Влез

View Full Version : Мои съвети за ДЪЛГА коса

justdie
03-30-2011, 08:13
Здравейте! :)
Искам да споделя личния си опит в стремежа си към дълга коса.
Използвала съм много и различни стимуланти за коса (хининова вода,препарати от аптека,балсами,маски,шампо� �ни и пр.)
Бях се отказала от приоритета си към дълга и здрава коса и съвсем от немърливост открих рецептата,а тя е :
-Шампоан с яйце (независимо от марката,най-често е ТЕО колкото и евтин да е ,е един от най-добрите!)
-Маска за коса ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със змииско мляко(във всеки по-голям козметичен магазин)
И след къпане спрей за коса,който да я начупва.Ако да речем 2 месеца НЕ третирате косата си с преси,маши и много сешоар и я поддържате къдрава със спрей и пяна ,то след този период косата става силна,лъскава,по-дълга (сами ще се изненадате) 8) .
Надявам се ,че не е строго индивидуално и при ВСИЧКИ ВИ ще има успех!!! :-)

Rebirthing
03-30-2011, 08:29
Евтин шампоан и евтина маска...не мисля, че ще помогнат !
Всъщност не е въпроса в парите, а в това, че и двата продукта които предлагаш, имат страшно много химия...а и всеки може да си добави яйце към шампоана. Също така знам, че всички много харесват маските на Лорис, но за съжаление са тъпкани със силикон и ефекта от нея е само временен :).

justdie
03-30-2011, 08:36
Маската за коса съвсем не е евтина,моята например е 27 лева,но щом отваряш темата за много химия.Наистина натуралните продукти са много по-добър вариант,с изключение на миризмата след това :)
И все пак аз съм сигурна в това което пиша,поне за себе си .

Rebirthing
03-30-2011, 09:10
Ако говорим за маската на Лорис, цената е не повече от 7-8 лв.
Ти каква ползваш ?!

Hilary_
03-30-2011, 11:34
оо даа с химия косата много се "оправя" .. :?

ValLoveYa
03-30-2011, 11:59
Авторке, а какво ще кажеш за маска с истинско яйце (защото в шампоаните и то евтините се съмнявам да има дори 1% натурално яйце), неутрален или био шампоан без 12 реда химия в съдържанието, и без използване на пяни, лакове, преси и т.н. и задължително балсам с или без отмиване.

titinkaa
03-30-2011, 12:04
Пусни снимка на преди и сега.

VaMpiRKaTaaa
03-30-2011, 12:53
Евтин шампоан и евтина маска...не мисля, че ще помогнат !
:).
^^Грешиш много.
а3 я имам маската със змийско масло,евтина е около 5-6лв.Оргомна е,и е много ефикасна,ползвам я вече 3или4-та година.
Макар,че мен косата ми расте много бързо и без някакви по-спецялни шампоани,третирания итн.Само чат пат като се къпя,след шампоана чукам едно -2прясни яйца направо върху главата си :D
Размазвам ги хубаво върху цялата коса и после отмивам.
После косата ми е меке,лъскава и пухкава.

darrie
03-30-2011, 13:48
Маската на Лорис и аз я ползвам и съм много доволна. За шампоана не знам.. :? Сякаш е по-добре да си правиш домашни маски с яйце.

justdie
03-30-2011, 14:24
Моята маска за коса е вносна от Италия,понеже близък човек за мен,за жалост , замина и струва 14 евро,видях на етикета :)
Що се отнася за маската на "Lorys " със змииско мляко ,аз също съм дволна и от нея,както и другите дами ,които споделиха позитивно мнение.
За шампоана пък моята кожна лекарка ми препоръча да използвам тази серия на ТЕО ,а тя е доста по-компетента.
Прависте за маските с натурални продукти,аз лично ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много съм доволна и от маска за коса ,приготвена с едно яйце,но после две седмици остава миризмата колкото и да си мия косата ,затова отбягвам.
Друго нещо,от което сигурно ще сте доволни,защото НЯМА химия е-
сок от половин лимон след къпане на мокра коса,ефекта-СТРАШЕН БЛЯСЪК !!!
За снимки-преди..Добре,ще намеря,а сегашни имам много дано ви хареса резултатъти останете впечатлени,най-скоро ги качвам :-)

justdie
03-30-2011, 14:42
И забравих.. Аз не казвам,че 100% шампоанът е допринесъл за растежа на косата ми,но препоръчвам,защото във всеки алтернативен шампоан,какъвто ВСЯКА ОТ НАС ИЗПОЛЗВА,има химия :) Ако искаме да я избегнем вариантите за други шампоани са много малки,а не вярвам че тези от вас,които са с претенции се къпят със билки,вместо със шампоан всеки ден.
Всеки може да предложи собствени методи,аз предлагам своите :oops:
Хайде,други предложения?!

justdie
03-30-2011, 15:11
http://www.prikachi.com/images/206/3155206Q.jpg -преди и то забележете над рамото!

http://prikachi.com/images/325/3155325o.jpg
http://prikachi.com/images/327/3155327y.jpg
http://www.prikachi.com/images/220/3155220u.jpg -след,това са актуални снимки
:-P
Разликата във времето не е голяма,смисъл..Мисля,че около 9 месеца,но го считам за постижение,лошото е че нямам ясни снимки в гръб,а така в анфас можеби не се вижда достатъчно задоволително,но вие искахте :)

MegiBoOm
03-30-2011, 15:50
Брей, наистина има резултат! :)
А жи ли препоръчала спрей за къдръци или там к'вото е?

justdie
03-30-2011, 16:11
ХАХ,благодаря ,мила !
Спреят ми най-често е от една серия на AVON-този с макадамия и алое от серията naturals.
Други спрейове са готини на Gliss или едни ама тях ги забравих +това бяха много скъпи,а със същия ефект като останалите :-P

peti123
03-31-2011, 21:52
Можеш ли да ми кажеш нещо повече за химиновата вода . От къде мога да си я купя наистина ли много цъфти косата от нея и да ли има ефект от към дължината :) Благодаря предварително !

justdie
04-01-2011, 06:20
Хининова вода има във всяка аптека :) .
Аз не съм чувала да цъфти косата,ако я нанасяш на мокра коса няма да имаш и проблеми със суха коса,но аз мисля че няма ефект.Поне при мен нямаше никакъв,с изключение че ми образуваше пърхот(беше с някакво таралежче отпред на шишенцето).
Имам една приятелка пък,с коса под дупето и все твърди че е от хининовата вода,слагала си всяка вечер,а не само след къпане на мокра коса.Незнам,дано ти действа и мирише приятно :-)

rosencetooo
04-01-2011, 07:04
уоу.. и аз искам такава косаа... ;д

justdie
04-01-2011, 08:46
Ами малко търпение и ще я имаш мила :)

anonymous708973
04-01-2011, 11:44
Винаги ми е било мерак да си разбия едно яйце в главата :lol: :lol:
Ще си мия косата след час-два, та ще пробвам.

Момичета, лимоновият сок (дето бил за блясък и се слага след шампоана), отмива ли се? Щото аз след шампоана слагам и балсам.

vagarious
04-01-2011, 11:49
PinkPan7her аз преди към домашните маски прибавях лимонов сок и бях доволна.Смисъл, отмиваше се и нямах проблеми с него. :)

koshtramba
04-01-2011, 14:04
Малко сте ми смешни с тая маска за коса на "Lorys" ! Та в нея дори няма змийско олио! Пише snake oil effect, само ефектът е такъв !

Agllka
04-01-2011, 14:41
Не искам да ви разочаровам, но нямате ли ген за дълга коса и магии да й правите няма да помогнат... химиите още по-малко.... моето правило е никакви препарати в корените!!! Само натурални маски и шампоан според типа коса.. не че пампоанът не е само химия и той де, но без него няма как... иначе за краищата си ползвайте козметика, съвет няма как да получите, защото при всеки е индивидуално, но не вярвайте толкова много на етикетите ;)

simpleplann
04-01-2011, 14:53
Преди около 2 седмици гледах рекламата на шампоаните ТЕО с яйце и реших да си купя.След като се изсуших,косата ми стана много мекичка. :grin:
Имам и един въпрос.Понеже всеки ден използвам преса,но искам вече да спра да си горя косата.Няколко пъти се мъчих да си накъдря с какво ли не,но не се получава хубаво.Та въпроса ми е какъв е точно този спрей за къдрици на Gliss и как точно се използва?

Agllka
04-01-2011, 15:15
simpleplann, ако косата ти не е прекалено твърда, можеш да я изправяш и с кръгла четка и сешоар със студено духане.. има доста клипчета в интернет как се прави ако не си сигурна.... спрейовете на gliss са много хубави, но този точно не съм го ползвала, такаче някой друг ще каже :)

MeLikesPie
04-01-2011, 15:22
Момичета, знаете ли дали случайно няма хининова вода под някаква друга форма, защото като е течна ми е много неудобна за нанасяне... Знам за шампоан, но има време докато свърши моя, пък искам да почвам хининовата вода... 8-)

MegiBoOm
04-01-2011, 15:41
Знаеш ли мисля да се пробвам след като изхабя шампоаните и балсама, който имам, все пак нищо не губя! :oops: Значи ще си купя шампоан ТЕО с яйце, а да ми предложите някакъв балсам към него (щото после няма разресване? ) , както и кой спрей да си взема! Ще намаля пресите до минимум, а и....кажи няква маска със змийско мляко/олио на приемлива цена (без тази на ЛОРИС) ? :)

AdrenaliNa
04-01-2011, 15:47
Знаеш ли мисля да се пробвам след като изхабя шампоаните и балсама, който имам, все пак нищо не губя! :oops: Значи ще си купя шампоан ТЕО с яйце, а да ми предложите някакъв балсам към него (щото после няма разресване? ) , както и кой спрей да си взема! Ще намаля пресите до минимум, а и....кажи няква маска със змийско мляко/олио на приемлива цена (без тази на ЛОРИС) ? :)

миозотис-за третирана коса-не повече от 9 лв с костен мозък,но е хубава

justdie
04-01-2011, 16:05
MegiBo0m ,страшна си и много се радвам че поне ти приемаш изцяло съвета ми!! :) От сърце ти желая ЕДИН ОГРОМЕН РЕЗУЛТАТ И КОСА,КОЯТО И ДА ИСКАШ ДА СПРЕ ДА РАСТЕ ДА Е НЕСПИРАЩО РАСТЯЩА!!
Относно балсамите за коса..Аз най-много съм доволна от ELSEVE ,розов с перлен ефект,мноого ме кефи резултатът ! А отностно въпросът за готини къдрички-аз си докарвам със спрея за коса от AVON ,серията naturals ,на Gliss червеният и на Elseve без значение от цвят :) + токва косата ми е супер права и трудно се начупва и то единствено от тези спрейчета,после лягам с мокра коса и да сутринта съм със сладки къдрички :oops:
ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ: Какво мислите за стимуланта за коса на Икаров? Аз си правих маска с него, с бадемово масло и слагах хапченце аспирин (шашкаща маска),ама ефекта слаб :?
Хайде,хайде развихрете идеи ве дами ^^

lqlq89
04-01-2011, 17:08
Има много добри отзиви за стимуланта, аз го ползвам лично ама не знам дали има особен ефект. По-добре според мен бадемово и рициново масло, както и тривитаминол. А ти от хининовата вода кога видя ефект? И какви продукти от аптеката си ползвала, сподели..

justdie
04-01-2011, 17:17
Хининовата вода,според много отзиви има ефект едва след 3-4 месеца,при мен нямаше обаче..
Използвах и някакви стимуланти за коса от аптека по препоръка на аптекаря (хапчета за здрава кожа,нокти и коса) и имаше ефект откъм кожа и нокти,ама коса не :D
Бях склонна да ходя до ветеринарен магазин за някакъв витамин за коса(прилагал се върху животни за по-гъста козина) ,ама добре че се отказах :? Все пак е някак аморално,деазнам :-D
Правила съм МНГО пъти маски за коса с 2 яйца,бадемово масло,лимон , аспиринче-ефекта доло горе
Поливам си косата чат пат с лимонов сок след къпане ,когато го отмия има резултат,но ако не го отмия 5 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ,а косата ми ухае с дни на лимон и не е твърда.
Правих си и маска с кисело мляко на косата редовно,но то е вече по-скоро за падане на боята и работи ! Обаче си останах чернокоса и много ми ходи :)
Имам мноого опит в бранша .. Имам какво да ви споделя,ако има някой насреща :)

VaMpiRKaTaaa
04-01-2011, 17:31
Винаги ми е било мерак да си разбия едно яйце в главата :lol: :lol:
Ми направи го като искаш.
Само с искане нестава :lol:
Няма да збъркаш.

justdie
04-01-2011, 17:59
Чакам отзиви за стимуланта на Икаров,мацки?!

justdie
04-01-2011, 18:14
:oops:

peti123
04-01-2011, 18:57
Можете ли да ми кажете колко г/д като цена и химиновата вода :) :-)

justdie
04-01-2011, 19:51
1-2 лв.

