View Full Version : английска или немска
shemetaaa
04-09-2011, 21:47
асд
Immortalbeloved
04-09-2011, 21:56
Все някой от двата не ти ли харесва малко повече?
Иначе аз учих немски 6 години и като станах 8 клас избрах английския. Просто вече не можех да го трая.
Френски е езика който ти трябва
Колкото повече, толкова по-добре принципно.... т.е. се запиши с езика, който не знаеш, а междувременно продължавай да си поддържаш английския и ако имаш възможност даже да го подобряваш.... ако взелеш с наглийски ще го научиш многопо-добре от колкото го знаеш сега, но пък английския при добро желание може и сам или на уроци да го научиш... докато при немския не е така, така както юе до научиш в езикова гимнания, по никакъв друг начин няма да успееш.... аз бях така, реших, че искам английски ,защото го бях учила и го знаех доста добре и действиетелно съм много доволна, но в последствие се оказа, че ми трябва и немски и сега ми е адски трудно да го науча, просто не се получава.... в днешно време единия английски до никъде няма да те докара, масово се търсят хора с повече езици, така че помисли си добре, но е хубаво да използваш възможността и данаучиш още един език :)
щом знаеш английски, защо да не научиш и немски..а предполагам, че в по-горните класове ще имате още един чужд език, който би трябвало да си избирате вие, тогава можеш да си запишеш английски, за да си го поддържаш и него :)
shemetaaa
04-10-2011, 07:27
щом знаеш английски, защо да не научиш и немски..а предполагам, че в по-горните класове ще имате още един чужд език, който би трябвало да си избирате вие, тогава можеш да си запишеш английски, за да си го поддържаш и него :)
Може би и така ще направя, защото разбрах, че ако продължа с уроците по английски след 2 години ми дават сертификати единия за някакъв колеж там в щатите др не го знам къф е 8-) Почвам да се замислям за немската
anonymous708973
04-10-2011, 09:10
Не прави грешката да учиш немски като втори език. Няма да го научиш.
Аз бих предпочела АЕГ.Тоест аз там исках даже :) .
Не знам тъй тъй си почнала с английски довърши докрай :)
awesomesheepy
04-10-2011, 09:33
Английска е по-добре.
Но зависи какъв език искаш.
Ти решаваш.
^_^
Greennight
04-10-2011, 09:53
Ами Английски е по-добре според мен.Но ако го знаеш добре,няма смисъл да тъпееш 5 години.Така че Немски.
iiordanova
04-10-2011, 10:48
Запиши немски , но ходи на курсове по английски, за да продължиш и с английския.
Не прави грешката да учиш немски като втори език. Няма да го научиш.
Съгласен ;] Ако избереш английски за 1рви ще имаш 8 клас 20 или 19 или там някъде часове анг а кат дойде 9 клас ще имаш макс 4 часа на седмица немски и 10 часа анг . За това , ако искаш де , направи както направих аз : понеже от 1 клас уча анг. реших да почда с немския да го видя и избрах 1рви език немски 2ри анг. и ся съм супер. От началото може да ти е малко трудно , но ще свикнеш 8-)
Аз бих предпочела АЕГ.Тоест аз там исках даже :) .
Не знам тъй тъй си почнала с английски довърши докрай :)
Какво да довършва до край ? От 8 клас започва сичко от начало се едно започваш анг или немски от 1 клас . От 9 клас какъвто и език да избереш 2рия също ще го почнеш пак от 1рви клас , но разликата е че 8 клас като почнеш няма да зимаш буквата а за 1 седмица ами направо цялата азбука и още малко на 1рвия ден ще ти дадът , поне аз бях тъй. А пък 2рия език 9 клас като имаш 3 4 часа на седмица макс и като си го учил преди доста години ще ти е по лесно , е няма да го земаш пак буква по буква , но ще земате по малко от 1рвия език на час . Затова е 1рви език и 2ри език :)
Френски е езика който ти трябва +1 Сега уча руски и съжелявам,че не го писах. Иначе английският е масов език и повече ще ти послужи.
Не подценявай руския, нямап си представа колко ще ти е от полза... с единия руски хич не ти трябва висше, за да си намериш работа
Не подценявай руския, нямап си представа колко ще ти е от полза... с единия руски хич не ти трябва висше, за да си намериш работа Ти руски ли учиш?
zlatinka10
04-10-2011, 18:27
аз вече 7 година уча английски ии смятамда кандидатствам в английска независимо дали го разбирам за мен това е еззикаа .Според мен немския има по трудна граматика, но и самият език не ми харесва, но това си е мое мнение .
sToyAncHo
04-10-2011, 19:26
Може би и така ще направя, защото разбрах, че ако продължа с уроците по английски след 2 години ми дават сертификати единия за някакъв колеж там в щатите др не го знам къф е 8-) Почвам да се замислям за немската
Английска 100% ! Развий го, и знай, че го знаеш! Поне като порастнеш, ако някъде ти искат английски в някоя по-специална работа, ще ти е от полза.
