDaBosS
03-06-2011, 12:20
Иначе и аз съм ползвала хин.вода и хин.шампоан..имаше що-годе ефект.

b3rrynkuu
03-07-2011, 08:04
Абе интересно ми е .. лятото използвах пресата нали за изправяне, и я спрях, и последно декември месец я изправях на 140 градуса :oops: .. и оттогава съм си обещала, че няма да я пипам.. и гледам да не ползвам сешоар.. Дали за 2-3 месеца ще порасне с поне 3см ? И както казах няма да я мия толкова често :] ?

neeDaBosS
03-07-2011, 10:12
Косата попринцип за 1 месец пораства с 2 см..

b3rrynkuu
03-07-2011, 16:15
Хммм .. значи до края на май месец може да е с 4 см г/д по-дълга ? оО .. ама щом използвам хин.вода и шампоан значи е възможно да е даже с 5 см по-дълга ?

b3rrynkuu
03-07-2011, 16:21
И бай да уей : да я подстригвам ли често? В смисъл само връхчетата?

neeDaBosS
03-07-2011, 16:30
Подстригвай само връхчетата на 2 месеца :)

bloodyF
03-07-2011, 17:28
не я мий всеки ден-най-много 3 пъти седмично.
хининова вода се ползва след къпане-увиваш си косата в кърпа, за да се изцеди водата и нанасяш (най-лесно си я сложи в шише с пулверизатор (пръскащо)) . Пръска се няколко пъти(5-6макс.) в корените на косата единствено.
Връхчетата ще ходиш всеки месец на фризьор да ти ги подхваща
и си купи маска за коса на LORYS с чесън или със змийско мляко.
веднъж в седмицата се ползва и тя.
ограничи сешоарите, пресите ги забрави по-добре (и машите), лакове за коса,гелове,вакси,пяна-всичко да се сведе до минимум-гарантирам ти, че косата ти ще расте поне 3 пъти по-бързо след 2-3 седмици ако ги правиш тези процедури. (а те не отнемат време, не се притеснявай).
За година може и с 30-40 см да ти порасне.
успех и ако има въпроси питай :)

п.п. да не почнете да ми викате-говоря от личен опит

Rebirthing
03-07-2011, 17:35
bloodyF хининовата вода даже вече се продава в шишенце с пулверизатор.
А ти иначе имаш ли някакви впечатления за маската на Lorys с авокадо ? Аз към нея съм се нацелила, че малко ме е страх от чесъна и змийското мляко :D .

bloodyF
03-07-2011, 17:55
А ти иначе имаш ли някакви впечатления за маската на Lorys с авокадо ? Аз към нея съм се нацелила, че малко ме е страх от чесъна и змийското мляко :D .

с авокадо не съм ползвала, май беше за суха коса тя, пък моята е смесена към мазна и затова :)
но няма страшно-не мирише чесъна ( и на мен ми беше голямо притеснение 8-)

mayaaa
03-07-2011, 17:56
Обекновенно за месец косата расте с поне 1 см, а мноооого често и с повече, но щом си я горяла... Не знам...

b3rrynkuu
03-07-2011, 18:01
bloodyF благодаря ти :* .. ами тази маска на LORYS мога ли да я поръчам някъде от нета, защото съм на училище до късно и просто не ми остава време за нищо.. и между другото аз не ползвам нито лак, нито пяна, нито вакса.. достатъчно изгоряла ми е ;дд

bloodyF
03-07-2011, 18:09
bloodyF благодаря ти :* .. ами тази маска на LORYS мога ли да я поръчам някъде от нета, защото съм на училище до късно и просто не ми остава време за нищо.. и между другото аз не ползвам нито лак, нито пяна, нито вакса.. достатъчно изгоряла ми е ;дд

може, сега потърсих и най-евтино излиза май в шопикс
това е точно за увредена коса:
http://shopix.bg/LORYS-ovlajniavashta-maska-za-kosa-efekt-na-Zmiisko-maslo

за нищо иначе :-)
(ако се поразходиш в събота да речем,ще ти излезе и по-евтино, твой избор =) )

b3rrynkuu
03-07-2011, 18:17
мерси многооооо .. ама досега говорехме с 1 приятелка и тя твърди,че косата наааай-много на година растяла с 3-6 см :D

Lorein
03-07-2011, 19:27
Трудно е да се каже. На теория всеки може да ти говори различни работи, но на практика много зависи и от самата ти коса. Аз лично съм забелязала за себе си, че косата ми като стигне една дължина и просто повече не иска да расте. Ако я пострижа по-късо, расте бързичко, стига тази дължина и се запира до там. 8-) Доста работи ползвам в момента, за да порасте, но не ще и не ще... :-# Пробвай различни продукти, намери най-подходящото за теб. И наистина най-важното както казаха и преди мен - намали максимално и ако може направо спри да използваш преси, маши и т.н. Страшно много се уврежда косата така. :? Което ме подсеща за една статия, която бях гледала преди време:

http://hennafox.wordpress.com/2009/10/18/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D 0%BF/

Лично аз останах без думи. :smt095

b3rrynkuu
03-07-2011, 19:33
НЕ ПОЛЗВАМ ПРЕСА .. нито маша . . просто ще направя всичко, за да расте по-бързо.. Lorein - косата ми като я изправя е колкото твоята на снимката :D .. оооуф, а пък мама не иска да се мацам с тривитаминол, защото преееееди време нейна приятелка така си е направила косата на нищо и си я подстригала и много време била с перука :-x .. тя тая приятелка на мама кой знае колко много е слагала |-( ..

MimiKalcheff93
03-07-2011, 20:24

Такааа...
Имам маската на Лорис със змийското мляко : http://plamboy.com/images/Snake-Queratin-Hidrakta.jpg тази по-точно . Другата , просто е в друга кутийка . :) Марките са едни и същи. Доволлна съм , но внимавайте в тези маски има много силикон. Ползвам я понякога.... , доволна съм , омекотява прекрасно косата. :):) Но не я използвам всеки път щом си мия косата. А относно 5 пъти миенето на косата.. ВИЕ В РЕД ЛИ СТЕ ?! :shock: :shock: Ти, освен че няма да ти порасне косата , ами и най-много да почне да капе.. Пък и да прекаляваш с шампоан , който е със силна концентрация на хинин..... лелелеле какви смели хора имало по тоя свят.... ( btw : използвала съм шампоан на Милва с хинин : http://ehealthbeauty.com/images/milvahinsh.jpg

Ползвам хининова вода от сигурно .. незнам много време над година и половина ,че може и две. Първоначално , с памуче си втривах в корените ( на Кокона, а веднъж и на Милва ) http://www.bgdrogeria.com/images/3401_5100/3554.jpg
http://beautycosmetic.biz/images/milvahininovavodaspray.jpg
Разлика никаква, после започнах да си я впръсквам . И сега ползвам само на кокона. След баня пръскам цялата коса , изчаквам да поизсъхне и малко кристали.
После ме обзе манията за дългаааа коса иии някво такова полудяване на тема коса. Какво ли не пробвах .. то домашни маски ли не бяха , купени маски ли не бяха, стимулант на Икаров : http://www.bgdrogeria.com/images/1701_3400/2695.JPG

, бадемово масло : http://www.bilki.bg/products_photos/922/960_big.jpg
, всякакви работи , взех си и тоник за коса на Билка : http://www.framar.bg/product/bilka_tonik-kosa.jpg - хубав е , но не очаквайте чудеса, ако си горите косите ежедневно по 3 пъти най-малко... И тривитаминола пробвах , е както виждам такъв УАУ ефект няма.. Нищо особенно да ви кажа чесно . :) Ама всеки различно. :) Хубаво е да се правят понякога маски, да се подхранва косата , но не и да се прекалява.
Относно връхчетата... Миналата година , цялата година на 2 месеца ходех да ми ги махат , макар да не беше нацъфтяла аз все ходех малко да се маха. Но спрях , сега от октомври не съм ходила, и ще отида тези дни. И изобщо не е така нацъфтяла както е била преди! Незнам от какво е, имам преса , но не се правя често . А и мерака ми мина :D но , кактои да е. :) Така ,че тов с постригването на връхчетата изобщо не е вярно ,че косата ще ти порасте по-бързо ,ако го правиш. Не е вярно! Личен пример съм ти! :) Ако са цъфнали -да , върви , не чакай , но ако няма нищо - няма смисъл. :)
Ползвай кристали , за да не ти цъфти косата толкова и балсам без отмиване сега съм с Pantene .Доволна съм. :) Боже написах цял мемоар за косата си, но това е да! Надявам се , да съм Ви помогнала с нещо. :)

:-P

b3rrynkuu
03-07-2011, 20:33
Благодаря за инфото {} :)