Rebirthing
04-01-2011, 21:16
Ъм, лимоновия сок не се отмива, поне аз не го правя. Трябва да отбележа, че е много подходящ за къдрава коса, както и за "наелектризирана".

Aquamarine
04-01-2011, 21:41
Да попитам само изтощават ли се косите от толкова много третиране :?

justdie
04-02-2011, 06:06
Със сигурност се изтощават от сешоарите,всички видове преси,маши и прочие,но има и нещо по-фатално..
Ако се прекали със всички грижи за коса ,ако маниашки си правим маски от каквото ни хрумне и отделно продукти ефекта е по-лош от изтощаване..Лично наблюдавах една дама във фризьорския салон,която беше много запалена по грижата за косата си и си беше испатила ,косата и бесе мноого рядка,но не знам на кое по-точно се дължи.Сигурно е от нещо купешко,защото натуралното не вреди.

simpleplann
04-02-2011, 08:38
Аз използвах известно време хининова вода [точно тази с таралежчето за която говорите] и ефект нямаше...

П.П. Някой може ли да ми каже как се използва спрея за къдрици на gliss?

lqlq89
04-02-2011, 09:12
A justdie какви витамини си пила?

justdie
04-02-2011, 10:35
Спрея за коса на Gliss аз го ползвам върху суха коса,когато я разрезвам или просто когато се сетя за приятния аромат на спрея.
Витамините,хайде де какви бяха.. :( не се сещам,дали не бяха на Милко Тошков,не .Мисля че във всяка аптека имат разнообразни артикули под формата на таблетки за здрава коса,кожа и нокти,аз просто налучках някакви..
Хумата също е много лош вариант,то направо става кал без ефект :X

Lorein
04-02-2011, 15:19
Ползвам хиновов шампоан и хининова вода от 1 месец някъде. Ефект според мен има, но не знам дали е от тях или от другите маски, които си правя. Това животинското, което спомена, е Тривитаминол и според мен също не е лошо. :) Ползвам и стимуланта на Икаров, даже заедно ги смесвам с Тривитаминола. Откъм дължина уж има ефект, но не е кой знае какво. Може би и без тези неща косата ми пак би пораснала долу-горе толкова. НО! Това, което забелязах, е, че ми поникна УЖАСНО МНОГО НОВА КОСА! :grin: Което за мен е супер ефект, тъй като косата ми е не особено гъста и с тънък косъм. Чувала съм, че "сухите масажи" на скалпа стимулират кръвообращението на главата и следователно - растежа. Примерно преди да влезете в банята, защото все пак косата се омазнява при масаж, масажирайте 5-10 минути скалпа. Аз го правя много рядко, само когато се сетя, така че не мога да кажа, че има ефект.
А, и много важно естествено - режете крайчетата на косата по-често, за да не цъфти. Ако се реже по-често, няма да помогне на растежа, но поне след време няма да ви се наложи да отрежете 4-5 пръста, защото нацъфтялото "се е качило" нагоре. :-D

Edit: Поразрових се и аз за снимки и се оказа, че все пак разликата не е малка. :shock:
http://www.prikachi.com/images/495/3169495o.jpg - ноември
http://www.prikachi.com/images/524/3169524T.jpg - януари
http://www.prikachi.com/images/503/3169503q.jpg - март ^^

lqlq89
04-02-2011, 17:01
Има разлика голяма, според мен :) много готина коса имаш, както и авторката. А да те попитам колко често ползваш хининовата вода? И авторката да каже какъв е този спрей на Глис, защото те имат доста.

Lorein
04-02-2011, 17:30
Мерси, въпреки че аз не си я харесвам много. :) Хининовата вода я слагам след всяко къпане на полумокра коса. :)

justdie
04-02-2011, 17:49
http://shopix.bg/Gliss-Oil-Nutritive-Magicheski-sprei-serum ето сайтче със спрея :)
Много ме радва ефекта,но по-горе съм споменала и други марки спрейчета..Като цяло идеята за спрей е уникална,лесна,даваща ефект!

Открих наскоро нещо ново за мен и ДОСТА интересно -
АКТИВАТОР ЗА КЪДРИЦИ, серията е на Loreal
http://zlatnaribka.com/product_info.php?products_id=2336

ето друга марка :
http://roshavka.wordpress.com/2009/02/15/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%8F%D1%89%D 0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%8F%D0%BD/
незнам за ефект

shupishup
04-02-2011, 18:38
Edit: Поразрових се и аз за снимки и се оказа, че все пак разликата не е малка. :shock:

лол, наистина има голяма разлика! и си много хубава btw :)
аз ползвам хининова вода от ноември.. тоест за 5 месеца косата ми порасна с 8-10 см =Д а нормално расте бавно.
мойта разлика : http://prikachi.com/images/249/3170249u.jpg (странната усмивка е раздвоение между нормална усмивка, муцка и сериозна. и това беше краиният резултат, наистина не знам как се позира на снимки :D )

Lorein
04-02-2011, 22:18

лол, наистина има голяма разлика! и си много хубава btw :)
аз ползвам хининова вода от ноември.. тоест за 5 месеца косата ми порасна с 8-10 см =Д а нормално расте бавно.
мойта разлика : http://prikachi.com/images/249/3170249u.jpg (странната усмивка е раздвоение между нормална усмивка, муцка и сериозна. и това беше краиният резултат, наистина не знам как се позира на снимки :D )

Благодаря ти! :oops: А от това, което се вижда на снимката, не знам дали е заради различното качество на 2те снимки, но косата ти изглежда страшно по-жива и по-красива! И естествено си личи и дължината. :P Брех, обнадеждих се да продължа да си ползвам всичките продукти! 8-)

wiletto
04-02-2011, 22:30
Косата ми расте много бавно ако може дайте ми някой съвет как да стимулирам растежа и мерси предварително :)

Lorein
04-02-2011, 22:37
Цялата тема е за това... :shock:

Aquamarine
04-02-2011, 22:41
Значи да обобщим :D
1.хининова вода
2.тривитаминол
3.спрей на глис за къдрици
4.шампоан на тео с яйце (за което имаше дълги спорове)
5.хининов шампоан (само кажете от къде си го купувате)
Ако съм забравила нещо допълвайте :)

justdie
04-03-2011, 06:56
[quote="Aquamarine"]Значи да обобщим :D
1.хининова вода
2.тривитаминол
6. Маска със змииско мляко
7.Балсам за лезно разресване БЕЗ косопад с перлен ефект Elseve ,розов
8.Без изправяне на косата

rosencetooo
04-03-2011, 07:10
хининовия шампоан се купува от аптеката и в някой магазини за козметика го предлагат :)
а относно стимуланта на икаров , отзиви ?, че мисля да си го взимам ..

justdie
04-03-2011, 07:22
И аз мисля да го взимам,ама няма достатъчно мнения :? ^^
Апък в днешния неделен ден мисля да си ударя една маска само със бадемово масло за 20 минути, от опит знам и тук НИКОЙ не може да ме убеди че няма ефект! Ефектът е поразяващо мека и бляскава коса 8)

Леле,забравих да спомена.. Открай време със тези спрейчета и маски за коса + прекрасния ми парфюм ,който без да искам налучках ,приятелят ми се спука да ми мирише косата,гали я..Съучениците ми,17-18 годишни дето се вика и те постоянно ми миришат косата и си play-кат с нея и все чувам някакви комплименти.. :oops:

lqlq89
04-03-2011, 08:36
Какъв парфюм ползвашш :Р
И на каква марка е този хининов шампоан?

kalpazanka
04-03-2011, 08:42
За хининовия шампоан- ползвам този http://ehealthbeauty.com/images/milvahinsh.jpg
Пръскам влед измиване със спрей балсам Глис http://www.ivis.bg/products_images/sprei-balsam-gliss-roza.jpg
Разресвам косата, като започвам от връхчетата, за да не я тормозя и късам.
Суша само корените със сешоар.

justdie
04-03-2011, 09:57
Императрицата на Refan
number 126
Хининов шампоан,на какво мирише? И данеби да изсушава косата?

Lorein
04-03-2011, 10:13
Императрицата на Refan
number 126
Хининов шампоан,на какво мирише? И данеби да изсушава косата?

Ами моя е като на kalpazanka. Не е лоша миризмата, но не очаквай нещо особено. 8-) Иначе бях чувала, че хининовата вода изтънявала косъма. Не знам дали важи същото и за шампоана. Лично аз винаги след шампоана слагам и балсам, защото иначе се заплита и после по-трудно я реша.

justdie
04-03-2011, 11:39
Писна ми да чета твърде груби мнения за маската на "Lorys"или пък присмешливи коментари !!! Критици-вървете си търсете маски според вашия вкус. + Това само аз ли правя разлика м/у "Snake milk " <-> "Snake olio".
Аре за многознаещите -вървете си направете Шопска салата с мляко на вкус ,щото то олио,мляко все там ;-)

Aquamarine
04-03-2011, 12:04
От всички мнения, които прочетох мисля да си взема хининовия шампоан и този спрей за къдрици на gliss и да си пръскам косата след къпане с хининовата вода и спрейчето :) :) Относно тези витамини - със сигурност няма да си взема от тях, хич не обичам да гълтам хапчета :D :D И чакам мнения за този стимулант на Икаров - за какво точно действа, по-здрава ли я прави 8-) Съжалявам за всичките ми въпроси ама.. :D А и да ви кажа една маска - майка ми си я прави :)
Маската се прави в някаква купичка, каквато ви е удобна.

Състав:
2 супени лъжици тривитаминол
2 супени лъжици хининова вода
1 супена лъжица водка :-D
1 супена лъжица мед

Стоите с нея 2 часа (може и повече).Помага за растежа със сигурност, защото майка ми почна по-често да ходи да се кълца :D Става и по-бялскава.Казвайте и вие такива маски :)

MegiBoOm
04-03-2011, 12:11
Хора я вижте, моята косица не е подстригвана 3-4 месеца, а в какво състояние е сега:
http://prikachi.com/images/942/3172942v.jpg :grin: :grin: :grin:

anonymous708973
04-03-2011, 12:16
Никога вече няма да си слагам яйце на главата. Цял ден косата ми миришеше на яйце, аз я усещах, представям си околните :?

