View Full Version : Как да се справя с гнева?
Поради лични причини изпитвам гняв и на моменти не знам как да го задържа. Ако знаете някакви начини споделете.
UnkNoWn12
03-28-2011, 20:00
Затвори очи и брой до 10. Работи :)
Добре, представи си, че тъкмо се успокоявам и пак заради "проблема" ми си покачват нервите. Какво е редно за го задържам или да го освободя веднъж завинаги?
ПС - Съжалявам, че не съм конкретна, но е много лично.
Greennight
03-28-2011, 20:08
Няма как да го освободиш завинаги.И аз съм същия-лесно се паля и после трудно се успокоявам.За последно баща ми ме изнерви една сутрин и после го мислих цял ден,че и след това :? Трябва просто да си мислиш за нещо друго по-хубаво от нещата,които те разгневяват :P
Amazingskill
03-29-2011, 11:22
Спорт и движение. Нормално е да си агресивен като не си хабиш енергията. :)
bettyblackdewil
03-29-2011, 13:10
ами аз имам подобен проблем смисъл н точно де но.. значи преди като се ядосах направо изтерясвах но бях много малка... след това се научих да си задържам гнева или болката или там каквото и да било... наскоро като се ядосах блъсках с юмръци по стената и си преебах леко ръката.. след това като нямах стена наблизо буквално разкъсах на парчета една тетрадка.. днес от нервене пък набих малко един от класа ми.. :х или пък като се ядосам чупя нещо.. но най-много използвам задържането вътре.. общо взето си изкарвам нервите по различни начини някой не че са сериозно просто не са препоръчителни... опитай се да го задържиш на момента след това го изкарай по някой безопасен начин например зимаш 1 тетрадка и драскаш по нея може да не рисуваш ами просто да драскаш.. или пускаш музика / такава която да те успокоява .. мен например ме успокоява метълът.. вместо да ми подхранва гневът ме успокоява.. / или някой твой си начин за изкарване на нервите.. нз опитай и после сподели какво е станало...
celuffka
03-29-2011, 13:50
вземи един сервиз със чаши и почни да ги удряш ф земята :D :P :lol:
Аз например като се ядосам много и съм вкъщи и легна да спя, дори и 30 мин. да дремна после съм по-добре,определено. :) :grin:
iiordanova
03-29-2011, 16:58
И аз се паля бързо , и не мога да се успокоя лесно.
Не мога да ти дам съвет , защото самата аз не съм го намерила.
Понякога късам или драскам някой лист , но не помага.
Питайте гардероба ми,той знае най-добре :lol:
Сблъсъците с предмети са рядкост,трябва да съм адски бесен,иначе сядам пускам си музика и се опитвам да спра да мисля за проблема
Спорт и движение. Нормално е да си агресивен като не си хабиш енергията. :) +++ като се изнервиш почни да правиш некви тежки упражнения, де да знам, излез да тичаш. Аз като нещо не съм добре в даскало след тва се прибирам пеша и значително се успокоявам. ;)
BladeDancer
03-29-2011, 18:46
Спорт и движение. Нормално е да си агресивен като не си хабиш енергията. :) +++ като се изнервиш почни да правиш некви тежки упражнения, де да знам, излез да тичаш. Аз като нещо не съм добре в даскало след тва се прибирам пеша и значително се успокоявам. ;)
Тва помага ама най-много ми помага на мен агресивната музика. Няма начин просто да не ти махне гнева от раз. Просто ако обичаш някакъв стил агресивна музика веднага пускаш като си нервен/на и за 1-2 песни си супер.
Крещи, викай в затворена стая, където никой не те чува и на никой не може да го 'отнесе'.
RaisedOnRock
03-29-2011, 23:47
1.Както казаха-агресивна музика.Навиквам се едно хубаво и ми минава веднага.
2.Спортът и движението също.
3.Ако ти се плаче-плачи.Винаги,когато съм ядосана/което е много рядко/ плача и ми става по-добре.
Знам,че ти давам изтъркани съвети,но за друго не мога да се сетя...
ПС-колко често се нервираш?
BaffaLsc
03-30-2011, 07:01
Поемай дълбоко въздух..
gegata15
03-30-2011, 07:19
аз когато съм ядосана чистя... пробвай и ти , може и да помогне :)
GrippingBosh
03-31-2011, 21:53
Казвали са ми ,че съм най-нервният човек когото познават и реално е така...Спортът участва в ежедневието ми ,когато се изморя нямам сила нито да се карам ,нито да се чумеря.Тъй като проблемите са у нас излизам постояннно.Мисля че всичко е въпрос на лична нагласа,прави неща които заемат времето ти ,отделят те от проблема .Колкото и да се нервиш за нищо,то няма да се промени с нерви ,а с действия :) Подложени сме на ужасен стрес,но това е живота какво да се прави.Трябва да си почиваш пълноценно ,много е важно,излез разходи се ,на балкона подишай чист въздух :)
http://content1.vitalabo.com/upload/image/big/7292.jpg
NoShTnO_iZkUsHeNiE
04-01-2011, 16:59
Просто намери някакво занимание,което да те разсейва,спортувай,излизай повече...Всичко се поправя и след време се смеем на нещата,за които някога сме се нервирали!
LambOfGod
04-04-2011, 01:42
Ганджа и мармалад....
Слушай музика, купи си круша и я удряй, тичай, отиди някъде където няма никой и викай,,,
Ами аз трябва да избухна да си кажа каквото ми е на сърцето и се успокоявам :D