Влез

View Full Version : Професионална преса !

sunshine955
04-03-2011, 11:24
Здравейте на всички :) Искам да си купя професионална преса до 150 лв от Пловдив. Ще се радвам да ме насочите към някоя марка и магазин. Преди ползвах тая на Белисима Креативити - от 90 лв където е, но я счупих и искам нова. Искам също да загравя над 200 градуса .. и 300 да е не ми пречи. Просто искам да ми държи поне едно 2-3 дена след като я изправя, Белисимата не че не ми държеше, но на другия ден пак е начупена, иначе през деня не мръдва. Еми това е. Чакам вашите мнения за хубава преса и от къде мога да си я закупя в Пловдив :-)

FuckingFreak
04-03-2011, 11:35
професионална преса до 150 лв

Тези двете думи, в едно изречение.. ? В салона в който ходя имат 3 преси за изправяне. Ползват GHD от серията Gold и в сайта им е обявена цена от 119 паунда.. Има и на Loreal, нямам представа колко пари е, но е професионална и я няма в интернет, или поне аз никъде не я намерих.. Както и една на CHI, която може да се използва директно в/у мокра коса, самата преса е предназначена да може да се ползва така и в сайта им от 250 са я намалили на почти 155 $ .. Сама прецени какво искаш- професионална преса, или преса до 150 лв, че и двете в едно няма къде да намериш..

sunshine955
04-03-2011, 11:51
Щом казваш .. Чувала съм много добри мнения за пресите на Ремингтън и се загледах за тази - http://remington.bg/product/presa-za-kosa-s-perleno-pokritie-remington-s9500-pearl-straightener :) Много сериозно се замислям дали да не си я взема ... но се колебая и между тази на Белисима - http://www.bellissima.bg/?35,bellissima-style-creator-b7-300 малко по-нова е от мойта старата но загрява до 230 градуса, както тази на Ремингтън ..

FuckingFreak
04-03-2011, 11:54
Според мен е по-добрa тази на Remington..

sunshine955
04-03-2011, 11:54
И аз така мисля, и мисля, че ще защитава повече косата.

sunshine955
04-03-2011, 12:32
0к, навих се за ремингтън но коя преса ще щади косата повече според вас ? Някой има ли някоя от 2те преси ?? :)
- http://remington.bg/product/presa-za-kosa-sas-sistema-za-ovlajniavane-na-kosama-remington-shine-therapy-s9950

или

- http://remington.bg/product/presa-za-kosa-s-perleno-pokritie-remington-s9500-pearl-straightener

princess0519
04-03-2011, 12:48
Аз ти препоръчвам тази преса http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=20500 .Аз я имам и съм страшно доволна от нея.Косата ми остава права до следващото къпане (около 4,5 дена), а също така и не я гори много. :)

sunshine955
04-03-2011, 12:51
Мерси за мнението, но съвсем се обърках. До сега чета за ремингтън и 1 лошо мнение не съм видяла :)

Agllka
04-03-2011, 14:18
Кви 300 градуса ти добре ли си? Направо ще ти изпърже косата това нещо... трайността на изправяне не зависи толкова от градусите, колкото от техниката ти... 160 - 180 градуса са напълно достатъчни за едно качествено изправяне, което да издържи до следващото измиване, просто трябва да се прави с много старание... а й ако живееш в град, където въздухът е много влажен каквото и да правиш реултатът няма да е много впечатляващ... с високите градуси просто изправянето става по-бързо, защото влагата от косата се изпарява мн-бързо, но затова пък трябва да си много добра... аз имам много дебел косъм и много трудна за оформяне коса, но никога не съм си изправяла косата на повече от 160 градуса...

много дълъг ми стана поста, но с две думи: истината е в техниката ти, т.е. как си изправяш косата.... за преса не си заслужава да дадеш повече от 100 лв по простата причина, че от едно ценово равнище нагоре пресите за домашна употреба не стават по-добри, а просто им се добавят ектри - лсд дисплей, някакви друг простотии, които реално не ти трябват

белисимата за нищо не става според мен, веднъж съм изправяла с нея, е няма такава мъка, разбирам защо не си била доволна..като марки ти препоръчвам bosch (моята в момента е такава, някъде към 70 лв беше), remington & philips... като избираш гледай да има регулатор на температурата и хубави защитни покрития....

sunshine955
04-03-2011, 14:52
Виж, знам че 300 грасуа горят косата. Благодаря за мнението, но това го знам .. Едно момиче от другия клас каза че пресата и е от Германия и загрява до 300 градуса, изпавя се на 5 дена и не искам да ти казвам колко и е права и лъскава косата всеки ден. Така,че какъв е смисъла всеки ден да я дърпам на 200, като може един път след къпане и да ми е права като дъска, освен това момичето си изправя косата от 2 години, и косата и е в много-по добро състояние отколкто моята /изправям я от година г.д. почти всеки ден/ :)