Обаче беше забавно да си го чукна в главата 2-3 пъти, докато го пукна 8-)

justdie
04-03-2011, 12:29
АЗ КАЗАХ ЗА ГАДНАТА МИРИЗМА ! ;Ss
Нищо,опитите са ключът към успеха ;-/ ^^

g1rl4eto_
04-03-2011, 12:41
Никога вече няма да си слагам яйце на главата. Цял ден косата ми миришеше на яйце, аз я усещах, представям си околните :?

:D :D :D
и аз си правя, но не само с яйце, защото трудно се мие след това и мирише

AdrenaliNa
04-04-2011, 13:15
моята маска е :
1 с.л кисело мляко
1с.л мед
1с.л алкохол
тривитаминол 15 капки
Измих се със шампоан с коприва и косата ми стана много мека.Цвета ми се промени :shock: имам 2 хининови води и мисля да почна да ги ползвам,ама ми се омазнява косата ;(

FuckingFreak
04-04-2011, 13:25

:razz: :razz: :razz: :razz:

:lol: :lol:

Аз съм пробвала това с яйцето, обаче не съм си го чукала на главата .. Просто го бях разбъркала в една купа като за омлет и си полях цялата коса 8-) И аз не усетих да мирише, знам че яйце трябва да се мие с хладка вода, за да не се пресече..

VaMpiRKaTaaa
04-04-2011, 14:29

:lol: :lol:

Не мирише,не мирише,ако е домашно :D
АЗ често го правя този номер и въобще не мириша на яйца..
ИЛИ пък бъркам в купа 3
3-4яйца и размазам... 8-)

mynichka
04-04-2011, 14:35
и аз си слагам яйце- само жълтък и не мирише .. 8-)

evermore
04-04-2011, 19:24
[quote=Aquamarine]Значи да обобщим :D
1.хининова вода
2.тривитаминол
6. Маска със змииско мляко
7.Балсам за лезно разресване БЕЗ косопад с перлен ефект Elseve ,розов
8.Без изправяне на косата

Много ми харесва тема, много се надъхах! Аз от октомври използвах хининов шампоан та така до февруари ... Ефект абсолютно никакъв освен да ми изсуши косата :Х Та сега искам да изпробвам твоя метод. Мисля вместо шампоан, направо да си чукна яйцето ( и колко време да седя с него или се намазвам и после директно отмивам? ) :D и като се свърши моя тогава да купувам друг шампоан. Маската послено на Лорис ли препоръчваш и трябва да пише snake milk? И ако може да ми разясниш за тривитаминол :-) Какво точно е как се ползва и кога, ще съм ти много благодарна. :)

FuckingFreak
04-04-2011, 19:40
Оооо за възстановяване на косата далеч не е добре да ползвате маската на Лорис, която и да било. Пълна е със силикон, докато я използвате косата ви ще бъде мекичка, здрава, бляскава, силна... Тези силикони не са подходящи защото се наслояват в/у косъма и не се отмиват напълно, и така пречат на косата да образува естествените си обвивки, което изобщо не бих нарекла "възстановяване" ... И когато спрете да я използвате - косата ви ще бъде в предишното си състояние, ако не и в по-лошо, тъй като е свикнала да получава 'защита' от маската и вече не образува както преди тези естествени обвивки.. По-добре си правете маски с домашни продукти, ефект може и да не видите след 1-2-3 пъти, но със сигурност е по-добрия избор от тази маска, пълна със силикон..

Aquamarine
04-04-2011, 20:41
За тези, които ползват хининов шампоан да питам мирише ли на нещо шампоана :?

vagarious
04-04-2011, 20:43
^Не помня,но 99% давам, че моят нямаше миризма. :)

Aquamarine
04-04-2011, 20:56
мс :)

DubstepRLZ
04-04-2011, 20:59

:razz: :razz: :razz: :razz:

:lol: :razz: :lol: :razz: :lol: :razz: Добре това беше вица за деня!
аз съм го пробвала това с чукването в главата на Великден с уж сварено яице което ми дадоха.. пък то се оказа дървено! :razz:

Lian4ety
04-04-2011, 21:51
Темата е супер надъхваща и ще я следя. Браво авторке наистина методите ти ми харесват и мисля да изпробвам някой от тях :). Искам само да попитам ако смеся яйцето с балсам за коса ще разваля ли ефекта? Защото не ми се иска да мириша на кокошарник :?

rosencetooo
04-05-2011, 03:43
А какъв е точно ефекта от яйцето ??
Между другото , доколкото ползвах спрейчето на Глис за цъфтящи краища , въобще не ми цъфтеще .. сега го смених с едно друго спрейче от месец.. и косата ми пак почна да цъфти .. :x и то точно когато ми наближава бала.. напрао ужас ;д

justdie
04-05-2011, 06:18
Темата е супер надъхваща и ще я следя. Браво авторке наистина методите ти ми харесват и мисля да изпробвам някой от тях :). Искам само да попитам ако смеся яйцето с балсам за коса ще разваля ли ефекта? Защото не ми се иска да мириша на кокошарник :?

Благодаря :-)
Според мен най добре е да си направиш маската за коса с 2 яйца,разбити много добре и да прибавиш към сместта лимонов сок от 1/2 лимонче или цяло.Това е в много голям плюс,защото:
-Яйцето заздравява косата и я прави по-мекичка,а лимоновият сок придава поразяващ блясък на косата,особено на тъмните коси, и неутрализира натрапчивия мириз на яйце ,а невярвам свежото ухание на лимонче да е гадно :-P Тази рецепта ще я направя още днес,но и преди съм я правила 6+ e

rosencetooo
04-05-2011, 08:19
^ Ще я пробвам тая рецепта значи неска :P

WaterLilly
04-05-2011, 08:43
Мисля и аз да пробвам. Даже след като я измия с шампоан ще я полея с вода с малко оцет, той също неутрализира миризмата (колкото и невероятно да звучи). По време на маската трябва да я "затоплиш", нали? Ще пробвам с пликче на главата, увито в кърпа и мисля да поседя така 15-20 минути. Да се надяваме, че ще стане! :D

lqlq89
04-05-2011, 08:45
Да ви кажа сега съм с маска и яйчице си сложих. После ще си изплакна косата с вода с лимон. А да ви попитам за шампоана на Тео с яйце, той не е ли за суха коса? Защото моята от време на време е мазна в корените. И май не е подходящ за мен. Видях, че има с невен, с коприва и още няколко, те дали ще са добри?

п.п Маската трябва да се затопли, да. И аз сега съм с шапка за баня и хавлия отгоре. Направо ми се спари главата, а само 30 минутки съм стояла.

WaterLilly
04-05-2011, 09:01
Нали трябва да си намокря косата преди да сложа маската?

lqlq89
04-05-2011, 09:17
То може и на суха ама аз си я мокря, за да се отворят порите.

Lian4ety
04-05-2011, 09:44

Благодаря :-)
Според мен най добре е да си направиш маската за коса с 2 яйца,разбити много добре и да прибавиш към сместта лимонов сок от 1/2 лимонче или цяло.Това е в много голям плюс,защото:
-Яйцето заздравява косата и я прави по-мекичка,а лимоновият сок придава поразяващ блясък на косата,особено на тъмните коси, и неутрализира натрапчивия мириз на яйце ,а невярвам свежото ухание на лимонче да е гадно :-P Тази рецепта ще я направя още днес,но и преди съм я правила 6+ e

Лимонче- супер свежо харесва ми ! Предполагам на мокра коса след като се изкъпя? А колко време трябва да стоя и трябва ли да сложа плик/кърпа?

justdie
04-05-2011, 11:20
ТЕО i с яйце е за суха коса да,а за мазна коса е подходящ шампоан с коприва,има го е в ТЕО вариант :P

justdie
04-05-2011, 11:22
Аз стоя с маската около 30 мин. не повече и има ефект ,и си я прилагам на влажна,почти суха коса (понамокрям со косата с ръце и разресвам с гребен преди нанасянето на маската) И ЕСТ СЕ ЗАТОПЛА със найлонова шапка или ако нямате в наличие найлоново пликче и отгоре хавлиена кърпа :-P
ДАНО ВСИЧКИ ИМАТЕ ХУБАВИ РЕЗУЛТАТИ!

mimimimi123
04-05-2011, 17:09
Ъм, лимоновия сок не се отмива, поне аз не го правя. Трябва да отбележа, че е много подходящ за къдрава коса, както и за "наелектризирана".

имаш в предвид да стане къдрава косата или да е къдрава понеже моята коса е чуплива[все още няма толкова ситни къдрици], но скоро се постригах може би около преди 3/4 дена и искам до следващото си състезание, което е на 15-17 април и искам да ми порасне косатааа, та мисълта ми е че искам косата ми да стане до раменете като имате впредвид че косата ми е постригана на френска черта и е някаде до врата!!! Моля вии помогнеетее мии спешноо ми ее!!!

billytalent
04-05-2011, 17:25
Смятам и аз да пробвам яйчен шампоан, ще потърся да видя какви има, защото от Тео изобщо не съм доволна.
Иначе моята коса расте доста бързо, защото я мажа с адски много неща.
Използвам: Хининов шампоан, хининова вода, отвара от коприва, ампули, правя си маска с газ, бадемово масло и други неща. Използвах и Стимулант на Икаров, но не забелязах ефект от него.

___mimity___
04-05-2011, 18:16
Здравейте момичета :) Браво на авторката за прекрасната тема !! Много ми помогна .. тъкмо щях да си купя шампоана,обаче се оказа за суха коса .. а моята е мазна .. Следователно не мога да го използвам .. пфф А не знам този с коприва дали ще ми помогне .. Моята коса е гъста,има блясък, има здрав косъм ( ее признавам си .. и аз от време на време я третирам с какво ли не ) Единствения ми проблем е,че искам да порастне по-бързо .. Подстригнах я доста по-късо,отколкото беше преди .. и сега чакам да си расте .. :D та .. не разбрах това на ГЛИСС за какво е ?? ( само за къдрави коси ли ) Жалко,че повечето от вас казват това за яйцето че миришело след маската .. Е все пак има голям избор на маски .. Мога ли към маската която е с яйцето и лимона да добавя и малко травитаминол? Или ще се отрази по-зле на косата вместо добре ??
Охх .. много въпросии .. ама така е :) Още веднъж - СУПЕР ТЕМА !!

rosencetooo
04-05-2011, 18:28
Сложих си аз яйце.. ама какъв зор видях докато го измия.. ;д май скоро няма да го пробвам това пак :)

Lorein
04-05-2011, 18:39
___mimity___, аз моята маска я правя така:
2-3 супени лъжици Тривитаминол ( преди слагах по 2, ама като порасна и сега слагам по 3 )
2-3 супени лъжици стимулант на Икаров
1-2 лъжици зехтин
1-2 лъжици оцет
малко лимонов сок
и само жълтъка от 1 яйце

Разбъркваш хубаво и нанасяш. Аз съм много доволна. :) Миризмата при мен идва по-скоро от Тривитаминола и от стимуланта. Естествено и от оцета. 8-) Но пък яйцето за сега май не съм го "одушвала". :D

justdie
04-05-2011, 20:07
НЕЩО СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС!
ПРЕДЛАГАМ ВИ УНИКАЛНА,МАНИЯШКА МАСКА ЗА КОСА И АКО ИМА НАДЪХАНИ ОЩЕ УТРЕ - 06.04.2011ГОД ДА СИ Я НАПРАВИМ !!
2 суп. лъж. тривитаминол
1суп. лъж. хининова вода
1суп. лъж. водка
ТАЗИ МАСКА СЕ ПРАВИ ВЕДНЪШ НА МЕСЕЦ ИЛИ МАКСИМУМ ДВА ПЪТИ-НА ДВЕ СЕДМИЦИ :)
ПРЕКРАСНИ МНЕНИЯ ЧУВАМ,ПРЕКРАСНИ!!!
ИСКАМ ОЩЕ СЕГА НА ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ ЗА УТРЕ АКО СТЕ НАДЪХАНИ МАЦКИ,ЩОТО АЗ СЪМ :-P ВРЕМЕ МУ Е ДА ВКАРВАМЕ ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ,СТИГА С ТЕЗИ ЯЙЧИЦА ЗА МЕКОТА ;-)

stelkastel
04-05-2011, 20:49
Може ли да заместим водката с ракия? :D И защо трябва да се прави 1-2 пъти в месеца? :-o

WaterLilly
04-05-2011, 20:59
Нямам намерение да експериментирам с тривитаминол никога повече, след като последния път почнаха да ми падат косми от първия път.

