Влез

View Full Version : моля за помощ :((

jetlee
04-04-2011, 16:21
Здравейте съфорумници. Много ми е тъпо, че ще задавам поредните "тъпи въпроси", но се налага. Моля да отговарят само сериозни хора. Моля, не се шегувайте. Та, с приятелката ми в началото на март правихме любов, но в последствие се оказа, че презерватива се е скъсал. Не мога да кажа точно дали свърших в нея или не. До втория ден тя пи ескапел, като мисля че процента на полезно въздействие в този срок е към 75%. Нямаше никакви странични ефекти като повръщане, гадене и прочие. След това на 7-мия (седмия) ден от приемането на хапчето, й дойде цикъла, но странното бе, че не предусети, че ще й идва и нямаше никакви болки по време на цикъл (а по принцип не може да седи от болки по време на цикъл). Иначе цикъла беше нормален, както винаги (ни бледо, ни обилно, а нормално). Също така, датата, когато й дойде се падаше на 28-мия ден от датата, в която й приключи предходния месец. И така, днес се оказа, че е забелязала малко кръв по бельото си, и в момента сме притеснени. Да подчертая, че това става на 15-тия ден, откакто и спря 7 дневния цикъл след приема на ескапел. Каза, че и преди се е случвало понякога по-рано да й идва (има нередовен цикъл). Има и друго, че от притеснение (ако това е цикъл) може да й спре и тотално да се паникьосаме. Въпроса ми е главно към тези, които са приемали ескапел, това нещо нормално ли е? (знам, че трябва да се направи тест, но това в момента е изключено поради разни причини).

Chefinkaaa
04-04-2011, 16:57
Значи нека първо да ти кажа 1 дума, за да не се налага може би да четеш по-надолу - Спокойно ! Нищо й няма, нямала е странични ефекти като гадене,световъртеж и т.н, но лекото кървене от време на време, което е забелязвала е страничен ефект от ескапел.
Не съм пила ескапел до сега, но съм ползвала контрацептиви, които са доста близки до функцията на ескапел-а. Иначе това, че е нямала болки 1вия ден или преди да й дойде също може да е от хапчето. Не случайно има случеи, в които противозачатъчни се предписват на момичетата за облекчаване на болките по време на цикъл или преди това - не е задължително да са само за предпазване от забременяване.
Естествено, трябва да сте много внимателни за такива други случеи, понеже Ескапел-а не се препоръчва да се пие в по-малък период от 6 месеца. Ако толкова ти се е окачило и се притеснявате вече са минали 2 седмици, вземи й тест да се успокоите. Според мен нищо й няма .

Хайде аз да излезна малко, че слънчицето вънка е много приятно 8)

Успех на вас двамата и Take it easy :)