View Full Version : Търсите си нещо ?
Здравейте момичета (пък и момчета ,ако има ) ,
имам един простичък въпрос и реших да се допитам и до вас ,посещаващите teenproblem.net.
Предполагам ви се е случвало да си търсите определен тип/цвят дреха или някакъв аксесоар и да се допитвате до познати или в нета откъде можете да си я/го намерите?
1) Ако хипотетично съществува уебсайт ,който да е от типа каталог (т.е. да не продава ,а просто да показва това ,което се продава в момента по магазините) бихте ли го използвали за да потърсите това ,което ви трябва?
2) И второ - бихте ли влизали просто профилактично за да разгледате какво ново има ?
Знам, че така зададени въпросите са доста подвеждащи и съвсем логичният отговор би бил "да" ,но искам да разбера какъв процент от хората биха предпочели просто "да се разходят из мола" по някаква си тяхна причина (защо пък не и защото им е приятно :) ).
Въобще - какво би ви спряло да използвате услугите на такъв уебсайт ?
ПС: Съжалявам за подвеждащото заглавие :D
MiLeNcHeToO
04-14-2011, 11:40
Лелее, би било страхотно и би спестило много време. :)
Примерно аз не обичам да разглеждам и да се лутам когато нямам пари, а така се изпускат и някои доста добри неща. Или пък когато се търси нещо конкретно, от което се нуждаеш - не и приятно в продължение на дни да търсиш нещо като луд и вече отчаян да се чудиш за още някой магазин, през който да минеш. Определено бих се радвала и разглеждала редовно един подобен сайт. :P
Бих предпочела да обикалям по магазини и молове, защото ми доставя удоволствие, без значение дали имам или нямам пари ... просто гледам за нещо ново, нещо което да ми грабне окото ... И обиколките са един вид релаксация, колкото и странно да звучи .. 8-)
Infinity
04-14-2011, 12:38
Би ми било невероятно удобно !
Аз съм от хората, за които дългото обикаляне по моловете не е особено приятно, защото се натоварвам и изнервям ужасно. 8-)
SiNiStEr
04-14-2011, 12:55
Удобно ще е за хората,който не обикалят по цял ден в мола.
А и по лесно ще си намериш нужното.
Бих предпочела да обикалям по магазини и молове, защото ми доставя удоволствие, без значение дали имам или нямам пари ... просто гледам за нещо ново, нещо което да ми грабне окото ... И обиколките са един вид релаксация, колкото и странно да звучи .. 8-)
Точно на човек на твоето мнение се надявах да попадна :) . Към теб (а и към други ,които са на подобно мнение) имам въпрос - след като ти е интересно да разглеждаш на живо ,няма ли да представлява поне някакъв интерес за теб и някакъв подобен сайт.
Все пак съм сигурен ,че има магазини ,в които си искала да влезеш и да разгледаш ,но не си го направила. Или пък магазини ,за които дори и не си чувала ,но се оказва, че има нещо ,което да предизвика интереса ти и да отидеш да разгледаш.
ПС: Бладогаря на другите за позитивните мнения. Оценявам го ^^
Точно на човек на твоето мнение се надявах да попадна :) . Към теб (а и към други ,които са на подобно мнение) имам въпрос - след като ти е интересно да разглеждаш на живо ,няма ли да представлява поне някакъв интерес за теб и някакъв подобен сайт.
Все пак съм сигурен ,че има магазини ,в които си искала да влезеш и да разгледаш ,но не си го направила. Или пък магазини ,за които дори и не си чувала ,но се оказва, че има нещо ,което да предизвика интереса ти и да отидеш да разгледаш.
ПС: Бладогаря на другите за позитивните мнения. Оценявам го ^^
Определено в подобен сайт бих разгледала всичко от-до ... по моловете влизам само там, където знам ,че има хубави неща, но много често магазините които подминаваме са тези, в които има най-хубави неща... Плюс това като се замисля в магазина не винаги можеш да разгледаш абсолютно всичко .. в такъв сайт това сигурно ще е възможно 8-) Ако имаше подобен сайт щях да съм редовен посетител... А има ли? :D
Планира се да има ,но затова първо се пита :) . Бладогаря за отговорите.
Би ми било невероятно удобно !
Аз съм от хората, за които дългото обикаляне по моловете не е особено приятно, защото се натоварвам и изнервям ужасно. 8-)
Абсолютно!
Планира се да има ,но затова първо се пита :) . Бладогаря за отговорите.
надявам се ще бъдем уведомени, нали? :oops:
iiordanova
04-14-2011, 17:54
О, супер идея е! Дано и се реализира.