Но си направих днес маската с яйце, само че добавих и оцет, лимонов сок, зехтин и кисело мляко (че се разводни много). Не ми е лоша косата, приятна е на пипане, но няма кой знае какъв ефект. :-|

Aquamarine
04-05-2011, 21:58
А и да ви кажа една маска - майка ми си я прави :)
Маската се прави в някаква купичка, каквато ви е удобна.

Състав:
2 супени лъжици тривитаминол
2 супени лъжици хининова вода
1 супена лъжица водка :-D
1 супена лъжица мед

Стоите с нея 2 часа (може и повече).Помага за растежа със сигурност, защото майка ми почна по-често да ходи да се кълца :D Става и по-бялскава.Казвайте и вие такива маски :)
Явно говорим за една и съща маска :) Но ние си я правим всяка седмица в неделя преди да се изкъпем т.е четири пъти в месеца и има хубави резултати :)

rosencetooo
04-06-2011, 02:39
Маската с тривимитанола си я правих доста често миналата година , косата ми се заздрави наистина , но явно от редовната употреба , косата ми после почна по-често да се омазнява :)

justdie
04-06-2011, 05:29
Ами,значи съм самичка днес :-D
Окей,нищо неможе на ме разубеди ^^

lqlq89
04-06-2011, 10:35
А задължително ли трябва да е водка или може и друг алкохол?

MimiKalcheff93
04-06-2011, 10:36
Аз си направих маска с жътлтък и алкохол. Тривитаминола ми е стар , трябва да го хвърля . За това не го сложих и него. Миналата година го ползвах често всяка седмица в продължение на 3 месеца си правех маски. И аз очаквах нечувани и невероятни резултати , косата ми да порасте с 5 см за 2 месеца примерно . Да ,ама не... Не чакайте чудеса , хубаво ми с еотрази мога да кажа. Блясък ,здравина-да , но друго - не! :)
Ама беше почнала да ми пада коса от него май , и го спрях. И сега от време на време само яйца и разни такива. :)

lqlq89
04-06-2011, 10:45
Нямам намерение да експериментирам с тривитаминол никога повече, след като последния път почнаха да ми падат косми от първия път.

Първите няколко пъти и при мен беше така, просто падат космите, които трябва да си паднат. Не е от тривитаминола. На ден попринцип падат от 80 до 100 косъма, хайде не са толкова много ама.. :) Та и при мен беше така в началото като започнах да си правя маски ама вече не, а и косми само като се сресвам падат по няколко и това е, пу-пу да не ми е уроки де. :P

WaterLilly
04-06-2011, 10:52

Първите няколко пъти и при мен беше така, просто падат космите, които трябва да си паднат. Не е от тривитаминола. На ден попринцип падат от 80 до 100 косъма, хайде не са толкова много ама.. :) Та и при мен беше така в началото като започнах да си правя маски ама вече не, а и косми само като се сресвам падат по няколко и това е, пу-пу да не ми е уроки де. :P
Може и така да е, но съм с тънка и леко рядка коса и просто не мога да си позволя риска. :(

justdie
04-06-2011, 11:50
На въпросите ви -
алкохолът не е задължително да е водка,то е дадено за пример,защото водката е без никакъв мириз,но може и с ракия,примерно, или с уиски :D който с каквото разполага,но да е силен алкохол ,забравете бирата,ликьора :razz: .
Алкохол се слага в маските,защото играе роля на т.н. Активатор-ускорява с пъти скоростта и действието на маската :-o

justdie
04-06-2011, 11:53
Послесловие : Няма ли да ме питате как мина новата експериментална маска ,която си приложих днес и спомената по-горе :oops:

MegiBoOm
04-06-2011, 12:00
Айде, питаме, питаме.... 8-)

LudotoDevoiche
04-06-2011, 12:01
Послесловие : Няма ли да ме питате как мина новата експериментална маска ,която си приложих днес и спомената по-горе :oops:
Как мина ? :D И аз щях да си я направя тази маска, но вече бях забъркала друга 8-)

justdie
04-06-2011, 12:20
Ами маската стана мноого редичка,като водичка и мн лесно се нанесе,постоях час-час и нещо и я измих.Това,което ми прави най-силно впечатление в момента е,че е мноого гладка косата ми и много красиво се подреди в леки чупки :-) Блясъкът е 6 ,друг резултат не виждам.А и няма никакъв неприятен мириз,абсолютно никакъв :-P

LudotoDevoiche
04-06-2011, 12:27
Искам да попитам тези които използват спрей-балсам без отмиване кога си го слагат... На мокра коса или на суха ?

lqlq89
04-06-2011, 16:34
Утре ще ходя да се подстригвам и да ви питам мацки как да и обясня такова бритонче да ми направи..http://www.prikachi.com/images/788/3187788y.jpg

suNnykaty96
04-06-2011, 17:21
Ми кажи й да ти направи бретон настрани, на снимката е на ляво и да ти го филира леко. Най - добре направо си качи снимката на телефона и й я покажи (:

rosencetooo
04-06-2011, 17:24
LudotoDevoiche слагам си го на леко влажна коса и на другия ден , ако реша да я доувормя нещо пръскам както е суха косата , и пак нямам проблем :) Само не трябва да прекаляваш с пръскането ,че да не ти се омазни косата ;)

LudotoDevoiche
04-06-2011, 19:09
rosencetooo благодаря ти много за мнението :-)

stelkastel
04-07-2011, 04:41
E, а сега де!Нали уж тривитаминола е ПРОТИВ косопад? На мен поне това ми казаха/макар че още не ми е спрял/. Аз защо го използвам след като има опасност да ми опада/то на къде повече де, скоро ще пусна една тема за перуки :D /?! :-o

justdie
04-07-2011, 06:04
stelkastel , ако няма ефект от тривитаминола или ако ефектът е обратен ГО СПИРАЙ!!! На всеки се отразява индивидуално и различно,тук ние сме доболни от него,но при теб може да е различна ситуацията.
Пробвай с други маски за сгъстяване на косата,ползвай хининова вода,можеби ще се разпотърся за маска,подходяща за твоя случей?

ПП :Ще напиша една история на която не съм била свидетелка,но е изцяло достоверна и ако има хора с по-слаби сърца да НЕ четат!!!

Преди години ,имаше едно момиче на което му беше окапала косата на база стрес.Гледката е била сигурно ужасна! Близките му бяха изпробвали всички рецепти-от медицинските предписания до "бабешките методи" и ефект нямаше или поне не беше задоволителен.Тогава от някъде се чу древна рецепта и те решиха да я приложат- смачкани глави чесън ,докато дсе получи чеснов натурален разтвор и веднага се маже на скалпа.Можеби звучи гнусно,ДА, но наистина е имало ефект,защото наистина това момиче след това си имаше среднодълга коса и беше гъста! Незнам за какъв период е станало ,незнам и на какво е вуняла косата му,сигурно на таратор,обаче по-добре със смърдяща глава отколкото със плешива и то завинаги,щом нищо друго не помага.

MimiKalcheff93
04-07-2011, 10:20
^ Стана ми интересно и се поразтърсих.
http://alopecia.8.forumer.com/a/_post72.html Погледнете това и коментарите също. :)

цитат :
''За сгъстяване на косата е необходимо да активираме и онези луковички, които "спят", за да израстне от тях здрав косъм, а не някаква си паяжинна нишка. За това ще помогне един доста миризлив, но ефикасен лосион от ЧЕСЪН. Можете да натривате корените направо със скилитка, но е доста неудобно, затова обелете и счукайте няколко средно големи скилитки чесън, добавете сок от половин лимон и долейте вода докато напълните едно бурканче от бебешка храна. Разбъркайте добре, затворете капачето и оставете 2-3 дни да престои. После прецедете течността и започвайте всяка вечер да натривате с памучен тампон в корените на косата до "тръпнене", а малко по-късно измийте. ''

''за миризмата не е така не е така дори без да се измива след около 30-тина мин почти изчезва,а като се измиеш не остава нищо...''

''И аз си мислех, че мирише много зле, но е истина само първия половин час се усеща няква миризма и после ако се наморки косата само лъхва здраво на чесън т.е. ако ти се изпоти главата, навали те дъжд или влезеш да се къпеш. След къпане миризма не се забелязва, но от друга страна съм чувала че при по-продължително използване (може би месеци) миризмата се набива в кожата. От тук ми идва наум, че е хубаво да се почива от време на време.''

Аз не мога се престраша... :D

NooeLa
04-07-2011, 10:34
Много хубава тема. Аз се мажа с тривитаминол от около 9 месеца. Преди косата ми беше много зле...
Суха тънка, нямаше живинка в нея, спрях да се боядисвам с боя и започнах с къна, която подхранва косата ми. Използвам и шампоан за растеж, ампули и други неща.
В маската с тривитаминол слагам зехтин, мед, аспирин - 4 хапчета, ампула за растеж, жълтък, тривитаминол.
Преди 9 месеца косата ми беше някъде до гърдите, малко под тях. Мисля, че тривитаминола действа различно на всяка коса, но все пак си иска постоянство.
Аз си правех маската на всяко миене на косата и стоях с нея по 6ч.

Снимка на косата ми можете да видите в sajta prikachi net
влезне с потребителско име nooela и парола 1234 :)

simpleplann
04-07-2011, 11:28
Знам,че темата не е точно за това.Но за да ми порасне косата трябва да спра да я тормозя с преса.Пробвала съм много начини за къдрене [пияна,маша,ролки,плитки] но не се получава хубаво.Една приятелка ми каза,че си къдри косата с бира.И намерих тази тема > http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=127449&postdays=0&postorder=asc&start=0 Прочетох я цялата,но още се колебая дали да пробвам и дали ще има ефект.Ако някой е пробвал да сподели мнението си.И също така искам да попитам,бирата може ли да навреди на косата ми?

MimiKalcheff93
04-07-2011, 11:42
Абе и аз искам да пробвам някой път ,това с бирата. Казват ,че трябва да изфиряса и така. Тоест да се махне алкохола от нея. За да останат само плезните й съставки. :) Ще пробвам някой път. :)

VictoriaLucas
04-07-2011, 13:00
Момичета, знаете ли дали случайно няма хининова вода под някаква друга форма, защото като е течна ми е много неудобна за нанасяне... Знам за шампоан, но има време докато свърши моя, пък искам да почвам хининовата вода... 8-)

Аз моята си я слагам в едно старо флаконче с пулверизатор и си я впръсквам в корените, след което масажирам 1-2 минути. :smt061

Моята "тайна" е, че разтварям две хапчета аспирин в няколко капки вода, и слагам тази "смес" в шампоана си.

