PDA

View Full Version : Помогнете плс



nadqqqqqq
04-07-2011, 11:25
Ако знаете как се решават много ще съм ви благодарна :-o :-o :-o
1.Равнината на равнобедрения правоъгълен триъгълник АВС сключва с дадена равнина (алфа) ъгъл 45 градуса.Да се намери ъгълът между хипотенузата AB и равнината (алфа),ако катетът АС лежи в равнината (алфа).

2.Два еднакви правоъгълни триъгълника ABC и АВС`(АС=AC`,BC=BC`),които лежат съответно в две перпендикулярни равнини (алфа) и (бета) и имат обща хипотенуза АВ.Да се намери разстоянието между върховете С и С` на триъгълниците,ако катетите им са съответно 12см и 9см.

3.Да се намери тангенсът на ъгъла между диагонал на куб и пресичащ го диагонал на стена на куба.

4.Равнините (алфа) и (бета) са успоредни,точките А и В лежат в (алфа), а точките С и Д (дe) лежат в (бета).Да се намери разстоянието между равнините (алфа) и (бета),ако АС=20см,ВД(де)=15см,а разликата на проекциите на стсечките АС и ВД(де) върху равнината (бета) е равна на 7см.

5.Дадена е правилна четириъгълна пресечена пирамида с основни ръбове а=6см, а`=8см и околен ръб равен на 9см.Да се намери разстоянието между равнините на основите на пирамидата.

Agllka
04-07-2011, 12:31
Това са основни задачи, как така не можеш да ги решиш? В училище въобще обясняват ли ви нещо? Или някаква друга е причината? Защото това са супер елементарни задачи, на 4-5 реда макс се решават по мои спомени :-o

хващай учебника, там ги има всички необходими формули, това си е чиста излагация... утре като ви дадат една малко по-сложна задача пак тук ли ще търсиш помощ?

п.с. ако ти трябват само отговори, предполахам все някой ще ги напише... ако искаш да разбереш как се решават и да ги научиш по-късно ако имам време може да ти ги реша подробно и да ги снимам, но ми пиши лс да знам дали да се занимавам въобще, или не те интересува :)