Greennight
04-11-2011, 15:09
Не подценявай руския, нямап си представа колко ще ти е от полза... с единия руски хич не ти трябва висше, за да си намериш работаМм,що мислиш така?И аз уча руски.
kamen971
04-11-2011, 17:07
От Бургас съм и тази година ще кандидатствам а още не мога да реша АЕГ или НЕГ. Изчетох какво ли не форуми теми въпроси ВСИЧКО :shock: Ходя на уроци по английски от 2ри клас и в 7 клас нещата дето учим ги знам от 5 клас и дори двойно повече... А в езиците страшно много ми върви. Някви мнения за гимназийте. Гледах подобна тема с последен отг. 2008г някой който се е чудел така да има??
Кандидатствай във Варна близо е! И влез в 1ЕГ или 4ЕГ или 5Ег и ще получиш образование на високо ниво,но трябва да се приготвиш за бал над 32! :)
Колкото повече, толкова по-добре принципно.... т.е. се запиши с езика, който не знаеш, а междувременно продължавай да си поддържаш английския и ако имаш възможност даже да го подобряваш.... ако взелеш с наглийски ще го научиш многопо-добре от колкото го знаеш сега, но пък английския при добро желание може и сам или на уроци да го научиш... докато при немския не е така, така както юе до научиш в езикова гимнания, по никакъв друг начин няма да успееш.... аз бях така, реших, че искам английски ,защото го бях учила и го знаех доста добре и действиетелно съм много доволна, но в последствие се оказа, че ми трябва и немски и сега ми е адски трудно да го науча, просто не се получава.... в днешно време единия английски до никъде няма да те докара, масово се търсят хора с повече езици, така че помисли си добре, но е хубаво да използваш възможността и данаучиш още един език :)
Напълно съм съгласен, запиши немски. Като си учил един език много години и влезеш гимназия, е по-добре да избереш друг език на първо място, за да може да ги поизравниш.
kamen971
04-11-2011, 17:19
Е да както си реши,защото много хора идват от Бургас във Варна да учат и за това го казах. :)
От Бургас съм и тази година ще кандидатствам а още не мога да реша АЕГ или НЕГ. Изчетох какво ли не форуми теми въпроси ВСИЧКО :shock: Ходя на уроци по английски от 2ри клас и в 7 клас нещата дето учим ги знам от 5 клас и дори двойно повече... А в езиците страшно много ми върви. Някви мнения за гимназийте. Гледах подобна тема с последен отг. 2008г някой който се е чудел така да има??
Кандидатствай във Варна близо е! И влез в 1ЕГ или 4ЕГ или 5Ег и ще получиш образование на високо ниво,но трябва да се приготвиш за бал над 32! :)
Аз когато влизах, бала за немски беше 30,86 или нещо такова. Ние бяхме първите с "трансформиращ преразказ" и то от тогава влизането където искаш е супер лесно. Нямаш да учиш съчинения на изуст, литературни термини и т.н. Така че не е някакъв зор.
cvetitoyoy
04-11-2011, 21:08
аз бих те посъветвала немски ,защото ще започнеш да го учиш отначало и за една година ще знаеш основата на езика. А ти щом си пред взимане на сертификат ще ти е достатъчно по 3-4 часа седмично да не го забравиш.
Не подценявай руския, нямап си представа колко ще ти е от полза... с единия руски хич не ти трябва висше, за да си намериш работаМм,що мислиш така?И аз уча руски.