Отскоро използвам един шампоан с хума - Avia. Много съм доволна. Изцяло био и натурален е. :)

lqlq89
04-07-2011, 13:03
Много хубава тема. Аз се мажа с тривитаминол от около 9 месеца. Преди косата ми беше много зле...
Суха тънка, нямаше живинка в нея, спрях да се боядисвам с боя и започнах с къна, която подхранва косата ми. Използвам и шампоан за растеж, ампули и други неща.
В маската с тривитаминол слагам зехтин, мед, аспирин - 4 хапчета, ампула за растеж, жълтък, тривитаминол.
Преди 9 месеца косата ми беше някъде до гърдите, малко под тях. Мисля, че тривитаминола действа различно на всяка коса, но все пак си иска постоянство.
Аз си правех маската на всяко миене на косата и стоях с нея по 6ч.

Снимка на косата ми можете да видите в sajta prikachi net

влезне с потребителско име nooela и парола 1234 :)

Страхотна косичка имаш, браво :P :P

billytalent
04-07-2011, 13:13
NooeLa, косата ти е Уникална.
И аз ще започна отново с тривитаминола.
Използвах го преди 2-3 години и определено имаше ефект.

the_best_f
04-07-2011, 13:20
Авторката има страхотна коса! Поздравления!!! Наистина е прекрасна. :mrgreen:

Аз искам да ви попитам за какво по-точно служи тази маска с яйце, която си правите, и какъв е резултатът в действителност?

justdie
04-07-2011, 13:48
Авторката има страхотна коса! Поздравления!!! Наистина е прекрасна. :mrgreen:

Аз искам да ви попитам за какво по-точно служи тази маска с яйце, която си правите, и какъв е резултатът в действителност?

Благодаря ти :-) !
Маската с яйце подхранва косата и я прави наистина мека.При редовна употреба заздравява много косата и предутвратява сухите краища :-P

NooeLa
04-08-2011, 08:51
Благодаря много момичета! :)

Може да използвате и шампоан Фитовал, има го в аптеките, ухае страхотно и подсилва косъма и расте по - бързо с него. Аз от няколко месеца не се мия с него, но трябва да си го купя пак...
За бирата незнам дали е добра идея. Косата седи като на мокра кокошка, аз не съм пробвала, но една позната се заливаше. Може би ако е по - малко ще стои добре.
Аз също третирам косата си много с преса, пробвала съм и с ютия, но вече спрях.
Не че пресата не вреди също толкова де.
Не забравяйте, че е най - важно да се наспите и да се храните добре :) И да не си терзаете главиците с проблеми :)

NooeLa
04-08-2011, 08:52
Благодаря много момичета! :)

Може да използвате и шампоан Фитовал, има го в аптеките, ухае страхотно и подсилва косъма и расте по - бързо с него. Аз от няколко месеца не се мия с него, но трябва да си го купя пак...
За бирата незнам дали е добра идея. Косата седи като на мокра кокошка, аз не съм пробвала, но една позната се заливаше. Може би ако е по - малко ще стои добре.
Аз също третирам косата си много с преса, пробвала съм и с ютия, но вече спрях.
Не че пресата не вреди също толкова де.
Не забравяйте, че е най - важно да се наспите и да се храните добре :) И да не си терзаете главиците с проблеми :)

justdie
04-08-2011, 16:22
"Постригвайте се когато луната се пълни или най-добре на пълнолуние" -за ускорен растеж на косата
-МИТ ИЛИ ДОКАЗАВА ИСТИНА?

lqlq89
04-08-2011, 17:04
Мисля, че влияе по някакъв начин.
Аз гледам това попринцип http://www.astrohoroscope.info/kosa.htm

rosencetooo
04-08-2011, 17:06
^ оо ей сега ще си пострижа малко връхчетата ;д

titinkaa
04-08-2011, 20:14
До скоро и аз слагах Тривитаминол,но го спрях,за да си почине косата ми,иначе има ефект.Ще ви пусна тея дни снимка да я видите.Иначе преди слагах и хининова вода,но не ми помогна.
Ето оригиналната маска с тривитаминол,която аз слагам.

Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса), масло от шеа/карите , масло от жожоба
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.

Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави:
кисело мляко - за еластичност на косъма
мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
жълтък - подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
аспирин – за растеж и п-в пърхот
хума - за мазна коса (има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.

Маската може да се редува с готови маски. След измиване, при желание се нанася подходящ балсам в краищата на косата. За по - лесно разресване може да се втрият две-три капки кристали/масло от жожоба/карите. Против цъфтящи връхчета е подходящо втриването на пшенично масло (има лек "мокър" ефект).

FuckingFreak
04-08-2011, 20:22
"Постригвайте се когато луната се пълни или най-добре на пълнолуние" -за ускорен растеж на косата

Не знам как, но бих го пратила на онези mythbusters (ловци на митове) от discovery да го проверят :lol:

chery91
04-08-2011, 22:52

Аз се постригах януари месец на пълнолуние и наистина преди няколко дни като ходих при фризиорката ми забеляза,че е пораснала с около 2-3см има голяма разлика от предишните пъти когато съм се постригвала...аз вярвам на тия неща :grin:

zlatit0o
04-08-2011, 23:11
Мама, баба, братовчедка ми.. постоянно следят тоя лунен календар :lol: и честно казана за възрастни хора (говоря за баба и мама ;д) имат доста мека коса, като се има в предвид, че се боядисват.. аа и мама ползва преса. Апък на братовчедка ми косата..... да не ви казвам!! Супер яката е! Ама тя постоянно си прави някакви маски и изобщо не използва преса, дори гледа да избягва сешоара.

justdie
04-09-2011, 06:13

Не знам как, но бих го пратила на онези mythbusters (ловци на митове) от discovery да го проверят :lol:

Ах,как ме юрка :D ,ами наистина много мисктично се изразих !! :-D

justdie
04-09-2011, 06:15
Така за растеж на косата отивате във ветиринарната аптека и си купувате витамин AD3E (това е т.нар тривитаминол но това му е новото име), купувате си също от там Екзематин Ц цената и на двете е 4 лв
и така маската
1 с.л AD3E, 1 жълтък, 1 аспирин, 1с.л водка и 1с.л Екземетин Ц
прави се 2 пъти в седмицата но само в единия се слага Екзематин. В смисъл веднъж маската с него, веднъж без него. Изобщо не се срамувайте до отидите във ветиринарната аптека или при ветеринаря и да си купите тия витамини те направо ще ви попитат за маска "за коса ли ти трябва

justdie
04-09-2011, 06:19
"
Така за растеж на косата отивате във ветиринарната аптека и си купувате витамин AD3E (това е т.нар тривитаминол но това му е новото име), купувате си също от там Екзематин Ц цената и на двете е 4 лв
и така маската
прави се 2 пъти в седмицата но само в единия се слага Екзематин. В смисъл веднъж маската с него, веднъж без него. Изобщо не се срамувайте до отидите във ветиринарната аптека или при ветеринаря и да си купите тия витамини те направо ще ви попитат за маска "за коса ли ти трябва "

Аз мисля да си правя нещо подобно + лимонов сок,защото пролетта е сезонът на косопада и мен можеби ще ме почне,всяка пролет го наблюдавам :cry: .
Също така ще трябва да увелича козметичните продукти ,например кристали за коса :wink:

mynichka
04-09-2011, 06:37
Прочетох цялата тема и аз като цяло си правя адски много маски- за растеж, за подхранване, всякакви..
Преди бях със средна коса:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/5651_100668699949943_100000204403821_19578_7488930 _n.jpg с оранжевото, отзад е беше по- дълга, но не мога да намеря снимка в гръб
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/5651_100668693283277_100000204403821_19576_644568_ n.jpg

после си постригах каре:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/29208_128044213879058_100000204403821_347644_54708 06_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/7534_102012643148882_100000204403821_59193_2079029 _n.jpg
Походих си доста време с къса коса и сега отново я пускам дълга :)
Косата ми расте бързо и не съм се притеснила особено просто ми е кеф да си и правя маски и да гледам да е в добър вид. Сега ми е 5-6 пръста под раменете и до септември предполагам, че ще ми е отново предишната дълга коса 8-)

titinkaa
04-09-2011, 06:57
Аз също съм ползвала и за растеж Себорал форте-червения и има многооо голям ефект,сега съм се наканила да си го купя пак,и като го свърша да слагам лятото Тривитаминола.Иначе сега в момента ползвам купена професионална маска от фризьорката ми,вътре е с сусамово семе,1л е вече съм на половината й.От близо 4 месеца я ползвам на всяко къпане,и съм адски доволна.Сега съм си поръчала шампоан пак професионален и другата седмица ще ида да си го взема,дори тя ми изми косата във салона с него и останах очарована затова си го поръчах.От моя клас половината учат фризьорство в у-ще а другите друго,и един ден се заговорихме с едната и тя ми каза,че преди си е слагала ампули за коса за растеж и косата мн бързо й растяла.Та сега проучих за едни мн добри ампули дори ги намерих в аптеката до нас 13лв за 10 ампули и съм се наканила да си ги купя.Какво ли не съм си слагала по главата :D

Lorein
04-09-2011, 07:01
Мисля, че влияе по някакъв начин.
Аз гледам това попринцип http://www.astrohoroscope.info/kosa.htm

Това много ме заинтригува! :) Видях, че има не само за коса, но и за кожа, за нокти... Мисля да пробвам да го спазвам. Някой има ли конкретни отзиви от тук? :)

rebeccaa
04-09-2011, 11:05
Първо да кажа, че темата е СТРАХОТНА ! Браво на Авторката.
Вече се чудя кой продукт по напред да си купя и коя маска да си направя 8-) понеже косата ми е адски третирана от преси.

А сега искам да попитам понеже косата ми цъфти страшно много по крайщата и не съм я подстригвала от лятото миналата година какво да правя ? Да я подстрижа до там до където цъфти (тоест да я подкъся доста) и да започна да използвам продукти стимулиращи растежа или само да я филирам за да махна цъфтежите и пак да ползвам такива продукти ? Как мислите, че ще е по добре ?

ЕТО И СНИМКА на която се вижда косата ми горе долу : http://prikachi.com/images/553/3200553p.jpg

billytalent
04-09-2011, 11:22
^Отрежи цъфтежите, за да се съживи малко.
Аз откакто използвам масло с пшеничен зародиш на Икаров, нямам никакви проблеми с това. Нанася се само на връхчетата на косата.

В момента съм с една маска с бира и яйце, по-късно ще пиша как ми се е отразила.

chery91
04-09-2011, 11:26
^Отрежи цъфтежите, за да се съживи малко.
Аз откакто използвам масло с пшеничен зародиш на Икаров, нямам никакви проблеми с това. Нанася се само на връхчетата на косата.

В момента съм с една маска с бира и яйце, по-късно ще пиша как ми се е отразила.

