View Full Version : Кафе
suNnykaty96
03-23-2011, 14:37
Наскоро почнах да пия по 3 - 4 кафета на ден и се притеснявам, че може да ми пожълтеят зъбите, което е доста неприятно. Въпроса ми е някой знае ли как да избегна този ефект, една приятелка каза да го пия със сламка ама не ми се вярва това да помага :Д Мерси предварително (:
Infinity
03-23-2011, 14:41
Със сламка можа, но ако не го задържаш в устата, а директно го преглъщаш. 8-)
Използвай качествени продукти и няма да имаш проблеми.
j_adore2
03-23-2011, 15:40
Просто не пий по 3-4 кафета.Иначе спасение няма.
По-често миене на зъбите и постоянно дъвчене на дъвка.Но е вредно да пиеш толкова кафе.
+
Sunshin3
03-23-2011, 18:09
3-4 кафета всеки ден....... :-o
BrokenInnocence
03-23-2011, 18:15
По-често миене на зъбите от 3 пъти на ден всъщност не е препоръчително, защото честото четкане нарушава емайла и се появяват доста сериозни проблеми.
Иначе просто си купи по-качествени продукти. Примерно на Elgydium четките за зъби (имат специална избелваща такава), избелващата паста и разтвор за уста са мн добри. Е, вярно малко по-скъпи са, но все пак си струва. А дори и да не са тези, сигурна съм, че има и други добри марки. Просто отиваш в аптеката и питаш.
Купи си избелваща паста и мий зъбите си по-често.Иначе може и да понамалиш броя на кафетата и вместо тях да пиеш някаква друга топла напитка. :)
anonymous708973
03-23-2011, 19:22
Вместо да пиеш лигави кафе, си прави 2 пъти на ден едно нормално кафе.
А ако вече пиеш нормално кафе, а не тия смешните 3 в 1, да те питам като пиеш толкова на тия години, като почнеш да работиш, гониш срокове и т.н., колко ще пиеш? 16?
Избелзваща паста, дъвки, по-малко кафета.
Използвай добри марки пасти за зъби, дъвчи редовно дъвки, ползвай пудра за зъби... След време глечта на зъбите ти обаче ще се овреди, но не само тя, а и други органи, които са съществено важни за живота на 1 човек, но в същото време, които се увреждат точно от кажето! Така, че си помисли добре дали искаш да продължаваш с 3-4 кафета...
suNnykaty96
03-24-2011, 11:47
Вместо да пиеш лигави кафе, си прави 2 пъти на ден едно нормално кафе.
А ако вече пиеш нормално кафе, а не тия смешните 3 в 1, да те питам като пиеш толкова на тия години, като почнеш да работиш, гониш срокове и т.н., колко ще пиеш? 16?
Избелзваща паста, дъвки, по-малко кафета.
Всъщност точно 3 в 1 пия :Д Просто сега съм на диета и гледам да отбивам номера с кафе, вместо нещо сладко. Иначе вече ги понамалих, сега пия по 2 на ден, купих си избелваща паста и така... (: Мерси за отговорите на вички (:
LovelyGirl
03-24-2011, 13:17
Да не си помисли, че 3 в 1 е диетично 8-)
Пиеш по 3-4 кафета :shock: !!! Това е супер вредно! Ако искаш да не ти пожълтеят зъбите пий по-малко! Друго спасение няма.
Какво толкова оплюхте кафето, че е вредно. Даже за доста неща е полезно. Щом се чувстваш добре какъв е проблема да го пиеш. При авторката има вече проблем, понеже пие това гадно 3в1, което даже не е кафе а е половината Менделеева таблица в пакетче. И то наистина е супер вредно (и гадно на вкус всъшност) , по-добре да си прави еспресо.
3 в 1-то е смес с мляко и захар и не е кафе, от което могат лесно да ти пожълтеят зъбите.Вредно е разбира се.Еспресото обаче е по-вредно.От него пожълтяват зъбите. :)
Дъвките и честото миене няма да помогнат.
Намали кафетата. 1! (или 2 МАКСИМУМ и не всеки ден!)
anonymous708973
03-25-2011, 12:15
Идеята ми беше вместо 4 пъти да пиеш 3в1, пий два пъти истинско кафе.
SUNinTHEsunset
03-25-2011, 12:54
Най-ефикасно ще бъде,ако не го спреш то поне да то намалиш. ;-)