Agllka
04-03-2011, 15:06
Аз имам много дълга коса и се изправям от около 8 години... едно изправяне ми държи до измиването, т.е. до 4-5 дена при 160 градуса, а ако не я измия сигурно и още ще си стои... а косата му е адски дебела и здрава.. имало е периоди в които съм я изправяла непрекъснато, от известно време разредих доста, но идеята ми е че имам доооста опит с изправянето... това, което се опитах да ти обясня е, че колко време ще изкара косата ти зависи от техниката на изправяне, така че най-добре помоли приятелката ти да ти покаже, а за пресата просто гледай да има хубаво покритие и терморегулатор

Ако се научиш правилно как да си изправяш косата едно че тя ще излгежда по-добре и ще е по-здрава, второ ще пестиш много време, трето и пресата ти ще изкара повече... но май много-много не ми вярваш, така че давай, знай си своето :)

sunshine955
04-03-2011, 16:33
Мерси за изчерпателния отговор. Може аз да не мога да си изправям косата, но интересно как ми стои цял ден /идеално права/ а през ноща се начупва .. ;д Може проблема да е, че много се въртя .. незнам 8-)

Pamaa
04-03-2011, 17:13
Мерси за изчерпателния отговор. Може аз да не мога да си изправям косата, но интересно как ми стои цял ден /идеално права/ а през ноща се начупва .. ;д Може проблема да е, че много се въртя .. незнам 8-)

И моята стои цял ден права и дори, когато вали, но аз прекалено много се въртя и на другия ден ефекта е на лице - краищата са подвити! Вече съм се примирила и просто сутрин я минавам на 140 градуса и това е :D . Няма смисъл да даваш излишни пари за професионална преса, поне според мен :)

FuckingFreak
04-03-2011, 18:19
Кви 300 градуса ти добре ли си? Направо ще ти изпърже косата това нещо... трайността на изправяне не зависи толкова от градусите, колкото от техниката ти... 160 - 180 градуса са напълно достатъчни за едно качествено изправяне, което да издържи до следващото измиване, просто трябва да се прави с много старание... а й ако живееш в град, където въздухът е много влажен каквото и да правиш реултатът няма да е много впечатляващ... с високите градуси просто изправянето става по-бързо, защото влагата от косата се изпарява мн-бързо, но затова пък трябва да си много добра... аз имам много дебел косъм и много трудна за оформяне коса, но никога не съм си изправяла косата на повече от 160 градуса...

много дълъг ми стана поста, но с две думи: истината е в техниката ти, т.е. как си изправяш косата.... за преса не си заслужава да дадеш повече от 100 лв по простата причина, че от едно ценово равнище нагоре пресите за домашна употреба не стават по-добри, а просто им се добавят ектри - лсд дисплей, някакви друг простотии, които реално не ти трябват

белисимата за нищо не става според мен, веднъж съм изправяла с нея, е няма такава мъка, разбирам защо не си била доволна..като марки ти препоръчвам bosch (моята в момента е такава, някъде към 70 лв беше), remington & philips... като избираш гледай да има регулатор на температурата и хубави защитни покрития....

+++++++++++
А и не знам къде ще намериш такава преса, приятелката ти явно нещо те е излъгала, най-добрите и дори професионалните стигат до 260.. Момичето сигурно ти казва за 300 градуса по Фаренхайт, защото в Германия не са по Целзий, като тези 300 техни градуса са тукашни около 140-150, не съм много навътре с пресмятанията и ти го казвам грубо. Както и ако погледнеш сайтовете на някои чужди марки както аз споменах ghd и chi, техните стигат до 400 градуса по Фаренхайт, което тукашно е грубо 200.

Veroniika
04-03-2011, 18:33
Амии аз наскоро си взех такава --- > http://ecx.images-amazon.com/images/I/41R8HT7RN7L._SS500_.jpg Тя е с много приставки .. За сега съм доволна от нея ! Мисля , че беше към 100 - 150 лева .. :) 8)

Pamaa
04-03-2011, 20:10
Амии аз наскоро си взех такава --- > http://ecx.images-amazon.com/images/I/41R8HT7RN7L._SS500_.jpg Тя е с много приставки .. За сега съм доволна от нея ! Мисля , че беше към 100 - 150 лева .. :) 8)

И с тая въобще няма да може да си изправи косата :-D

nadincety
04-03-2011, 20:31
Ако се научиш правилно как да си изправяш косата едно че тя ще излгежда по-добре и ще е по-здрава, второ ще пестиш много време, трето и пресата ти ще изкара повече... но май много-много не ми вярваш, така че давай, знай си своето :)

Би ли казала каква е твоята техника за правилно изправяне на косата :)

По темата:Аз лично те съветвам да си купиш на Ремингтон.Една приятелка има преса на тази марка и изправя повече от перфектно.Косата ти е мека и лъскава.Идеална просто.А струва 60 лева пресата :)

BrokenInnocence
04-03-2011, 21:17
http://www.technomarket.bg/products/09091419/philips-hp-8361

Имам ето тази и съм много доволна от нея.

sunshine955
04-04-2011, 09:33
Мерси на всички за мненията. :) Знаете ли дали има преси на Ремингтън в техномаркет ?