Всички пишат за продукти на Икаров за стимулиране разтежа на косата... какво представлява това и къде мога да си го купя :neutral:

rebeccaa много ти е хубав цвета на косата =;

billytalent
04-09-2011, 11:29
Продават се в аптеките.
Аз лично за растеж използвам Бадемовото масло. Към 2 лв. е.
Иначе съм доволна и от Кокосовото-предава ми блясък на косата и от маслото с пшеничен зародиш-нанасям го само на връхчетата, преди да се изправя с пресата.

lqlq89
04-09-2011, 11:57
"
и така маската
прави се 2 пъти в седмицата но само в единия се слага Екзематин. В смисъл веднъж маската с него, веднъж без него. Изобщо не се срамувайте до отидите във ветиринарната аптека или при ветеринаря и да си купите тия витамини те направо ще ви попитат за маска "за коса ли ти трябва "

Аз мисля да си правя нещо подобно + лимонов сок,защото пролетта е сезонът на косопада и мен можеби ще ме почне,всяка пролет го наблюдавам :cry: .
Също така ще трябва да увелича козметичните продукти ,например кристали за коса :wink:

Аз ползвам Екземетин Ц от два месеца някъде, маска си правя в неделя. А той за какво е попринцип? Как влияе на косата? На мен козметичката ми ми го беше казала, че и се оправил косопада от него и от тривитаминола.

Bell666
04-09-2011, 13:23
Може ли да ми препоръчате нещо и за моята коса, дълга и къдрева е, но къдриците ми не издържат много, още на втория ден започват да се изправят и се разрошват! Преди не е била в такова състояние, не знам какво й става :-o

FuckingFreak
04-09-2011, 13:35
На мен козметичката ми ми го беше казала, че и се оправил косопада от него и от тривитаминола.

Пълни глупости. За да имате косопад, който не е сезонен, че даже и сезонен да е, няма да го оправите като си мажете главите с каквото и да било. Това е породено от недостиг на витамини, и е 850151451 пъти по-добре да се храните здравословно и да приемате витамини по естествен път, тъй като човек който не ги усвоява е 1 на 1 милион и едва ли сте точно вие.. Той не случайно е предназначен за овци - те се хранят само с тревки и е близо до мисълта че няма откъде да приемат витамини, точно затова им се инжектира подкожно този тривитаминол. Още повече пък да го препоръчвате на други хора, имате ли идея какво ще стане ако например дадено момиче с хубава коса, което иска да се грижи за нея, и се храни здравословно се намаже, ще започнат да и падат цели кичури коса, наблюдавах го на живо на една приятелка и да ви кажа хич не е приятно.

Bell666, има някакво спрейче ново на Глис за къдрици и мисля да го пробвам. Към 6-7 лева е. Същата работа съм и аз, косата ми хвърчи и става безформена и бухнала.. Гледай да я подхранваш повече, тъй като явно ти е суха, поне съдя по моята, тя е суха в краищата, пък в корените е склонна към омазняване. Но аз често се къдря с плитки, парцалчета, фолио, ролки и всякакви такива и вече е по-рядко така безформена. А пък ако съм забравила, сутрин къдря кичурите които хвърчат с пресата и молив, те са 2-3 и като ги направя изобщо не се личи че съм ги пипала, точно като останалата ми коса..

Bell666
04-09-2011, 13:56
Мерси за отговора. Ще го пробвам спрея, а иначе моята коса в краищата е къдрева, а горе в корените се изправя и се сплесква, направо ме побърква :-x

MimiKalcheff93
04-09-2011, 15:31
Относно лунният календар ... ей сега ходих и си клъцнах млако от краичето на един кичур! да не се мина просто ! :D :D :-D :-D
Аз попринцип го гледам това и последните пъти като ходя да се постригвам първо гледам в кой ден може , резултат дали има незнам. :) Ама , за да не се прецакам го следя . :-D Успех мацки . Чакам отговор за резултата от маската бира и яйца, представям си какво мазало е. Ама нищо , аз си правя с яйце , алкохол, някое друго масло.
Ползвала съм това на Иакров и стимуланта за коса и бадемовото му масло, и какво ли още не. :) Не очаквайте чудеса .. :)

rosencetooo
04-09-2011, 16:23
Сега се сетих , че имам масло с пшеничен зародиш и ще взема да си мацна малко връхчетата , че скоро не съм го ползвала ;д

billytalent
04-09-2011, 16:25
След маската с бира и жълтък от яйце, косата ми е невероятна.
Адски обемна и мекичка и за щастие, не мирише гадно.
Вече ще си я правя всяка седмица.

girl91
04-09-2011, 17:25
billytalent, колко минути държиш маската върху косата си?

billytalent
04-09-2011, 17:31

2 часа. :)

girl91
04-09-2011, 17:33

2 часа. :)

Mерси. Ще я пробвам някой път, когато имам време :)

titinkaa
04-09-2011, 17:53
rebeccaa,косата ти е супер,и ако искаш да изглежда хубаво,не я оставяй толкова време без подстригване.Защото оставиш ли я на произвола много време,след време цъфтежа ще се вдига нагоре и като идеш да се подстригваш,ще ти се наложи поне 2-3 пръста да ти отрежат.

zlatinka10
04-09-2011, 18:22
Хининовата вода много подхранва и подпомага за растежа да косата. Можеш да попиташ във всяка една аптека и няма да ти излиезе по скъпо от 1 130 . Но поне на мен ми помага. Препоръчвала съм и на приятелки те също са много доволни

rosencetooo
04-10-2011, 06:09
billytalent тази маска с бира и яйце за какво е точно , и за какъв тип коса е :)

billytalent
04-10-2011, 07:28
billytalent тази маска с бира и яйце за какво е точно , и за какъв тип коса е :)

Ами в списанието пишеше, че е за тънка и изтощена коса и против косопад. :)

titinkaa
04-10-2011, 10:06
Кажете ми как по лесно да се къдря с пяна с ръцете,защото мойта коса си е права и голям зор виждам докато я направя.Имам и дифузер.Кажете ми някакъв по-лесен начин да я къдря пак с пяната и дифузера.

rosencetooo
04-10-2011, 10:07

Ами в списанието пишеше, че е за тънка и изтощена коса и против косопад. :)Мхм , добре благодаря ти :P тея дни значи ще я изпробвам ;д

Lorein
04-10-2011, 10:21
Кажете ми как по лесно да се къдря с пяна с ръцете,защото мойта коса си е права и голям зор виждам докато я направя.Имам и дифузер.Кажете ми някакъв по-лесен начин да я къдря пак с пяната и дифузера.

И аз съм със същия проблем. :( Обикновено след баня на влажна коса слагам пяна, мачкам, след това пак намачкана я вързвам на кок и слагам даже няколко ластика, за да седи. 8-) Спя така и на сутринта пускам, но не винаги се получава, както искам. По-скоро седи бухнала, отколкото накъдрена. :( И за дифузера знам, че бил подходящ само за начупена или къдрава коса за оформяне на къдриците. Но не съм сигурна, нямам дифузер.
Ако някой наистина има идея как може да стане, да сподели. :D

vIKToriYa
04-10-2011, 14:54
аз си правя домашна маска с тривитаминол + маската на орзен на всяко къпане я слагам + хининова вода .... и си използвам преси/маши НО НЕ МНОГО ЧЕСТО преса 2/3 седмично маша 1/2 на 2-3 месеца ии мога да се похваля с хубава,дълга,здрава и лъскава коса... така без шампоана с яйце и задължителнатаа маска със змийско олио от която впрочем не съм доволна незнам защо много ми се омазнявя косата от нея.... но пък съм чувала много позитивни мнения незнам :) :P

WaterLilly
04-10-2011, 15:30
Относно къдриците: при мен става много, ама наистина много лесно като навия едно кичурче около молив и държа така около половин минутка, докато го суша със сешоар. Макар че го ползвам само за недобре накъдрените части, че ако реша на цялата коса, ще видя зор...

justdie
04-11-2011, 03:57
аз си правя домашна маска с тривитаминол + маската на орзен на всяко къпане я слагам + хининова вода .... и си използвам преси/маши НО НЕ МНОГО ЧЕСТО преса 2/3 седмично маша 1/2 на 2-3 месеца ии мога да се похваля с хубава,дълга,здрава и лъскава коса... така без шампоана с яйце и задължителнатаа маска със змийско олио от която впрочем не съм доволна незнам защо много ми се омазнявя косата от нея.... но пък съм чувала много позитивни мнения незнам :) :P
Браво на теб,но това са 2 продукта от моите МНОГОБРОЙНО споменати и много продукти =D>

justdie
04-11-2011, 04:00
Пълни глупости. За да имате косопад, който не е сезонен, че даже и сезонен да е, няма да го оправите като си мажете главите с каквото и да било. Това е породено от недостиг на витамини, и е 850151451 пъти по-добре да се храните здравословно и да приемате витамини по естествен път, тъй като човек който не ги усвоява е 1 на 1 милион и едва ли сте точно вие.. Той не случайно е предназначен за овци - те се хранят само с тревки и е близо до мисълта че няма откъде да приемат витамини, точно затова им се инжектира подкожно този тривитаминол. Още повече пък да го препоръчвате на други хора, имате ли идея какво ще стане ако например дадено момиче с хубава коса, което иска да се грижи за нея, и се храни здравословно се намаже, ще започнат да и падат цели кичури коса, наблюдавах го на живо на една приятелка и да ви кажа хич не е приятно.

Ей тук можеби съм съгласна.Още немога да взема решение дали да го купувам този стимулант за растеж на косата . :|

anna93
04-11-2011, 07:53
Косата ми цъфти мн бързо. За 2 месеца след обиране на цъфтежа, косата ми е изцъфтяла страшно много. Та, въпроса ми е каква маска или шампоан да ползвам....

mynichka
04-11-2011, 09:17
^ слагай си масло от пшеничен зародиш на връхчетата

NqkfaNikakva21
04-11-2011, 16:30

може ли да кажете как точно се прави ? :)

Lian4ety
04-11-2011, 18:24
Мацки искам да ви питам ако слагам само бадемово масло ще има ли ефект? От хининовият шампоан има ли вероятност да се появи пърхот, защото скалпа ми е много чувствителен?

mynichka
04-12-2011, 04:59
Lian4ety
При всеки е индивидуално, но при мен от бадемовото масло има голям резултат. А за хининовия шампоан щом си с чувствителен скалп по- добре недей да ползваш.

britzy
04-12-2011, 15:12
Авторката е много хубава-приличаш ми малко на кристина агилера :P :P

ПП-момиче съм :D:D ,наистина добра тема,ще я следя и ако имам въпроси ще ги задавам :)

Lian4ety
04-12-2011, 17:31
Мерси mynichka :-)

shugababe112
04-12-2011, 18:57
Страхотна тема,браво.И аз имам един въпрос,относно хумата.Майка ми сега ми е купила и пише,че косата се мие с нея и я подхранва с минерали по естествен път.Вие ползвали ли сте?Има ли някакво действие?

justdie
04-13-2011, 19:04
Авторката е много хубава-приличаш ми малко на кристина агилера :P :P

ПП-момиче съм :D:D ,наистина добра тема,ще я следя и ако имам въпроси ще ги задавам :)
мерсииииииии!! :twisted: :-) :smt052

Shizaya
04-14-2011, 12:45
@justdie: За колко време косата ти порасна толкова много?? :shock:

Donnie
04-14-2011, 13:32
Аз имам 1 ужасно къса (малко над раменете)коса и е ужасно къдрева :-x Като с изправя косата ми стига почти под гърдите. Но бихте ли ми дали съвет как да стимулирам косата си да расте повече :-o

MimiKalcheff93
04-14-2011, 13:40
^ Прави си маски ,за това е темата.. :shock: За какво говорим през цялото това време?! ха..

shugababe112 , ползвала съм хума .Много пъти и на лицето съм си правила маска и на коасата. Напиши в google маски с хума и ще ти излязат хиляди. Сигурно би трябвало да я ползваш повече време за да има резултат. Иначе от нея се исушава скалпа/ лицето ( в зависимост каква маска правиш и къде )

justdie
04-14-2011, 16:04
@justdie: За колко време косата ти порасна толкова много?? :shock:
Грубо казано за 8-9 месеца :grin: ,ЧЕСТНО!!! Хората,които ме познават могат да потвърдят ,постоянно се шашкат ии повярвай,причината е в маските за коса.Кой каквото ще да казва ,да се противи,но написаното от мен има ефект и то видим!! :smt002

