PDA

View Full Version : Какви добавки вземате и какъв е резултата?

MakeMeLaugh
03-28-2011, 22:35
Хайде да си направим една интересна тема за спортуващите.
И по точно за тези, които вземат някакви хранителни добавки - изключваме химии, анаболни истории, хормони и т.н.

Идеята е всеки да каже каква хранителна добавка взема, на коя марка и накрая какъв е резултата.
Да споделяме кое става и кое не, кой производител прави качествени неща.

Нека да говорим само от личен опит или от на приятели, а не кой какво прочел или са му похвалили.

-=-=-

В момента се зарибих с Азотен буустър.
Някой ползвал ли е? Доволен ли е? Марка?
Аз колкото добри мнения чета, толкова и противоречиви.

Интересно ми е и някой да сподели има ли разлика в Креатин Монохидрата и Етил Естер-а. Какво по-различно почувства?

LifeFitness0
03-29-2011, 05:35
Да споделя и аз.
Пия БЦАА- Scivation Xtend.Наистина ми помага при 6 тренировки седмично+3 кардио.
Друго освен витамини не съм пил. :)

Заговорих се с един във фитнеса,който е възрастен вече и тренира отдавна и каза,че имаш ли годините(да не си тийнейджър) и опита буустъра няма да навреди на никой.Но нали знаеш,че като го спреш и ефекта не продължава дълго. :-D

Myrth
03-29-2011, 07:42
Буустера наистина ти дава напомпване и фокус, но реални ползи от това няма или поне не са големи. Може да вдигнеш незначително работната тежест, да съкратиш почивките, но като цяло ако не вкарваш стабилно количество аминокиселини преди по време и след трен, само от азотния буустер файда няма.

Иначе ползвам протеини на марката Scitec, особено съм доволен от Protein Delite, уникален вкус и разтворимост, смес между суроватка и казеин е и мога да кажа, че много повече ми допада от чистата суроватка на сайтек. И като вкус (разбира се) и като усещане (много по-приятно усещане в стомаха, както и по-добро чувство за захранване .. може би е плацебо, но е факт, че усещах по-значителна плътност в мускулите.

Преди години съм пил креатин, кре-алкалин, АК, глутамин, BCAA... не мога да кажа, че съм бил впечатлен. Може би единственото, което бих пил оттук нататък е протеин и витамино-минерален комплекс. Не виждам смисъл в другите добавки, поне не за себе си. Който бърза, да прави стакове за по 300 лв на месец, за мен това е излишно вманиачаване и не бих го направил.

redbul2
03-29-2011, 11:00
Да,интересна е темата.Преди 2 години фирмата "Нутрим" правеха много добър креатин-"Креапюр".При първото вземане нямаше особен ефект,но когато след месец почивка го повторих направо ме изстреля нагоре :) От 71-72 кг станах за 10-15 дни 76 кг.С много голям растеж и на силата,дръпнах на всички упражнения с много.Бицепса, в началото 37 см,стигаше до 41 см след трен и 39 см студен.След това вземах Креатин естер и Трикреатин малат на някаква фирма( Power food),която продавачката ми представи за немска.Но се съмнявам,че може да е българска.

Кратин естерът изобщо нямаше никакъв ефект и не го усещах.И освен това имах дразнене в стомаха след вземане. Затова пък останах много доволен от малата у го препоръчвам на всеки,който търси по-безвреден вид креатин.Има по-слаб ефект от монохидрата, по-малко и по-бавно увеличава силата,но се понася отлично.

Естерът има много горчив вкус,а малатът е с приятен сладко-кисел вкус.Приятен за пиене и се разтваря много добре.
Веднъж опитах глутамин.Не помня марката,но нямаше абсолютно никакъв ефект при мен.Все едно вземаш захар.Той е сладък на вкус,на прах като пудра.Според мен изобщо не си заслужава парите и прехвалената реклама.Ефект нула.

DownloadVirus
03-29-2011, 11:49
Ползи от хранителни добавки без хранителен режим почти нямат ефект.

fatrat
03-29-2011, 11:50
ползвам зоб :)

awerw
03-29-2011, 15:05
Аз пък съм натурален 8)

firstdiesel
03-29-2011, 15:55
Scitec Nutrition 100% Creatine Monohydrate 500 grams (2 месеца)
Качих 3-4 кила ... и дойде малко повече ПАУЪР (5-10%). На тягата качих много от 140КГ на 170КГ, но то май не е толкова от креатина.
Смешното е че след като го спрях качих още 2КГ :D
Макар че пиех креатина както си му пише там (5г в 400гр вода) и яко наливане през другото време, нощем пак ставах да пия вода ...

Общо взето, не расте ли на кокъл недей ми го хвали !

firstdiesel
03-29-2011, 15:58
кво трен ? и къв зоб ?

fatrat
03-29-2011, 16:15
кво трен ? и къв зоб ?
кикбокс и фитнес (сплитове според кикбокса разбира се за сила бързина и издръжливост).
Зоб съм пробвал от почти всичко. (без синтол) Главно в период за маса дълги естери+орални, в основен рядко ползвам ,но по- често са от рода на фурнатрил , клен и т.н

Eph
03-29-2011, 23:34
преди лягане казеин на Body Attack, доста доволен 8-)

Everytime
03-30-2011, 10:11
Mega Kre-Alkalyn(scitec),ZMA(scitec),BCAA(на опаковката пише made in Germany).

fenastz
04-03-2011, 12:48
Месо.