Ще ми спести много време и нерви! : )
Обичам да се разхождам в Мола, но искам предварително да знам какво има в този и този магазин, а не да се лутам тук дали има нещо , там дали има... Надявам се да има такъв сайт.
djipsito
04-14-2011, 17:58
Яко ще е да има такъв сайт. И на мен ми харесва идеята. Въпреки че не съм купувала онлайн досега. Предпочитам да ида в магазина и да си купя, ама ще е добре да знам г/д кво се предлага.
А и мисля, че ще ми дойде добре един такъв сайт, понеже не живея в страната, а искам да съм в час с модата в Бг.
Bonbonenata
04-14-2011, 22:14
Сайт без цени - не, ако говорим за масовите магазини. Разглеждам ShopStyle по принцип. Ако има такъв сайт, но с дрехи, продаващи се тук, би било страхотно. Но без цени не цени не виждам за какво да има просто каталог, бих предпочела 'офлайн' магазин.
Е ,разбира се ,че ще си има и текущите им цени - какъв би бил смисълът иначе. Като ще се предлага информация ,то поне да е пълна ,нали така :). Въпросът е в това да се улесни потребителя - пък ако си хареса нещо - винаги може да скокне до мола и да си го пробва и купи.
GregoryHouse
04-15-2011, 03:20
Една анкетка щеше да ти е доста полезна в тази тема, ама предполагам ти си решил, че така е по-добре. :)
Аз примерно, много мразя да обикалям магазините за да си търся нещо, тъй като когато излизам да купувам излизам с готова идея и търся нещо точно такова. Бая ходене би ми спестило подобно чудо. Разбира се ще ти се наложи да го популяризираш...все пак, мисля, че схващаш мисълта ми. :)
Здрасти Greg, благодаря че си отделил време и ти за да дадеш мнение.
Не пуснах анкета умишлено ,защото въпросът е твърде подвеждащ и ми е ясно какво ще отговорят болшинството от хората.
Надявах се да стигна точно до определена група от потребители - а именно тези ,които намират за удоволствие разходките из моловете и прочие ^^.
А колкото до популяризирането - ще се оправя ,не ме мисли :)
NqkfaNikakva21
04-15-2011, 12:54
аз също намирам за удоволствие да се разхождам по магазините, но е много по-добре като имаш реална представа какво търсиш, какво има и подобни неща
та съм твърдо за
страшна идея :-P :)
goosebumps
04-15-2011, 13:15
Идеята не е зле. Аз като цяло не съм фен на дълги разходки по магазинчетата и молчитътъ, но пък и рядко излизам с някаква определена идея за това какво ще си купувам. Един такъв сайт 1-во би спестил време( както и казаха всички), 2ро би би донесъл значителни приходи на съответния магазин, т.к. много често влизам някъде и е пълно с дрехи, и аз не забелязвам сигурно 50% от тях, защото както казах не си падам много по обикалянети и подробното разглеждане. Но така, като всяка дреха е показана, ще е ясно на 100% какво се предлага.
Освен това, самото разглеждане на сайта би накарало човек да отиде да си купи дрехата без да е възнамерявал да ходи по магазините тези дни, да кажем, защото си е набелязал нещо и го иска. 8-)
Аз лично бих била редовен посетител на сайта, т.к. обичам да разглеждам сайтове за дрехи и подобни.
Bonbonchencetyy
04-15-2011, 13:19
Ами понякога ми е по-удобно да се допитам до близки или да разгледам интернет католог.В някои случаи ходя в мола със списък какво да си купя,а друг път-само да огледам новите стоки.
pinkflower
04-15-2011, 18:56
Идеята е хубава. На мен би ми помогнало да 'разгледам' в магазини,които обикновено не посещавам тък като не отговарят на възможностите ми или не са в моя стил,но пък би ми било доста интересно :)
Plikchencce
04-15-2011, 20:38
Лелее, би било страхотно и би спестило много време. :)
Примерно аз не обичам да разглеждам и да се лутам когато нямам пари, а така се изпускат и някои доста добри неща. Или пък когато се търси нещо конкретно, от което се нуждаеш - не и приятно в продължение на дни да търсиш нещо като луд и вече отчаян да се чудиш за още някой магазин, през който да минеш. Определено бих се радвала и разглеждала редовно един подобен сайт. :P
Същото тук .
CupcakeMonster
04-15-2011, 20:42
Би ми спестило много време,определено ЗА! :)
bebzgirl
04-15-2011, 22:09
Rebirthing
04-16-2011, 10:55
Страхотна идея !
Обичам да се моткам из мола, но обикновено след 2-3 часа се уморявам ужасно много. Още повече, че се изгубвам от твърде многото артикули и единствената мисъл която ми се върти из главата е "Боже, дай ми един чувал с пари да изкупя всичко това :-s ". Един такъв сайт би ми спестило ужасно много време, а и ще мога да разгледам продуктите обстойно и няма да правя необмислени покупки !