Lian4ety
04-15-2011, 18:35
Момичета сега съм със яйцената маска сложих един цял лимон,че да не морише от яйцето и ще стоя 30минутки :) Очаквам супер резултати, тъй като авторката сподели зашеметяващи изводи :-)

justdie
04-16-2011, 06:27
Резултатите най-дбре се наблюдават на боядисана коса,тъй като израстналите корени си казват думата :-D . Аз отначало не забелязвам ефект,но мине се не мине 1 седмица и го виждам :) .
В момента съм яко на спрейчета за коса -AVON-ски , а тези дни и на Gliss, НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙТЕ !!! :smt051

justdie
04-16-2011, 07:07
http://prikachi.com/images/508/3228508A.jpg - ПРЕДИ 9 месеца

http://prikachi.com/images/510/3228510x.jpg - СЛЕД, И ТО С ПРИЧЕСКА
http://prikachi.com/images/512/3228512p.jpg -..ОТПРЕДИ 4-5 МЕСЕЦА,ама е малко размазано щото сме на диско ;d
:smt036 :smt038

lqlq89
04-16-2011, 10:18
Вчера си взех спрейчето на Глис :Р Утре ще го пробвамм

billytalent
04-16-2011, 10:38

може ли да кажете как точно се прави ? :)

Смесваш 1-2 жълтъка, зависи от дължината на косата ти с 1-2 супени лъжици бира и я нанясаш на косата. Аз слагах и в корените и по-дължината.

justdie
04-16-2011, 11:52
Ами успех мила !!Бтв спрейчето е много добро и препорьчвам на всяко момче да използва нещо подобно на хубава марка. :smt045 :smt003

rebeccaa
04-16-2011, 12:55
Ами успех мила !!Бтв спрейчето е много добро и препорьчвам на всяко момче да използва нещо подобно на хубава марка. :smt045 :smt003

justdie нали каза, че спрея е червеният на ГЛИС тои не е ли само за боядисана коса ? Понеже и аз искам да си взема някакъв такъв спрей, но моята не е боядисвана.

lqlq89
04-16-2011, 14:03
Аз си взех този, той е за цъфтяща коса. Ако не се лъжа justdie него беше похвалила в началото.
http://shopix.bg/img/p/334/products_7002213_1903899679.jpg

___mimity___
04-16-2011, 16:12
Някой ще каже ли как действа бадемовото масло на косата,от къде мога да си го купя, на каква цена е? Вие след колко време забелязахте ефект ?? 8)

NqkfaNikakva21
04-16-2011, 16:18
благодаря : )

аз щото мноого обичам да се занимавам с косата си си направих маска сега с маса неща ... сложих квото намерих у дома
маслини
зехтин
майонеза
яйце
мед
лимон
кисело мляко

мешаница
дано не съм направила беля с нещо, ама едва ли
ще кажа какво е станало
8-) 8-) 8-)

justdie
04-16-2011, 18:55
Аз си взех този, той е за цъфтяща коса. Ако не се лъжа justdie него беше похвалила в началото.
ДА,ТОЧНО ТОЗИ Е СПРЕЯТ НА Gliss ОТ КОЙТО НАЙ-МНОГО СЪМ ДОВОЛНА. :smt061

Nadunda
04-16-2011, 19:51
когато съм направила маска с две шишета тривитаминол и две шишета стимулат за коса колко долу горе време да си почина от маските и пак да почна да ги правя?!

lqlq89
04-16-2011, 20:09
Месец, месец и нещо е достатъчно.

Gllory
04-17-2011, 08:34
Косата ти е СТРАХОТНА justdie :shock:

Само че .. толкова много да ти е пораснала за толкова малко месеци .. лееле супер (от кога искам и аз така) но докато четох темата се замислих дали този ефект не е от тази маска която ползваш
"Моята маска за коса е вносна от Италия,понеже близък човек за мен,за жалост , замина и струва 14 евро,видях на етикета."

Моята коса е супер много изтощена, защото от може би вече 2 години се изрусявам (преди само с боя, след това кичури, а сега с блондор и боя) и съм я съсипала тотално, защото и всеки ден я дърпам с пресата и е доста изтощена :(
Пробвах с Тривитаминол и стимулант на Икаров .. не съм ги ползвала кой знае колко много за това нямаше ефект, но аз ги смесвах в едно и яйце и аспирин и алкохол (всичко каквото се сетя) и след това косата ми ставаше една твърда и докато я изсуша и разреша ... беше Ужас, така че не съм доволна от тези неща (може би не съм ги слагала както трябва)
Сега съм решила да намаля използването на пресата и да си правя маски. Мисля да си купя такава http://monami.bg/photos/3627-loreal-elseve-total-repair-5-vyzstanovqvashta-mask.jpg или http://beautycosmetic.biz/images/glissmaskatotalrepir19.jpg
и шампоана на ТЕО и балсам на Орифлейм този с маслината :)

Вие какво ще кажете ?! Нещо да ми препоръчате :)

Lian4ety
04-17-2011, 10:23
ДА,ТОЧНО ТОЗИ Е СПРЕЯТ НА Gliss ОТ КОЙТО НАЙ-МНОГО СЪМ ДОВОЛНА. :smt061

и аз си купих този и съм адски доволна от него !! Купих го преди 2 седмици и вече няма от него 2 пръста много го използвам и го препоръчвам :)

justdie
04-17-2011, 11:43
Косата ти е СТРАХОТНА justdie :shock:

Само че .. толкова много да ти е пораснала за толкова малко месеци .. лееле супер (от кога искам и аз така) но докато четох темата се замислих дали този ефект не е от тази маска която ползваш
"Моята маска за коса е вносна от Италия,понеже близък човек за мен,за жалост , замина и струва 14 евро,видях на етикета."

Моята коса е супер много изтощена, защото от може би вече 2 години се изрусявам (преди само с боя, след това кичури, а сега с блондор и боя) и съм я съсипала тотално, защото и всеки ден я дърпам с пресата и е доста изтощена :(
Пробвах с Тривитаминол и стимулант на Икаров .. не съм ги ползвала кой знае колко много за това нямаше ефект, но аз ги смесвах в едно и яйце и аспирин и алкохол (всичко каквото се сетя) и след това косата ми ставаше една твърда и докато я изсуша и разреша ... беше Ужас, така че не съм доволна от тези неща (може би не съм ги слагала както трябва)
Сега съм решила да намаля използването на пресата и да си правя маски. Мисля да си купя такава http://monami.bg/photos/3627-loreal-elseve-total-repair-5-vyzstanovqvashta-mask.jpg или http://beautycosmetic.biz/images/glissmaskatotalrepir19.jpg
и шампоана на ТЕО и балсам на Орифлейм този с маслината :)

Вие какво ще кажете ?! Нещо да ми препоръчате :)

Първо -доколкото виждам аватара ти кмного яко ти стои русичка :-) !
За твоят случей аз ти предлагам един много ефикасен метод-
преди много исках да се изсветля и замалко да прецакам косата си и да ми е много по-къса сега..Както и да е и моята коса от изсветляването стана на лайна,стана разноцветна,суха,многооо твърда.
Аз обаче се мотивирах и седмично по два пъти си слагах бадемово масло -ЧИСТО ,без нищо друго,директно на косата и най-вече от ушите надоло..Едно шишенце го изхабявах за 2 ползвания,а стоях с тази маска около час,не повече.Гарантирам ти,че ще си доволна :smt058

Gllory
04-17-2011, 13:19
преди много исках да се изсветля и замалко да прецакам косата си и да ми е много по-къса сега..Както и да е и моята коса от изсветляването стана на лайна,стана разноцветна,суха,многооо твърда.
Аз обаче се мотивирах и седмично по два пъти си слагах бадемово масло -ЧИСТО ,без нищо друго,директно на косата и най-вече от ушите надоло..Едно шишенце го изхабявах за 2 ползвания,а стоях с тази маска около час,не повече.Гарантирам ти,че ще си доволна :smt058

А освен бадемовото масло може да си слагам и разни други маски като тези които показах нали :P
И за колко време ти се пооправи косата ;рр :-)

от къде се купува бадемовото масло и колко струва ?

milenkaa9
04-17-2011, 15:37
авторке много хубава тема ии :shock: уоуу колко мн ти е пораснала косата :) аз от година се опитвам мойта да си я пусна дълга , но все не ми се получава ,използвала съм тривитаминол ,бадемово масло ,хининова вода ,шампоан на лорис с чесън (четох някъде че подсилвал растежа) и ефект от тях нямаше .Попринцип имам хубава коса ,често си правя домашни маски ,използвам доста често преса ,но не и личи понеже я подхранвам , но не расте ,седи си все една и съща дължина ,а супер мн искам да порастне дълга .Сега съм решила да спра да я горя ,мисля да си купя спрея за къдрици и се чудя какво мога да използвам за растеж :(

justdie
04-17-2011, 19:18

А освен бадемовото масло може да си слагам и разни други маски като тези които показах нали :P

Освен бадемово масло,да всичко е допълнителен бонус,но просто аз така правех.Косата ми започна да се пооправя на първия месец,а оттам..около 3 месеца MAX ,но бях поспряла с боядиснавето и ако знаеш какви корени имах :D ..
Бадемовото масло-във всяка аптека,моето струва 2,50 лв на Икаров е :)

EscapeTheWonder
04-17-2011, 19:51
Аз си купих хининова вода, някакви витамини, които стимулират растежа и масло от Арган ампули, за които в аптеката ми казаха, че били най-добри в момента не знам колко е вярно, но реших да ги пробвам. Сериозно съм се мотивирала да си пусна косата много дълга, тя преди ми беше, но защото не се подстригвах дълго време и цъфтеше и махнах цъфтежите, сега ми е почти под гърдите, но не е дълга и понеже ми расте бавно мисля да й помогна. За да не я горя с преса си купих на Gliss маска и балсам уж за изправяне, попринцип ми е леко чуплива, но по неприятен начин и се надявам да е по права с това опитах един път с маската и имаше ефект без преса и изправяне стоеше доста по-права от обикновено. Не знам дали това, което съм си купила е достатъчно и да ви попитам още нещо да си взема ли? Нещо подпомагащо растежа, не ме е страх от косопад, защото имам гъста коса и доста я филирам допълнително. Стимулантът на Икаров препоръчва ли го някой и ако да какъв е ефектът горе-долу? Ще си купя шампоан с яйце допълнително и да си правя домашни маски или купени и колко често? А за тревминолът какво да кажа във ветеринарните аптеки? Трябва ми за кучето ми ли, :D защото съм доста срамежлива и да не ме изгледат странно, ако разберат че е за мен :oops:

П.П. justdie имаш наистина невероятна коса и аз бих искала такава права и дълга :)

Gllory
04-17-2011, 20:37

Освен бадемово масло,да всичко е допълнителен бонус,но просто аз така правех.Косата ми започна да се пооправя на първия месец,а оттам..около 3 месеца MAX ,но бях поспряла с боядиснавето и ако знаеш какви корени имах :D ..
Бадемовото масло-във всяка аптека,моето струва 2,50 лв на Икаров е :)

ммм .. всичко разбирам, ноо доста трудно да спра с боядисването :shock: ..все пак съм руса иии ефекта ще е стряскащ :shock:
С пресата минимално ще намаля, но няма как да спра да се боядисвам (аз само в корените де с блондор иначе се матирам) :(

EscapeTheWonder никой нищо няма да каже. Аз като отидох да си го купя и жената каза: "А, за косата ли ..много го продаваме, много момичета сега го купуват" :)

EscapeTheWonder
04-18-2011, 07:19
А да попитам, ако смеся хининовата вода с ампулите и тревминола например, ще се получи ли същият ефект?

ghahg
04-18-2011, 08:04
А вие как ги измивате тия маски?
Аз като си направя маска с яйце и зехтин, после косата ми става отвратителна, смачкана една такава като мазна, много грозно.

