Влез

View Full Version : Когато се чудиш:Да се предадеш ли или не?! ...

LovinU
03-16-2011, 16:03
Здравейте!
Ако ми отделите малко време ще съм много благодарна,защото съм сигурна,че всеки от вас е минавал през подобно нещо. :)
От скоро си имам приятел,няколко месеца,а се познавахме някъде година преди това,но бегло.Въпросът е там,че още оттогава го гледах отдалече и...разбирате ли,беше ми нещо като мечта някой ден да се съберем.Наивна тинейджърска мечта,която ми се струваше невъзможно да се сбъдне,защото беше заобиколен от толкова много други момичета.И сега,след като най-сетне всичко се получи,се предполага,че трябва да съм на седмото небе от щастие но...съм далече оттам.В началото беше прекрасно,но много скоро нещата се влошиха.Нещата с него са един абсолютен кошмар всеки ден-вместо да се разтоварвам през тези няколко часа,в които съм с него,аз се изтощавам докрай.Изисква какви ли не неща от мен-да се държа еди как си (запоследно ми каза понякога да съм груба и да се сопам,WTF?),да правя еди какво си,постоянно ми дава някакви сложни игри и ме мотае на малкия си пръст,вече се побърквам.Казва ми,че ме обича.Аз със сигурност съм влюбена в него,дори го обожавам,но вече се съмнявам,че и при него е същото-винаги ще си намери за какво да ме критикува и да ми се подиграва,непрекъснато не ме изслушва и ме прекъсва.И моля ви,само не ми казвайте да го оставя,защото така е най-лесно,това мога и сама да го направя.А аз искам нещо повече.И искам поне още малко да се поборя за това,защото ако оставя нещата така никога няма да си го простя и цял живот ще се питам какво е могло да стане..Много често се чувствам като идиотка с него,след днес особено-като се прибрах бях като някакъв боклук,по-лека и от лист хартия.Не мога да опиша нещата по-добре,малко ми е тегаво.Надявам се да ме разберете и да ме посъветвате нещо.Благодаря ви! :)

GossipGirl89
03-16-2011, 16:09
А пробва ли да поговориш с него и да го помолиш да престане да изисква разни неща от теб? В крайна сметка ако наистина те обича то би трябвало да те приема такава каквато си, а не да се опитва да те променя по негов вкус. Не мисля че си щастлива с този човек. Може да го обичаш много, но не си обеснявам аз лично как бих могла да съм щастлива с някой, който ме кара да се чувствам като боклук...

m1nich3t0
03-16-2011, 16:12
Ако те обича такава каквато си, не би трябвало да се опитва да те променя. Поговорете си, кажи му как се чувстваш. Дано те разбере... Но НЕ трябва да позволяваш да те прави на боклук :)

autumn666
03-16-2011, 17:23
Поговори с него и му кажи, че не ти е приятно да се опитва да те промени. Той трябва да те приеме такава, каквато си. Ако той не поиска да те разбере, явно не те обича истински.. Сподели с него и по този начин разбери, дали наистина има чувства, а ако не е така, не мисля, че има смисъл от такава връзка. :shock:

LovinU
03-16-2011, 17:55
Вижте сега,той за външен вид каза,че ме е харесал каквато съм и това няма да се промени.Но тук идва и малко от мен..и аз правя проблема,защото съм много притеснителна,много съм страдала на времето и не смея да се разкривам,почти нищо не му казвам.И всичко което ми го казва е един вид да ми помогне да се отпусна и иска да си говори с мен за всичко,но аз не мога и не мога...И точно това ме притеснява най-много,той не разбира,че не мога и не ми дава време да свикна.Засяга се и ми се сърди,а не го правя нарочно.Опитах се да му обясня,но е голям инат и така... :) Благодаря Ви за мненията дотук,знам че ви изглежда без смисъл да съм с човек който ме кара да се чувствам така,но искам да потърпя още малко..Да видя какво ще стане,дали ще се промени и така.. :)

GossipGirl89
03-16-2011, 18:19
Ами просто му кажи, че се притесняваш, страх те е от повторно нараняване, да не те притиска и така. Би трябвало да те разбере и даже да те предразположи сам ако наистина те обича толкова, колкото твърдиш :)

djipsito
03-16-2011, 22:45
Знам, че си влюбена и сигурно правиш това, което ти казва, само за да не се карате или за да не те остави.... Ако е така почни да му се противопоставяш... в смисъл покажи малко характер, не се оставяй да бъдеш марионетка. Аз бих му казала, че ако не ме приема такава каквато съм да ходи да си намери друга... Така както го описваш изглежда, че се опитва да те моделира както на него му харесва, значи не те е приел такава каквато си....
Според мен не си заслужава да търпиш.... заблуда е, че нещо ще се промени, по-скоро надежда, която ти пречи. Не живей в илюзии, а погледни реално над нещата.

MaLkaTa_LaDy
03-17-2011, 08:04
В този случай той няма какво да се променя. До колкото разбрах нещата, ти трябва да се промениш. Знам, че го харесваш и се притесняваш да не го загубиш, но ако те е страх да те опознае, нищо няма да се получи между вас. Чесно казано преди време и мен ме беше страх. Трябва нещо да те накара да осъзнаеш, че колкото си по-искрена и повече казваш това, което искаш да кажеш, ще си по-щастлива. После няма как да се чудиш какво е можело да стане след това. А относно това, че той иска да те променя и да моделира държанието ти, дръж си на своето. Ти няма да се промениш, защото той така ти казва. Може да ти помогне да осъзнаеш, че си сбъркала, но не и да ти нарежда. Пък ако не го устройва, да те скъса...

MartiSSima
03-17-2011, 09:00
Спри с това да правиш това което той иска.Повярвай ми не води до нищо добро.След моята 2 годишна връзка и угаждането на неговите капризи сега сърбам попара която не пожелавам и на най - големия си враг!!!
Прави това което ТИ ИСКАШ, радвай се на това което те прави щастлива.Няма как на сила да правиш неща които не те карат да си добре.Ако един човек те ОБИЧА ИСТИНСКИ, той ще уважава теб и мнението ти.
Смятам, че ти си умен човек които иска РАЗБИРАТЕЛСТВО, ПОДКРЕПА,УВАЖЕНИЕ...Постара й се да инаш такъв човек!

GD
03-17-2011, 12:00
Не искаш да ти кажем остави го.Хм аз ще ти кажа, че си една мазохистка и обичала го дрън дрън. Нестига че се държи с теб така и ти пак седиш с него. не си добре!!!!

LovinU
03-17-2011, 18:00
Благодаря на всички,прави сте.
GD,хм...ти също.И го знам,мазохистка съм наистина,но само отчасти...просто сърце не ми дава да го оставя,не мога и не мога..Това което казахте дотук ми беше предостатъчно,ще обмисля нещата,ще опитам да правя както вие казвате и ако не стане няма да се мъча.Мерси много!!! :)

sladur4etyYy
03-17-2011, 20:05
много си безхарактерна. видял е, че може да те подмята, накъдето му е удобно и се възползва. кой би отказал безплатен обяд? :D

Take_That
03-18-2011, 16:28
Защо трябва да се бориш за нещо, което ти самата не искаш и в което не си сигурна. Той те прави на 2 ст. пък ти ще се бориш и защо?