PDA

View Full Version : Марвелон?

mynichka
03-06-2011, 13:56
Предписаха ми Марвелон- за предпазване от бременност. Каза ми да го пия на 5тия ден след като ми дойде- пия 21 хапчета и като свършат след 6 дена независимо дали ми е дошло или не, дали тече или не почвам новата опаковка. Обаче ей сега му четох листовката и там пише,когато през предходния месец не е използван хормонален контрацептив. Започнете приема на Marvelon в първия ден от менструалното кървене. И след като свършат 21 хапчета се пият отново на 8 ден. Та въпроса ми е имам още малко време преди да ми дойде да отида ли да се консултирам отново с гинеколога или да ги пия както той ми е казал и това е специално за моя организъм?

TheGirlNextDoor
03-06-2011, 18:15
по-принцип аз бих пила както ми е предписано,на за да нямаш съмнение се консултирай най-добре пак с генеколога

krem4et0
03-06-2011, 18:54
По принцип всички противозачатъчни се пият както пише в твоята листовка. попитай гинеколога си защо е предписал друго.

kalpazanka
03-06-2011, 20:04
Пий ги както ти е казал.
Винаги има две възможности за прием- от първия или от петия ден. За допълнителна сигурност ползвай допълнителен контрацептивен метод първите седем дни от приема.

mynichka
03-07-2011, 05:20
Благодаря ви! За днес си записах час и докато стане време да ги пия ще знам точно как и кога :)