EscapeTheWonder
04-18-2011, 08:44
Еми махни зехтина, замести го с нещо друго, ако ти се получава толкова зле. Например сложи лимонов сок или бадемово масло, нещо такова но зехтинът предполагам, че се мие трудно все пак е мазен. :) :)

ghahg
04-18-2011, 09:22
Е зехтина ми се отразява добре на косата, просто много трудно го измивам, а в повечето случаи не напълно :) С бадемовото масло е същата работа. ;)

EscapeTheWonder
04-18-2011, 09:33
Еми лимонов сок? :) :)

ghahg
04-18-2011, 09:58
Да, това ще го пробвам другия път когато си правя маска, дано да не е същият резултата. :)

heybugsbunny
04-18-2011, 17:10
Здравейте момичета,
аз използвах хининова вода няколко месеца,не съм много сигурна колко, но при мен определяно имаше ефект и от нея косата ми стана много здрава.
Сега мисля да си купа стимулант на Икаров и спрей за коса на Глис - 1 за начупване и друг за разресване. Ама, може ли двата спрея да се използват 1 след друг и колко пъти в седмицата е добре да се впръскват ? А ако имате по-добра идея за нещо друго за разресване косата, ще се радвам да я споделите, защото косата ми се оплита много много многооо ... ;д може би балсам ???

evermore
04-19-2011, 10:52
Денс си взех стимуланта на Икаров, вие как го ползвате? Точно 15 минути преди къпане или повече? И пак ли трябва да се затопли в кърпа?

ElManana
04-19-2011, 12:31
Колкото повече, толкова по-добре. 2 часа мисля ,че е окей.
Нанасям хубаво в корените и втривам ,след това си слагам една найлонова шапка и така си стоя. Просто не ми е удобно с кърпа.
Вчера си взех ново шишенце и за пореден път се убедих ,че наистина има ефект от това нещо. Косата ми стана супер мека. :)

Fr3eGiRl
04-19-2011, 19:58
Здрастии момичета 8-) Сега съм си направила маска с тривитаминол .. правя я за 2-ри път и ще видим дали ще ми се отрази добре. Иначе мисля да спа със нея цяла нощ и сутринта да я измия .. и да си сложа лимонов сок. Ползвам и кокосово масло и съм много доволна и от него .. По принцип косата ми е чуплива и преди я изправях с преса .. но от около 5 месеца не съм и мисля, че порастна по-бързо и има повече блясък .. опредлено изглежда по-жива.. :) Докато ми е още мокра косата си слагам едни големи ролки на най-горния етаж на косата и после ги суша или ако имам време оставям косата ми сама да си изсъхне .. А някой път ако бързам ползвам и маша, за да оформя малко къдриците, защото на следващия ден косата ми е малко сплескана и без обем .. :( Но иначче ролките придават досата обем .. И някой път пръскам и малко лак за коса.. :) Мия се със SYOSS за обем .. и за сега съм доволна .. Косата ми се омазнява бързо и той ми действа добре.. Слагам балсам .. но не винаги и само по крайщата, защото ми се омазнява допълнително.. Но като цяло съм доволна от състоянието на косата си в момента .. По принцип е тънка .. и не много гъста, затова е добре, че е чуплива и изглежда по-обемна отколкото е .. 8-)

WaterLilly
04-20-2011, 10:39
Fr3eGiRl, извинявай, ама ти за нищо ли си я нямаш косата? Как така ще седиш цяла нощ с тривитаминол? Ами ако си един от малкото хора, на които почва да им пада косата от него, или ти се омазни?

nymphadora
04-20-2011, 10:44
^Попринцеп витамин А има нужда да седи повечко време,за да се усвои от организма и съм чела,че много жени спят така.Всъщност,много ми е чудно как от витамини ще ти опада косата.Ако си я прави един път в седмицата,няма да се предозира.

WaterLilly
04-20-2011, 10:59
^Попринцеп витамин А има нужда да седи повечко време,за да се усвои от организма и съм чела,че много жени спят така.Всъщност,много ми е чудно как от витамини ще ти опада косата.Ако си я прави един път в седмицата,няма да се предозира.
Не е задължително да е точно от витамините, може да е от другите неща, които слага - мен примерно ме е страх да стоя с водка на главата, имам чувството, че ще ми изгори кожата.

И си е напълно възможно да предозира, представи си че си има точно достатъчно витамини и тия са в повече?

Fr3eGiRl
04-20-2011, 16:04
Ами аз си я правя един път в месеца тая маска .. точно, защото е по-силна .. Не знам на всеки му действа различно. За сега не съм забелязала да ми пада косата.. :)

billytalent
04-20-2011, 16:36
Имам един въпрос...
Като изхабя едно шише тривитаминол, трябва ли да направя почивка или може още едно и тогава? 8-)

FuckingFreak
04-20-2011, 16:40

Оо хич не е вредно. Витамин А хич не се отлага в черния дроб, ама изобщо. И ако се храни здравословно и си сложи тази "витаминозна бомба" ,така да я нарека на главата точно изобщо няма да стане обратния ефект, и няма да настъпи хипервитаминоза, както споменаха преди мен.. Наблюдавала съм го наживо, и знам че е точно от тази глупост тривитаминол. За пореден път казвам, той е за овци, защото те се хранят САМО С ТРЕВА, откъде да си набавят витамините? Ако косата ви е рядка и с дни да седите с туй нещо на главата, по-гъста коса няма да получите, а ако е в следствие на изтощение, не се безпокойте, опадалата ви коса ще порастне, само трябва да се подсилвате с витамини, а ако сте такъв дето не ги усвоявате, тогава си трябва лекарска намеса.. :) За пореден път се питам как може да сте толкова повърхностни... ??

Fr3eGiRl
04-20-2011, 17:03
Добре няма ли да има обратен ефект само ако го предозирам? Което не съм направила .. Ии не мисля, че ще ми дойдат в повече витамините .. 8-)

justdie
04-20-2011, 18:39

Оо хич не е вредно. Витамин А хич не се отлага в черния дроб, ама изобщо. И ако се храни здравословно и си сложи тази "витаминозна бомба" ,така да я нарека на главата точно изобщо няма да стане обратния ефект, и няма да настъпи хипервитаминоза, както споменаха преди мен.. Наблюдавала съм го наживо, и знам че е точно от тази глупост тривитаминол. За пореден път казвам, той е за овци, защото те се хранят САМО С ТРЕВА, откъде да си набавят витамините? Ако косата ви е рядка и с дни да седите с туй нещо на главата, по-гъста коса няма да получите, а ако е в следствие на изтощение, не се безпокойте, опадалата ви коса ще порастне, само трябва да се подсилвате с витамини, а ако сте такъв дето не ги усвоявате, тогава си трябва лекарска намеса.. :) За пореден път се питам как може да сте толкова повърхностни... ??

Имам чувството ,че си енциклопедиа,бе?! Как може всеки коментар да е аргументиран със термини,обосновки.. :-o

lqlq89
04-25-2011, 11:53
Много съм доволна от спрея на Глисс :grin: страхотен е :P
Мерси много justdie. Както и на всички момичета, които споделиха как се грижат за косите си! :smt003

justdie
04-25-2011, 13:06
За нищо,миличка =P~

MegiBoOm
04-25-2011, 13:33
Здравейте, утре след даскало ще отскоча до аптеката и със сигурност си купувам:
http://www.zelenbio.com/product/1989/shampoan-s-aloe-vera.html
http://www.zelenbio.com/product/2001/balsam-s-aloe-vera.html и спирам с всякакви други химии, да видим дали ще иам ефект!? :)

lqlq89
04-25-2011, 14:04
Я кажете колко време трябва да използвам горе-долу хининова вода, за да има ефект?

MegiBoOm
04-25-2011, 15:56
Аз д ти кажа я ползвам от към 2-3 месеца и ефект-никъв! :?

evermore
05-04-2011, 14:44
Косата ми е суха, къдрава и бухнала :D предложения какъв спей за коса или нещо друго да ползвам, за да са хубави къдриците, но да не се слепват като с пяната?

g1rl4eto_
05-04-2011, 16:34
Аз д ти кажа я ползвам от към 2-3 месеца и ефект-никъв! :?

И при мен се получи същото, но от хининовия шампоан съм много доволна :)

stef98
08-11-2011, 07:18
Взех си спрейчето на ейвън и като ми свърши хининовия шампоан почвам с твоите продукти. :grin:

mil0oto
09-13-2011, 21:36
Ей този тео шампуан голяма реклама,му направихте :ррр
Аз съм съгласна с момичето където един път спомена,че всичко си е до ген.
какво ли не съм пробвала,и пробвала(много залагам на домашните съвети :р) и косата ми стига винаги до една дължина,малко след раменете.... винаги съм искала до кръста някъде (ехеееее,ех)
Може би е така,защото едно време,косата ми окапа,за около 10години,и кво ли не се изпробва да порасне,и накрая порастна( след около 10г :) :) )
и много странно отгоре ми стои права и гладка,а отдоло няква къдрева,къдрева( особенно след като се окъпя) ихихих..
и както споменах все на една дълвина достига.....
забелязала съм,че отгоре косата която расте права расте по бързо и по бързо цъфти.(както и да е)

браво на всички вас,които споделяте тук и правите този форум
(сладури )
:-)

radie
09-23-2011, 13:46
Днес си купих хининова вода на МИЛВА , дано да действа
:grin: ( не е реклама ) довечера ще ходя и за шампоана на ТЕО с яйце :D :D

wiiwa
09-24-2011, 17:17
Прочетох цялата тема, но искам да попитам какво друго за растеж, ще ми препоръчате освен тривитаминол и стимуланта на Икаров ? И жълтото спрейче на Глис от къде мога да да си го взема не съм го виждала никъде , дано още да се произвежда.. към колко струва ?

RainOfHope
09-24-2011, 17:53
http://www.zelenbio.com/product/2001/balsam-s-aloe-vera.html и спирам с всякакви други химии, да видим дали ще иам ефект!? :)
От София ли си? Ако да, къде го продават този шампоан, коя аптека?

MegiBoOm
09-24-2011, 18:05

Амии красно село, една аптека до пицария Кали.
От София съм.

RainOfHope
09-24-2011, 18:17

Амии красно село, една аптека до пицария Кали.
От София съм.
Ейй, супер, близко ми е значи, ако реша да си го взема 8-).

mil0oto
09-27-2011, 20:49
Привет!
хай някой мил ли си е косата с шампуан от лук(който престоява 15 дни)
аз пробвах 1 път и косата ми един вид като мазна ми стои,и трудно за ресане..то хубаво нали,ама ако всичко това дава резултат,да продължам.
някой ще ми каже ли???
п.с измих се с това природно шампуанче,и нямаше неприятната миризма на лука,наистина .

mil0oto
09-27-2011, 21:07
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 8:13 am

п.с незнаех че в този ден се е сформирал този фором
мн якоо
браво на justdie
(: