Влез

View Full Version : Отслабване с мед

Sevdito
03-20-2011, 14:14
http://hotnews.bg/n/Otslabvane-s-med.8020.html

Наистина ли помага?Вие прилагате ли този метод-сутрин на гладно 1 чаена лъжица мед и наистина има ли ефект?

Ето какво прочетох

Отслабване с мед

Много хора правят грешката да избягват меда при отслабване, заради неговата висока калоричност. Всъщност голямото количество въглехидрати, които съдържа, са лесноусвоими и организмът ги използва като гориво. В меда има ферменти, които стимулират храносмилането и подобряват обмяната на веществата.

Вероятно практикувате или поне сте запознати с медения трик за отслабване: сутрин на гладно се приема по една супена лъжица мед (съдържа 60 ккал), която стимулира метаболизма, ускорява изгарянето на мазнините и нормализира хормоналния баланс. Медът е и идеален заместител на захарта, като трябва да се консумира в количество, което е половината от необходимата захар. Когато го използвате за подслаждане на топли напитки, следете да не са горещи, защото медът губи ценните си качества.

Sladurchoo
03-20-2011, 14:17
не знам дали помага ама много обичамм :Д

soni4kuu
03-20-2011, 14:19
Аз за пръв път го чувам.. и аз бих искала да разбeра дали става :?

nessparty
03-20-2011, 14:30
Според мен медът е доста полезен и мама ми казва всяка сутрин на гладно да хапвам по една лъжица, за здраве, не че искам да отслабвам, но аз все забравям, но знам, че е много полезен !! :wink:

Greshka
03-20-2011, 15:11
Според мен действа.Ако си на диета е много по-добре сутрин да хапнеш една лъжица мед и да те засити вместо да не ядеш нищо или пък да хапнеш нещо, което грам не те е заситило.Попринцип медът не е толкова калоричен, колкото някои хора го мислят. :)

annamari
03-20-2011, 15:27
да споделите резултата : )

Pamaa
03-20-2011, 18:08
хич не обичам мед / направо като хапна и ми се повдига / :( , но това с по-доброто храносмилане съм го чувала/чела на много места и мисля, че е вярно :)

TheLoser
03-20-2011, 18:11
^ И аз съм така.
А ако се замени с боров мед, ще има ли ефект? :\

foreverr
03-20-2011, 18:43
Незнам дали помага, но знам че мед ям по супер много(майка ми и се налага мноооого често да купува мед) и въпреки, че ям наистина много мед хич не надебелявам от него.Но поне друго сладко не ям, нито вафли, нито шоколад, нито нищо-само мед, но доста...

djipsito
03-21-2011, 02:31
Хм... мен пък ме карат да ям мед, за да кача килограми... сутрин една лъжица и вечер след вечеря една лъжица... (не че ям де)

rosencetooo
03-21-2011, 03:02
Мм незнам дали е вярно , но имаше един в период в който сутрин на гладно ядях лъжичка мед и се чувствах добре през деня , а и някак не ми се ядеше много.. :) Ако искаш пробвай дали действа при отслабването , не вярвам да ти навреди..

LoVeLySmile7
03-21-2011, 10:46
Стана ми интересно до сега не бях чувала за това, ще пробвам :)

Pamaa
03-21-2011, 12:36
Хм... мен пък ме карат да ям мед, за да кача килограми... сутрин една лъжица и вечер след вечеря една лъжица... (не че ям де)

Според мен се опитват да ти възбудят апетита, въпреки, че знам, че това става, когато ядеш пчелно млечице :) .

milenkaa9
03-21-2011, 13:44
аз съм чувала за отслабване с мед и канела ,сутрин и вечер пиеш по половин чашка :) дали се отслабва нз,но със сигурност не пречи :)

Sevdito
03-21-2011, 17:53
Днеска си купих голям буркан чист пчелен мед (захаросан) и мисля от утре да започна всяка сутрин да си хапвам по 1 лъжичка и ще видя как ще ми подейства. : ))

peace94
03-23-2011, 20:49
аз съм чувала за отслабване с мед и канела ,сутрин и вечер пиеш по половин чашка :) дали се отслабва нз,но със сигурност не пречи :)

Аз го пробвах това. 3 дни го пих и спрях-започна да ме боли стомаха, особено веднага след като съм го изпила, и за тея 3 дни нито веднъж не ходих до тоалетна (по голяма нужда :-D). Не знам дали се случва и на други, но при мен нещо не подейства. Уж пишеше, че засилва работата на червата...
Но може би е било от канелата, не вярвам само мед да навреди. Колко ще подейства е друг въпрос :)

rahito
03-24-2011, 05:35
вижте аз какво намерих

Отслабване с мед
Да похапваме вкусен мед и да отслабваме!

Колкото и невероятно да звучи, тъй като всички знаят, че медът попада сред висококалоричните храни, това е възможно. Как?, ще се попитат мнозина! Без спорт, без глад и с похапваnе вечер! Единственото условие е преди лягане да хапнем няколко лъжички вкусен мед. 2-3 е достатъчно количество! Все пак не бива да се прекалява.

Новата диета на Аткинс, както група шотландски учени наричат този модел на хранене, се отличава с това, че не изсиква нищо друго, освен консумацията на мед, а за сметка на това обещава съвсем скорошно отслабване.

Това налудничаво на пръв поглед твърдение (че без диета, без глад и без упражнения се отслабва) се обяснява с обстоятелството, че всяка храна, богата на фруктоза, каквато без съмнение е и медът, спомага за скорошното изгаряне на излишната телесна мазнина. По време на сън според изследователите, чието творение е превърналата се в любима на много дами диета, процесът на стопяване на мазнините е най-динамичен, поради което 2 – 3 лъжички мед се превръщат в катализатор, които го ускорява до нива, топящи няколко килограма месечно.

А какво по-голямо удоволствие от това да похапваш мед и да отслабваш! :P

anonymous708973
03-24-2011, 06:25
Статията горе е пълна тъпня. Още като прочетох "без спорт" и ми стана ясно.

Обаче това с меда наистина действа. Една чаена лъжичка на гладно и наистина ми притъпява апетита. :)

mynichka
03-24-2011, 07:21
аз не искам да отслабвам, но въпреки това си ям сутрин по една чаена лъжица мед и така през деня не ми се яде сладко :)