View Full Version : Преписване
Какво мислите за преписването и подсказването?
Falashk0
03-24-2011, 19:23
Има добри и лоши страни. :D
nessparty
03-25-2011, 07:09
Аз мога да кажа, че умният решава задачата, а по-умният я преписва ;) ;д;д :P :grin:
Fiction7577
03-25-2011, 10:18
Какво да мисля ... когато ми се налага и имам възможност - преписвам!
Като всеки друг нормален ученик.
Няма контролно, в което не съм въоръжен. 8)
На някой по-гадни предмети ми се налага, но не обичам. Не, че не го правя 8) .
thegreenzombie
03-25-2011, 11:25
axa ...
Amazingskill
03-25-2011, 11:45
Като цяло мнението ми е позитивно, но когато ученика не влиза в час и най - малкото не се опитва да запомни нещо, а после дойде и препише....
Не, определено не е добро. Ако препишеш един, два, три пъти, няма проблем, но всичко в граница. Проблема тръгва от там, обаче, когато дадени лица преписват системно на всяко контролно, подсказват и т.н. (Недай боже) с преписване да влязат във ВУЗ, и недай боже да го завършат този ВУЗ, пак с преписване, в живота влизат хора, без никакви знания, абсолютно некомпетентни и некадърни, но с диплома в ръка и утре тези некомпетентни некадърници ще ви (ни) бъдат шефове. А останалите, които просто са седнали и са научили нещо, не ги приемат/одобряват за някъде, поради липсата на някакви си точки от порядъка на 1-2 и т.н. А преписвача продължава. Затова мислете, преди да давате на приятел да преписва.
TheTiger
03-25-2011, 14:00
Не, определено не е добро. Ако препишеш един, два, три пъти, няма проблем, но всичко в граница. Проблема тръгва от там, обаче, когато дадени лица преписват системно на всяко контролно, подсказват и т.н. (Недай боже) с преписване да влязат във ВУЗ, и недай боже да го завършат този ВУЗ, пак с преписване, в живота влизат хора, без никакви знания, абсолютно некомпетентни и некадърни, но с диплома в ръка и утре тези некомпетентни некадърници ще ви (ни) бъдат шефове. А останалите, които просто са седнали и са научили нещо, не ги приемат/одобряват за някъде, поради липсата на някакви си точки от порядъка на 1-2 и т.н. А преписвача продължава. Затова мислете, преди да давате на приятел да преписва.
Зависи в какъв ВУЗ влизаш ...
Но всичко с мярка :)
Не, определено не е добро. Ако препишеш един, два, три пъти, няма проблем, но всичко в граница. Проблема тръгва от там, обаче, когато дадени лица преписват системно на всяко контролно, подсказват и т.н. (Недай боже) с преписване да влязат във ВУЗ, и недай боже да го завършат този ВУЗ, пак с преписване, в живота влизат хора, без никакви знания, абсолютно некомпетентни и некадърни, но с диплома в ръка и утре тези некомпетентни некадърници ще ви (ни) бъдат шефове. А останалите, които просто са седнали и са научили нещо, не ги приемат/одобряват за някъде, поради липсата на някакви си точки от порядъка на 1-2 и т.н. А преписвача продължава. Затова мислете, преди да давате на приятел да преписва. Съгласен съм с това и дори мога да дам пример:бъдещите доктори,учещи в нашите Вузове масово преписват. А тези хора след 5-10 години би трябвало да се грижат за здравето ни.
Ако се наложи преписвай.Всичко си има граници.Не може цял живот да преписваш.Да си некомпетентен некадърник, който не знае нищо?Не е добре да си такъв.С преписване си уреждаш живота, но си помислете?По-добре е да си научиш или да препишеш и да останеш некадърник?
Аз не подсказвам на никой. Тва е много бълхарска работа дето само учил 2-3 часа за някво контролно и да кажа отговорите ей така на някой дето си е гледал кефа миналия ден :? Просто е невъзможно ;д На мен пък никой не ми подсказва щот просто в класа ми винаги съм бил един от най-знаещите, а на другите им нямам вяра ;д А ако някой по-близък човек ми иска да му подскажа му казвам грешен отговор :D А за преписване от пищовчета си преписвам, ако не ми се учи ;д Ама от друг не. Както казах нямам им вяра ;д но се пак много рядко мога да наруша тези мои правила 8-)
BladeDancer
03-25-2011, 15:51
Е ... не всеки нормален ученик преписва. Или аз съм ненормален?
italian55
03-25-2011, 16:13
Еми аз преписвам когато имам възможност или когато незнам нещо. :-D
iLovePussyJuice
03-25-2011, 18:00
Аз мога да кажа, че умният решава задачата, а по-умният я преписва ;) ;д;д :P :grin:аз мога да кажа, че си много тъпо парче :P :-)
RaisedOnRock
03-25-2011, 18:01
Аз мога да кажа, че умният решава задачата, а по-умният я преписва ;) ;д;д :P :grin:
Леле...
Преписването само ти вреди.Да,става колкото да отбиеш номера пред мама и тате,но оценката ти е незаслужена,изкарана със знанията на някой друг.И какво става?Получаваш шестичка,тате ти купува нов телефон,обаче си оставаш тъп.И утре като имаш изпит в университета си биеш главата в стената...В крайна сметка осъзнаваш,че си един тъп индивид,разчитащ само на другите и неспособен да се справи без чужда помощ...
Категорично против съм.Плюс това,всяка слаба оценка ме мотивира супер много,сядам си на задника,научавам си нещата и я поправям...
CryToDie
03-25-2011, 18:12
+1 :) :P
Ние пък целият клас сме си задружни :grin: , но просто на всеки се налага понякога да препише,дори и на най-големия зубар... :D
Greennight
03-25-2011, 19:19
Преписвам само по някои предмети,щото просто са ми много тъпи и не ми се учи,но от друга страна не искам да разочаровам наще с лоши оценки...Иначе винаги,когато имам възможност и някой ме помоли му подсказвам :)
Стига да е с мярка. Много се изнервям някой като ми зяпа листа през половин минута :? иначе аз преписвам по трудните предмети
Fiction7577
03-25-2011, 19:31
Е ... не всеки нормален ученик преписва. Или аз съм ненормален?
Говоря ти когато се налага.
Колкото и да ми обясняваш няма да се съглася че знаеш абсолютно всичко със запетайките.
Лично аз предпочитам ако нещо не го знам и имам възможността - да препиша.
Така или иначе после ще ме изпитат и искам или не ще го науча.
Въпроса е за самият момент че е нужно в дадени моменти.