Ми защото съм го учила 7 години и после реших, че няма да ми трябва и го зарязах.. и като почнах да си търся работа направо се оцъклих - всичко що е свързано с недвижими имоти има едно единствено изискване и то е да знаеш руски... може да си намерип работа като преводач - добри пари се взимат, може да работиш в някоя туристическа агенция. Руския се учи по-трудно от английския и много хора го одценяват, защото то било като българския тън мън, но си е труден език и са малко хората, които го владеят добре
shemetaaa
04-13-2011, 18:48
Кандидатствай във Варна близо е! И влез в 1ЕГ или 4ЕГ или 5Ег и ще получиш образование на високо ниво,но трябва да се приготвиш за бал над 32! :) Ще ме приютиш ли?? :lol: :lol:
kamen971
04-14-2011, 10:49
Кандидатствай във Варна близо е! И влез в 1ЕГ или 4ЕГ или 5Ег и ще получиш образование на високо ниво,но трябва да се приготвиш за бал над 32! :) Ще ме приютиш ли?? :lol: :lol:
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Unendlich
04-14-2011, 15:16
Така и така ходиш на курсове по английски, изпит за сертификат ще държиш, така че според мен ще си загубиш времето, ако запишеш първо английски. Немският се учи трудно като втори език, то даже и по-голямата част го пренебрегват, а не виждам смисъл тепърва да се записваш на курсове по немски, щом би могла интензивно да го изучаваш. Вече ако имаш избор можеш да учиш руски, френски, испански стига да има паралелки :)
shemetaaa
04-14-2011, 16:33
Така и така ходиш на курсове по английски, изпит за сертификат ще държиш, така че според мен ще си загубиш времето, ако запишеш първо английски. Немският се учи трудно като втори език, то даже и по-голямата част го пренебрегват, а не виждам смисъл тепърва да се записваш на курсове по немски, щом би могла интензивно да го изучаваш. Вече ако имаш избор можеш да учиш руски, френски, испански стига да има паралелки :) Не съм момиче е правя се на прекалено интелигентен 8-) . Не бе братле аз се чудя Английска езикова гимназия или Немска езикова гимназия не кой език.
webmast3rche
04-14-2011, 23:42
В немска ще научиш по-добре двата езика. Немски и английски. А в английска ще научиш само английския. Другото което е английската учат много по-малко от нас :) Ако обичаш да те мъчат с мн.домашни и т.н - немска :D :D
katyperry
04-15-2011, 10:40
Тъй като си от Бургас, мога да ти препоръчам само една гимназия и това е Английската. Нивото на преподаване е в пъти по-високо отколкото в Немската. Резултатите на матурата по БЕЛ го доказват: 2008 бяхме на 5то място в страната, а 2010 - на 9то място. Учителите са супер готини хора, има и малки изключения. Също така имаме и 2ма студенти в Харвард. В Английската прости дори и да не искаш ще научиш английски и немски. Аз, например, сега съм 10 клас и доста добре ще се оправя и в англоговорящи страни като Великобритания и САЩ, и в немскоговорящи като Германия и Австрия. В Немската положението е направо трагично. Например, карат дванадесетокласници да пишат 100 изречения от типа „Няма да правя повече така“ като първокласници. Но все пак избора е твой и ти си решаваш. И между другото, Английската и Немската са в една сграда.
cigarettekisses
04-16-2011, 17:02
английска,немският е труден.
iLovePussyJuice
04-16-2011, 17:30
Не прави грешката да учиш немски като втори език. Няма да го научиш. е като го уча като първи не е като да не съм го научил :>
сега ще кажеш, че аз ходя рядко на училище и затва е така и аз съм си виновен...
ами и съучениците не са ми го научили, дажа с изключение на 2 момичета по-малко го знаят и от мен ахаахах
поне ми се е налагало да го използвам, де 8-)
иначе съм съгласен с теб.
езика е труден и изисква много постоянство, но живеем във времена, в които езиците са 'задължителни' :)
JustMakeMeBelieveAgainN
04-16-2011, 17:41
не съм от Бургас => не съм запозната с нивото на обучение,но специално за езиците мога да ти кажа,че трябва да започваш с немския само ако смяташ наистина да се потрудиш...при мен беше абсолютно същата дилема...английският ми беше повече от добър, затова в крайна сметка избрах немски с английски,паралелно с това ходя на уроци по английски и съм повече от доволна :)
Тъй като си от Бургас, мога да ти препоръчам само една гимназия и това е Английската. Нивото на преподаване е в пъти по-високо отколкото в Немската. Резултатите на матурата по БЕЛ го доказват: 2008 бяхме на 5то място в страната, а 2010 - на 9то място. Учителите са супер готини хора, има и малки изключения. Също така имаме и 2ма студенти в Харвард. В Английската прости дори и да не искаш ще научиш английски и немски. Аз, например, сега съм 10 клас и доста добре ще се оправя и в англоговорящи страни като Великобритания и САЩ, и в немскоговорящи като Германия и Австрия. В Немската положението е направо трагично. Например, карат дванадесетокласници да пишат 100 изречения от типа „Няма да правя повече така“ като първокласници. Но все пак избора е твой и ти си решаваш. И между другото, Английската и Немската са в една сграда.
Пълни глупости!Немската е много по-добра гимназия,а е и по-трудно да научиш немски като втори език!