Lorein
03-08-2011, 03:46
MimiKalcheff93, и аз сега съм долу-горе по същия начин. :D От октомври месец ползвам тривитаминол, освен че придоби малко повече блясък и може би малко заздравя, друг ефект не виждам. Наскоро почнах стимуланта на Икаров. Отначало ги редувах с тривитаминола, един път седмично едното, един път - другото. Сега си ги слагам заедно в една маска. Ако не друго, то поне доста нова косичка ми поникна, а преди не съм забелязвала особено. Преди 1-2 седмици си купих и хининова вода + шампоан. Редовно ползвам и тях, рано е още да се каже, но не забелязвам някакъв ефект... Само бадемовото масло не съм пробвала и скоро може и него да опитам.
Но както писах и по-горе - каквото и да правя, косата ми като достигне определена дължина и просто спира да расте. Преди 2 месеца ходих да й махат нацъфтялото, този месец пак ще ходя и преди бала сигурно пак. То няма значение дали я постригваш по-често, това няма общо с това дали расте по-бързо. Тя пак си расте, но като се маха нацъфтялото расте по-здрава. Иначе аз познавам едно момиче, което отдавна не съм я виждала с поне малко скъсена коса, доста й порасна, обаче сигурно заради нацъфтялото, косата й прилича на метла...
b3rrynkuu, сега косата ми е мааааалко по-дългичка, сигурно даже незабележимо. Това беше точно след постригването ми преди 2 месеца и тогава беше и изправяна, защото пробвахме нещо с фризьорката. 8-)

b3rrynkuu
03-08-2011, 06:28
Хихиххх :D

MimiKalcheff93
03-08-2011, 10:36
Ами .. постригването на връхчетата е хубаво ,дори понякога задължително.Защото , когато се раздвои, разтрои косъмът , започна това раздвояване( цъфналото дето му викаме ) да пълзи нагоре и на горе и така косъма от 1 здрав става на 2 примерно суупер тънки и така нагоре ,че докато не го отрежеш ..
Няма нищо общо с растежа ,защото косата все пак ти расте от скалпа ( главата) а не от краищата.. :) така ,че... но е хубаво да се ползват кристали , някакви масла за омекотяване и предпазване на краищата от озсъхване . Също така важна роля играе и сешоарът , пресите , машите .. и всякакъв друг вид термична обработка, на която подлагате косите си..

blondeVIP
03-08-2011, 17:12
Аз миналата зима използвах хининова вода и пръсквах всеки път след къпане - резултат имаше и то доста добър при мен.. общо взето не си бях виждала косата толкова дълга, но аз използвам преса много и се подстригвам рядко - резултатът е доста нацъфтяла коса и разбира се доста скъсена... Преди 2 седмици бях отново на фризьор и страшно много ми взе от косата, за да ми я подравни и тъй като ще съм дама на бала на приятеля ми съм репила до май месец да си върна дължината, за това пак ще купувам хининова вода, поръчах си вече маската със змийско масло и ще започна и малко по-редовно с бадемовото, тъй като имам, но маска съм правила веднъж точно и единственият ефекти който ведях беше, че ми стана супер мекичка и гладичка косата ! ;дд
И моят пост стана дълъг, за това съжалявам ;дд

b3rrynkuu
03-08-2011, 17:22
Мхмм .. то аз вече не ползвам даже и сешоар :)

DeviL_AsS
09-16-2011, 15:23
Сори,че вдигам темата ама имам въпрос и няма смисъл да правя нова тема.Та,след къпане хининовата вода на мокра коса ли се слага или след като поизсъхне малко?

taamara
09-16-2011, 16:07
Моята коса след като я измия я увивам в кърпа и стоя с нея половин - един час, след това махам кърпата и впръсквам хининовата вода, т.е. на влажна коса, почти мокра.

strawberry88
09-16-2011, 16:47
Моята коса след като я измия я увивам в кърпа и стоя с нея половин - един час, след това махам кърпата и впръсквам хининовата вода, т.е. на влажна коса, почти мокра. :shock: половин-един час?Чела съм че не е хубаво много време да се стои с кърпа след баня...

taamara
09-16-2011, 16:51
^ Да, по толкова :) Косата ми е гъста и трябва хубаво да попие водата, иначе, ако само я подсуша без да я увивам, нищо не става. Дори когато махна кърпата я чакам дълго да изсъхне.

radie
09-24-2011, 16:35
Защо не потърси информация в другите 132454657598412 теми , ами направи нова ?
8)

Hilary_
09-27-2011, 14:29
Първо 5 пъти на седмица е много ..
Второ растежа ако не е забавен, то генетичния не може да се промени ..
Трето .. защо си мислиш, че хининовия шампоан прави чудеса?

mynichkaTanq
09-27-2011, 15:23
Ако си миеш косата 5 пъти в седмицата, ще заприлича на една проскубана метла :). Да не говорим, че нито шампоана, нито хиноновата вода трябва да се използват обилно.

много правилно
уау 5-пъти ти добре ли си? :)

amalita
09-27-2011, 15:58
8)

Темата не е нова а е от март месец !

radie
09-27-2011, 20:19
8)

Темата не е нова а е от март месец !
Споко !
8)

radie
09-27-2011, 20:21
По темата : от 4 дена си слагам хининова вода на косата , uма малък ефект . Иначе за да ви е мека косата използвайте шампоана на ТЕО с яйце ( не е реклама) , ако искате си чyкнете 1-2 яйца в главата след къпане , но по-добре не го правете - до следващото къпане смърдиш на кокошарник :D