Влез

View Full Version : Как да посъветвам приятелка?

bonbona102
03-21-2011, 17:04
Здравейте,имам една приятелка която винаги ме моли за съвет ,когато е в трудно положение.Но този път не мога да я посъветвам нищо.Значи при нея има едно момче ,което преди седмица я е поканило на среща.Поради някаква причина тя е приела ,но в същото време не го харесва.Такъв човек е ,че говори преди да мисли и после аз трябва да оправям положението както стана и сега. Знам ,че това не е мой проблем ,а нейн но не мога да не правя нищо.Казах й да го зареже ,но не много грубо за да не го боли много.Тя все още не знае какво да прави и искам да чуя вашите съвети.Благодаря предварително :)

Pliok0019
03-21-2011, 18:03
Има няколко варианта

1. че заминава за далечна държава
2 че е намерила своята изгубена сестра близначка и има нужда от време, за да се опознаят
3. че си е счупила крака
4. че има проблеми в семейството и не й позволяват да излиза
5. оставам на твоята фантазия.

LadyDi
03-21-2011, 18:07
Хайде да се научим да слагаме темите в правилните раздели.

tanch3t093
03-21-2011, 18:10
Винаги може да го отреже качествено, макар, че сама се е набутала там. Нека излезе с него, ако нищо не решите дори за малко време, колкото да не е нищо ... И друг път да мисли, преди да каже или прави каквото и да било! Това ще и се отрази и занапред...

Gerrynka
03-21-2011, 18:26
Нека да излезе с него, ще ги прежали 2-3 часа, пък и кой знае могат да станат много добри приятели, не е задължително да има нещо повече от приятелство между тях ;)

bonbona102
03-21-2011, 18:59
Те са приятели от 8 годишни.Той просто сега я е харесал и я покани.И аз й казах ,че е трябвало да мисли преди да говори.

GD
03-22-2011, 05:45
Не го харесва, излиза, но неиска и в същото време незнае как да го отреже.Трябва май да се изясни тази теоя приятелка какво иска.А въпроса ми е ти какво трябв да направиш, че да оправиш нещата???

bonbona102
03-22-2011, 07:27
Аз не познавам момчето и слаба богу де .Порсто аз съм по голяма и тя ме има като сестра трябва да оправи нещата до СЪБОТА.И е много нерешителна винаги аз трябва да вземама решенията от което понякога ми омръзва ,защото имам чувството ,че живея нейния живот

GD
03-22-2011, 07:42
Остави я да се оправя и да си пати.Не си длъжна постоянно да й тичаш по гъза.Имаш си и ти живот и проблеми.

bonbona102
03-22-2011, 08:57
Pliok0019 написа:
Има няколко варианта

1. че заминава за далечна държава
2 че е намерила своята изгубена сестра близначка и има нужда от време, за да се опознаят
3. че си е счупила крака
4. че има проблеми в семейството и не й позволяват да излиза
5. оставам на твоята фантазия.

Това е много филмирано даже по анимацийте няма такива неща

punksss
03-22-2011, 09:06
Те са приятели от 8 годишни.Той просто сега я е харесал и я покани.И аз й казах ,че е трябвало да мисли преди да говори.

Тогава да излязат. На следващия ден примерно, може да му каже, че е осъзнала, че не може да има нищо повече от приятелство между тях...

nepowtorima
03-22-2011, 09:12
Е какво и пречи да му каже, че е изникнала някаква по-важна работа... или ще ходи до някой град с родителите си и не може да отложи... и че за в момента не може да излязат...
Толкова ли е трудно..

kloely
03-22-2011, 14:35
Според мен е по-добре да не го лъже. Щом са приятели от 8 годишни, значи вероятно на момчето му е отнело доста вътрешна борба, за да се реши да я покани. Тя е приела т.е. му е дала някаква фалшива надежда. Аз ако бях на нейно място бих отишла на срещата, но в същото време бих искала той да знае, че не смятам, че между нас ще се получи. Истината е, че не знам какво точно трябва да я посъветваш, но трябва да я оставиш сама да си реши проблемите. Не и помагаш като само я измъкваш от кашите, тя трябва да се научи да оцелява сама. Като за начало е добре да изясни пред себе си какво точно иска от това момче.