Pamaa
04-04-2011, 10:30
Мерси на всички за мненията. :) Знаете ли дали има преси на Ремингтън в техномаркет ?
В Теномаркет избора винаги е по-малък :) , по-добре отиди в Технополис :-) .

Agllka
04-04-2011, 11:02
nadincety, ще опитам, но то по принцип трябва да се види.... идеята на изправянето е, че в косата ти има влага, дори и когато е перфектно изсушена... като се изправяш с преса тя изпарява водата от косата ти, като в процеса я оформя по определен начин и косата се запазва така докато не бъде иложена на влага, която да поеме... водата, която се изпарява, се вижда като пара, която излиза от пресата, по това колко пара излиза можеш да се ориентираш дали трябва още веднъж да минеш...

Какво правя:
1. След измиването задължително слагам балсам, няма много голямо значение какъв, аз ползвам на dove за термично третирана коса, но преди него ползвах обикновени за много суха коса и вършеха май същата работа..
2. Косата се остава да изсъхне естествено, без сешоар... не съм пробвала със студена струя дали става, топлата много изсушава косата и не остава достатъчно влага за пресата.
3. Цялата коса напръсквам с термозащитен спрей - пак на dove, или просто със спрей за суха коса - на Gliss има един ярко розов, за суха, стресирана коса - него повече предпочитам ,защото мирише по-хубаво :oops:
4. Спреят трябва добре да е попил и косата да е суха, не отнема много време 5-10 минути макс... обикновено я напръсквам и тръгвам да си приготвям нещата за изправяне и докато си събера боклуците е готова..
5. Косата се разделя на сектори по два пръста широки, не повече, без значение колко е широка пресата, и не много дебели съответно
6. вчимам кичур и баааавно го минавам с пресата от корените надолу, като към краищата забавям още повече... след това минавам кичура отново, но от средата надолу - това го правя, защото косата в горната си част е по- права при мен, а и е по-жизнена и веднъж й стига да стане идеално права, докато краищата са почти къдрави :-x важно е кто хванеш кичурът да го изправиш до края, като пресата се дуржи изправена през цялото време, а не накрая като ти омекне ръката и да я завиеш навътре... завиеш ли я няма да се получи добре... долу в клипчето ще видиш какво имам предвид
7. всички кучири минавам така баааавно подчератавам. косата ми е дългичка, на около 8-10 см от кръста, и много гъста и изправянето ми отнема около час и половина..

Т.е. виждате че не правя нещо кой знае колко специално, идеята е, че кичурите се минават 1-2 пъти бавно, вместо 4-5-6 много бързо.... в you tube съм гледала адски много клипчета на момичета, които си мислят, че знаят какво правят и супер нервашката изправят косите си без почти да задържат пресата, като си мислят, че така става по-добре и по-бързо - еми да, ама не се прави така... скоростта зависи и от дебелината на косъма, но ориентировъчно ето няколко примера как се прави и как не:

КАК НЕ !!!
http://www.youtube.com/watch?v=199ahNNfqq8
може, но само ако косата е почти идеално права по рождение и й трябва само маааалко помощ... иначе няма да е трайно

Как ДА:
http://www.youtube.com/watch?v=BR4J0CmetkQ&feature=related
в началото стига, докато оправя най-долния пласт показва много добре как се изправят краищата и скоростта е много добра... иначе не я случах какво приказва, но то си се вижда доста добре... аз лично предпочитам да изправям на по-малки сектори и да пускам само кичурът, който ще изправям, а не повече, но това си е лично предпочитание...

anonymous708973
04-04-2011, 11:49
Час и половина ще си изправям косата? Че аз да не би да си нямам друга работа? Косата ми е била дълга като твоята - отнемаше ми 15 минути да я изправя.
За клипчетата съм съгласна.
Но това нещо с неизвиването определено помага.

Agllka
04-04-2011, 12:00
Еми да... доста време си е, но на мен ми е нещо като време за разтоварване.. пускам фимче и малко гледам малко се изправям... може от там да става толкова време :D

sunshine955
04-04-2011, 20:41
Благодаря на всички :)

Pamaa
04-04-2011, 22:10
Айде и да споделиш коя си си купила :-) .

sunshine955
04-04-2011, 22:47
Разбира се, надявам се още утре да ида на ПЛД :) Дано да случа на хубава преса да си нямам разправии после ;д :)

sunshine955
04-08-2011, 13:24
Взех си тази http://remington.bg/product/presa-za-kosa-s-perleno-pokritie-remington-s9500-pearl-straightener Много съм доволна наистина, не съжелявам, че я взех, косата ми държи права 2дена поне /при положение че мн се въртя като спя/ Наистина излезнаха хубави тея преси на Ремингтън :)

GotThePetrovaFire
01-13-2013, 16:26
Човек, имам го същия комплект и страшно много се ядосах като разбрах, че пресата за изправяне нищо не прави - загрява, но не ти изправя косата както трябва и само ще се набуташ btw аз дадох 68 лева :D поне прави къдриците както трябва, но вече си научих урока - просто не взимай преса с много приставки. Като си взимаш за изправяне да е само за изправяне и по същия начин с вафлите! :)